Everton – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Nedeľa 07.04.2019, 15:05 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Tom Davies.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Bernard, prichádza Ademola Lookman.
     
    86
    Žltú kartu inkasoval za svoj predchádzajúci nedovolený zákrok Monreal. Medzitým už Everton zahral roh, po ktorom išla strela z kopačky Walcotta, ale bola zblokovaná.
     
    82
    Center Iwobiho z ľavej strany došiel v pokutovom území k Mchitarjanovi. Arménsky krídelník sa však presadiť nevedel. V nasledujúcej situácii sme videli zákrok Škodrana Mustafiho, ktorý dostáva za faul na Calverta-Lewina žltú kartu.
     
    79
    Z ihriska odchádza poriadne vyšťavený a unavený Richarlison, ktorý však toho v dnešnom zápase predviedol vo svojom krídelnom priestore veľa. Jeho miesto zaujme na ihrisku Theo Walcott.
     
    74
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Alex Iwobi.
     
    74
    Vo veľkej príležitosti sa ocitli domáci futbalisti. Najprv mohol páliť spoza vápna Sigurdsson, no jeho delovka bola zblokovaná. Lopta sa dostala na kopačku Richarlisona, ale bolo to nepresné od neho.
    71. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    71
    Vôbec zle to nemyslel Henrich Mchitarjan. Arménsky útočník sa od kraja ihriska dostal bližšie k osi ihriska a pálil spoza pokutového územia. Jeho obaľovačka letela tesne vedľa žrde.
    59. Bernard (EVE)
     
    59
    Výraznej chyby sa dopustil na pravej strane ihriska hráč Arsenalu. K lopte sa dostal Bernard, ktorý z kraja postupoval k bránke. Vyznamenal sa však brankár Bernd Leno.
     
    50
    Ramseyho fauloval na útočnej polovici André Gomes, ktorého to už bol niekoľký zákrok v poradí. Kartový trest už v tejto chvíli dostal.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Muhammad Alnaní, prichádza Aaron Ramsey.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    38
    Šikovne to v ofenzíve vymysleli aj domáci. Prihrávku Bernard nasmeroval na kopačku Andrého Gomesa, ktorý pred pokutovým územím našiel Gylfiho Sigurdssona. Islandský hráč pálil, no predviedol menej škodnú strelu pre Lena, ktorý si s loptou hravo poradil.
     
    26
    Šikovnou prienikovou prihrávkou hľadal Lacazette na útočnej polovici rozbehnutého Henricha Mchitarjana. Proti dvojici obrancov sa už Mchitarjan presadiť nevedel. Bol to však pekný nápad.
     
    25
    Na prelome 24. a 25. minúty sa o priamu strelu na bránku pokúsil krídelník Maitland Niles. Tá mu bola zblokovaná a po nasledujúcom súboji a faule Sokratisa Papastathopoulosa na Calverta-Lewina dostal Sokratis žltú kartu.
    10. Phil Jagielka (EVE) - 1:0
     
    10
    Everton FC dal gól!
    Liverpoolčania sa dostávajú skoro do vedenia v stretnutí! Dlhočizný aut spoza postrannej čiary od Digna sa poodrážal v šestnástke. Úspešne zasiahol loptu z päťky PHIL JAGIELKA a premenil šancu.
     
    6
    Hneď v úvode stretnutia dostáva práve faulujúci Matteo Guendouzi žltú kartu za svoj nedovolený zákrok. Digne potreboval krátke ošetrenie, mal by sa však z toho zotaviť.
     
    3
    Šikovne vybehol po ľavej strane ihriska Lacazette, ktorý posúval loptu do malého vápna Mesutovi Özilovi, ktorý si ju aj spracoval a posielal späť pred bránku. V pravej chvíli zasiahla defenzíva Evertonu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 10. Jagielka

    Karty:   50. A. Gomes (EVE) – 6. Guendouzi (ARS), 25. Papastathopoulos (ARS), 82. Mustafi (ARS), 86. Monreal (ARS)


    Everton FC: Pickford – Coleman, Jagielka (C), K. Zouma, Digne – A. Gomes, Gueye – Richarlison (79. Walcott), G. Sigurdsson (90+1. Davies), Bernard (88. Lookman) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Davies, Walcott, Tosun, Lookman, James McCarthy.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Maitland-Niles, Alnaní (46. Ramsey), Guendouzi, Kolašinac (46. Aubameyang) – Özil (C) (74. Iwobi), Mchitarjan – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Lichtsteiner, Jenkinson, Ramsey, Iwobi, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodca: Kevin Friend – Wilkes, Holmes