Veľká Británia – Dánsko 0:9 (kon.) | Taliansko – Lotyšsko 0:3 (kon.) | Nemecko – Francúzsko 4:1 (kon.)
Švajčiarsko – Rakúsko 4:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Rakúsko
Utorok 14.05.2019, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepší hráči

    Švajčiarsko:
    Roman Josi

    Rakúsko: David Kickert (22:53:55)
     
    Švajčiarsko bolo po celý zápas lepším mužstvom, dlho sa trápilo v koncovke a po dvoch tretinách malo na konte len jeden gól, o čo sa postaral hlavne skvelý brankár Rakúska David Kickert. V poslednej perióde ale Helvéti rozhodli o tom, že prekvapenie sa nezrodí.
     
    Koniec zápasu.
    59:47 Sven Andrighetto (SUI) - 4:0
     
    59:47
    Švajčiarsko dalo gól!
    SVEN ANDRIGHETTO svoj skvelý výkon v prvom zápase na šampionáte korunuje gólom. Dostal prihrávku na pravý kruh a bombou popod lapačku prekonal Kickerta.
     
    59:34
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Raphael Wolf – 2 min., krosček).
     
    59:21
    Lino Martschini mohol ešte navýšiť skóre stretnutia, jeho pokus zastavila konštrukcia brány, konkrétne brvno nad hlavou kľačiaceho Kickerta.
     
    59:00
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Raphael Herburger – 2 min., napadnutie zozadu + 10 min. osobný trest, napadnutie zozadu). Trest odpyká Alexander Cijan.
    58:34 Philipp Kurashev (SUI) - 3:0
     
    58:34
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti prešli do protiútoku a po nepremenenej šanci Rakúska rozhodujú. Krásnu kľučku predviedol PHILIPP KURASHEV, zbavil sa posledného obrancu a povedľa Kickerta rozvlnil sieť. Využitá presilovka.
     
    58:24
    Michael Raffl a Peter Schneider sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, lenže prvý menovaný poslal prihrávku na korčule druhého menovaného.
     
    58:08
    Švajčiari zbierajú čas pri vlastnej bráne, dosť dlho tam Rakúšania neatakovali rozohrávku Helvétov.
     
    57:37
    Švajčiarsko sa dlho držalo v útočnom pásme, potom sa dopredu dostali Rakúšania, ktorí musia útočiť aj v početnej nevýhode.
     
    57:08
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Thomas Raffl – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    56:35
    Simon Moser sa snažil tečovať prudký pokus od modrej čiary, puk po strele Diaza minul.
     
    55:47
    Rakúšania poslali puk cez takmer celé ihrisko, po teči z toho zakázané uvoľnenie nebolo. Švajčiarsko sa po prechode nasťahovalo do tretiny súpera.
     
    55:02
    Rakúsko už musí vyslať všetky sily smerom dopredu, Švajčiarsko veľmi dobre bráni svoju modrú čiaru, čiže to nejde ideálne.
    54:19
     
    54:19
    Po peknej kombinácii Rakúska zakončoval Martin Schumnig, backhandom našiel len pozorného Berru.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 20. Fiala (Hischier, Praplan), 54. Josi (Loeffel, S. Moser), 59. Kurashev (Hischier), 60. Andrighetto (Diaz, Praplan)


    Švajčiarsko: Berra (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Diaz (C), Moser, Frick, Loeffel, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Hofmann, Kurashev, Martschini – Scherwey, Andrighetto, Haas – Ambühl, Rod, Bertschy – S. Moser (A).
    Rakúsko: Kickert (Starkbaum) – Schlacher, Pallestrang, Schumnig, Heinrich, Peter, Wolf, Strong, Unterweger – Schneider, Ganahl (A), Herburger (A) – T. Raffl (C), M. Raffl, Hofer – Zwerger, Haudum, Baumgartner – Rauchenwald, Obrist, Cijan.