Dunajská Streda – Zagłębie S. sk 3:2 (kon.) | Opava – Brno 2:1 (kon.) | Zlín – Škendija 1:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
3:2 (2:2)
Zagłębie Sosnowiec
Nedeľa 23.06.2019, 11:00 • MOL Football Academy • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme napokon boli svedkami jedného presného zásahu. Postarali sa oň domáci futbalisti, ktorí teda zvíťazili v tomto prípravnom stretnutí 3:2! Najbližšie prípravne stretnutie odohrá Dunajská Streda na pôde ruského celku FC Achmat Groznyj a to v stredu o 17:00.

    To je z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Pri ďalších športových prenosoch sa na vás teší Miroslav Revaj. (12:47:24)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozohrali ho však veľmi zle. Ostávajú ale pri lopte, čoskoro tu je však koniec tohto prípravného stretnutia.
     
    89
    Hostia sa teraz previnili faulom v blízkosti svojej brány a domáci tak získavajú ešte veľmi zaujímavý priamy kop.
     
    88
    Navyše sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa už snažia všetko kontrolovať a žiadnu drámu nepripustiť. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    87
    Ešte to tak môže byť v závere stretnutia zaujímavé. Veľa času však hosťom na prípadný vyrovnávajúci gól neostáva.
     
    86
    Loptu si na biely bod postavil Šimčák, ale vedenie domácich nenavýšil! Smer jeho strely súperov brankár odhadol a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    85
    Bola nariadená penalta pre domáci celok! DAC tak môže definitívne rozhodnúť o osude tohto stretnutia.
     
    84
    Tak to bol napokon veľmi nevydarený priamy pokus na bránu z tejto štandardnej situácie. Uvidíme, čo teraz v útoku vymyslia hostia, ktorým sa už čas kráti.
     
    83
    K faulu potom došlo aj na druhej strane, domáci celok sa však s rozohrávkou priameho kopu z miesta prehrešku nikam neponáhľa.
     
    82
    Po nedovolenom zákroku zahral poľský celok priamy kop na útočnej polovici, ale ten nič zaujímavého nepriniesol a tak je už pri lopte domáci celok.
     
    81
    Vyzerá to, že hostia sa predsa len ešte nadýchli k nejakému záverečnému náporu. Dunajská Streda tak bude musieť o svoje víťazstvo ešte zabojovať.
     
    80
    Ešte prebieha par zmien na oboch stranách. Uvidíme, čo nám ponúkne posledná desaťminútovka tohto stretnutia.
     
    79
    Naopak, potrebovali by útočiť, ak chcú ešte niečo s týmto výsledkom do konca stretnutia spraviť. Zatiaľ to teda vyzerá, že DAC si pripíše po včerajšej výhre aj druhé úspešné prípravné stretnutie v rade.
     
    78
    Do kombinácie svojho tímu sa zapája aj brankár Jedlička. Hosťom sa teda darí vytláčať súpera preč zo svojej polovice ihriska, ale stále sa tak len brania.
     
    77
    Loptu tak na svojich kopačkách stále držia domáci futbalisti. DAC sa ešte teda pokúša pridať ďalší presný zásah, predsa len vedenie o jeden gól môže byť veľmi zradné.
     
    75
    O podobnú odpoveď sa potom snažili na druhej strane aj hostia, ale im sa v druhom polčase nedarí až na jednu šancu sa výraznejšie v útoku presadiť.
     
    74
    Veľká šanca pre domáci celok! Ferenc Bögi sa dostal k zaujímavej prihrávke, následne sa ocitol sam pred brankárom súpera, ale jeho slabšia strela sa pre neho stala ľahkou korisťou.
     
    73
    Hostia vytláčajú vysokým napádaním kombináciu súpera preč zo svojej polovice. Vyzerá to tak, že Sosnowiec sa do konca tohto stretnutia bude musieť hlavne brániť.
     
    72
    DAC je určite aktívnejším celkom v druhom polčase ako ich súper. Diváci, ktorí aj dnes merali cestu do dejiska stretnutia mali možnosť vidieť väčšie množstvo gólov.
     
    71
    Necelých dvadsať minút ostáva do konca tohto prípravného stretnutia. Môžme tak povedať, že je to ešte všetko otvorené na oboch stranách.
     
    69
    Stále však pretrváva tlak domáceho celku. Na bránu hostí sa valí jeden útok za druhým, ale hostia majú aj kus šťastia, pretože domáci teraz zahadzujú jednu zaujímavú príležitosť za druhou.
     
    68
    Šimčák mohol navýšiť vedenie svojho tímu! Dostal sa tesne pred pokutovým územím k odrazenej lopte, ale jeho strela tesne míňa priestor troch žrdí.
     
    67
    Podarilo sa im preniknúť až do pokutového územia súpera, ale tam to už k strele neviedlo. DAC sa však ešte snaží pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
     
    66
    Sosnowiec skúšal kombinovať na útočnej polovici, ale nič zaujímavého sme ani v tomto prípade nevideli. Niečo zaujímavé sa teraz snažia vymyslieť domáci futbalisti.
     
    64
    Stále tak platí, že domáci celok vyhráva 3:2! Druhý polčas nie je zatiaľ tak atraktívny ako ten prvý, snáď ešte nejaké zaujímavé situácie uvidíme či už na jednej alebo druhej strane.
     
    63
    Tak ako som nedávno spomínal, opäť prebehlo viacero striedaní na oboch stranách. Uvidíme, či noví hráči prinesú potrebné oživenie do hry.
     
    62
    Domáci ešte chvíľu kombinovali na útočnej polovici, ale už nič zaujímavého sa im vymyslieť nepodarilo.
     
    61
    Lukáš Čmelík sa postavil k spomínanému priamemu kopu a ako sa dalo čakať, skúsil to priamou strelou na bránu súpera! Jeho pokus bol veľmi dobrý, ale brankár súpera vytiahol výborný zákrok a loptu vyráža do bezpečia.
     
    60
    Bol tu faul zo strany hostí a tak sa domáci chystajú k priamemu kopu zo zaujímavej pozície. Ešte však musí prebehnúť ošetrenie jedného z domácich, oba tímy sa teda môžu zatiaľ občerstviť.
     
    59
    Domáci momentálne kombinujú na útočnej polovici, ale len veľmi ťažko hľadajú cestu, ako prejsť cez obranu súpera. Nemajú sa však kam ponáhľať, stále vedú o jeden gól.
     
    57
    V druhom polčase prestalo pršať, ale trávnik je celkom rozmočený. Uvidíme, čo všetko nám ešte druhý polčas ponúkne, zatiaľ sme v ňom boli svedkami jedného presného zásahu.
     
    56
    Dunajská Streda má pred sebou veľmi náročný program. Okrem prípravných stretnutí na novú fortunaligovú sezónu ju čaká aj prvé predkolo Európskej ligy proti KS Cracovia Krakov. Treba určite držať všetkým slovenským tímom palce, hrajú predsa o naše body do koeficientu.
     
    55
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ktorý sa snaží kombinovať na polovici svojho dnešného súpera. Včera DAC zvíťazilo nad Šamorínom 6:3, aj dnes si chce určite pripísať víťazstvo.
     
    54
    V druhom polčase padol teda zatiaľ len jeden presný zásah. Veľa futbalovej krasy však v druhom polčase momentálne nevidíme, možno je to aj vplyvom viacerých striedaní na oboch stranách.
     
    52
    Toto bolo veľké zaváhanie domácej obrany, jeden z hráčov hostí sa ocitol sam vo veľkej šanci pred bránkou súpera, ale jeho pokus ide tesne vedľa a tak si Jedlička mohol vydýchnuť!
     
    51
    Miestny hlásateľ oznámil, že na oboch stranách došlo k viacerým zmenám. Tie budú zrejme aj počas celého druhého polčasu pribúdať, tréneri si chcú vyskúšať všetko čo dnes majú k dispozícii.
     
    50
    Dunajská Streda dala gól!

    Čo mu však pred chvíľou nevyšlo, tak si vynahradil teraz! DAC vyšiel aj tento rýchly brejk, keď Vida našiel pred bránkou súpera presnou prihrávkou TAYEHO TAIWA, ktorý bol zle pokrytý a pohodlne posiela svoj tím do vedenia 3:2!
     
    49
    Veľa teraz nechýbalo a domáci mohli znova vyhrávať o jeden gól! Taiwo sa na hranici pokutového územia dostal k tvrdej strele, jeho pokus len tesne minul bližšiu tyč súperovej brány!
     
    48
    Rýchly útočný výpad v podaní hosťujúceho celku donútil brankára Jedličku k zákroku. Český brankár si však pripisuje pohodlný zákrok a už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    47
    No a registrujeme už aj prvý strelecký pokus v druhom polčase, ale brankár hostí nemusel nijak zasahovať. Keďže sa jedna o prípravné stretnutie, budeme zrejme svedkami viacerých striedaní.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol. Výkop mal teraz domáci celok, ktorý sa okamžite presúva na útočnú polovicu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Sledovali sme celkom zaujímavý prvý polčas, ktorý ponúkol až štyri presné zásahy. Domáci pôsobili aktívnejším dojmom, ale ako prví išli do vedenia hostia. Potom sa však DAC podaril obrat skóre, ale hostia predsa len ešte pred koncom prvého dejstva vyrovnali. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, v ktorom je to ešte všetko otvorené.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Tím Zagłębie S. práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Tak hostia sa predsa len dočkali vyrovnania ešte v prvom polčase, keď zahrávali priamy kop na útočnej polovici. V pokutovom území si potom najvyššie vyskočil BLAZEJ RADWANEK, ktorý hlavou dava svoj druhý gól v tomto zápase – 2:2!
     
    43
    Krátko pred koncom prvého dejstva sa ešte hostia snažia o vyrovnanie. Domaci sa teda musia brániť, ale do vyložených šancí svojho dnešného súpera nepúšťajú.
     
    41
    Hostia tak ešte zahrávali rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Blíži sa zaver prvého polčasu, predbežný stav je 2:1!
     
    40
    Teraz si však veľký pozor musel dať brankár Jedlička! Po chybe jeho obrany vznikla pred branou domácich poriadna skrumáž, ale český brankár v službách DAC si pripisuje veľmi dôležitý zákrok!
     
    39
    Stále sa nám nič nemení, domáci aj naďalej hrajú veľmi aktívne a ešte sa snažia do konca prvého polčasu potešiť divákov ďalším gólom.
     
    37
    Dunajská Streda dala gól!

    DAC ešte v prvom polčase otáča sta stretnutia! Toto bol opäť veľmi pekný prechod do útoku od domáceho celku, Čmelík našiel svojou prihrávkou na hranici pokutového územia MATEHO VIDU a ten presnou strelou pod brvno upravuje na 2:1!
     
    36
    Po dlhšej dobe sme sledovali ojedinelý útok hostí, ale ten nemal dlhého trvania, lopta je už na kopačkách domácich.
     
    35
    Približne desať minút ostáva do konca prvého polčasu. Začíname teda v tomto stretnutí odznova, keď sa domácim podarilo vyrovnať a aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite.
     
    34
    Dunajská Streda dala gól!

    Veľký nápor domáceho celku napokon predsa len prináša gól ešte v prvom polčase! DAC založilo rýchly útočný výpad, Divković vyslal prízemný center pred bránu súpera, ktorý brankár Perdijić len vyrazil pred seba, k odrazenej lopte sa dostal STANISLAV BILENKYI a ten vyrovnáva na 1:1!
     
    32
    Vida sa s loptou dostal až na hranicu pokutového územia, pekne sa mu podarilo oklamať obranu súpera, ale jeho strela ide tesne vedľa troch žrdí.
     
    31
    Ten už nič podobné nepriniesol, ale z vlastnej polovice ihriska domáci zakladajú ďalší útok. Uvidíme, či sa im do konca prvého polčasu podarí vyrovnať.
     
    30
    Mohlo byť vyrovnané! Vida našiel presnou prihrávkou na hranici pokutového územia Taiwa, ktorý postupoval sam na brankára súpera, ale Perdijić vytiahol perfektný zákrok a loptu vyrazil na rohový kop!
     
    29
    Domáci futbalisti momentálne kombinujú na útočnej polovici, ale nedarí sa im dostať až do zakončenia. Hostia sú však znova pod tlakom, brania sa však úspešne.
     
    28
    Sosnowiec zvláda toto stretnutie zatiaľ veľmi dobre. Poľský celok sa po zisku lopty snaží o postupný prechod na útočnú polovicu a keď sa tam dostane, vie pohroziť súperovi.
     
    27
    Dlhšiu dobu sme teraz sledovali, ako domáci obliehajú pokutové územie súpera. Nepodarilo sa im však nič zaujímavého vymyslieť a tak stále čakajú na svoj úvodný gól tohto stretnutia.
     
    25
    Práve sa nám zhoršili zápasové podmienky. V dejisku stretnutia sa spustil mohutný dážď, čo určite ovplyvní kvalitu tohto stretnutia.
     
    24
    Priostruje sa už aj v osobných súbojoch. Po jednom z nich ostáva na trávniku ležať jeden z hráčov hostí a hra je tak prerušená.
     
    23
    Na obraze hry sa stále nič nemení, hostia sa musia brániť pri veľkom tlaku súpera. Vyrovnávajúci gól však zatiaľ neprichádza, do konca stretnutia je však ešte dostatok času.
     
    22
    Čo však teraz pri troške šťastia platiť nemuselo. Vida sa dostal v pokutovom území k lopte, ale jeho slabé zakončenie z dobrej pozícii pohodlne kryje brankár Perdijić.
     
    21
    Momentálne tak sledujeme, ako sa hra odvíja na obrannej polovici hosťujúceho celku. Poľský tím sa však od úvodného výkopu dokáže brániť veľmi dobre, drží si taj aj naďalej svoje tesné vedenie.
     
    20
    Domáci celok pôsobil doteraz aktívnejším dojmom, ale gól naskakoval ako prvý. Už sa však snaží pokračovať vo svojej aktivite a čo najskôr tak vyrovnať.
     
    19
    Tím Zagłębie S. práve strelil gól!
    Tak ako by som to celé privolal! Hostia založili rýchly protiútok, s loptou sa dostali až pred pokutové územie. Výborné čítanie hry predviedol BLAZEJ RADWANEK, ktorý skvelo vložil nohu do strely a od neho sa tak lopta odráža do siete – 0:1!
     
    18
    Cestu do dejiska tohto stretnutia si našla aj celkom veľká skupinka fanúšikov. Spolu s nimi však stále čakáme na úvodný presný zásah.
     
    17
    DAC zahrávalo ďalší rohový kop, s ktorého bránením už hostia mali menšie problémy. Predsa len sa im však podarilo dostať loptu do bezpečia.
     
    16
    Tlak domácich futbalistov však pokračuje ďalej, hostia sa teda musia aj naďalej brániť. Zatiaľ teda čakáme na úvodný presný zásah tohto prípravného stretnutia.
     
    15
    Veľmi pekná kombinácia domáceho celku, Čmelík sa už takmer dostaval do zakončenia, ale pri lopte bol ako prvý brankár súpera.
     
    14
    Na druhej stane sa potom zrodil takisto pokus o rýchly protiútok, ale je prerušený postranným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    13
    Sledovali sme rýchly útok domáceho celku, Taiwovi sa podarilo s loptou preniknúť až do pokutového územia, ale premáhal dobrú príležitosť na zakončenie a lopta napokon končí za postrannou čiarou.
     
    12
    DAC po odvrátenom centri zahrávalo svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Hostia však aj v tomto prípade upratali loptu do bezpečia a domáci svoj ďalší útok zakladajú až od svojho brankára.
     
    11
    Krátku dobu potom na útočnej polovici kombinovali hostia, ale o žiadnu podobnú situáciu sa už nepostarali a tak je pri lopte opäť domáci celok.
     
    10
    Divković sa dostal k odrazenej lopte, podišiel bližšie k pokutovému územiu, ale jeho následný strelecký pokus bol nepresný a lopta sa medzi tri žrde nevošla.
     
    9
    DAC sa už snaží o rýchlu odpoveď. Domáci futbalisti sa rýchlo presúvajú na útočnú polovicu, kde už rozbiehajú svoju postupnú kombináciu.
     
    8
    Tak teraz bolo poriadne veselo v pokutovom území domáceho tímu! K odrazenej lopte sa dostal Pribula, ktorý sa prezentoval strelou z otočky, ale jeho pokus zblokovala obrana do bezpečia.
     
    7
    Postupný útok dopredu už teraz zakladajú hostia, domáci celok sa tak bude musieť po dlhšej dobe brániť. Sosnowiec sa však nikam neponáhľa.
     
    6
    Centrovaná lopta sa dostala na hranicu pokutového územia, tam sa do strely poriadne oprel Blackman, ale pomohol si útočným faulom a tak pri prípadný presný zásah neplatil.
     
    5
    Na druhej strane potom svoj útok ťahali futbalisti domáceho celku, po nedovolenom zákroku získava DAC priamy kop na súperovej polovici.
     
    4
    Prvýkrát sme mali možnosť sledovať rýchly útočný výpad zo strany hosťujúceho celku. Futbalisti v červenom sa presunuli až pred pokutové územie, ale do zakončenia sa už nedostali.
     
    3
    Väčšia aktivita je zatiaľ na strane domácich, ktorí sa postupne snažia dobíjať bránu súpera, Hostia sa teda musia mať stále na pozore a vyvarovať sa každej jednej chybe.
     
    2
    Sosnowiec sa teraz musel brániť na vlastnej polovici, ale zo strany súpera prišiel len nedovolený zákrok a tak je pri lopte znova poľský celok.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom z Poľska, ktorý odohrajú toto stretnutie v červených dresoch. DAC nastupuje v tradičnej, modro-žltej kombinacii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomní na hracej ploche, prvý polčas prípravného stretnutia medzi Dunajskou Stredou a Zagłębie Sosnowiec sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC DAC Dunajská Streda a Zagłębie Sosnowiec. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 11:00.

    Príprava fortunaligových celkov je už v plnom prúde, tímy sa pripravujú na začiatok novej sezóny. FC DAC Dunajská Streda ako druhý tím Fortuna ligy v sezóne 2018/19 sa potrebuje pripraviť na náročný nový ročník, v ktorom ho čaká napríklad aj účinkovanie v Európskej lige. Nedávno DAC spoznal svojho súpera v prvom predkole súťaže, bude to poľský KS Cracovia Krakov, takže nesmierne náročný protivník. DAC odohrá tento víkend až dva prípravné stretnutia, v sobotu si v divokom zápase poradilo so Šamorínom 6:3. Zagłębie Sosnowiec je poľský celok, ktorý vypadol z najvyššej poľskej súťaže a určite sa tak bude pokúšať o návrat medzi elitu. V tomto tíme pôsobí hneď niekoľko Slovákov, ako napríklad brankár Lukáš Hroššo, ktorý ma s Fortuna ligou bohaté skúsenosti.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 34. Bilenkyi, 37. Vida M., 50. Taiwo – 19. Radwanek, 44. Radwanek

    Nepremenená penalta: 86. Šimčák (DUN), brankár zneškodnil


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Šimčák, Csóka, Bednár, Blackman – Koštrna – Bilenkyi, Vida M. – Divković, Taiwo, Čmelík
    Náhradníci: Slančík – Matúš, Nagy, Dániel, Sharani, Boateng, Magyar, Švec, Basiru, Dolinský, Veselovský, Bögi

    Zagłębie Sosnowiec: Perdijić – Malecki, Steward, Andronic, Pribula, Radwanek, Kieca, Ciofu, Ploczak, Kraczunow, Grzelak,