Zlín – Karviná 1:4 (kon.) | Příbram – Jablonec 4:0 (kon.) | Slavia – Bohemians 4:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
4:0 (1:0)
Bohemians 1905
cz Sobota 24.08.2019, 19:30 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u přímého přenosu z malého pražského derby mezi Slavií a Bohemians.
     
    SK Slavia Praha
    Domácí půjdou do duelu s klokany ve výborném rozpoložení. V polovině dost možná nejdůležitějšího dvojzápasu letošní sezony totiž červenobílí vedou nad Kluží 1:0 a ve středu budou moci před domácími fanoušky stvrdit postup do milionářské Ligy mistrů. Svěřenci kouče Trpišovského navíc šlapou i v domácí soutěži. Před týdnem Pražané zvítězili v Českých Budějovicích jasně 3:0 a s přehledem vedou tabulku. Do dnešního duelu tedy sešívaní nastupují pochopitelně jako favorité. Potvrdí tuto roli?
     
    Bohemians Praha 1905
    Fotbalisté Bohemians střídají domácí a venkovní výkony jako den a noc. Klokani doma ani jednou neprohráli, naopak venku ani jednou nebodovali. Namále měli Haškovi svěřenci minulý týden, kdy v Ďolíčku prohrávali s Olomoucí už 0:2, duel ale heroicky otočili na konečných 3:2. Klokani jsou v tabulce na desáté pozici a s jedenácti inkasovanými góly mají zatím nejhorší defenzivu. Na Slavii navíc zelenobílí vyhráli jen jednou, a to v roce 1993, i proto je jasné, že hosté dnes mohou jen a pouze překvapit. Povede se jim zaskočit úřadujícího mistra?
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Markovič – Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený – Král – Ševčík, Hušbauer (C), A. Baluta – Tecl, Júsuf Hilál.
    Náhradníci: Kovář – Bořil, Olayinka, Stanciu, Traoré, Milan Škoda, Van Buren.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Bartek, Hůlka, Krch, Podaný – Vaníček, Jindřišek (C), Vacek, Vodháněl – Hronek, Keita.
    Náhradníci: Valeš – J. Rada, Nečas, Schumacher, Šmíd, Ugwu, Záviška.

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka – Ginzel.
     
    Stalo se, co se očekávalo. Sešívané čeká ve středu veledůležitá odveta s Kluží, a tak dnes vyběhne na trávník téměř úplně nová jedenáctka oproti úternímu utkání v Rumunsku. Z dnešní jedenáctky nastoupil v Kluži jako jediný v základu stoper Kúdela.

    Největší překvapení pak najdeme asi v bráně Slavie – jako jednička dnes nastoupí Jakub Markovič, který v osmnácti letech poprvé zasáhne do české nejvyšší soutěže a teprve podruhé nastoupí za sešívaný A tým. V přípravě dovedl Slavii k výhře 3:2 nad Austrií Vídeň.

    Sestava Bohemians oproti tomu žádnou velkou zajímavost nenabízí, kouč Hašek vsadil na osvědčená jména z posledních duelů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop obstarali hosté, hned první nákop ovšem zamířil do autu a hrát tak mohou slávisté.
     
    3
    Keita prohnal rozehrávajícího Kúdelu. Ten raději otočil hru a ve spolupráci s brankářem Markovičem našel pro svůj klub optimální řešení.
     
    4
    Zatím sledujeme opatrný začátek utkání z obou stran. Fotbalisté Bohemians vyslali dlouhý míč za obranu, který odhlavičkoval Frydrych do bezpečí.
     
    5
    Klokani poslali dlouhý aut až do vápna Slavie. Tam o míč bojoval Podaný. Krajní bek Bohemians se proti přesile neprodral do zakončení.
     
    6
    Jindřiškův dlouhý nákop měl nalézt Hronka. Slávisté před ním včas dokázali míč odklidit za postranní čáru.
     
    7
    Na druhé straně se poprvé vážněji připomněli slávisté. Ševčík doběhl zdánlivě ztracený balon a z ostrého úhlu poslal z první přízemní pas do šestnáctky. Hosté míč odkopli na roh.
     
    8
    Po centru od rohového praporku se balon odrazil k Frydrychovi, jenž se pokusil vystřelit. Trojblok ale nepropálil.
     
    9
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia jde do vedení! Domácí měli k dispozici volný přímý kop ze střední vzdálenosti. Do balonu se opřel JOSEF HUŠBAUER a jeho krásná rána skončila až v šibenici u vzdálenější tyče.
     
    10
    Do další šance se už už řítil Tecl, který upaloval za nakopnutým balonem, blíže k němu ale měl Fryšták, jenž dobře vyběhl a míč odklidil.
     
    11
    Jusúf vyplaval po centru z levého křídla zcela sám mezi stopery Bohemians. Jako kdyby si ale domácí forvard vzpomněl, z jakého týmu do Edenu přišel, z tutové pozice totiž zamířil hlavou vysoko nad.
     
    12
    Klokani se prokombinovali až před vápno Slavie. Rána z jeho hranice zamířila jen na Tribunu Sever.
     
    13
    Ševčík zůstal po souboji s Krchem ležet na zemi na polovině hřiště. Píská se proti Bohemians.
     
    14
    Odražený balon usměrnil hlavou mezi tři tyče Baluta. Jeho pokusu ale scházela razance i směr a míč tak skončil pohodlně v náruči gólmana Fryštáka.
     
    15
    Balon mají na kopačkách klokani. Ti ovšem zatím kombinují jen na vlastní polovině.
     
    16
    Hosté přišli o balon a hru na druhou stranu rychle otočil Baluta. Ten pasem středem vybídl ke střele Jusúfa. Bahrajnský útočník ale se střelou příliš dlouho váhal, až ho nakonec odzbrojil Vacek.
     
    17
    Před vápnem hostujícího celku se nyní zjevil Ševčík. Mnoho fanoušků Slavie si jistě vzpomnělo na jeho výstavní trefy v duelu s Chelsea, nyní si ale Ševčík vše příliš dlouho rozmýšlel a přejít přes dva obránce se mu nevyvedlo.
     
    18
    Tecl vypálil ze zdánlivě beznadějné pozice. Jeho nepříliš povedená střela ale nadělala Fryštákovi poměrně dost potíží. Gólman Bohemians míč raději vykopl na roh.
     
    19
    Po vzdušném pasu do šestnáctky se balon odrazil ke slávistům. Po střeleckém pokusu následovala ještě jedna teč, nyní ovšem výborně zareagoval právě Fryšták, který byl na zemi včas a balon vyrazil do bezpečí.
     
    20
    Další tutovka Slavie! Tecl se snažil z malého vápna usměrnit střílený centr mezi tři tyče, svatyni klokanů ale trestuhodně přestřelil.
     
    21
    Fryšták opět v permanenci. Tentokrát si hostující gólman dal pozor a skákavý balon v pohodě chytil do náručí.
     
    22
    Kromě úvodních pár minut sledujeme zajímavou podívanou, navrch má Slavia, nyní se ale předvedli i klokani útočným výpadem. Vacek vybojoval míč na pravém křídle a zkusil ostře vypálit. Jeho dělovku beci Slavie zablokovali.
     
    23
    Z pravé strany se do vápna sešívaných tentokrát vřítil Bartek, který tvrdou ranou doprostřed prověřil Markoviče. Mladý gólman Slavie míč raději vyboxoval.
     
    24
    Bartek se hnal do další příležitosti. Tentokrát však nedokázal přejít přes dva slávisty, kteří mu míč uzmuli na poslední chvíli.
     
    25
    Na druhé straně zase šli do brejku Tecl s Králem. Ukousli si ale také příliš velké sousto a proti přesile míč ztratili.
     
    26
    Bartek do třetice. Tentokrát si vybral přízemní centr, který Frydrych odklidil na rohový kop.
     
    27
    Hosté rozehráli roh nakrátko. Vaníček se záhy pokusil propálit val hráčů ve vápně, úspěšný nebyl.
     
    28
    Hlavní sudí odhalil nedovolený zákrok Vacka ve středu pole. Hostujícímu záložníkovi se tento verdikt sice nelíbí, ale nic s ním nenadělá a míč musí odevzdat soupeři.
     
    29
    Vodháněl se pokoušel prostrčit míč na Keitu, jenž by už mohl střílet. Hostujícího útočníka zradilo zpracování.
     
    30
    Na druhé straně se do úniku za obranu dostal Tecl, hlavní rozhodčí Rejžek ale píská ofsajd.
     
    31
    Frydrych je po souboji s Keitou ošetřován. Útočník klokanů dostává za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    34
    Pokračuje se ve hře, Frydrych je, zdá se, v pořádku a ihned se zapojuje do kombinace Slavie.
     
    35
    Domácí se při rozehrávce nepohodli, a tak následoval dlouhý aut do vápna Slavie. Na něj naskakoval Keita, ale těsně před ním odhlavičkoval míč do bezpečí Frydrych.
     
    36
    Baluta chyboval v rozehrávce a Hušbauer záhy raději podrazil Jindřiška. Bude se kopat proti bráně Slavie.
     
    37
    Centr do pokutového území Slavie nikoho v zelenobílém nenalezl a míč doletěl až do zámezí – Markovič bude vykopávat.
     
    38
    Na druhé straně chybělo Ševčíkovi jen pár čísel k tomu, aby zasáhl hlavou ostrý centr a usměrnil ho mezi tři tyče. Fryšták mohl být nakonec v klidu.
     
    39
    Král nejprve prováhal ideální možnost ke střele, záhy se k němu ale dostal míč zpět a na druhý pokus vybídl ke skórování Holeše. Ten postupoval na Fryštáka z ostrého úhlu a pokoušel se zacílit na vzdálenější tyč, kterou jen těsně minul.
     
    40
    Baluta se dopustil nedovoleného zákroku, za nějž mu hlavní sudí udělil žlutou kartu. Uvidíme volný přímý kop klokanů.
     
    41
    Ani další centr hostů nevedl k větší šanci. Sešívaní otáčejí hru.
     
    42
    Standardní situace se chystá také na druhé straně po Vackově faulu na středu hřiště. Také středopolař klokanů dostává žlutou.
     
    43
    Ani rozehrávka slávistů nepřinesla nic nebezpečného. Balon se po několika odrazech dostal za hrací plochu a Fryšták ho uvede do hry odkopem.
     
    44
    Po dalším faulu na půli hřiště fotbalisté z Ďolíčku rychle rozehráli a záhy postupovali do rychlého brejku čtyři na tři. Vodháněl však vůbec nenahrál přesně a zajímavě se rozvíjející akci přibrzdil. Zbytek už slávisté bez větších potíží ubránili.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Júsuf stáhl středem pronikajícího Krcha k zemi a na světě je další žlutá.
     
    45+1
    Pro odražený míč si vyběhl Markovič. Chytit jej sice nedokázal, ale po souboji s hráči Bohemians se píská faul právě na gólmana sešívaných.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Úvodních zhruba dvacet minut jsme sledovali útočnou podívanou, kdy se hra přelévala ze strany na stranu. Jedinou branku vstřelil už v deváté minutě z volného přímého kopu Josef Hušbauer. Po dvacáté minutě se ale zběsilé tempo přece jen trochu uklidnilo a oba brankáři měli méně práce. Co nám přinese druhý poločas? Zůstaňte s námi, pokračujeme zhruba ve 20:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Rozehrávky se ve druhé půli ujali sešívaní. Nic nebezpečného ale nevymysleli a zelenobílí otáčejí hru.
     
    48
    Klokani měli k dispozici volný přímý kop. Zajímavý balon jen propadl pokutovým územím až za zadní tyč, nikdo z hostujících fotbalistů míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zatímco se někteří fanoušci Slavie na Tribuně Sever perou mezi sebou, sešívaní navyšují své vedení! Domácí měli k dispozici rohový kop, Ševčík poslal míč až na zadní tyč, kde balon s přehledem doklepl do sítě MICHAL FRYDRYCH.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Tomáš Fryšták (Bohemians Praha 1905).
     
    50
    Sešívaní po druhém gólu uklidňují hru a kombinují na vlastní půli.
     
    51
    Po několika soubojích ve středu hřiště se píská slávistický faul. Hrát budou klokani.
     
    52
    Akce hostujícího celku neměla dlouhého trvání, Keitu v náběhu zastavil odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    53
    Slávisté rychle rozehráli a dalekonosný pas skončil přesně na kopačkách Tecla. Ten nahrával pod sebe Júsufovi, jemuž rána z první vůbec nesedla.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Josef Hušbauer (SK Slavia Praha).
     
    54
    Baluta vyslal z levého křídla střílený pas do šestnáctky, klokani odklidili míč jen na rohový kop.
     
    56
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní opět udeřili z rohu! Zajímavě zakroucený míč obrana Bohemians zvládla odklidit jen na hranici vápna, kde si balon na střelu navedl Frydrych, jeho přízemní pokus ještě dokázal Fryšták skvělým zákrokem zneškodnit, míč ale vyrazil jenom před sebe a ONDŘEJ KÚDELA se dorážky do poloodkryté brány zhostil na výbornou!
     
    58
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Abdalláh Júsuf Hilál, přichází Milan Škoda.
     
    59
    Kamil Vacek dostal za další ostrý zákrok ve středu hřiště druhou žlutou kartu a fotbalovou matematikou je tedy jasné, že hostující středopolař pro dnešek dohrál.
     
    62
    Faulovaný slávista byl ještě několik minut ošetřován. Zdá se však, že je vše v pořádku a můžeme opět pokračovat ve hře.
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Michael Ugwu.
     
    64
    Zelený nedal Markovičovi zrovna kamarádskou malou domů. Gólman Slavie míč alespoň odhlavičkoval tak, aby klokani neměli k dispozici rohový kop, ale pouze aut.
     
    65
    Uvidíme další roh sešívaných. Ostrý pas měl nalézt rozeběhnutého Balutu, ale byl sražen do zámezí.
     
    66
    Ze všech nejvýše vystoupal v šestnáctce Bohemians Škoda. Jeho pokusu ale scházela razance a navíc mířil doprostřed, takže Fryšták neměl příliš potíží se svým zásahem.
     
    66
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Kúdela, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    67
    Jindřišek nedovoleně podrazil Tecla, uvidíme volný přímý kop slávistů.
     
    68
    Centr do šestnáctky letěl zcela příhodně pro Fryštáka, který si také vyběhl a míč bezpečně vyboxoval do bezpečí.
     
    69
    Tentokrát Bartek složil k zemi Balutu. Píská se opět proti Fryštákovy svatyni. Slávisté budou rozehrávat ale jen na vlastní půli.
     
    70
    Jindřišek se snažil vyslat Ugwa do úniku. Vše si ovšem pohlídal Král, jenž se zjevně zatáhl na pozici stopera za Kúdelu, který vystřídal, a celou situaci s přehledem vyřešil.
     
    71
    Hušbauer se dostal ke střele z pravé strany. Na poslední chvíli byla jeho rána jedním z beků Bohemians téměř úplně zastavena a odražený míč dopadl do rukavic Fryštáka.
     
    71
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází Till Schumacher.
     
    72
    Další odražený míč zkusil z první napálit mezi tři tyče z hranice šestnáctky Zelený. Jeho pokus skončil hodně mimo.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Mick Van Buren.
     
    74
    Zničehonic nebezpečí také před Markovičem – klokani měli k dispozici volný přímý kop a odražený balon skončil na vápně, odkud ho hosté ihned vyslali na Markoviče. Míč nakonec jeho bránu přeletěl.
     
    75
    Sešívaní se pokoušeli prokombinovat do další šance přízemními pasy, to se jim ale nepodařilo, neboť míč po jednom z nich skončil v zámezí.
     
    76
    Hušbauer přesným dalekonosným pasem našel rozeběhnutého Ševčíka, který se už už chystal zakončit svůj únik střelou. Na poslední chvíli však zasáhl Hůlka, který míč poslal na roh.
     
    77
    Roh zahráli domácí nakrátko a do žádné příležitosti se prokombinovat nedokázali.
     
    78
    Van Buren se probil k centru z levého křídla, který ovšem poslal jen do rukavic brankáře Fryštáka.
     
    79
    Je zjevné, že se zápas v podstatě jen dohrává, o vítězi je jasno. Nyní se hra stěhuje do vápna Slavie, chystá se totiž volný přímý kop klokanů.
     
    80
    Nic nebezpečného zelenobílí nevymysleli. Jejich akci zastavuje ofsajd.
     
    80
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Jan Záviška.
     
    81
    Baluta se ve vápně Bohemians krásně uvolnil ke střele. Tu chtěl zakroutit na zadní tyč, ale zhruba o dva metry zacílil vedle.
     
    82
    Frydrychův centr přizvedl jeden z obránců hostí do zámezí – další roh.
     
    83
    Klokani se tentokrát ubránili a naopak na druhou stranu upaloval Schumacher. Slávisti si ale také směrem dozadu počínali dobře, včas se vrátili a šanci zneškodnili.
     
    84
    Van Buren dostal výborný pas do běhu. Chvíli se zdálo, že nizozemský forvard půjde sám na bránu, nakonec se však rozhodl míč zaseknout a následně o něj byl obrán hned dvěma obránci Bohemians.
     
    84
    Ugwu dle mě čistě vyhrál vzdušný souboj, hlavní sudí měl ale jiný názor – odpískal faul a nigerijskému útočníkovi navíc udělil žlutou kartu.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 16 243 diváků.
     
    86
    Skákavý balon propadl v pokutovém území klokanů k Balutovi, který zkusil z první přehodit brankáře Fryštáka. To sice zvládl, přehodil ale také bránu a míč tedy uvede do hry právě gólman Bohemians odkopem.
     
    87
    S další nabídkou přispěchal Holeš, jenž po dobré průnikové přihrávce z první poslal přízemní centr do vápna. Nikdo z jeho spoluhráčů na něj ovšem nedosáhl.
     
    88
    Fotbalisté z Edenu drží balon na svých kopačkách a kombinují kolem poloviny hřiště.
     
    89
    Nyní si zase nakrátko přihrávají klokani. Je zřejmé, že je o vítězi jasno, a proto se ani jeden z celků nikam nežene.
     
    90
    Holeš opět zkusil stříleným centrem nalézt některého ze svých spoluhráčů ve vápně, ani tentokrát však úspěšný nebyl. Míč prolétl až do autu.
     
    90+1
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí si dlouho vyměňovali krátké přihrávky kolem pokutového území svého soka, až ho dokonale uspali. Škoda šikovně prostrčil míč za obranu do tutovky pro IBRAHIMA TRAORÉHO a ten z první přesnou ránou propálil bezmocného Fryštáka.
     
    90+2
    Král zkusil Fryštáka překvapit střelou z velké dálky, jeho rána byla ale zablokována ještě před vápnem, odkud záhy vystřelil Baluta. Fryšták byl u své levé tyče včas a míč ukryl do rukavic.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Sešívaní potvrdili roli jasného favorita a přejeli svého vršovického rivala z Ďolíčku rozdílem třídy – díky brankám Hušbauera, Frydrycha, Kúdely a Traorého Slavia vyhrála 4:0.
     
    Z mé strany je to pro dnešek z Edenu vše. Loučím se s vámi a ve středu se budu těšit u odvety 4. předkola Ligy mistrů mezi Slavií a Kluží. Na shledanou. (21:26:59)

    Adam Kolář

    Góly: 9. Hušbauer, 49. Frydrych (Ševčík), 56. Kúdela, 90+1. Traoré (Milan Škoda)

    Karty:   40. A. Baluta (SLA), 45+1. Júsuf Hilál (SLA), 54. Hušbauer (SLA) – 31. Keita (BOH), 42. Vacek (BOH), 49. Fryšták (BOH), 84. Ugwu (BOH)   59. Vacek (BOH)


    Rohy: 6:1.
    SK Slavia Praha: Markovič – Holeš, Kúdela (66. Traoré), Frydrych, Zelený – Král – Ševčík, Hušbauer (C), A. Baluta – Tecl (73. Van Buren), Júsuf Hilál (58. Milan Škoda).
    Náhradníci: Kovář – Bořil, Olayinka, Stanciu, Traoré, Milan Škoda, Van Buren.

    Bohemians 1905: Fryšták – Bartek, Hůlka, Krch, Podaný – Vaníček (71. Schumacher), Jindřišek (C), Vacek, Vodháněl (80. Záviška) – Hronek, Keita (63. Ugwu).
    Náhradníci: Valeš – J. Rada, Nečas, Schumacher, Šmíd, Ugwu, Záviška.

    Rozhodca: Rejžek – Kotalík, Pečenka – Ginzel

    Diváci: 16 243