Wolfsburg – Frankfurt 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Pondelok 22.04.2019, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Po inkasovanom góle využíva hosťujúci tréner aj svoje posledné striedanie. Gonçalo Paciência má pre dnešok odpracované a nahradzuje ho Almamy Touré. Údaj o nadstavenom čase zatiaľ nepoznáme.
     
    90
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci futbalistom sa predsa len podarilo vyrovnať skóre zápasu. Hostia totálne prepadli v strede ihriska a po pravej strane sa presadil striedajúci Felix Klaus. Následne prihral osamotenému JOHNOVI BROOKSOVI, ktorý nemohol nedať.
     
    86
    Posledné striedanie na domácej strane. Daniel Ginczek možno aj kvôli zdravotným problémom odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza 26-ročný záložník Felix Klaus.
     
    85
    Gonçalo Paciência teraz vletel do súboja so striedajúcim Renatom Steffenom a dostáva žltú kartu. Hosťujúci útočník si dobre uvedomuje, že to prehnal a športovo sa svojmu súperovi ospravedlňuje.
     
    82
    Domáci tréner riskuje, keď sťahuje z ihriska defenzívnejšie ladeného Marcela Tisseranda a na jeho miesto prichádza Renato Steffen. Uvidíme, či bude mať aj Bruno Labbadia šťastie pri striedaní.
    78. Jonathan de Guzmán (FRN) - 0:1
     
    78
    Frankfurt dal gól! Tréner Adi Hütter mal šťastnú ruku pri svojom striedaní. Center z pravej strany prepadol až na hranicu šestnástky k Filipovi Kostičovi. Po jeho zblokovanej strele sa so šťastím dostal k lopte JONATHAN DE GUZMÁN a z tesnej blízkosti otvára skóre zápasu.
     
    71
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Marcel Tisserand. Ten pri postrannej čiare fauloval Filipa Kostiča, no myslím si, že žltú kartu videl až za následné nešportové správanie v podobe odkopnutia lopty.
     
    69
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Jonathan de Guzmán.
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Ante Rebić.
     
    64
    O prvé striedanie dnešného duelu sa postaral domáci tréner. Trošku prekvapujúco končí Yannick Gerhardt, ktorý podľa môjho názoru podal dobrý výkon. Na jeho miesto prichádza Yunus Malli.
    63. Maximilian Arnold (WOF)
     
    63
    Obrovská smola na strane domácich. Center Admira Mehmediho vyboxoval Kevin Trapp, následne sa k voleju z veľkej diaľky odhodlal Maximilian Arnold, ale trafil pravú žrď.
     
    57
    Domáci hráči mali v priebehu niekoľkých sekúnd výhodu hneď dvoch rohových kopov. Ten druhý zahral Admir Mehmedi, presným centrom našiel Robina Knocheho, ale ten hlavičkuje do brvna.
     
    55
    Ďalšia žltá karta, no prvá na strane Wolfsburgu. Jej adresátom je Maximilian Arnold, ktorý iba za cenu nedovoleného zákroku zastavil Mijata Gaćinoviča. Je to pre neho šiesta žltá karta v sezóne.
     
    48
    Hlavný rozhodca Marco Fritz vyťahuje z vrecka druhú žltú kartu. Tentokrát je jej autorom Sebastian Rode, ktorý fauloval Yannicka Gerhardta. Pre bývalého hráča Bayernu je to štvrtá karta v sezóne.
     
    45
    Marco Fritz ani teraz neukazuje na biely bod, hoci v tomto prípade by bolo zrejme na mieste. Daniel Ginczek si hodil loptu medzi troch hráčov súpera, evidentne ho nohou zasiahol Makoto Hasebe, ale penalta z toho nebude.
     
    41
    Prvé kartové napomenutie smeruje k jednému z lídrom frankfurtskej ofenzívy. Dvadsaťjedenročný Bosniak Luka Jovič bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia, keďže zrejme za protesty dostal žltú kartu.
     
    40
    Hráči Frankfurtu sa mohli dostať do vedenia. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia z tesnej blízkosti Gonçalo Paciência, ale jeho hlavičku reflexívnym zákrokom zneškodnil brankár Pavao Pervan.
     
    36
    Dobrá šanca na strane domácich. Po vyhranom hlavičkovom súboji Yannicka Gerhardta sa dostal k zakončeniu volejom Wout Weghorst, ale brankár Kevin Trapp predviedol výborný reflexívny zákrok. Nasledovať bude roh.
     
    10
    Šanca na stane domáceho tímu. Yannick Gerhardt sa presadil po ľavej strane, prízemným centrom našiel v šestnástke osamoteného Wouta Weghorsta, ale jeho gólové zakončenie zastavil na bránkovej čiare obranca Makoto Hasebe.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90. Brooks – 78. de Guzmán

    Karty:   55. Arnold (WOF), 71. Tisserand (WOF) – 41. Jović (FRN), 48. Rode (FRN), 85. Paciência (FRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:8.
    VfL Wolfsburg: Pervan – William, Knoche, Brooks, Tisserand (82. Steffen) – Gerhardt (64. Malli), Guilavogui (C), Arnold – Mehmedi – Weghorst, Ginczek (86. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – S. Jung, Brekalo, Steffen, Rexhbecaj, Malli, Klaus.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – D. da Costa, Rode (69. de Guzmán), Gaćinović, Torró, Kostić – Paciência (90+1. A. Touré), Jović (69. Rebić).
    Náhradníci: Rönnow – A. Touré, N'Dicka, Rebić, de Guzmán, Willems, Chandler.

    Rozhodca: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim