Watford – Southampton 1:1 (kon.) | Tottenham – Brighton 1:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Utorok 23.04.2019, 20:45 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Spoločne zamierime na novučičký štadión Tottenhamu Hotspur, ktorého súperom bude zachraňujúci sa Brighton & Hove Albion. Úvodný výkop je na programe o 20:45 hod.

    TOTTENHAM

    Londýnsky Tottenham figuruje v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na treťom mieste so ziskom 67 bodov. V sobotu prehral na pôde Manchestru City 0:1, no mal šťastie, že všetci jeho konkurenti v súboji o TOP 4 zaváhali. Dnes sa môžu zverenci Mauricia Pochettina vzdialiť Chelsea na rozdiel troch bodov. V domácom prostredí majú „kohúti“ bilanciu 11-1-4, ale na novom štadióne sú zatiaľ stopercentní. V Premier League zdolali Crystal Palace 2:0, Huddersfield 4:0 a v Lige majstrov aj Manchester City 1:0. V závere sezóny trápi Tottenham početná maródka. K dispozícii nebudú Harry Kane, Mousa Sissoko, Harry Winks a otázny je štart brankára Huga Llorisa. Lídrom tímu je Kórejčan Heung-Min Son, ktorý sa gólom či asistenciou podieľal na osemnástich góloch tímu. Zaujímavosťou je, že Tottenham neprehral utorňajší ligový zápas od augusta 2007 – odvtedy sedemkrát vyhral a raz remizoval.

    BRIGHTON

    Brightonu patrí sedemnáste miesto tabuľky so ziskom 34 bodov. Je tak tesne nad čiarou zostupu, pričom pred hráčmi Cardiffu má náskok troch bodov. Zverenci Chrisa Hughtona v predošlých piatich ligových stretnutiach získali iba jeden bod, keď remizovali na pôde Wolverhamptonu 0:0. Smerom dopredu sa nesmierne trápia a vo všetkých súťažiach neskórovali už 570 minút. Naposledy rozvlnili sieť súpera ešte 17. marca pri víťazstve vo štvrťfinále FA Cupu nad Milwallom 3:2 po pokutových kopoch. Najlepším strelcom je 11-gólový Glenn Murray, ktorý sa postaral o viac než tretinu gólov svojho tímu. V Londýne sa „čajky“ budú musieť zaobísť bez zraneného Davyho Pröppera a tiež Anthonyho Knockaerta, ktorý si stále odpykáva trojzápasový trest. Zaujímavosťou je, že Brighton naposledy zdolal Tottenham ešte v apríli 1983, keď obe mužstvá hrali v druhej najvyššej anglickej súťaži.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Eriksen, Wanyama, Alli – Lucas Moura, F. Llorente, Son Hung-min.
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, Skipp, D. Sánchez, V. Janssen, Dier.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Montoya, Dunk, Duffy, Bernardo – Bissouma, D. Stephens, Groß – Džahánbachš, Andone, Locadia.
    Náhradníci: Button – Balogun, G. Murray, Bong, Burn, Kayal, March.

    Rozhodcovia: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Gary Beswick – Anthony Taylor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ktorí budú chcieť predĺžiť svoju stopercentnú bilanciu na novučičkom štadióne. Naopak, Brighton & Hove Albion sa bude snažiť zabrániť tomu, aby jeho gólová mizéria nebola viac ako šesť hodín.
     
    2
    Po faule na Lucasa Mouru mali domáci k dispozícii priamy kop z pomerne nádejnej pozície. Kieran Trippier napokon centroval do šestnástky súpera, k hlavičke sa dostal Jan Vertonghen, ale nemieril presne.
     
    3
    Tottenham drží loptu na svojich kopačkách, ale momentálne kombinuje iba na vlastnej polovici ihriska. Od začiatku sú však "kohúti" hnaní dopredu vynikajúcimi londýnskymi priaznivcami.
     
    4
    Son Hung-min vybojoval rohový kop, ten sa snažil prekvapujúco rozohrať Danny Rose, ale jeho center na prvú žrď nebol úspešný. Hráči v zelených dresoch sa oslobodili odkopnutím lopty na polovicu súpera.
     
    5
    Zverenci Maurica Pochettina naďalej kombinujú, no zatiaľ ich hre chýba väčšia priamočiarosť. Naopak, v prípade hostí je zrejmé, že sa sústredia najmä na rýchle brejky, hoci len na lavičke zostal Glenn Murray.
     
    6
    Florin Andone veľmi dobre napádal rozohrávku súpera. Jan Vertonghen sa dostal pod tlak, ale skúsene si pomohol spätnou prihrávkou na Huga Llorisa, ktorý sa dal dokopy po svalových problémoch.
     
    7
    Dánsky tvorca hry Christian Eriksen sa snažil prestrčiť loptu na Fernanda Llorenteho, ale ten jeho úmysel nepochopil. Každopádne, Španiel má dobrú formu, čo potvrdzuje deväť gólov z ostatných deviatich dueloch.
     
    8
    Hostia sa snažili založiť rýchly brejk po ľavej strane, ale úspešní neboli. Z následného brejku zakončoval Christian Eriksen, ale jeho strieľanú prihrávku nedokázal usmerniť do siete číhajúci Dele Alli.
     
    10
    Lucas Moura si chcel vymeniť loptu s Christianom Eriksenom. Bol však svedomito bránený, a tak bude nasledovať len odkop od brány Mathewa Ryana. Ten sa ale s rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    11
    Ďalšia nepresná rozohrávka v podaní domácich hráčov a ďalšie náznaky zdržovania Mathewa Ryana. Okrem toho nám britská réžia ukázala, že Brighton prehral proti tímom z TOP 6 posledných desať zápasov.
     
    12
    Lucas Moura mal dostatok času na pravej strane. Autorom jeho centru mal byť Fernando Llorente, ale veľmi dobre zapracovali stopéri Brightonu. Hostia sa zatiaľ prakticky iba bránia, čo nemôžu dlho vydržať.
     
    13
    Situácia z predošlej minúty sa opäť zopakovala, tentokrát v šestnástke hostí vyskočil najvyššie Shane Duffy. Následne to strelou spoza šestnástky skúšal aj Dele Alli, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    14
    Alírezá Džahánbachš bol faulovaný, a tak sa črtá prvá šanca na ohrozenie domácej bránky. Hostia budú zahrávať priamy kop, pričom na hranici šestnástky je až kvarteto hráčov v zelených dresoch.
     
    15
    Victor Wanyama odvrátil center z pravej strany na rohový kop. Okrem toho ale vidíme, že na trávniku zostáva sedieť Dele Alli. Tak verme, že si anglický reprezentant neobnovil zranenie pravého kolena.
     
    16
    Hostia mali v priebehu pár sekúnd výhodu dvoch rohových kopov, ale ani po jednom sa nepresadili. Ten druhý zahral Pascal Groß, ale našiel len pripraveného krajného obrancu Kierana Trippiera.
     
    17
    Lucas Moura sa snažil presadiť po pravej strane, ale veľmi dobre sa vrátil Yves Bissouma. Nasledovať tak bude autové vhadzovanie domáceho tímu, ktorého prvotný tlak zdá sa trošku upadol.
     
    18
    Christian Eriksen skúsil svoje šťastie strelou z veľkej diaľky. Shane Duffy jeho pokus dokázal hlavou zblokovať, a tak bude nasledovať rohový kop. Jeho exekútorom bude opäť obranca Danny Rose.
     
    19
    Danny Rose nezahral rohový kop práve najlepšie, ale o pár sekúnd neskôr spravil na ňom faul Jürgen Locadia. Tottenham tak bude mať výhodu akéhosi skráteného rohového kopu z ľavej strany.
     
    20
    Christian Eriksen poslal prudkú loptu do šestnástky súpera. Po sérii niekoľkých odrazov sa dostal do zakončenia Jan Vertonghen, ale jeho strelu dokázal jeden z hráčov hostí v páde zblokovať.
     
    21
    Danny Rose je na začiatku stretnutia veľmi aktívny. Aj teraz sa vybral na útočný výlet, ale vo vlastnej šestnástke ho čistým spôsobom zastavil Shane Duffy. Napokon budeme svedkami odkopu Mathewa Ryana.
     
    22
    Victor Wanyama zblokoval center z ľavej strany. Nasledoval tak rohový kop hostí, ale Hugo Lloris išiel nekompromisne do vzduchu a loptu vyboxoval pred číhajúcim obrancom Lewisom Dunkom.
     
    23
    Hostia sa na dlhší čas usadili na súperovej polovici, ale nič kreatívne smerom dopredu nedokázali vymyslieť. Tottenham zatiaľ dokáže vytláčať súperových hráčov mimo nebezpečných pozícii.
     
    24
    Danny Rose sa drží za pravé lýtko, čo nie je dobré znamenie. Réžia si všimla domáceho trénera, ktorého výraz nebol práve najšťastnejší. Tottenham má v závere sezóny veľké problémy so zraneniami.
     
    25
    Victor Wanyama bol faulovaný približne dvadsať metrov od brány súpera. Namiesto kvalitného rozohrania priameho kopu ale domáci rýchlo rozohrali, chceli prekvapiť súpera, ale strela Lucasa Mouru bola zrazená.
     
    27
    Son Hung-min prenikol do pokutového územia po pravej strane, ale Bernardo si skvele splnil svoje defenzívne úlohy. Dokonca loptu ešte nasmeroval do Kórejčana, a tak nasleduje odkop od brány.
     
    28
    Lucas Moura sa presunul na ľavú stranu domácej ofenzívy. Netrúfol si na súboj jedného proti jednému, poslal radšej center do šestnástky, ale znovu bol na správnom meste obranca Shane Duffy.
     
    29
    Aj pred zrakom známeho herca Zaca Efrona si trúfol na zakončenie z pomerne veľkej diaľky domáci obranca Jan Vertonghen. Belgičan dal však do strely príliš veľa razancie, a tak lopta smerovala nad bránu.
     
    30
    Polhodinu zápasu nám ukončil nepresný strelecký pokus Christiana Eriksena. Dánsky tvorca hry si našiel prihrávku Lucasa Mouru, ale spoza šestnástky mieril vysoko nad bránu Matta Ryana.
     
    31
    Máme za sebou polhodinu zápasu. Ak si pripočítame neúspešne predĺženie zápasu FA Cupu na pôde Milwallu, tak Brighton neskóroval vo všetkých súťažiach už viac než šesť hodín, čo je poriadna porcia.
     
    32
    Domáci mali k dispozícii priamy kop z ľavej strany. Kieran Trippier poslal center do šestnástky súpera, ale Mathew Ryan si situáciu postrážil. Loptu chytá do svojich rukavíc a rozohráva ďalšiu akciu hostí,
     
    33
    Dele Alli poslal peknú kolmú prihrávku vzduchom, ktorá smerovala na Son Hung-mina. Kórejský reprezentant zviedol súboj s Lewisom Dunkom, spadol na trávnik, ale pokutový kop sa nepíska.
     
    34
    Teraz sa črtala veľká šanca pre domácich. Lucas Moura bol úplne voľný na ľavej strane, jeho strieľaná prihrávka smerovala pred prázdnu bránku na Dele Alliho, ale v poslednej chvíli dobre zasiahol Lewis Dunk.
    35. Lucas Moura (TOT)
     
    35
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po súboji s Dannym Rosem dostáva žltú kartu Florin Andone. Zároveň platí, že hosťujúci hráč sa vykartoval a v ďalšom dueli nebude môcť nastúpiť.
     
    36
    Florin Andone vletel do súboja s Kieranom Trippierom a domáci fanúšikovia si pýtali expresne rýchle vylúčenie hosťujúceho hráča. Chris Kavanagh bol ale milosrdný a druhýkrát do vrecka s kartami nesiaha.
     
    37
    Alírezá Džahánbachš dostal veľa priestoru na pravej strane. Do domácej šestnástky poslal nebezpečný center, ale Florinovi Andonemu chýbal možno krok k tomu, aby dokázal nebezpečne zakončiť.
     
    38
    Lucas Moura sa dokázal individuálne presadiť cez Pascala Großa. Spoza šestnástky prudko vystrelil, ale na jeho smolu mieril len do stredu bránky, kde stál pripravený brankár Mathew Ryan.
     
    40
    Son Hung-min centroval z pravej strany, ale Lewis Dunk bol znovu na svojom mieste. Pomaly sa dostávame do záverečnej päťminútovky prvého polčasu, v ktorom sme zatiaľ veľa čistých šancí nevideli.
     
    41
    Kieran Trippier bol osamotený na pravej strane. Angličan poslal mäkučký center do šestnástky, ale Fernando Llorente sa napriek výškovej prevahe nedokázal presadiť proti presile hráčov v zelenom.
     
    42
    Danny Rose poslal až príliš ťažkú prihrávku na Deleho Alliho. Ten nedokázal prebrať prihrávku svojho krajana, a tak znovu môže svojou pomalou rozohrávkou dráždiť nervy domácich fanúšikov Matt Ryan.
     
    43
    Lucas Moura znovu centroval z ľavej strany, ale znovu nenašiel Fernanda Llorenteho. Musíme veľmi pochváliť stopérsku dvojicu hostí – Lewis Dunk a Shane Duffy predvádzajú zatiaľ takmer bezchybný výkon.
     
    44
    Prvý polčas je skoro na konci. Tottenham drží loptu na svojich kopačkách, ale je to všetko v úctivej vzdialenosti od súperovej brány. V Londýne si zrejme na góly budeme musieť ešte počkať.
     
    45
    Jan Vertonghen strieľal z veľkej diaľky, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa hostia snažili vyraziť do rýchleho brejku, ale ten im nevyšiel. Chris Kavanagh pridáva ešte 60 sekúnd.
     
    45+1
    V nadstavenom čase mali domáci veľkú šancu na otvorenie skóre. Dele Alli si prebral loptu v šestnástke, pohotovo zakončil, ale Mathew Ryan predviedol senzačný zákrok pravou rukou.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu góly nepriniesol. Domáci mali jasnú územnú i streleckú prevahu, ale nič z toho nedokázali vyťažiť. Aktivitou hýril najmä Lucas Moura, ale jeho centre nenachádzali správneho adresáta. Najväčšiu šancu mal v nadstavenom čase Dele Alli, ale Mathew Ryan predviedol skvelý reflexívny zákrok pravou rukou. Druhý polčas sa začne o 21:48 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Chris Kavanagh hneď po päťdesiatich sekundách druhého dejstva vyťahuje žltú kartu. Bernardo prenikal na útočnú polovicu súpera a zozadu ho až príliš okato pridržal dánsky hráč Christian Eriksen.
     
    47
    Hostia mali k dispozícii priamy kop a dostali sa aj do prvého zakončenia smerom na bránu. Z celkom dobrej pozície hlavičkoval Shane Duffy, ale loptu poslal len do náručia brankára Huga Llorisa.
     
    48
    Britská réžia nám ešte raz ponúkla predošlú situáciu, keď centroval Pascal Groß. Ešte pred zakončením Shana Duffyho sme ale zaregistrovali jednoznačný faul na Jana Vertonghen, ktorý arbitri prehliadli.
     
    49
    Domáci mali výhodu rohového kopu, ale zahrali ho pomerne slabo. Nacvičený signál zjavne nevyšiel, a tak sa nedostali ani k centru do šestnástky, ani k strele zo strednej vzdialenosti.
     
    50
    Lucas Moura bol faulovaný, ale domáci podobne ako v prvom polčase rýchlo rozohrali. Christian Eriksen pálil spoza šestnástky, ale loptu poslal tesne nad bránu Mathewa Ryana. Ten bude odkopávať.
     
    51
    Domáci sa dostali do brejku, z ľavej strany zakončoval Danny Rose, ale neposednú loptu nasmeroval vysoko nad bránu. Mathew Ryan opäť okato zdržuje a dovolím si povedať, že ho dnes žltá karta neminie.
     
    53
    Christian Eriksen to dnes často berie na seba, ale jeho strelám chýba potrebná presnosť. Aj teraz Dán vystrelil z rohu hosťujúceho pokutového územia, ale bránu Mathewa Ryana minul o poriadny kus.
     
    54
    Hostia zbytočne stratili loptu v strede, ale papierový favorit zápasu ich za to nepotrestal. Son Hung-min prenikal po pravej strane, ale Yves Bissouma predviedol fantastické a čisté bránenie.
     
    55
    Dá sa povedať, že tlak domáceho tímu znovu narastá. Teraz sa aktivita zverencov Mauricia Pochettina skončila nepresným pokusom Victora Wanyamu, ktorý skúsil svoje šťastie strelou spoza šestnástky.
     
    56
    Iba sedem percent z času druhého polčasu sa hralo v tretine ihriska, kde je umiestnená brána Huga Llorisa. Aj to svedčí o jasnej prevahe Tottenhamu, ktorý sa však zatiaľ nevie strelecky presadiť.
     
    57
    Keby som to trošku prehnal, tak by som tvrdil, že Christian Eriksen je zrelý na striedanie. Dnes sa mu vôbec nedarí, jeho strely sú nepresné a jeho predošlý center iba preletel celou šestnástkou.
     
    58
    Sledujeme hádzanárske obliehanie hosťujúcej brány. Brighton je smerom dopredu prakticky bezzubý, ale zubami-nechtami bráni nerozhodný výsledok. Bod z Londýna by bol nesmierne cenný.
     
    59
    Na neúčinnú kombináciu domácich hráčov už akoby sa nemohol pozerať Son Hung-min. Kórejčan si prehodil loptu na ľavačku, ale jeho zakončenie spoza šestnástky smerovalo nad bránu súpera.
     
    60
    Máme za sebou hodiny stretnutie a v Londýne stále čakáme na otvárací gól. Popri postrannej čiare sa už rozcvičuje Holanďan Vincent Janssen, ktorý predošlé mesiace absentoval kvôli zraneniu.
     
    61
    Tottenham mal výhodu rohového kopu, ale center Kierana Trippiera k ničomu neviedol. Následne akcia domácich pokračovala až pokiaľ nebol prichytený v postavení mimo hru útočník Fernando Llorente.
     
    63
    Opäť sa prezentoval nepresnou prihrávkou Christian Eriksen. Son Hung-min sa na neho vyčítavo pozrel, pretože takúto prihrávku nečakal. Mathew Ryan znovu môže nazbierať cenné sekundičky.
     
    64
    Za piskotu domácich fanúšikov odchádza z ihriska Florin Andone, ktorý dohrával zápas pod hrozbou vylúčenia. Žolíkom hosťujúceho trénera bude Glenn Murray, ktorý má na konte už jedenásť gólov.
     
    65
    Čakáme aj na prvé domáce striedanie, pretože domáci hráči sa smerom dopredu trošku trápia. Teraz budú zahrávať rohový kop, pretože Kieran Trippier centrom z pravej strany trafil Jürgena Locadiu.
     
    66
    Domáci sa po rohovom kope presadiť nedokázali. Ďalšiu akciu rozvinul po ľavej strane Danny Rose, ale vynikajúco sa vrátil Pascal Groß a následne odkopol loptu až k brankárovi Hugovi Llorisovi.
     
    67
    Danny Rose zobral zodpovednosť na svoje plecia a prudko vystrelil spoza šestnástky. Po jeho zakončení sa lopta nepríjemne točila, smerovala pod brvno súperovej brány, ale Mathew Ryan si na dvakrát dokázal poradiť.
    67. Danny Rose (TOT)
     
    68
    Tottenham má v druhom polčase 74-percentné držanie lopty, ale za viac než dvadsať minút sa dostal k jedinej strele na bránu. V sobotu prehral na Etihad Stadium a ďalšie zaváhanie si nemôže dovoliť.
     
    69
    Brighton vynikajúco bráni a má veľkú šancu, aby získal minimálne bod. V predošlom zápase remizoval na pôde Wolverhamptonu 0:0 a zdá sa, že sa mu tento výsledok v záchranárskych prácach zapáčil.
     
    71
    Son Hung-min sa snažil presadiť individuálne. Dostal sa s loptou na hranicu šestnástky, ale neprestrelil obranný blok hostí. Ak som dobre videl, tak trafil dnes vynikajúco hrajúceho Lewisa Dunka.
     
    72
    Domáci futbalisti zahrali rohový kop nakrátko. Ich kombinácia nevyzerala nebezpečne, ale z hranice šestnástky nečakane dobre vystrelil belgický obranca Toby Alderweireld. Jeho prízemná strela ale mierila iba do ľavej žrde.
     
    73
    Alírezá Džahánbachš má pre dnešok odpracované. Na záverečných dvadsať minút nastúpi na ihrisko Solly March, ktorý bude mať najmä defenzívne povinnosti.
     
    74
    Dobrá šanca na strane domáceho tímu. Christian Eriksen centroval, Lucas Moura z náročnej pozície vrátil loptu do nebezpečného priestoru, ale Dele Alli svojou razantnou strelou minul bránu.
     
    75
    Dele Alli prenikal po pravej strane a už to vyzeralo tak, že sa s loptou dostane až do šestnástky súpera. Bernardo v poslednej chvíli zatiahol ručnú brzdu a za cenu žltej karty poslal Angličana k zemi.
     
    76
    Tottenham sa neskutočne trápi v koncovke. Po nevydarenom priamom kope pokračovala jeho akcia, Son Hung-min vystrelil ľavačkou z vnútra šestnástky, ale znovu bude nasledovať len odkop Mathewa Ryana.
     
    77
    Toby Alderweireld sa vysunul poriadne vysoko, skoro až k šestnástke súpera. Dostal sa do zakončenia, ktoré však bolo zblokované. Snažil sa z neho ešte vyťažiť Dele Alli, ale hlavičkovým pokusom neuspel.
     
    78
    Striedajúci Glenn Murray sa možno prvýkrát v zápase dostal k lopte a hneď bol v postavení mimo hru. Ak si odmyslíme túto akciu, tak za päť minút nebol Brighton pred šestnástkou súpera ani raz.
     
    80
    Očakávaný návrat Vincenta Janssena je v tejto chvíli realitou. Po dlhej absencii sa tento holandský útočník vracia na trávnik a možno bude práve on rozdielovým hráčom. Končí Lucas Moura.
     
    81
    Toby Alderweireld poslal loptu do šestnástky súpera. Lewis Dunk svojim odkopom trošku nešťastne trafil Fernanda Llorenteho, ale od španielskeho útočníka išla napokon lopta mimo hraciu plochu.
     
    82
    Druhé striedanie na strane domáceho tímu. Krídelný priestor prichádza vystužiť Ben Davies, ktorému svoje miesto prenecháva Victor Wanyama. Keňana dnes nebolo príliš vidno, a tak je táto zmena na mieste.
     
    83
    Christian Eriksen prudko vystrelil spoza šestnástky, pričom loptu poslal presne k ľavej žrdi. Mathew Ryan vyrazil loptu iba pred seba a následne mal šťastie, že sa k dorážke nedostal striedajúci Vincent Janssen.
     
    84
    Domácemu tímu utekajú minúty neskutočne rýchlo. Navyše, teraz sa bude hrať chvíľu na jeho obrannej polovici, pretože Jürgen Locadia si šikovne vypýtal nedovolený zákrok v súboji s Kieranom Trippierom.
     
    85
    Hostia mali po predošlom faule domáceho obrancu výhodu priameho kopu, ale center Pascala Großa nenarobil hráčom v bielych dresoch väčšie problémy. Tí tak zakladajú ďalšiu z útočných akcii.
     
    86
    Necelých päť minút pred koncom sme svedkami ďalšieho stretnutia, tentokrát na strane hostí. Yves Bissouma odchádza na lavičku náhradníkov, keď svoje miesto prenecháva Beramovi Kayalovi.
     
    87
    Po nepresnej prihrávke Tobyho Alderweirelda sa dostali do rýchlej kontry hostia. Konkrétne to bol striedajúci Beram Kayal, kto popreháňal Kierana Trippiera, hodil si loptu na pravačku a z diaľky pálil nepresne.
     
    88
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sa v samotnom závere stretnutia dostávajú do vedenia, respektíve možno strieľajú víťazný gól. CHRISTIAN ERIKSEN potvrdil svoju kvalitu, hoci sa mu dnes príliš nedarilo. Vystrelil spoza šestnástky a trafil presne k ľavej žrdi. Mathew Ryan sa naťahoval márne.
    88. Christian Eriksen (TOT) - 1:0
     
    89
    Obrovský smútok vidno na tvárach hosťujúcich hráčov. Tí boli veľmi blízko k mimoriadne cennému bodu, ale teraz sú od neho na míle vzdialení. Christian Eriksen naopak oživil záchranárske šance Cardiffu.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času využíva domáci kormidelník svoje posledné striedanie. Juan Foyth si zahrá aspoň v nadstavenom čase, keď prichádza na trávnik namiesto Son Hung-mina.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte štyri minúty, čo je dostatočný čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Ten však Brighton nedal už skoro jedenásť hodín, čo je na mužstvo Premier League skutočne trestuhodné.
     
    90+2
    Striedajúci Solly March sa pokúsil zrušiť strelecké prekliatie hostí, ale jeho pokus smeroval vedľa brány Huga Llorisa. Francúzsky brankár bude rozohrávať a rozhodne sa nikam nemusí ponáhľať.
     
    90+3
    Faul jedného z hosťujúcich hráčov prerušuje platonický tlak Brightonu. "Kohúti" sú veľmi blízko k cennému víťazstvu, ktorými sa zvýšia ich šance na účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti londýnskeho Tottenhamu zvíťazili v zápase 33. kola najvyššej anglickej súťaže nad Brightonom najtesnejším rozdielom 1:0. Hrdinom stretnutia bol dánsky špilmacher Christian Eriksen, ktorý v 88. minúte parádne trafil spoza šestnástky. "Kohúti" sa dostávajú na hranicu 70 bodov a výrazne sa priblížili k umiestneniu v TOP 4. Navyše, úspešne zvládli aj štvrtý zápas na novom štadióne, kde majú skóre 8:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:43:09)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 88. Eriksen

    Karty:   46. Eriksen (TOT) – 35. Andone (BRN), 75. Bernardo (BRN)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Eriksen, Wanyama (82. Davies), Alli – Lucas Moura (80. V. Janssen), F. Llorente, Son Hung-min (90. Foyth).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, Skipp, D. Sánchez, V. Janssen, Dier.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya, Dunk, Duffy, Bernardo – Bissouma (86. Kayal), D. Stephens, Groß – Džahánbachš (73. March), Andone (64. G. Murray), Locadia.
    Náhradníci: Button – Balogun, G. Murray, Bong, Burn, Kayal, March.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Gary Beswick – Anthony Taylor