Wolfsburg – Frankfurt 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Pondelok 22.04.2019, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej najvyššej futbalovej súťaže. V zápase 30. kola sa pozrieme na konfrontáciu mužstiev z prvej polovice tabuľky. Domáci VfL Wolfsburg zabojuje o cenné body s Eintrachtom Frankfurt.

    WOLFSBURG

    Hráči Wolfsburgu figurujú v tabuľke na priebežnom deviatom mieste so ziskom 45 bodov. Kým na ihriskách súperov prehrali ostatné tri stretnutia so skóre 0:10, doma sa im darí oveľa viac. Vo Volkswagen Arene stratili v predošlých štyroch dueloch iba dva body, keď remizovali s Werderom Brémy 1:1. Lídrom mužstva je Holanďan Wout Weghorst, ktorý zaznamenal už dvanásť presných zásahov. Pred vyše mesiacom sa zaskvel hetrikom do siete Düsseldorfu, ale odvtedy na ďalší gól čaká. Vo zvyšnej časti sezóny sa Wolfsburg musí zaobísť bez brankára Koena Casteelsa, ktorý si vážne poranil stehenný sval. Chytal aj v zápase 13. kola na pôde Frankfurtu, kde sa zverenci Bruna Labbadiu tešili z víťazstva 2:1. Zároveň platí, že v posledných štyroch vzájomných dueloch vždy triumfovali hostia.

    FRANKFURT

    Futbalisti Frankfurtu si museli preložiť ligový zápas pre povinnosti v Európskej lige UEFA. V tejto súťaži sa im mimoriadne darí. Po postupe cez Inter Miláno a Benficu Lisabon si zahrajú v semifinále, čo možno považovať za najväčší klubový úspech od roku 1980. Vtedy túto súťaž ešte pod názvom Pohár UEFA vyhrali, keď vo finálovom dvojzápase zdolali Borussiu Mönchengladbach. Frankfurt môže byť spokojný aj so svojim účinkovaním v najvyššej súťaži, kde mu po neúplnom 30. kole patrí štvrtá priečka. Môže sa pýšiť štvrtou najlepšou ofenzívou v súťaži, ktorú ťahá trojica Luka Jovič, Sebastien Haller a Filip Kostič. Prvý menovaný nastrieľal už 17 gólov a údajne o jeho služby prejavil záujem Real Madrid, ktorý je Frankfurtu ochotný ponúknuť 60 miliónov eur. Naopak, otázny je štart Hallera, ktorého trápia problémy s brušným svalstvom.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Pervan – William, Knoche, Brooks, Tisserand – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Mehmedi – Weghorst, Ginczek.
    Náhradníci: Menzel – S. Jung, Brekalo, Steffen, Rexhbecaj, Malli, Klaus.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – D. da Costa, Rode, Gaćinović, Torró, Kostić – Paciência, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – A. Touré, N'Dicka, Rebić, de Guzmán, Willems, Chandler.

    Rozhodcovia: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hráči Frankfurtu, ktorí nastúpili v červených dresoch. Prvú akciu po pravej strane rozvinul Danny da Costa, ale po jeho centri bude nasledovať odkop Pavaoa Pervana.
     
    2
    V druhej minúte zápasu musí byť zápas prerušený, pretože domáci priaznivci zahádzali jednu časť ihriska malými guličkami. Na ihrisko tak muselo prísť viacero usporiadateľov, ktorí tieto predmety odstránia.
     
    3
    Upratovanie hracej plochy naďalej pokračuje. Určite to nie je príjemný moment pre hráčov, ktorí hneď v úvode duelu vychladnú. Samozrejme, hlavný rozhodca Marco Fritz tento čas v závere nadstaví.
     
    4
    V zápase môžeme pokračovať a veríme, že žiadnych podobných prerušení už nebude svedkami. Dlhšia pauza sa takmer domácim vypomstila, keď rozohrávku zachytil Mijat Gaćinovič.
     
    5
    Hráči v zelených dresoch opäť nevládli rozohrávku práve najlepšie, ale mali šťastie, že hosťom rýchly brejk nevyšiel. Prihrávka stredom ihriska prešla až k domácemu gólmanovi Pavaovi Pervanovi.
     
    6
    Zatiaľ čakáme na prvé ohrozenie jednej či druhej bránky. Už sme spomínali, že v posledných vzájomných dueloch sa zvykli tešiť z víťazstva hostia, čomu by sa hráči Frankfurtu určite potešili.
     
    7
    Yannick Gerhardt centroval z pravej strany, ale loptu dokázal odvrátiť do bezpečia obranca David Abraham. Následne môžu rozvinúť útočnú akciu hráči, ktorí si zahrajú semifinále Európskej ligy UEFA.
     
    8
    Teraz sa po ľavej strane presadil hosťujúci Gonçalo Paciência. Centrom do šestnástky hľadal svojich spoluhráčov, ale Pavao Pervan dobre čítal hru, spravil pár krokov dopredu a loptu spacifikoval.
     
    9
    Zatiaľ sledujeme podpriemerný futbal na pomery najvyššej nemeckej súťaže. Wolfsburg sa nevyhol niekoľkých chybám v rozohrávke, ale zatiaľ to hosťujúci hráči využiť nedokázali a neohrozili Pavaoa Pervana.
     
    10
    Šanca na stane domáceho tímu. Yannick Gerhardt sa presadil po ľavej strane, prízemným centrom našiel v šestnástke osamoteného Wouta Weghorsta, ale jeho gólové zakončenie zastavil na bránkovej čiare obranca Makoto Hasebe.
     
    11
    Tak sme sa dočkali prvej vážnejšej šance, ktorá prebrala aj domácich fanúšikov. Tí v úvode zápasu protestovali, keďže sa im nepáči pondelňajší termín zápasu. Takáto dohrávka je však pomerme bežná.
     
    12
    Momentálne sa hrá najmä medzi oboma šestnástkami. Zatiaľ trošku zaostávajú za očakávaniami hráči Frankfurtu, na ktorých výkone sa však môže prejaviť aj nahustený program z ostatných dní.
     
    14
    V štrnástej minúte zápasu sme zaregistrovali úvodný ofsajd, v ktorom bol hosťujúci Danny da Costa. Okrem toho nám televízna grafika ukázala, že rozdiel v držaní lopty je skutočne minimálny, iba dve percentá.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu stretnutia nám ukončila siahodlhá rozohrávka domáceho tímu. Hráči v zelených dresoch ale kombinujú viac-menej na vlastnej polovici a teda ďaleko od brány Kevina Trappa.
     
    16
    Musíme konštatovať rovnaký priebeh zápasu ako v predošlom príspevku. Frankfurt sa v úvode stretnutia stiahol na obrannú polovicu a nejako agresívne nenapáda rozohrávku zverencov Bruna Labbadiu.
     
    17
    Domáci sa snažili prekvapiť súpera dlhou prihrávkou na holandského útočníka Wouta Weghorsta. Ten však loptu už na hracej ploche nestihol, a tak sa jeho strelecké suchoty každou minútou predlžujú.
     
    18
    Josuha Guilavogui centroval z pravej strany. Následne v šestnástke hostí spadol na trávnik jeden z domácich futbalistov, ale napokon sa pokutový kop nepíska. Úprimne, bola by to zrejme veľmi prísna penalta.
     
    19
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu, keď Filip Kostič zakopol o obrancu Marcela Tisseranda. Loptu si už berie do svojich rúk Sebastian Rode, ktorý pošle nebezpečný center do šestnástky.
     
    20
    Sebastian Rode poslal prudkú loptu do nebezpečného územia, ale Yannick Gerhardt ju dokázal odvrátiť. Následne dobre zapracoval aj Makoto Hasebe, ktorý prerušil rýchly brejk Wolfsburgu.
     
    22
    Domáci mali k dispozícii rohový kop z ľavej strany, ale do zakončenia sa nedostali. Kevin Trapp stále čaká na svoj prvý úspešný zákrok, hoci ho už raz na bránovej čiare musel zaskočiť Makoto Hasebe.
     
    23
    Hostia si pýtali pokutový kop, pretože po strele Filipa Kostiča lopta narazila do ruky Marcela Tisseranda. Tá nebola úplne pri tele, ale hlavný rozhodca napriek protestom hráčov Frankfurtu nepíska.
     
    24
    Teraz sa nám trošku priostrilo na trávniku, ale Marco Fritz necháva hre voľný priebeh. Okrem toho dostal loptou nepríjemne do hlavy Yannick Gerhardt, ale v zápase bude pokračovať bez ošetrenia.
     
    25
    Kevin Trapp si pripisuje na konto prvý úspešný zákrok. Pred šestnástkou hostí sa presadil Admir Mehmedi, technicky vystrelil, ale na jeho smolu mieril len do stredu bránky bývalého gólmana Paríža St. Germain.
     
    26
    Brankár Pavao Pervan chytá loptu do svojich rukavíc po nevydarenej kombinácii Luku Joviča a Filipa Kostiča. Zatiaľ útočné tykadlá hostí nie je príliš vidno a neukázajú svoju veľkú ofenzívnu kvalitu.
     
    27
    Filip Kostič sa presadil po ľavej strane, spätnou prihrávkou ešte hľadal spoluhráčov, ale dobre bol pozične postavený Josuha Guilavogui. Ten loptu zastavil a následne poslal do bezpečného priestoru.
     
    29
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Filip Kostič posunul loptu na Sebastiana Rodeho, ten ju prestrčil na Luku Joviča, ale bosniansky útočník trošku dlho váhal s koncovkou a proti presile hráčov súpera sa nepresadil.
     
    30
    Dlhá lopta smerovala na útočníka Daniela Ginczeka, ale svoje obranné povinnosti si splnil David Abraham. Ten si postrážil súperovho hráča a hlavou poslal "malú domov" na brankára Kevina Trappa.
     
    31
    Dobrá šanca na strane domáceho tímu. Yannick Gerhardt vybehol spoza obrancu hostí, dobre si našiel center Admira Mehmediho, ale jeho hlavičkové zakončenie nesmerovala na bránu súpera.
     
    32
    Sebastian Rode sa snažil presadiť individuálne po pravej strane, ale vydareným sklzom ho zastavil William. Následne nevyšla domácim snaha o rýchly brejk, a tak budú v zápase pokračovať vhadzovaním.
     
    33
    Eintracht Frankfurt bude mať k dispozícii prvý rohový kop. Vybojoval ho Gonçalo Paciência v súboji s Robinom Knochem. Dokáže sa semifinalista Európskej ligy presadiť zo štandardnej situácie?
     
    34
    Hostia zahrali rohový kop nakrátko, ale po centri Sebastiana Rodeho nepresne hlavičkoval Gonçalo Paciência. O pár sekúnd neskôr zasahoval Kevin Trapp, a tak budú mať k dispozícií roh aj hráči Wolfsburgu.
     
    35
    Ani štandardné situácie zmenu skóre nepriniesli. Zatiaľ nesledujeme príliš atraktívne stretnutie, no verme, že sa postupom času dočkáme aj nejakých gólov. Najmä Wolfsburgu by sa výhra hodila.
     
    36
    Dobrá šanca na strane domácich. Po vyhranom hlavičkovom súboji Yannicka Gerhardta sa dostal k zakončeniu volejom Wout Weghorst, ale brankár Kevin Trapp predviedol výborný reflexívny zákrok. Nasledovať bude roh.
    36. Wout Weghorst (WOF)
     
    37
    Teraz sa črtala šanca pre hostí, ktorí sa dostali do rýchleho brejku. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Filip Kostič, ale jeho zakončenie ľavačkou smerovalo vedľa brány Pavaoa Pervana.
     
    39
    Hostia budú mať k dispozícii rohový kop po dobrej práci Dannyho da Costu. Ten ustál súboj s Williamom a napriek drobnému poškodeniu rohovej zástavky vybojoval štandardnú situáciu.
     
    40
    Hráči Frankfurtu sa mohli dostať do vedenia. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia z tesnej blízkosti Gonçalo Paciência, ale jeho hlavičku reflexívnym zákrokom zneškodnil brankár Pavao Pervan.
     
    41
    Prvé kartové napomenutie smeruje k jednému z lídrom frankfurtskej ofenzívy. Dvadsaťjedenročný Bosniak Luka Jovič bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia, keďže zrejme za protesty dostal žltú kartu.
     
    42
    Filip Kostič centroval z ľavej strany, ale loptu si našiel domáci gólman Pavao Pervan. Ten sa zaskvel pred pár sekundami a aj vďaka nemu sme vo Volkswagen Arene stále presný zásah nevideli.
     
    43
    Lucas Torró strieľal spoza šestnástky, ale jeho pokus nebol presný. Lopta smerovala niekoľko decimetrov nad bránu súpera, a tak v závere prvého polčasu bude nasledovať odkop brankára Pavaoa Pervana.
     
    44
    Domáci hráči držia loptu na svojich kopačkách a príliš sa s ňou dopredu nehrnú. K prvému polčasu sa bude nadstavovať pomerne dlhá porcia minút, keďže sme v úvode boli svedkami netradičného prerušenia.
     
    45
    Marco Fritz ani teraz neukazuje na biely bod, hoci v tomto prípade by bolo zrejme na mieste. Daniel Ginczek si hodil loptu medzi troch hráčov súpera, evidentne ho nohou zasiahol Makoto Hasebe, ale penalta z toho nebude.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca k prvému polčasu pridáva ešte tri minúty. Na začiatku tej prvej mali domáci k dispozícii rohový kop, ale namiesto zakončenia sa previnili útočným faulom na obrancu Simona Faletta.
     
    45+2
    Wolfsburg má loptu na svojich kopačkách, ale znovu kombinuje príliš ďaleko od brány Kevina Trappa. Ten sa zaskvel najmä pri šancí Wouta Weghorst, keď vytiahol jeho volej na rohový kop.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo dnešného zápasu vo Volkswagen Arene máme za sebou. Nevideli sme nejaký strhujúci futbal, no šance mali obe mužstvá. Za domácich hneď dve zahodil Wout Weghorst. Najskôr jeho strelu na bránkovej čiare zastavil Makoto Hasebe a v 36. minúte zakončenie volejom vyrazil Kevin Trapp. Za hostí mal jednoznačne najväčšiu šancu Gonçalo Paciência, ale jeho hlavička mierila iba do domáceho brankára. Druhý polčas za začne približne o 20:33 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý počas sa už začal aj za fandenia domácich priaznivcov. Tí boli v úvodnom dejstve viac-menej ticho, čím chceli vyjadriť svoj protest kvôli pondelňajšiemu termínu dnešného stretnutia.
     
    47
    Úvodné sekundy druhého dejstva veľa vzruchu nepriniesli. Hralo sa medzi oboma šestnástkami, pričom územnú prevahu mali hráči v červených dresoch. Stále čakáme na úvodný presný zásah.
     
    48
    Hlavný rozhodca Marco Fritz vyťahuje z vrecka druhú žltú kartu. Tentokrát je jej autorom Sebastian Rode, ktorý fauloval Yannicka Gerhardta. Pre bývalého hráča Bayernu je to štvrtá karta v sezóne.
     
    50
    William rozvinul akciu po ľavej strane, ale pokazil ju nepresnou prihrávkou. Následne to domáci skúsili aj z opačnej strany, ale na svojom mieste bol obranca Simon Falette, ktorý odzbrojil Marcela Tisseranda.
     
    51
    Po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov bude rozohrávať David Abraham. Okrem toho vidíme, že hosťujúci tréner posiela rozcvičovať sa hneď niekoľko svojich zverencov.
     
    52
    Daniel Ginczek sa snažil presadiť individuálne. Mijata Gaćinoviča ešte dokázal obísť, ale následne sa mu šikovne, no zároveň riskantne hodil pod nohy už kartovo potrestaný Sebastian Rode.
     
    53
    Pre hostí sa črtala šanca na rýchly brejk. Filip Kostič prízemným centrom hľadal jedného zo spoluhráčov, ale našiel len pripraveného Robina Knocheho. Ten poslal loptu na autové vhadzovanie.
     
    54
    Po rohovom kope hostí zakončoval Gonçalo Paciência, ale trafil iba rameno Josuha Guilavoguiho. Napriek tomu ukazuje hlavný rozhodca iba na odkop od brány, čo sa hráčom v červených dresoch nepáči.
     
    55
    Ďalšia žltá karta, no prvá na strane Wolfsburgu. Jej adresátom je Maximilian Arnold, ktorý iba za cenu nedovoleného zákroku zastavil Mijata Gaćinoviča. Je to pre neho šiesta žltá karta v sezóne.
     
    57
    Domáci hráči mali v priebehu niekoľkých sekúnd výhodu hneď dvoch rohových kopov. Ten druhý zahral Admir Mehmedi, presným centrom našiel Robina Knocheho, ale ten hlavičkuje do brvna.
     
    58
    Pavao Pervan chyboval v rozohrávke. Jeho minelu sa snažil využiť strelou z obrovskej diaľky Mijat Gaćinovič, no pokusu hosťujúceho hráča chýbala väčšia razancia. Domáci gólman situáciu ustál.
     
    59
    Admir Mehmedi zahral už siedmy rohový kop domáceho tímu. Tentokrát namiesto centru zvolil prihrávku na Williama, ten vystrelil spoza šestnástky, ale lopta dostala opačný falš, aký Brazílčan chcel.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil nedovolený zákrok Gonçala Paciênciu. Cez neho doslova preletel Josuha Guilavogui, ale všetko sa to zaobišlo bez zbytočných emócií či kartového napomenutia.
     
    61
    Škoda pre Wolfsburg. Hlavný rozhodca ponechal domácim výhodu, ktorí sa tak dostali do situácie troch proti trom. Prihrávku do pravého krídla dostal Admir Mehmedi, ale postranný rozhodca videl ofsajd.
     
    62
    Opäť sa domácim hráčom Wolfsburgu trošku otvoril priestor, ale veľmi dobre čítal hru David Abraham. Čakal prihrávku do ľavej strany, vystúpil si z defenzívneho postavenia a zachytil loptu.
     
    63
    Obrovská smola na strane domácich. Center Admira Mehmediho vyboxoval Kevin Trapp, následne sa k voleju z veľkej diaľky odhodlal Maximilian Arnold, ale trafil pravú žrď.
    63. Maximilian Arnold (WOF)
     
    64
    O prvé striedanie dnešného duelu sa postaral domáci tréner. Trošku prekvapujúco končí Yannick Gerhardt, ktorý podľa môjho názoru podal dobrý výkon. Na jeho miesto prichádza Yunus Malli.
     
    66
    Wolfsburg je po zmene strán jasne lepším mužstvom a vypracoval si niekoľko šancí. Kevin Trapp musel zasahovať aj po ďalšom rohovom kope, ale v neprehľadnej situácii vyrazil loptu na rohový kop.
     
    67
    Jeden z domácich hráčov sa ocitol v ofsajde, a tak si obrana Frankfurtu môže oddýchnuť. Uvidíme ako na priebeh hry zareaguje hosťujúci tréner Adi Hütter, keďže jeho zverenci sa dostávajú pod tlak.
     
    68
    Po dlhšom čase sa dostal na dostrel súperovej brány aj Frankfurt. Napokon podľa gestikulácie hlavného rozhodcu bude nasledovať rohový kop, no ešte predtým bude Adi Hütter striedať.
     
    69
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Jonathan de Guzmán.
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Ante Rebić.
     
    71
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Marcel Tisserand. Ten pri postrannej čiare fauloval Filipa Kostiča, no myslím si, že žltú kartu videl až za následné nešportové správanie v podobe odkopnutia lopty.
     
    72
    Danny da Costa centroval z pravej strany. Jeho vysoký pas našiel Filipa Kostiča, ale zakončenie srbského kanoniera bolo veľmi slabé. Pavao Pervan môže založiť ďalšiu útočnú akciu domácich hráčov.
     
    73
    Domáci znovu nevyužili dobrú šancu na skórovanie. Rýchly brejk nezahrali najlepšie. Admir Mehmedi dostal ťažkú prihrávku, loptu síce ešte stihol, ale na jeho pas už nedokázal reagovať Wout Weghorst.
     
    74
    Minútky pomaly ubiehajú aj čoraz bližšie sme ku bezgólovej remíze. Josuha Guilavogui centroval z pravej strany, ale lopta si na druhej strane šestnástky našla iba hosťujúceho Dannyho da Costu.
     
    75
    Makoto Hasebe sa teraz vysunul ďaleko zo svojho tradičného postu. Navyše, zbytočne ostrým spôsobom išiel do súboja s Danielom Ginczekom, a tak bude mať Wolfsburg výhodu priameho kopu.
     
    76
    Bol to zrejme Maximilian Arnold, kto znovu skúsil svoje šťastie strelou z veľkej diaľky. Kevin Trapp mal problémy, loptu vyrazil iba pred seba, no zároveň mal šťastie, že sa k dorážke nedostal Wout Weghorst.
     
    77
    Nepresná strela na strane Frankfurtu, zrejme Anteho Rebiča. Pavao Pervan môže založiť útočnú akciu domácich, ktorí sú po zmene strán lepším celkom a o niečo viac túžia po zisku troch bodov.
     
    78
    Frankfurt dal gól! Tréner Adi Hütter mal šťastnú ruku pri svojom striedaní. Center z pravej strany prepadol až na hranicu šestnástky k Filipovi Kostičovi. Po jeho zblokovanej strele sa so šťastím dostal k lopte JONATHAN DE GUZMÁN a z tesnej blízkosti otvára skóre zápasu.
    78. Jonathan de Guzmán (FRN) - 0:1
     
    80
    Wolfsburg má už len desať minút na strelenie aspoň vyrovnávajúceho gólu. Daniel Ginczek sa snažil presadiť po pravej strane cez Filipa Kostiča, ale loptu mu ušla za bránkovú čiaru. Odkopávať bude Kevin Trapp.
     
    81
    Frankfurt sa teraz snaží na dlhší čas podržal loptu na svojich kopačkách. Zrejme sa sústredí už hlavne na pozorné bránenie, keďže po góle Jonathana de Guzmána je blízko k zisku troch bodov.
     
    82
    Domáci tréner riskuje, keď sťahuje z ihriska defenzívnejšie ladeného Marcela Tisseranda a na jeho miesto prichádza Renato Steffen. Uvidíme, či bude mať aj Bruno Labbadia šťastie pri striedaní.
     
    83
    Ante Rebič sa snažil presadiť individuálne, ale proti presile domácich hráčov mal iba minimálne šance na úspech. Okolo chorvátskeho hráča boli hneď traja hráči, ktorí zúžili manévrovací priestor.
     
    85
    Gonçalo Paciência teraz vletel do súboja so striedajúcim Renatom Steffenom a dostáva žltú kartu. Hosťujúci útočník si dobre uvedomuje, že to prehnal a športovo sa svojmu súperovi ospravedlňuje.
     
    86
    Posledné striedanie na domácej strane. Daniel Ginczek možno aj kvôli zdravotným problémom odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza 26-ročný záložník Felix Klaus.
     
    87
    Hostia sa dostali do brejku. Z ľavej strany centroval Mijat Gaćinovič, ale Gonçalo Paciência bol veľmi dobre strážený. Z náročnej situácie ale napokon vybojoval aspoň autové vhadzovanie pre hostí.
     
    88
    Gonçalo Paciência tentokrát už nebol taký úspešný. Josuha Guilavogui ho zastavil, a tak bude nasledovať odkop domáceho brankára. Ten sa samozrejme ponáhľa s rozohrávkou, keďže jeho tím prehráva.
     
    89
    Frankfurt drží loptu na svojich kopačkách. K dispozícii mal aj rohový kop, ale namiesto centru zvolil kombináciu na vlastnej polovici ihriska. Uvidíme, koľko hlavný rozhodca ešte nadstaví minút.
     
    90
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci futbalistom sa predsa len podarilo vyrovnať skóre zápasu. Hostia totálne prepadli v strede ihriska a po pravej strane sa presadil striedajúci Felix Klaus. Následne prihral osamotenému JOHNOVI BROOKSOVI, ktorý nemohol nedať.
     
    90+1
    Po inkasovanom góle využíva hosťujúci tréner aj svoje posledné striedanie. Gonçalo Paciência má pre dnešok odpracované a nahradzuje ho Almamy Touré. Údaj o nadstavenom čase zatiaľ nepoznáme.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca Marco Fritz pridal tri minúty, z ktorých dve sú už takmer minulosťou. Domácich futbalistov strelený gól ešte správne nabudil a snažia sa o dokonalé otočenie dnešného stretnutia.
     
    90+3
    V samotnom závere stretnutia ešte mohli domáci hráči skórovať. Rohový kop zahral Admir Mehmedi, vo vzduchu sa presadil John Anthony Brooks, ale jeho hlavička nesmerovala do priestoru troch žrdí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dohrávka 30. kola najvyššej nemeckej súťaže medzi Wolfsburgom a Frakfurtom sa končí spravodlivou remízou 1:1. V druhom polčase mali síce herne navrch domáci, dvakrát trafili žrď, ale v 78. minúte poslal hostí do vedenia Jonathan de Guzmán. Zverenci Bruna Labbadiu v závere ratovali aspoň bod, keď rýchly brejk úspešne zakončil John Anthony Brooks. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:27:46)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90. Brooks – 78. de Guzmán

    Karty:   55. Arnold (WOF), 71. Tisserand (WOF) – 41. Jović (FRN), 48. Rode (FRN), 85. Paciência (FRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:8.
    VfL Wolfsburg: Pervan – William, Knoche, Brooks, Tisserand (82. Steffen) – Gerhardt (64. Malli), Guilavogui (C), Arnold – Mehmedi – Weghorst, Ginczek (86. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – S. Jung, Brekalo, Steffen, Rexhbecaj, Malli, Klaus.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – D. da Costa, Rode (69. de Guzmán), Gaćinović, Torró, Kostić – Paciência (90+1. A. Touré), Jović (69. Rebić).
    Náhradníci: Rönnow – A. Touré, N'Dicka, Rebić, de Guzmán, Willems, Chandler.

    Rozhodca: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim