Everton – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Nedeľa 07.04.2019, 15:05 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton zaknihoval významné víťazstvo nad tabuľkovo vyššie postaveným a silnejším Arsenalom. Poctivá defenzíva v podaní zverencov trénera Marca Silvu priniesla výsledok v podobe troch bodov. O všetkom sa prakticky rozhodlo v prvom polčase, v kľúčový bol gól Jagielku z 10. minúty. Everton sa teda v tabuľke posúva na 9. pozíciu.

    Ďakujeme za pozornosť, Premier League je to znovu už zajtra. (17:01:01)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Walcott centrom z pravej strany hľadal Calverta-Lewina. Potom sa pokúsil o strelu spoza pokutového územia Davies, ale nebol presný.
     
    90+4
    Guendouzi bol faulovaný na útočnej polovici a Arsenal získava štandardku. Zahral to Guendouzi, najvyšší bol v pokutovom území domáci Zouma, ktorý odhlavičkoval preč.
     
    90+3
    Domáci zahrávali rohový kop nakrátko a získali hneď ďalší. Zahral to Lookman, potom sme však videli ofsajd v podaní Lookmana.
     
    90+2
    Rozhodcovia pridávajú k druhému polčasu ešte päť minút. Arsenal je s loptou na obrannej polovici a ešte sa snaží čosi vymyslieť. Hlavný arbiter odpískal faul na Sokratisa.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Tom Davies.
     
    90
    André Gomes bol v strede poľa faulovaný Mchitarjanom a Everton získava loptu a ďalšie sekundy k dobru. Lookman sa následne ocitol v ofsajde.
     
    89
    Arsenal hrá v tejto chvíli na obrannej polovice. Záver bude pre oba tímy kľúčový, The Gunners stále doťahujú jednogólový náskok súpera.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Bernard, prichádza Ademola Lookman.
     
    87
    Gylfi Sigurdsson odcentroval z rohovej zástavky. Jeho center došiel k vzdialenejšej žrdi na hlavičku Zoumu, ktorému hlavička nevyšla.
     
    86
    Žltú kartu inkasoval za svoj predchádzajúci nedovolený zákrok Monreal. Medzitým už Everton zahral roh, po ktorom išla strela z kopačky Walcotta, ale bola zblokovaná.
     
    85
    Lacazette si spracoval prihrávku od Mchitarjana a posúval sa bližšie do vnútra šestnástky. O loptu napokon prišiel. Protiútok následne domácim na sto percent nevyšiel. Získali však rohový kop.
     
    84
    Spoza pokutového územia vyskúšal strelu André Gomes. Portugalský hráč pálil tvrdo, mieril to po zemi, ale minul cieľ.
     
    83
    Evertonu v tejto chvíli nevyšiel postupný útok. V obrane sa dobre vrátil Guendouzi, ktorý ihneď potiahol aj protiútok cez Iwobiho po ľavej strane.
     
    82
    Center Iwobiho z ľavej strany došiel v pokutovom území k Mchitarjanovi. Arménsky krídelník sa však presadiť nevedel. V nasledujúcej situácii sme videli zákrok Škodrana Mustafiho, ktorý dostáva za faul na Calverta-Lewina žltú kartu.
     
    81
    Šikovný protiútok naštartovali domáci futbalisti. Na ľavej strane sa lopta dostala k Brazílčanovi Bernardovi, ktorý sa ujal príležitosti a pálil. Lenovi vyprášil rukavice.
     
    80
    Arsenal stále nenachádza recept na súperovu defenzívu, ktorá do týchto chvíľ stále pracuje veľmi precízne a presne. Ťažko Arsenal preniká dopredu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 10. Jagielka

    Karty:   50. A. Gomes (EVE) – 6. Guendouzi (ARS), 25. Papastathopoulos (ARS), 82. Mustafi (ARS), 86. Monreal (ARS)


    Everton FC: Pickford – Coleman, Jagielka (C), K. Zouma, Digne – A. Gomes, Gueye – Richarlison (79. Walcott), G. Sigurdsson (90+1. Davies), Bernard (88. Lookman) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Davies, Walcott, Tosun, Lookman, James McCarthy.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Maitland-Niles, Alnaní (46. Ramsey), Guendouzi, Kolašinac (46. Aubameyang) – Özil (C) (74. Iwobi), Mchitarjan – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Lichtsteiner, Jenkinson, Ramsey, Iwobi, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodca: Kevin Friend – Wilkes, Holmes