Guyana – Panama 2:4 (kon.) | USA – Trinidad a Tobago 6:0 (kon.)
koniec
USA
6:0 (1:0)
Trinidad a Tobago
cz Nedeľa 23.06.2019, 02:00 • FirstEnergy Stadium (Cleveland, Ohio) • CONCACAF Gold Cup • Skupina D
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezké ničím nerušené nedělní ráno. (03:58:26)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:13.
     
    Je konec. Gólová smršť je u konce a myslím si, že hráči Trinidadu jsou neskutečně rádi, protože na tuto hrůzu budou chtít jednoznačně zapomenout. První poločas byl jen jedno brankový, druhá část ale vše změnila. Vše začalo v 66. minutě, poté už jen minutu co minutu padaly branky. USA tedy postupuje do čtvrtfinále, zda z prvního či druhého místa, to se rozhodne v posledním zápase s Panamou. Hráčem utkání byl nakonec zvolen Gyasi Zardes.
     
    90+0
    Konec zápasu.
    90. Aaron LONG - 6:0
     
    90
    Američané právě vstřelili branku!
    Je to ještě 6:0!! Z levé strany opět putovala přihrávka na kopačku Westona McKennieho, ten ale trefil pouze brankáře. Od něj se ale míč odrazil, přesně na hlavičku AARONA LONGA a dnes je to jeho druhá trefa!
     
    89
    Utkání se již pouze dohrává, uvidíme kolik ještě hlavní sudí nastaví, dle mě nemusí ani minutu, páč se už stát nic nemůže.
     
    87
    Z levé strany se ještě pokoušel o centr Weston McKennie, jenže na to už si dal brankář Marvin Phillip velký pozor. Míč měl údajně putovat na zadní tyč, kde si vyčkával na teč Jordan Morris, brankář ale do přihrávky vlétl.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Joevin Jones (Trinidad a Tobago).
     
    86
    Paul Arriola nedává šestou branku!! Paul Arriola se senzačně uvolnil a obehrál si dva Trinidadské obránce. Poté se dostal na hranici malého vápna, odkud vypálil neuvěřitelnou ránu, ta ale skončila pouze na břevně.
     
    85
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Nick Lima, přichází Reggie Cannon.
     
    83
    Hosté zahrávali přímý kop, který měl zřejmě kopat Cordell Cato, na poslední chvíli se ale rozeběhl Leland Archer a míč místo do brány, poslal mezi diváky za bránou!
     
    82
    Přes dvacet tři tisíc diváků, sleduje tuto gólovou smršť a myslím si, že lepší zápas si vybrat nemohli. Utkání je již zcela bez debat rozhodnuté, USA i Panama může slavit postup do čtvrtfinále. Trinidad si to rozdá s Guyanou o třetí místo.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 23 250 diváků.
    78. Paul ARRIOLA - 5:0
     
    78
    Američané právě vstřelili branku!
    5:0!! Amerika naprosto drtí svého soupeře!! Z levé strany opět nacentroval Jordan Morris, na jeho centr si ve vápně seběhl PAUL ARRIOLA a do odkryté brány s klidem zakončil. Jordan Morris přidává druhou asistenci během šesti minut!
     
    77
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Levi Garcia, přichází Lester Peltier.
     
    76
    Tak to byla smršť gólů. Pomalu jsem se nedostal ani ke slovu, páč každou chvíli padal gól. Trinidad je naprosto na kolenou, toto nikdo nečekal, vše rozhoupala vybojovaná hlavička, poté se ale hosté jen vezli.
     
    74
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Gyasi Zardes, přichází Jozy Altidore.
    73. Christian PULISIC - 4:0
     
    73
    Američané právě vstřelili branku!
    To je debakl! Trinidad mizerně rozehrál, míč poté získal na kopačku Jordan Morris a běžel až do vápna. Na hranici malého vápna však přihrál na CHRISTIANA PULIŠIČE, a ten s jedinečné blízkosti míč dostal za brankářovi záda.
    71. Zardes trefil tyč.
     
    71
    To není možné!! Po třetí brance přišla další exkluzivní akce ze strany USA. Paul Arriola běžel sám na bránu, na druhé straně mu ale nabíhal Gyasi Zardes, ten však na hranici malého vápna trefil pouze tyč a Hattrick mu pronikl mezi prsty. O setinu později, střílel Zardes znovu, ovšem tentokrát ho Marvin Phillip vyčapl.
    69. Gyasi ZARDES - 3:0
     
    69
    Američané právě vstřelili branku!
    Tak a máme tu další branku!! Christian Pulisic skvěle proběhl obranou, na hranici vápna však přihrál do volné skulinky mezi obranou, tam si vyčkával GYASI ZARDES a ten následnou technickou střelou dnes podruhé rozvlnil síť.
     
    68
    Trinidad dnes zažívá opět to, co proti Panamě. zahrozí velkou akcí, poté však za malinkou chvíli inkasují, to se přesně stalo u druhé branky zápasu.
     
    67
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Nathan Lewis, přichází Joevin Jones.
    65. Gyasi ZARDES - 2:0
     
    65
    Američané právě vstřelili branku!
    Je to 2:0!! Michael Bradley poslal dobrý centr na Nicka Limu, který ještě lepší rybičkou připravil tutovou šanci GYASIMU ZARDESOVI, ten se poté do prázdné brány nemýlil. Toto byla opravdu skvělá akce ze strany USA.
     
    62
    Dominuje i brankář na druhé straně !! Z levé strany přišel dobrý centr, až na hlavičku Cordella Cata, který měl velmi jednoduchou pozici pro skórování, jeho hlavičkový pokus k tyči však vyrazil Zack Steffen !
     
    61
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Tyler Boyd, přichází Jordan Morris.
     
    60
    Není srovnáno!!! Levi Garcia mohl být hrdinou Trinidadu, ale není. Kevin Molino ho skvěle poslal po levé straně, ten si poté našel dobré místo pro střelu, což byla hranice malého vápna. Z takové blízkosti ale přestřelil bránu.
     
    58
    Marvin Phillip musel znovu na zem! Paul Arriola poslal po levé straně Pulišiče, ten mu však míč rázem vrátil. Arriola ale ještě posunul balón na Boyda, který ihned střílel na bránu, jak už jsem ale řekl, Marvin Phillip chytá.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Weston McKennie (USA).
    Žlutou kartu dostává Daneil Cyrus (Trinidad a Tobago).
     
    56
    Po faulu na jednoho hráče z Trinidadu přichází jakási šarvátka, do které se připojil i brankář Marvin Phillip, rozhodčí však musí situaci řádně uklidnit, až poté bude dávat žluté karty.
     
    54
    No, tak toto byla velká škoda. Tyler Boyd je opravdu hladný a branku chce velmi vstřelit. Nyní se uvolnil a s míčem pronikl až na hranici vápna, odkud poté střílel technicky, jenže ta letěla velmi těsně pravé tyče!
     
    53
    Roh letěl poměrně dobře a to do středu vápna. Do hlavičky se hodně snažil Gyasi Zardes, nečekané ho však k zemi srazil Daneil Cyrus, rozhodčí tento zákrok posoudil jako čistý.
     
    52
    I přes předchozí akci, je druhý poločas poměrně klidný, uvidíme zda se dočkáme ještě nějaké branky. Nyní je tu rohový kop pro Američany.
     
    51
    Už jsem chtěl říct, že druhý poločas je zatím klidný, tato akce však celé mé rčení překazila!! Walker Zimmerman našel náramnou přihrávkou volného Arriolu, ten následně putoval do brankoviště, jeho střela na zadní tyč, však letěla těsně vedle!
     
    49
    Panama již svůj druhý zápas odehrála a to proti Guyaně. Výsledek skončil překvapivě, páč Panama zvítězila vysoko 4:1, tudíž pro ně turnaj pokračuje, pro Guyanu už končí, ovšem poslední zápas musí odehrát.
     
    48
    Gyasi Zardes má dnes znovu smůlu. Weston McKennie mu poslal dobrou přihrávku za obranu, on si na ni však vyběhl velmi brzo a pomezní sudí ho chytl v ofsajdovém postavení. Toto už je šestý ofsajd Zardese na turnaji!
     
    47
    Trenéři se nerozhodli pro žádné změny v týmu, tudíž oba celky pokračují, jako od úvodního hvizdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 61%-39%
    Střely: 5-3 ( na bránu 2-1)
    Fauly: 10-6
    Rohy: 2-0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 3:07.
     
    To bylo pro první poločas vše. První část hry je u konce, Amerika po ní vede 1:0. Trinidad potřebuje zabrat, jelikož pokud prohrají, sen na postup do čtvrtfinále, se rozplyne. Amerika byla jednoznačně lepší, už jsme jen čekali kdy padne úvodní branka, ta padla ale až skoro v závěru, po hlavičce Longa. Uvidíme, co si hráči poví v kabině.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Američané zahrávali druhý roh v utkání, ten putoval na přední tyč, ale Gyasi Zardes se znovu neprotlačil do přesné hlavičky.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    43
    Vzápětí na to, se ze stejné strany dopředu tlačil Paul Arriola, jeho rána z velkého úhlu však mezi tři tyče nezavítala.
    41. Aaron LONG - 1:0
     
    41
    Američané právě vstřelili branku!
    A je to nakonec gól!! Přímý kop byl sice zahrán mizerně, jelikož míč skončil jen na obranné zdi. Následně si ale Christian Pulisic vzal míč a nacentroval na zadní tyč, kde pěknou hlavičkou k tyči umístil míč do brány AARON LONG. Toto je jeho první gól na turnaji!
     
    40
    Pro USA je tu velmi nadějný přímý kop z cca 17 metrů, za míč se staví Christian Pulišič, uvidíme branku?
     
    39
    Žlutou kartu dostává Alvin Jones (Trinidad a Tobago).
     
    38
    Pro Ameriku tu byl první rohový kop v zápase, ten směřoval znovu na zadní tyč, kde se o jakési nůžky pokoušel Gyasi Zardes. Když byl ale míč blízko u něj, nakonec si vše rozmyslel a míč nechal putovat pryč.
     
    36
    Málem! Přímý kop z kopačky Alvina Jonese, nakonec putoval na zadní tyč. Do hlavičky se tlačili již dva hráči Trinidadu, ovšem ani Levi Garcia a Cordell Cato, míč netrefili do sítě.
     
    35
    Tim Ream nechtěně fauluje na vlastní polovině, pro Trinidad je tu přímý kop, uvidíme zda z něj padne úvodní branka.
     
    33
    Není to gól! Na zadní tyč, přilétl výtečný centr z kopačky Pulišiče. Do hlavičky se následně rval Gyasi Zardes, ten ale míč pouze posunul, Tyler Boyd se již ale do dorážky nedostal!!
     
    32
    Tyler Boyd v boji o míč hustě zajel do Neveala Hackshawe, který se vzápětí držel na zemi za obličej, z opakovaných záběru sice úder vidět je, ale na simulaci to nic nebylo.
     
    30
    Na stejném místě nastal faul! Amerika ze stejného místa zahrávala přímý kop, za který se postavil Christian Pulisic, místo střely přímo však zvolil centr do vápna, konkrétně na přední tyč, jako první byl u míče obránce.
     
    29
    Nick Lima bojoval na pravé straně u rohového praporku, odkud se snažil nacentrovat do vápna, obránce Neveal Hackshaw byl ale silnější a míč vyhrál na svoji stranu.
     
    28
    Statistika držení míče: 61%-39%
     
    27
    Walker Zimmerman poslal dlouhý nákop za obranu, na který si pomocí signálu seběhl Tyler Boyd, ovšem centrovaný míč byl příliš rychlý a nakonec přetažený.
     
    25
    Tohle muselo bolet! Silný Michael Bradley v souboji o míč sešlápl Paulovi nohu a může být rád, že ze souboje vyvázl bez karty. Pravda také je, že rozhodčí toho moc neviděl.
     
    24
    Stadion v Clevelandu sice není zdaleka vyprodaný, ale z 67431 tu určitě 40% je! Oficiální číslo, se dozvíme v závěru utkání.
     
    23
    Stejná situace přichází i na druhé straně. Čerstvý hráč Kevin Molino byl sice zády k bráně, ale i tak je velmi nebezpečný, to zřejmě pocítil Weston McKennie a musel si pomoct faulem.
     
    21
    Paul Arriola putoval rychle s míčem na bránu Trinidadu, Kevan George ho ale nečestně o míč připravil, nakonec se ale vyhne jakékoliv kartě.
     
    19
    Weston McKennie to myslel dobře. Snažil se převést hru na levou stranu, tam totiž viděl Christiana Pulišiče. Jenže vyslal na něj příliš rychlý a tvrdý centr, Pulišič neměl šanci na zpracování.
     
    17
    Opravdu se tak děje. Kapitán týmu Khaleem Hyland musí střídat, kapitánskou pásku za něj převezme velmi rychlý talentovaný hráč Kevin Molino, tak uvidíme, jak se mu bude dařit.
     
    16
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Khaleem Hyland, přichází Kevin Molino.
     
    15
    Marvin Phillip musel zase zasahovat! Nejlepší střelec USA v tomto turnaji Tyler Boyd, kličkoval kolem obrany Trinidadu, nakonec se ale rozhodl pro dalekonosnou střelu, tu si ale Phillip pohlídal.
     
    14
    O pár setin později, nadešlo další zakončení hráčů v bílém. Aaron Long nevěděl co s míčem, nakonec ale našel volného Arriolu a ten bez přemýšlení zakončoval, jeho pokus však těsně míjel zadní tyč.
     
    13
    Další šance Ameriky! Tyler Boyd nacentroval z levé strany velmi podivně, ovšem na hranici malého vápna čekal míč Christian Pulisic, místo teče do brány však dostal ránu do břicha a míč zavedl do zámezí!
     
    12
    Alvin Jones si stěžoval při faulu na zranění a jeden hráč se již na střídačce rozcvičuje, to znamená, že hosté budou nejspíš střídat.
     
    11
    Jedenáct minut za námi a dočkali jsme se dvou velkých šancí a to každé na jedné straně. Uvidíme, kdo se před téměř vyprodaným stadionem dočká první branky.
     
    9
    Amerika to tentokrát zkusila z pravé strany, centr McKeenia směřoval na přední tyč, kde si nejvýše a dobře vyskočil Gyasi Zardes, jenže mířidla selhala!
     
    7
    Po několika minutách se dopředu dostali hosté, ovšem nastal faul. Za přímý kop se postavil zkušený Khaleem Hyland , který z cca 26 metrů střílel přímo na bránu, no a k jeho radosti moc nechybělo!
     
    4
    Vzápětí na to, Amerika v tutovce! Nick Lima až z obrany běžel do brankoviště, kde následně rozdával dobré přihrávky. Gyasi Zardes nakonec přenechal míč Boydovi, ale ten zpoza malého vápna netrefil branku.
     
    3
    Do vápna Ameriky teď přilétl velmi dobrý cent. Alvin Jones poslal centr na zadní tyč, tam si sbíhal Levi Garcia, jenže míč letěl příliš rychle a skončil pouze v zámezí.
     
    2
    Christian Pulisic se zkoušel protáhnout po levé straně, kolem obrany, jenže Daneil Cyrus po perfektně odstavil a do vápna ho tak vůbec nepustil!
     
    1
    O úvodní výkop se postarali Američané, ihned po rozehrávce však ztratili a nechali hráče Trinidadu projít dopředu, za nedlouho ale měli míč zpátky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již připraveni na hřišti. Američané nastupují v bílých dresech, zatímco Trinidad v dresech červených.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Steffen (C) – Zimmerman, Ream, Long, Lima – Bradley – Arriola, McKennie, Boyd, Pulisic – Zardes.
    Náhradníci: S. Johnson, Miller – O. Gonzalez, Lovitz, Miazga, Cannon, Mihailovic, Trapp, Roldan, Altidore, J. Lewis, J. Morris.

    Trinidad a Tobago: Phillip – Paul, Cyrus, Archer, A. Jones – Hyland (C), Hackshaw, Garcia, George – Cato, N. Lewis.
    Náhradníci: Ranjitsingh, Foncette – Gonzales, M. Williams, Mitchell, J. Jones, Muckette, Molino, Humphrey, J. Williams, Winchester, Peltier..
     
    Skupina D ( po 1. kole)

    1. USA 3 body (4:0)
    2. Panama 3 body (2:0)
    3. Trinidad 0 bodů (0:2)
    4. Guyana 0 bodů (0:4)

    Skupina D je jasně podle plánů, ovšem kdo postoupí z prvního místa, to rozhodne poslední vzájemný zápas mezi USA a Panamou.
     
    Vzájemná utkání

    11.10.2017 – Trinidad – USA 2:1
    9.6.2017 – USA – Trinidad 2:0
    7.9.2016 – USA – Trinidad 4:0
    18.11.2015 – Trinidad – USA 0:0
    10.9.2009 – Trinidad – USA 0:1
     
    Trinidad bude potřebovat vyhrát. První zápas s Panamou byla čistá smůla. Trinidad se vždy tlačil do šance, kde poté selhala domluva v útoku, nebo byla branka přestřelena. Ovšem vždy po útoku padla následně branka do sítě Trinidadu. Fanoušci tohoto celku však věří, že se jim domácí tým podaří překvapit a vyprodanému stadionu ukážou, jak dobří dokáží být. Jelikož se tento rok poprvé účastní turnaje čtyři skupiny, tak šance na postup ze třetího místa již nejsou. Pro Trinidad je tento zápas nesmírně důležitý.
     
    USA bude favorit! Jako v prvním zápase, tak i ve druhém budou domácí Američané favoriti na vítěze, páč jsou favorité i na mistra. Dnes je čeká Trinidad, ti budou potřebovat vyhrát, jelikož předchozí zápas prohráli nad Panamou. USA už bude vědět dříve, jak hrála Panama, ta totiž začíná už ve 22:30. V prvním zápase si mohl Boyd vstřelit Hattrick, bohužel ale v poslední šanci zápasu netrefil branku. Poslední vzájemný zápas se odehrál při kvalifikaci na Mistrovství světa a USA padla 2:1.
     
    Dobrý večer, všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu Skupinu D a druhé zápasy jdou do finiše. Společně se podíváme na zápas USA – Trinidad a Tobago. USA první zápas s přehledem zvládla, zatímco Trinidad smolně prohrál 2:0. Favoritem jsou domácí Američané, kteří na stadionu v Clevelandu budou mít velkou podporu. Výkop je stanoven na druhou hodinu ranní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Gerard Filip

    Góly: 41. Long (Pulisic), 65. Zardes (Lima), 69. Zardes (Pulisic), 73. Pulisic (J. Morris), 78. Arriola (J. Morris), 90. Long

    Karty:   57. McKennie (USA) – 39. A. Jones (TRB), 57. Cyrus (TRB), 87. J. Jones (TRB)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:13.
    USA: Steffen (C) – Zimmerman, Ream, Long, Lima (85. Cannon) – Bradley – Arriola, McKennie, Boyd (61. J. Morris), Pulisic – Zardes (74. Altidore).
    Náhradníci: S. Johnson, Miller – O. Gonzalez, Lovitz, Miazga, Cannon, Mihailovic, Trapp, Roldan, Altidore, J. Lewis, J. Morris.

    Trinidad a Tobago: Phillip – Paul, Cyrus, Archer, A. Jones – Hyland (C) (16. Molino), Hackshaw, Garcia (77. Peltier), George – Cato, N. Lewis (67. J. Jones).
    Náhradníci: Ranjitsingh, Foncette – Gonzales, M. Williams, Mitchell, J. Jones, Muckette, Molino, Humphrey, J. Williams, Winchester, Peltier.

    Diváci: 23 250