Watford – Southampton 1:1 (kon.) | Tottenham – Brighton 1:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Utorok 23.04.2019, 20:45 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času využíva domáci kormidelník svoje posledné striedanie. Juan Foyth si zahrá aspoň v nadstavenom čase, keď prichádza na trávnik namiesto Son Hung-mina.
    88. Christian Eriksen (TOT) - 1:0
     
    88
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sa v samotnom závere stretnutia dostávajú do vedenia, respektíve možno strieľajú víťazný gól. CHRISTIAN ERIKSEN potvrdil svoju kvalitu, hoci sa mu dnes príliš nedarilo. Vystrelil spoza šestnástky a trafil presne k ľavej žrdi. Mathew Ryan sa naťahoval márne.
     
    86
    Necelých päť minút pred koncom sme svedkami ďalšieho stretnutia, tentokrát na strane hostí. Yves Bissouma odchádza na lavičku náhradníkov, keď svoje miesto prenecháva Beramovi Kayalovi.
     
    82
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Krídelný priestor prichádza vystužiť Ben Davies, ktorému svoje miesto prenecháva Victor Wanyama. Keňana dnes nebolo príliš vidno, a tak je táto zmena na mieste.
     
    80
    Očakávaný návrat Vincenta Janssena je v tejto chvíli realitou. Po dlhej absencii sa tento holandský útočník vracia na trávnik a možno bude práve on rozdielovým hráčom. Končí Lucas Moura.
     
    75
    Dele Alli prenikal po pravej strane a už to vyzeralo tak, že sa s loptou dostane až do šestnástky súpera. Bernardo v poslednej chvíli zatiahol ručnú brzdu a za cenu žltej karty poslal Angličana k zemi.
     
    73
    Alírezá Džahánbachš má pre dnešok odpracované. Na záverečných dvadsať minút nastúpi na ihrisko Solly March, ktorý bude mať najmä defenzívne povinnosti.
     
    72
    Domáci futbalisti zahrali rohový kop nakrátko. Ich kombinácia nevyzerala nebezpečne, ale z hranice šestnástky nečakane dobre vystrelil belgický obranca Toby Alderweireld. Jeho prízemná strela ale mierila iba do ľavej žrde.
     
    67
    Danny Rose zobral zodpovednosť na svoje plecia a prudko vystrelil spoza šestnástky. Po jeho zakončení sa lopta nepríjemne točila, smerovala pod brvno súperovej brány, ale Mathew Ryan si na dvakrát dokázal poradiť.
     
    64
    Za piskotu domácich fanúšikov odchádza z ihriska Florin Andone, ktorý dohrával zápas pod hrozbou vylúčenia. Žolíkom hosťujúceho trénera bude Glenn Murray, ktorý má na konte už jedenásť gólov.
     
    46
    Chris Kavanagh hneď po päťdesiatich sekundách druhého dejstva vyťahuje žltú kartu. Bernardo prenikal na útočnú polovicu súpera a zozadu ho až príliš okato pridržal dánsky hráč Christian Eriksen.
     
    45+1
    V nadstavenom čase mali domáci veľkú šancu na otvorenie skóre. Dele Alli si prebral loptu v šestnástke, pohotovo zakončil, ale Mathew Ryan predviedol senzačný zákrok pravou rukou.
     
    35
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po súboji s Dannym Rosem dostáva žltú kartu Florin Andone. Zároveň platí, že hosťujúci hráč sa vykartoval a v ďalšom dueli nebude môcť nastúpiť.
    35. Lucas Moura (TOT)
     
    34
    Teraz sa črtala veľká šanca pre domácich. Lucas Moura bol úplne voľný na ľavej strane, jeho strieľaná prihrávka smerovala pred prázdnu bránku na Dele Alliho, ale v poslednej chvíli dobre zasiahol Lewis Dunk.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 88. Eriksen

    Karty:   46. Eriksen (TOT) – 35. Andone (BRN), 75. Bernardo (BRN)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Eriksen, Wanyama (82. Davies), Alli – Lucas Moura (80. V. Janssen), F. Llorente, Son Hung-min (90. Foyth).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, Skipp, D. Sánchez, V. Janssen, Dier.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya, Dunk, Duffy, Bernardo – Bissouma (86. Kayal), D. Stephens, Groß – Džahánbachš (73. March), Andone (64. G. Murray), Locadia.
    Náhradníci: Button – Balogun, G. Murray, Bong, Burn, Kayal, March.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Gary Beswick – Anthony Taylor