Karabach – Linfield 2:1 (kon.) | Riga FC – Kodaň 1:0 (kon.) | Borisov – Astana 2:0 (kon.)
Solún – Slovan Bratislava sk 3:2 (kon.) | Štokholm – Celtic 1:4 (kon.) | Bnei Yehuda – Malmö 0:1 (kon.)
Molde – Partizan 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Espanyol 2:2 (kon.) | Limassol – Eindhoven 0:4 (kon.)
S. Moskva – Braga 1:2 (kon.) | Be'er Sheva – Feyenoord 0:3 (kon.) | Trabzonspor – AEK Atény 0:2 (kon.)
Antverpy – Alkmaar 1:4 (po pr.) | Dudelange – Ararat-Armenia 2:1 (5:4 po pen.) | Ferencvároš – FK Sūduva 4:2 (kon.)
Rijeka – Gent 1:1 (kon.) | Maribor – Razgrad 2:2 (kon.) | Frankfurt – Štrasburg 3:0 (kon.)
Rangers – Légia Varšava 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Turín 2:1 (kon.) | Guimarães – FCSB 1:0 (kon.)
koniec
FK Karabach
2:1 (1:0)
Linfield FC
cz Štvrtok 29.08.2019, 18:00 • Tofig Bahramov Stadium, Baku • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:14. (19:52:35)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Karabachu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Druhý poločas nám nepřinesl zrovna záživnou podívanou, avšak i přesto byl domácí celek aktivnější. Ke konci zápasu se Linfield snažil o vyrovnávací branku, avšak místo toho přišel druhý přesný zásah domácího celku, nicméně i tak hosté snížili, což jim na postup nestačilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. LAVERY - 2:1
     
    90+3
    Linfield právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom čestný úspěch hostující celeku! Ten se nastěhoval k pokutovému území soupeře, kde domácí celek zapomněl na zakončujícího SHAYNEA LAVERYHO, který celkem bez problémů propálil domácího brankáře.
     
    90+3
    Jenomže se hráči Karabachu dostali bleskovým způsobem zpět na druhou stranu, což jim maximálně vyhovuje.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Qara Qarajev (FK Karabach).
     
    90+2
    Ještě jednou se k míči dostal hostující brankář Ferguson, který ho dalekonosným způsobem poslal na druhou stranu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Míchel, přichází Dani Quintana.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Abdellah Zoubir, přichází Araz Abdullajev.
    89. ZOUBIR - 2:0
     
    89
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Linfield totiž nechal otevřenou obranu, čehož dokázal využít domácí forvard ABDELLAH ZOUBIR, který se s míčem dostal za obranu a poté poslal míč do prázdné branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto, avšak ještě musíme počítat s nastavením.
     
    87
    Navíc si hlavní sudí všiml hraní rukou v podání Casementa, načež skutečně pískl do své píšťalky. Bude se pokračovat z poloviny domácího mužstva, tedy Karabachu.
     
    86
    V krátkém časovém sledu další žlutá karta, tentokráte ji za taktický zákrok vyfasoval domácí středopolař Míchel.
     
    85
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Magaya Gueye, přichází Qara Qarajev.
     
    84
    Tentokrát si volný kop vzal na starost hostující Mulgrew, avšak ani on nepřinesl nic nebezpečného. Obrana Karabachu se jeví zodpovědným dojmem.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Karabach i nadále vede o jednu branku, nicméně do konce zápasu nezbývá zrovna moc času.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Richard Alemida (FK Karabach).
     
    81
    Střídání v týmu Linfield FC: ze hřiště odchází Joel Cooper, přichází Jordan Stewart.
     
    78
    Střídání v týmu Linfield FC: ze hřiště odchází Niall Quinn, přichází Kirk Millar.
    Střídání v týmu Linfield FC: ze hřiště odchází Stephen Fallon, přichází Andrew Waterworth.
     
    78
    Hostující celek má i nadále velké problémy s přechodem do útoku, což je patrné. Herymu se nepodařilo oslovit soupeře, který se tak daleko nedostal.
     
    77
    Naopak se míč opět dostal mezi diváky, z čehož logicky pramenilo autové vhazování. Fallon to zkoušel hodem podél autové lajny, kde se nacházel Lavery.
     
    76
    Na pravém křídle si o přihrávku do volného prostoru řekl domácí Medveděv, který se bleskovým způsobem prohnal kolem protihráče, což centr nepřineslo.
     
    75
    Na opačné straně se Quinn postaral o další standardní situaci. Tentokráte se mezi protihráče dostal Fallon, který ani tentokráte nemířil vůbec přesně.
     
    74
    Romero dokázal svým centrem najít dobře postaveného Mammadova, jehož hlavičkový pokus skončil vedle branky. Následovat bude odkop od branky.
     
    73
    Kombinace u pokutového území nakonec přinese již sedmý rohový kop pro Karabach. K míči se rozhodl běžet Sadygov, který se postará o jeho rozehrávku.
     
    72
    Karabach mohl své vedení navýšit o další trefu, v šanci se totiž zjevil domácí Zoubir, který se dostal do zajímavé pozice, avšak na Fergusona si nepřišel.
     
    71
    V tomto případě rozehrával standardní situaci Sadygov, jehož rozehrávka nebyla vůbec špatná. I tak se zakončující Ailton nacházel v jednoznačném ofsajdu.
     
    70
    U středového kruhu si až příliš agresivně počínal hostující Mulgrew, který doslova povalil k zemi Romera. Domácí rozehráli standardní situaci narychlo.
     
    69
    Jenomže u postranní lajny se povedlo zasáhnout Casementovi, který prodlužoval pouze za sebe. Ailton se tak zanedlouho ujme dalšího autového vhazování.
     
    68
    Karabach opět zvolil celkem dlouhou kombinaci na vlastní polovině, přičemž se o rozehrávku staral Míchel, který ihned hledal svého kolegu Richarda.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Ailton (FK Karabach).
     
    63
    Ou! Odpovědnost na sebe vzal Sadygov, jehož přímý střelecký pokus skončil pouze na tyči. Linfield tak snaží žhaví šance na postup do skupinové fáze.
     
    62
    Tak nakonec to pokutový kop nebude, hlavní sudí totiž celou situaci vytáhl za pokutové území. Následovat bude velice nebezpečná standardní situace.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Mark Stafford (Linfield FC).
     
    60
    Je tu pokutový kop pro Karabach!
     
    59
    Na opačné straně to centrem do velkého vápna zkoušel domácí Medveděv, který trefil nohu obětavého protihráče. Karabach bude zahrávat rohový kop.
     
    58
    Po nedovoleném zákroku se o rozehrávku volného kopu postaral hostující Quinn. Jeho centrovanou nabídku dokázal v pokutovém území odehrát soupeř.
     
    57
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku. Tentokráte se na zeleném pažitu zjevil domácí Míchel, kterého při napadání fauloval Cooper.
     
    56
    Míchelovi se nakonec podařilo uklidnit hru na vlastní polovině, jeho zpětná nahrávka našla ještě lépe postaveného Medveděva, který peláší po pravém křídle.
     
    55
    Fallon se dobře zorientoval v přehuštěném prostoru, což mu při kombinaci svého celku moc nepomohlo. Ve středu hrací plochy totiž číhala přesila protihráčů.
     
    54
    Otočení hry nakonec přineslo přihrávku do volného prostoru, kam si seběhl křídelník Emreli. Jeho následné přenesení přeci jenom našlo volného Zoubira.
     
    53
    Hostující brankář Ferguson se ujal dalšího odkopu od své branky. Jeho nabídka se snášela za středový kruh, kde se nejvýše do vzduchu dostal Míchel.
     
    52
    Ani tato spolupráce zrovna moc nevyšla. I tak se Karabach i nadále drží na polovině soupeře, přičemž se smečka protihráčů snaží napadat rozehrávku.
     
    51
    Posléze se do pokutového území dokázal dostat domácí Gueye, který byl ale vytlačen ze střelecké pozice. Nakonec ještě spolupracoval s Medveděvem.
     
    50
    Linfield se dostal s míčem na opačnou stranu, kde moc dlouho nevydržel. Naopak si pochvalu zaslouží Mammadov, který předvedl náramně čistý zákrok.
     
    49
    Obrannou povinnost si splnil hostující zadák Callacher, který z jedničky odklízel hrací předmět ven z hrací plochy. Vhazovat tak bude moci Medveděv.
     
    48
    Hned první útočná akce domácích byla vedena po levém křídle, kde byl nedovoleným způsobem zastaven Zoubir. Na řadu přijde standardní situace.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, do kterého s úsměvem vstupují domácí hráči, jenž vedou o jednu branku. Rozehrávky se ale ujal hostující celek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl pouze jednu branku. Karabach se dostal do celkem brzkého vedení, díky čemuž se hodně uklidnil. Naopak jsme se dočkali hodně nezáživné podívané, která nepřinesla zrovna řadu šancí. I tak bude muset hostující celek ve druhém dějství pořádně zabrat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Linfield se celkem snadným způsobem dostal na druhou stranu, kde si vybojoval další standardní situaci. Bude to ale z velké vzdálenosti od branky.
     
    42
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí celek. Ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, Sadygov totiž našel pouze hlavu jednoho z protihráčů.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Karabach bude zahrávat vůbec první rohový kop tohoto zápasu. K rozehrávce se postavil záložník Richard, zřejmě se bude jednat o cvičený signál.
     
    39
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem vypomohl vracející se Míchel, který se pořádně opřel do protihráče. Avšak se to obejde bez karty.
     
    38
    K míči se dostal také hostující brankář Ferguson, jenž se postaral o odkop od své branky. Jeho pas zamířil na hlavu Heryho, který pro změnu prodlužoval za sebe.
     
    37
    Před malým momentem se do zakončení dostal domácí Medveděv, avšak soupeř mu ránu zablokoval. Hracího předmětu se jako první ujal volný Richard.
     
    36
    Hlavní sudí uviděl další nedovolený zákrok, o který se pro změnu postaral hostující Fallon. To znamená, že Karabach bude zahrávat standardní situaci.
     
    31
    V posledních minutách nesledujeme zrovna moc záživné momenty, Karabachu vedení o jednu branku vyhovuje, naopak hostující celek musí útočit.
     
    30
    Už to vypadalo, že se jeden z domácích probojuje až do zakončení, avšak nakonec tomu tak nebylo. Naopak Stafford se dostal do bezpečnějšího prostoru.
     
    29
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Medveděv, který poslal k zeleném pažitu Laveryho. Linfield bude zahrávat standardní situaci.
     
    28
    Od levé autové lajny vhazoval míč zpět na hrací plochu domácí Ailton. Do kombinace se mu nabídl Richard, který se s balónem vrátil na vlastní polovinu.
     
    27
    Mammadov našel ve středu hrací plochy vedle stojícího Richarda, který se ještě snažil roztáhnout hru do volného prostoru, kam jako první přispěchal Míchel.
     
    26
    Až před malým momentem se Linfield konečně dostal k sympatickému zakončení. Hery mířil přímo doprostřed branky, což bylo pro Vagnera snadné sousto.
     
    25
    Domácí nyní kombinovali na vlastní polovině, což jim ale maximálně vyhovuje. Linfield se snaží napadat rozehrávku, avšak zatím bez kýženého úspěchu.
     
    24
    Od svého pokutového území vyvezl hrací předmět hostující Callacher, který na pravém křídle zkoušel najít Coopera, jenž se v souboji dostal k balónu.
     
    23
    O provedení autového vhazování se pro změnu postaral obránce Clarke, který se pokoušel spolupracovat s Quinnem, avšak před ním zasáhl soupeř.
     
    22
    Do slibné střelecké pozice se dostal Zoubir, kterému se ale zakončení vůbec nepovedlo. Ferguson nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat od branky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, během které jsme se dočkali jediné branky. Karabach je aktivnější, avšak hosté se směrem dopředu také zlepšili.
     
    16
    Posléze se k hracímu předmětu dostal také brankář Vagner, který rozehrál konstruktivně do strany. Ailton tak může vyvézt míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    15
    Na pořadu byl úvodní rohový kop, o který se postaral Linfield. Odpovědnost na sebe vzal Casement, jehož centr se snesl pouze na hlavu jednoho z protihráčů.
     
    14
    Následně se daleko nedostal ani Zoubir, který si na hranici velkého vápna neporozuměl se Staffordem. Linfield se tak pokouší dostat na druhou stranu.
     
    13
    Dalekonosný pas vyprodukoval hostující Mulgrew, který chtěl u pokutového území oslovit Laveryho, jenž v hlavičkovém souboji proti Mammadovovi neměl šanci.
     
    12
    Posléze to s agresivitou přehnal domácí Zoubir, který si pomohl nedovoleným zákrokem na vlastní polovině. Naopak na zemi se ocitl obránce Casement.
     
    11
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel domácí Gueye. I opakovaný záběr poskytl jasný ofsajd.
     
    10
    Hosté se snad poprvé dostali k opačnému pokutovému území, kde se Lavery do zakončení nakonec nedostal. K míči se tak dostal brankář Vagner.
     
    9
    Linfield to nyní bude mít hodně složité, prohrál totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času, výsledek se klidně může otočit.
     
    8
    Fallon byl v souboji o míč příliš pozdě, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí tohoto zápasu. Zákrok na Emreliho byl posouzen jako nedovolený – volný kop.
     
    7
    Před pokutovým územím se povedlo zasáhnout Callacherovi, který odklidil míč dál od své šestnáctky. Jako první se ale k němu dostal domácí Sadygov.
    6. ROMERO - 1:0
     
    6
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do hodně brzkého vedení! Karabach se opět dostal k pokutovému území soupeře, tam se ke kolmici do velkého vápna dostal JAIMERO ROMERO, který se poté dostal do vyložené šance, odkud v poklidu propálil brankáře Fergusona.
     
    5
    V krátkém časovém sledu domácí celek vhazoval podruhé. Ailton si prostřednictvím autového vhazování vybral Zoubira, který narazil do soupeře.
     
    4
    Posléze to po levém křídle zkoušel obránce Ailton, který ale trefil pouze prvního protihráče před sebou. To znamená, že Karabach bude vhazovat aut.
     
    3
    Hned v úvodu přišel na řadu volný kop pro Karabach. Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Mulgrew, který poslal k zemi jednoho z protihráčů.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Karabach: Vagner – Medveděv, Mammadov, Sadygov (C), Ailton – Míchel, Richard – Romero – Emreli, Gueye, Zoubir
    Náhradníci: Machmaddalijev – Abdullajev, Husejnov, Qarajev, Quintana, Rherras, Slavčev

    Linfield FC: Ferguson – Casement, Stafford, Callacher, Clarke – Mulgrew (C), Fallon – Cooper, Hery, Quinn – Lavery
    Náhradníci: Moore – Kearns, McGivern, Millar, Mitchell, Stewart, Waterworth

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Dančenko.
     
    Linfield FC

    Na opačné straně stojí Linfield, který se pro změnu nachází na deváté pozici své domácí soutěže. Linfield má ale za sebou pouhé dva zápasy, naopak ostatní týmy v lize mají odehrané už čtyři kola. Hostující tým tohoto zápasu hned na úvod ligové scény dokázal na domácím stadionu zvítězit poměrem 3:1, přičemž proti Institute prohrával o jednu branku, avšak tento výsledek dokázal zvrátit ve svůj prospěch. Linfieldu se ale nepovedl druhý domácí zápas, tentokráte se diváci dočkali hned šesti branek, avšak čtyři z nich obstaral soupeř. Coleraine nakonec zvítězilo výsledkem 4:2.
     
    FK Karabach

    Fotbalisté Karabachu mají za sebou dva ligové zápasy, kterým se jim celkem povedly. Karabach se tak nachází na průběžné první pozici své domácí soutěže, avšak stále je před ním velký kus cesty. Hned první ligové kolo přineslo velice těsné vítězství, Karabach se díky jedné brance proti Kešle radoval z první výhry v sezoně. Domácí celek tohoto zápasu zvládl také druhé ligové klání, tentokráte na domácím stadionu přivítal nevyzpytatelnou Gabalu, přičemž se mělo jednat o vyrovnané utkání. To platilo pouze v prvním dějství, v tom druhém se Karabachu podařilo vsítit hned tři branky, který rozhodly o vítězství.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má před sebou odvetné zápasy čtvrtého předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Karabach a Linfield FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly: 6. Romero, 89. Zoubir – 90+3. Lavery

    Karty:   63. Ailton (KBK), 82. Alemida (KBK), 86. Míchel (KBK), 90+2. Qarajev (KBK) – 61. Stafford (LNF)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:14.
    FK Karabach: Vagner – Medveděv, Mammadov, Sadygov (C), Ailton – Míchel (90+1. Quintana), Richard – Romero – Emreli, Gueye (85. Qarajev), Zoubir (90. Abdullajev)
    Náhradníci: Machmaddalijev – Abdullajev, Husejnov, Qarajev, Quintana, Rherras, Slavčev

    Linfield FC: Ferguson – Casement, Stafford, Callacher, Clarke – Mulgrew (C), Fallon (78. Waterworth) – Cooper (81. Stewart), Hery, Quinn (78. Millar) – Lavery
    Náhradníci: Moore – Kearns, McGivern, Millar, Mitchell, Stewart, Waterworth

    Rozhodca: Ivanov – Usačev, Dančenko
    22.08.2019
    Linfield - Karabach 3:2

    Góly: 41. Stafford, 45+1. Lavery, 76. Lavery – 17. Rherras, 90+3. Gueye (pen.)

    Karty:   33. Stafford (LNF), 56. Cooper (LNF) – 69. Michel (KBK), 88. Emreli (KBK)

    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.