Watford – Southampton 1:1 (kon.) | Tottenham – Brighton 1:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Utorok 23.04.2019, 20:45 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti londýnskeho Tottenhamu zvíťazili v zápase 33. kola najvyššej anglickej súťaže nad Brightonom najtesnejším rozdielom 1:0. Hrdinom stretnutia bol dánsky špilmacher Christian Eriksen, ktorý v 88. minúte parádne trafil spoza šestnástky. "Kohúti" sa dostávajú na hranicu 70 bodov a výrazne sa priblížili k umiestneniu v TOP 4. Navyše, úspešne zvládli aj štvrtý zápas na novom štadióne, kde majú skóre 8:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:43:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Faul jedného z hosťujúcich hráčov prerušuje platonický tlak Brightonu. "Kohúti" sú veľmi blízko k cennému víťazstvu, ktorými sa zvýšia ich šance na účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov.
     
    90+2
    Striedajúci Solly March sa pokúsil zrušiť strelecké prekliatie hostí, ale jeho pokus smeroval vedľa brány Huga Llorisa. Francúzsky brankár bude rozohrávať a rozhodne sa nikam nemusí ponáhľať.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte štyri minúty, čo je dostatočný čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Ten však Brighton nedal už skoro jedenásť hodín, čo je na mužstvo Premier League skutočne trestuhodné.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času využíva domáci kormidelník svoje posledné striedanie. Juan Foyth si zahrá aspoň v nadstavenom čase, keď prichádza na trávnik namiesto Son Hung-mina.
     
    89
    Obrovský smútok vidno na tvárach hosťujúcich hráčov. Tí boli veľmi blízko k mimoriadne cennému bodu, ale teraz sú od neho na míle vzdialení. Christian Eriksen naopak oživil záchranárske šance Cardiffu.
    88. Christian Eriksen (TOT) - 1:0
     
    88
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sa v samotnom závere stretnutia dostávajú do vedenia, respektíve možno strieľajú víťazný gól. CHRISTIAN ERIKSEN potvrdil svoju kvalitu, hoci sa mu dnes príliš nedarilo. Vystrelil spoza šestnástky a trafil presne k ľavej žrdi. Mathew Ryan sa naťahoval márne.
     
    87
    Po nepresnej prihrávke Tobyho Alderweirelda sa dostali do rýchlej kontry hostia. Konkrétne to bol striedajúci Beram Kayal, kto popreháňal Kierana Trippiera, hodil si loptu na pravačku a z diaľky pálil nepresne.
     
    86
    Necelých päť minút pred koncom sme svedkami ďalšieho stretnutia, tentokrát na strane hostí. Yves Bissouma odchádza na lavičku náhradníkov, keď svoje miesto prenecháva Beramovi Kayalovi.
     
    85
    Hostia mali po predošlom faule domáceho obrancu výhodu priameho kopu, ale center Pascala Großa nenarobil hráčom v bielych dresoch väčšie problémy. Tí tak zakladajú ďalšiu z útočných akcii.
     
    84
    Domácemu tímu utekajú minúty neskutočne rýchlo. Navyše, teraz sa bude hrať chvíľu na jeho obrannej polovici, pretože Jürgen Locadia si šikovne vypýtal nedovolený zákrok v súboji s Kieranom Trippierom.
     
    83
    Christian Eriksen prudko vystrelil spoza šestnástky, pričom loptu poslal presne k ľavej žrdi. Mathew Ryan vyrazil loptu iba pred seba a následne mal šťastie, že sa k dorážke nedostal striedajúci Vincent Janssen.
     
    82
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Krídelný priestor prichádza vystužiť Ben Davies, ktorému svoje miesto prenecháva Victor Wanyama. Keňana dnes nebolo príliš vidno, a tak je táto zmena na mieste.
     
    81
    Toby Alderweireld poslal loptu do šestnástky súpera. Lewis Dunk svojim odkopom trošku nešťastne trafil Fernanda Llorenteho, ale od španielskeho útočníka išla napokon lopta mimo hraciu plochu.
     
    80
    Očakávaný návrat Vincenta Janssena je v tejto chvíli realitou. Po dlhej absencii sa tento holandský útočník vracia na trávnik a možno bude práve on rozdielovým hráčom. Končí Lucas Moura.
     
    78
    Striedajúci Glenn Murray sa možno prvýkrát v zápase dostal k lopte a hneď bol v postavení mimo hru. Ak si odmyslíme túto akciu, tak za päť minút nebol Brighton pred šestnástkou súpera ani raz.
     
    77
    Toby Alderweireld sa vysunul poriadne vysoko, skoro až k šestnástke súpera. Dostal sa do zakončenia, ktoré však bolo zblokované. Snažil sa z neho ešte vyťažiť Dele Alli, ale hlavičkovým pokusom neuspel.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 88. Eriksen

    Karty:   46. Eriksen (TOT) – 35. Andone (BRN), 75. Bernardo (BRN)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Eriksen, Wanyama (82. Davies), Alli – Lucas Moura (80. V. Janssen), F. Llorente, Son Hung-min (90. Foyth).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, Skipp, D. Sánchez, V. Janssen, Dier.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya, Dunk, Duffy, Bernardo – Bissouma (86. Kayal), D. Stephens, Groß – Džahánbachš (73. March), Andone (64. G. Murray), Locadia.
    Náhradníci: Button – Balogun, G. Murray, Bong, Burn, Kayal, March.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Gary Beswick – Anthony Taylor