Veľká Británia – Dánsko 0:9 (kon.) | Taliansko – Lotyšsko 0:3 (kon.) | Nemecko – Francúzsko 4:1 (kon.)
Švajčiarsko – Rakúsko 4:0 (kon.)
koniec
Nemecko
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Francúzsko
Utorok 14.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Korbinian Holzer (GER) - 4:1
     
    59:02
    Nemecko dalo gól!
    Nemci vyhrajú tento zápas a rozhodujú o zisku troch bodov. KORBINIAN HOLZER si to pri mantineli pripravil na strelu a dlhým zakončením puk doplachtil do odkrytej bránky.
    Bez asistencie.
    37:54 Leon Draisaitl (GER) - 3:1
     
    37:54
    Nemecko dalo gól!
    Nemci vďaka aktívnej hre zvyšujú na rozdiel dvoch gólov. Cez útočné pásmo prekorčuľoval Kahun, ktorý sa dostal za bránku. Počkal si na voľného LEONA DRAISAITLA. Tento útočník sa ukázal pred bránkou a z prvej zakončil za Hardyho chrbát.
    Asistencia: Dominik Kahun.
    33:55 Matthias Plachta (GER) - 2:1
     
    33:55
    Nemecko dalo gól!
    Nemci idú v stretnutí po druhýkrát do vedenia. Eisenschmid nabíjal na modrú čiaru MATTHIASOVI PLACHTOVI, ktorého delovka prestrelila všetko, čo stálo v ceste.
    Asistencie: Markus Eisenschmid, Jonas Müller.
    24:10 Damien Fleury (FRA) - 1:1
     
    24:10
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi vyrovnávajú stav stretnutia a sú späť v hre o body. Bozon si efektne spracoval puk v strednom pásme, prekorčuľoval na pravý kruh a krížnou prihrávkou nabíjal DAMIENOVI FLEURYMU, ktorý sa z čistej šance nemýlil.
    Asistencia: Tim Bozon, Antonin Manavian.
    17:07 Moritz Seider (GER) - 1:0
     
    17:07
    Nemecko dalo gól!
    Nemci potrestali chybné francúzske striedanie a dostávajú sa do vedenia. Draisaitl v strednom pásme získal puk, posunul ho medzi kruhy MORITZOVI SEIDEROVI, ktorý si to pripravil a šikovne prekonal Hardyho.
    Asistencie: Gerrit Fauser, Patrick Hager.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian)


    Nemecko: Grubauer (31. Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer.
    Francúzsko: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Berthon, Leclerc, Guttig – Bertrand.

    Rozhodca: Romasko, Sidorenko – Lazarev, Šišlo