Veľká Británia – Dánsko 0:9 (kon.) | Taliansko – Lotyšsko 0:3 (kon.) | Nemecko – Francúzsko 4:1 (kon.)
Švajčiarsko – Rakúsko 4:0 (kon.)
koniec
Nemecko
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Francúzsko
Utorok 14.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Korbinian Holzer (GER) - 4:1
     
    59:02
    Nemecko dalo gól!
    Nemci vyhrajú tento zápas a rozhodujú o zisku troch bodov. KORBINIAN HOLZER si to pri mantineli pripravil na strelu a dlhým zakončením puk doplachtil do odkrytej bránky.
    Bez asistencie.
     
    56:41
    Florian Hardy už je von zo svojej bránky a Francúzi rozbiehajú svoju powerplay.
     
    55:30
    Francúzi prečkali totálne peklo pred svojou bránkou a môžu sa ešte vrátiť do zápasu. Korbinian Holzer odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    54:16
    Fantastický bol v tejto chvíli Hardy. Nemci vytvorili drvivý tlak, zblízka zakončoval Kahun, ale nedokázal premeniť stopercentnú šancu.
     
    52:56
    Galskí kohúti si to poriadne komplikujú. Olivier Dame-Malka dostáva dve minúty za napadnutie a bude z toho nemecká presilovka o dvoch hráčov.
     
    52:34
    Presilovku si teda zahrá nemecký tím. Dve minúty za seknutie dostáva Valentin Claireaux.
     
    51:46
    V dobrej streleckej príležitosti spomedzi kruhov sa ocitol Anthony Guttig. Jeho pokus dokázal Treutle zneškodniť, mal však aj kusisko šťastia.
     
    50:28
    Presilovkovú možnosť majú k dispozícii hokejisti Francúzska. Dve minúty za vyhodenie puku dostáva Markus Eisenschmid.
     
    50:09
    Plachtova perfektná prihrávka smerovala pred bránku na Michaelisa. Takmer si to do vlastnej bránky zrazil obranca Jonathan Janil.
     
    47:15
    Veľkú príležitosť na hokejke mal Marcel Noebels, ktorý si spracoval prihrávku pred bránkoviskom, prehodil si puk na bekhend a zakončoval na Hardyho.
    37:54 Leon Draisaitl (GER) - 3:1
     
    37:54
    Nemecko dalo gól!
    Nemci vďaka aktívnej hre zvyšujú na rozdiel dvoch gólov. Cez útočné pásmo prekorčuľoval Kahun, ktorý sa dostal za bránku. Počkal si na voľného LEONA DRAISAITLA. Tento útočník sa ukázal pred bránkou a z prvej zakončil za Hardyho chrbát.
    Asistencia: Dominik Kahun.
    33:55 Matthias Plachta (GER) - 2:1
     
    33:55
    Nemecko dalo gól!
    Nemci idú v stretnutí po druhýkrát do vedenia. Eisenschmid nabíjal na modrú čiaru MATTHIASOVI PLACHTOVI, ktorého delovka prestrelila všetko, čo stálo v ceste.
    Asistencie: Markus Eisenschmid, Jonas Müller.
     
    30:10
    Ťažko povedať, čo sa udialo s Philippom Grubauerom. Odchádza do šatne a na jeho miesto prichádza Niklas Treutle.
     
    28:49
    Sledujeme obojstranné vylúčenie. Nicolas Ritz dostáva dve minúty za seknutie a nemecký hokejista Frederik Tiffels dve minúty za krosček.
    24:10 Damien Fleury (FRA) - 1:1
     
    24:10
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi vyrovnávajú stav stretnutia a sú späť v hre o body. Bozon si efektne spracoval puk v strednom pásme, prekorčuľoval na pravý kruh a krížnou prihrávkou nabíjal DAMIENOVI FLEURYMU, ktorý sa z čistej šance nemýlil.
    Asistencia: Tim Bozon, Antonin Manavian.
     
    21:13
    Yannic Seidenberg si šikovne prikorčuľoval medzi kruhy a zakončoval po otočke. Jeho bekhend smeroval pod Hardyho betón.
     
    19:37
    Obrovskú príležitosť na hokejke mal Guillaume Leclerc, ktorý sa vysunul v oslabení do samostatného úniku, no v kľúčovej pozícii pred bránkoviskom mu puk ušiel z hokejky.
     
    17:46
    Prvú početnú výhodu v zápase budú mať Nemci, ktorí pred chvíľou strelili gól. Dve minúty dostáva Jordann Perret a je to za držanie.
    17:07 Moritz Seider (GER) - 1:0
     
    17:07
    Nemecko dalo gól!
    Nemci potrestali chybné francúzske striedanie a dostávajú sa do vedenia. Draisaitl v strednom pásme získal puk, posunul ho medzi kruhy MORITZOVI SEIDEROVI, ktorý si to pripravil a šikovne prekonal Hardyho.
    Asistencie: Gerrit Fauser, Patrick Hager.
     
    14:49
    Presilovku budú hrať po druhýkrát v stretnutí Francúzi. Patrick Hager dostáva dve minúty za držanie.
     
    13:24
    Jordann Perret sa činil opäť a predviedol dobrú prácu hokejkou v útočnom pásme. Vybojoval puk, pálil z kruhu a Grubauerovi puk vypadol. Čo najskôr ho odpratal.
     
    12:35
    Claireaux si našliapol po ľavom krídle a pred bránkou sa mu už ukazoval Damien Fleury. Snažil sa na neho nasmerovať puk, Nemci sa však ubránili.
     
    09:37
    Dominik Kahun ihneď skočil na ľad a mal k dispozícii zaujímavú príležitosť. Jeho krížna strela len tesne minula opačnú žrď.
     
    07:32
    Francúzsky tím získava prvú presilovku. Hráčska lavica Nemecka dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    03:45
    Po góle volala francúzska príležitosť. Z tesnej blízkosti sa snažil presadiť Alexander Texier, no zblízka neprekvapil nemeckého gólmana, napálil mu to do betónov.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian)


    Nemecko: Grubauer (31. Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer.
    Francúzsko: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Berthon, Leclerc, Guttig – Bertrand.

    Rozhodca: Romasko, Sidorenko – Lazarev, Šišlo