Wolfsburg – Frankfurt 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Pondelok 22.04.2019, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dohrávka 30. kola najvyššej nemeckej súťaže medzi Wolfsburgom a Frakfurtom sa končí spravodlivou remízou 1:1. V druhom polčase mali síce herne navrch domáci, dvakrát trafili žrď, ale v 78. minúte poslal hostí do vedenia Jonathan de Guzmán. Zverenci Bruna Labbadiu v závere ratovali aspoň bod, keď rýchly brejk úspešne zakončil John Anthony Brooks. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:27:46)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samotnom závere stretnutia ešte mohli domáci hráči skórovať. Rohový kop zahral Admir Mehmedi, vo vzduchu sa presadil John Anthony Brooks, ale jeho hlavička nesmerovala do priestoru troch žrdí.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca Marco Fritz pridal tri minúty, z ktorých dve sú už takmer minulosťou. Domácich futbalistov strelený gól ešte správne nabudil a snažia sa o dokonalé otočenie dnešného stretnutia.
     
    90+1
    Po inkasovanom góle využíva hosťujúci tréner aj svoje posledné striedanie. Gonçalo Paciência má pre dnešok odpracované a nahradzuje ho Almamy Touré. Údaj o nadstavenom čase zatiaľ nepoznáme.
     
    90
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci futbalistom sa predsa len podarilo vyrovnať skóre zápasu. Hostia totálne prepadli v strede ihriska a po pravej strane sa presadil striedajúci Felix Klaus. Následne prihral osamotenému JOHNOVI BROOKSOVI, ktorý nemohol nedať.
     
    89
    Frankfurt drží loptu na svojich kopačkách. K dispozícii mal aj rohový kop, ale namiesto centru zvolil kombináciu na vlastnej polovici ihriska. Uvidíme, koľko hlavný rozhodca ešte nadstaví minút.
     
    88
    Gonçalo Paciência tentokrát už nebol taký úspešný. Josuha Guilavogui ho zastavil, a tak bude nasledovať odkop domáceho brankára. Ten sa samozrejme ponáhľa s rozohrávkou, keďže jeho tím prehráva.
     
    87
    Hostia sa dostali do brejku. Z ľavej strany centroval Mijat Gaćinovič, ale Gonçalo Paciência bol veľmi dobre strážený. Z náročnej situácie ale napokon vybojoval aspoň autové vhadzovanie pre hostí.
     
    86
    Posledné striedanie na domácej strane. Daniel Ginczek možno aj kvôli zdravotným problémom odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza 26-ročný záložník Felix Klaus.
     
    85
    Gonçalo Paciência teraz vletel do súboja so striedajúcim Renatom Steffenom a dostáva žltú kartu. Hosťujúci útočník si dobre uvedomuje, že to prehnal a športovo sa svojmu súperovi ospravedlňuje.
     
    83
    Ante Rebič sa snažil presadiť individuálne, ale proti presile domácich hráčov mal iba minimálne šance na úspech. Okolo chorvátskeho hráča boli hneď traja hráči, ktorí zúžili manévrovací priestor.
     
    82
    Domáci tréner riskuje, keď sťahuje z ihriska defenzívnejšie ladeného Marcela Tisseranda a na jeho miesto prichádza Renato Steffen. Uvidíme, či bude mať aj Bruno Labbadia šťastie pri striedaní.
     
    81
    Frankfurt sa teraz snaží na dlhší čas podržal loptu na svojich kopačkách. Zrejme sa sústredí už hlavne na pozorné bránenie, keďže po góle Jonathana de Guzmána je blízko k zisku troch bodov.
     
    80
    Wolfsburg má už len desať minút na strelenie aspoň vyrovnávajúceho gólu. Daniel Ginczek sa snažil presadiť po pravej strane cez Filipa Kostiča, ale loptu mu ušla za bránkovú čiaru. Odkopávať bude Kevin Trapp.
    78. Jonathan de Guzmán (FRN) - 0:1
     
    78
    Frankfurt dal gól! Tréner Adi Hütter mal šťastnú ruku pri svojom striedaní. Center z pravej strany prepadol až na hranicu šestnástky k Filipovi Kostičovi. Po jeho zblokovanej strele sa so šťastím dostal k lopte JONATHAN DE GUZMÁN a z tesnej blízkosti otvára skóre zápasu.
     
    77
    Nepresná strela na strane Frankfurtu, zrejme Anteho Rebiča. Pavao Pervan môže založiť útočnú akciu domácich, ktorí sú po zmene strán lepším celkom a o niečo viac túžia po zisku troch bodov.
     
    76
    Bol to zrejme Maximilian Arnold, kto znovu skúsil svoje šťastie strelou z veľkej diaľky. Kevin Trapp mal problémy, loptu vyrazil iba pred seba, no zároveň mal šťastie, že sa k dorážke nedostal Wout Weghorst.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90. Brooks – 78. de Guzmán

    Karty:   55. Arnold (WOF), 71. Tisserand (WOF) – 41. Jović (FRN), 48. Rode (FRN), 85. Paciência (FRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:8.
    VfL Wolfsburg: Pervan – William, Knoche, Brooks, Tisserand (82. Steffen) – Gerhardt (64. Malli), Guilavogui (C), Arnold – Mehmedi – Weghorst, Ginczek (86. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – S. Jung, Brekalo, Steffen, Rexhbecaj, Malli, Klaus.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – D. da Costa, Rode (69. de Guzmán), Gaćinović, Torró, Kostić – Paciência (90+1. A. Touré), Jović (69. Rebić).
    Náhradníci: Rönnow – A. Touré, N'Dicka, Rebić, de Guzmán, Willems, Chandler.

    Rozhodca: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim