Azerbajdžan – Chorvátsko 1:1 (kon.) | Estónsko – Holandsko 0:4 (kon.) | Sev. Írsko – Nemecko 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko sk 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Macedónsko 0:2 (kon.) | Poľsko – Rakúsko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstan 1:0 (kon.) | San Maríno – Cyprus 0:4 (kon.)
Škótsko – Belgicko 0:4 (kon.)
koniec
Poľsko
0:0 (0:0)
Rakúsko
cz Pondelok 09.09.2019, 20:45 • Národní stadion, Varšava • Kvalifikácia ME • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:44:29)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 2 – 6
    Střely mimo: 3 – 8
    Držení míče: 37% – 63%
    Rohové kopy: 5 – 7
    Ofsajdy: 7 – 2
    Fauly: 12 – 14
    Žluté karty: 2- 3.
     
    Je dobojováno! Pokud nějací fotbaloví fanoušci sledovali jenom první polovinu zápasu mezi Polskem a Rakouskem, tak nepřišli prakticky o nic. Kromě štiplavé střely ze střední vzdálenosti od Laimera nemusel Fabiański po změně stran řešit nic nebezpečného. A jelikož Polsko se po celý zápas do útoku moc nehrnulo, tak utkání končí dělbou bodů. Rakušané budou nevyužitého tlaku určitě litovat, protože kvůli výhře Slovinska nad Izraelem spadli v tabulce kvalifikační skupiny G na třetí místo. Poláci naopak zůstávají s náskokem dvou bodů první.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Národním hrdinou Rakouska se minimálně pro dnešek mohl stát David Alaba, jenže to by z více než třiceti metrů nesměl levačkou vysoko přestřelit.
     
    90+3
    Hotovo ještě není! Krystian Bielik se skluzem vrhl pod nohy Marcela Sabitzera a přestože trefil míč, byl mu odpískán faul za žlutou kartu. Navrch je z toho přímý kop.
     
    90+2
    Polská obrana si vystačila s vysvobozujícím odkopem co prostoru nikoho. Míč se vrací k Dragovićovi, u kterého začíná asi poslední akce této partie.
     
    90+1
    Moc prodlev během celého zápasu nebylo, nad rámec druhé půle tak jsou přidány jenom dvě minutky.
     
    90
    Na hrotu vysunutý Lewandowski podstoupil další souboj, proti Poschovi mu však viditelně scházely síly a žádný únik na Sabitzerovu branku se konat nemohl.
     
    89
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Michael Gregoritsch.
     
    89
    Aleksandar Dragović zaváhal v souboji s Lewandowským. S největší polskou hvězdou ale zůstal a donutil ho přihrát do druhé vlny na nepřesně zakončujícího Bielika.
     
    88
    Zatímco si polští fanoušci zpívali národní hymnu, tak se do odraženého míče z dálky opřel Lainer. Branku ale minul a zpěv na tribunách nijak nenarušil.
     
    87
    Lewandowski zvedal nohu hodně vysoko. Posche zřejmě netrefil naplno, ale maďarský sudí Kassai přesto nařídil rakouskou rozehrávku z půlky hřiště.
     
    86
    David Alaba rozehrál standardní situaci na Sabitzera, který v časové a prostorové nouze pálil z dálky a trefil jen první překážku v bílém dresu Polska.
     
    85
    Rakušané šli rychle dopředu, Klich vystavil Sabitzerovi stopku, ale to už se faul pískal. Navíc z toho byla i žlutá karta.
     
    85
    Z rohu nebylo vůbec nic. V pokračující akci ještě zleva centroval Szymański, ovšem Krychowiak si míč nemohl zpracovat kvůli dosti diskutabilnímu obrannému zákroku Ilsankera.
     
    84
    Lewandowski nevyužil špatného vyběhnuté Stankovice, který nechal branku na chvíli prázdnou. Polský kapitán zprava rychle centroval, ale získal jenom roh.
     
    83
    Přenesení hry na levou stranu hledalo Andrease Ulmera. Míč mu ale utekl do autu a Piotr Zieliński co nejrychleji vhazuje.
     
    82
    Jeden nepřesný nákop z vlastní půlky a konec. Mnozí polští fanoušci jsou vcelku pochopitelně hodně rozmrzelí.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   85. Klich (POL), 90+3. Bielik (POL) – 9. Arnautović (AUT), 33. Sabitzer (AUT), 46. Laimer (AUT)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 12:14.
    Poľsko: Fabiański – Kędziora, Glik, Bednarek, Bereszyński – P. Zieliński, Bielik, Krychowiak, Grosicki (70. Szymański) – Lewandowski (C), Kownacki (58. Błaszczykowski, 77. Klich).
    Náhradníci: Szczęsny, Skorupski – Jędrzejczyk, Cionek, Góralski, Linetty, Rybus, Klich, Błaszczykowski, Gumny, Szymański, K. Piątek.

    Rakúsko: Stankovic – Lainer, Dragović, S. Posch, Ulmer – Baumgartlinger (C), Laimer (89. Gregoritsch) – Lazaro (77. Ilsanker), Sabitzer, Alaba – Arnautović.
    Náhradníci: Pervan, A. Schlager – Hinteregger, Ilsanker, Grillitsch, Gregoritsch, Lienhart, Goiginger, Kainz, Hinterseer, Onisiwo, Schaub.

    Rozhodca: Kassai – Ring, Tóth (všichni HUN)