Everton – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Nedeľa 07.04.2019, 15:05 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 33. kola anglickej Premier League, v ktorom Everton FC v domácom Goodison Parku privíta Arsenal FC. Stretnutie sa začne o 15:05 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Everton FC
    Everton má za sebou v posledných zápasoch vcelku vydarené pôsobenie, podarilo sa mu z posledných piatich zápasov bodovať trikrát. Everton si vďaka víťazstvám nad Cardiffom 0:3, nad silnou Chelsea 2:0 a nad West Hamom vonku 0:2 udržal priebežnú desiatu pozíciu so ziskom 43 bodov a pozitívnym skóre 45:42. Everton však dokázal byť aj pokorený, a to nad Newcastlom 3:2 a cenne remízoval doma s líderským Liverpoolom 0:0. V zápase nebude môcť domáci tréner Marco Silva jednoznačne počítať s Yerrym Minom, ktorý laboruje s poraneným stehnom. Inak by mal mať k dispozícii všetkých hráčov.

    Arsenal FC
    Arsenal zažíva momentálne vcelku stabilné obdobie. Kanonieri z Londýna sa momentálne v tabuľke najvyššej anglickej súťaže nachádzajú na 4. mieste, ktoré im zaručuje miestenku do Ligy majstrov. Arsenal však má zhodný počet bodov s piatou Chelsea a len jeden bod stráca na tretí Tottenham. V prípade výhry ho môže preskočiť. The Gunners naposledy doma triumfovali nad Newcastlom United s naším Martinom Dúbravkom 2.0, zdolali Manchester United 2:0 a remízovali s tretím tímom tabuľky Tottenhamom Hotspur 1:1. V zápase nebude môcť kouč Unai Emery počítať s niekoľkými hráčmi. Otáznymi sú štarty Granita Xhaku a Laurenta Koscielneho. Jednoznačne pre zranenie nemôže nastúpiť až kvarteto hráčov, a to: Bellerín, Holding, Torreira a Wellbeck.

    Jeden vzájomný zápas medzi týmito tímami sme už túto sezónu videli. Hralo sa 23. septembra 2018 na štadióne Arsenalu, kde sa zrodilo víťazstvo domácich 2:0.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – A. Gomes, Gueye – Richarlison, G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Jagielka, Davies, Walcott, Tosun, Lookman.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Maitland-Niles, Alnaní, Guendouzi, Kolašinac – Özil (C), Mchitarjan – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Lichtsteiner, Jenkinson, Ramsey, Iwobi, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodca: Kevin Friend – Wilkes, Holmes.
     
    Oba tímy už sú v šatňovej chodbičke pripravené na nástup do zápasu. Everton sa dnes v predstaví v tradičných modrých dresoch a Arsenal v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie zahájili úvodným výkopom futbalisti domáceho Evertonu, ktorí v dnešnom šlágri anglickej Premier League útočia sprava doľava.
     
    2
    Určite sa všetci priaznivci najvyššej anglickej futbalovej súťaže tešili na dnešný jediný duel v rámci tohto kola Premier League. Rozohrávku domácich v tejto chvíli riadi Lucas Digne.
     
    3
    Šikovne vybehol po ľavej strane ihriska Lacazette, ktorý posúval loptu do malého vápna Mesutovi Özilovi, ktorý si ju aj spracoval a posielal späť pred bránku. V pravej chvíli zasiahla defenzíva Evertonu.
     
    4
    Arsenal kombinuje na vlastnej polovici a musí si dať predovšetkým pozor na vysoký pressing domácich. Everton aj vybojoval loptu zásluhou Bernarda, ale hneď o ňu prišiel.
     
    5
    Elneny presúval loptu smerom na Guendouziho, ktorý sa ukazoval pred hraniciu šestnástky, nepríjemne však v súboji fauloval krajného obrancu Digneho. Poriadne mu prišliapol na nohu.
     
    6
    Hneď v úvode stretnutia dostáva práve faulujúci Matteo Guendouzi žltú kartu za svoj nedovolený zákrok. Digne potreboval krátke ošetrenie, mal by sa však z toho zotaviť.
     
    7
    Center z kopačky brankára Pickforda smeroval priamo k hosťujúceho Mustafimu, ktorý dominoval vo vzduchu a odhlavičkoval loptu preč do stredového kruhu.
     
    8
    Vyzerá to tak, že Lucas Digne je v úplnom poriadku, keďže sa už následne zapojil do ofenzívneho ťaženia po ľavom krídle. Center mu nevyšiel, Everton zahráva aut.
     
    9
    Coleman vybehol dopredu po pravej strane ihriska a výrazne podporil útok. Jeho podpora však stroskotala, keďže sa do útočenia nezapojili jeho spoluhráči.
     
    10
    Everton FC dal gól!
    Liverpoolčania sa dostávajú skoro do vedenia v stretnutí! Dlhočizný aut spoza postrannej čiary od Digna sa poodrážal v šestnástke. Úspešne zasiahol loptu z päťky PHIL JAGIELKA a premenil šancu.
    10. Phil Jagielka (EVE) - 1:0
     
    11
    Arsenal rozhodne musí úvodný inkasovaný gól poriadne prebudiť. Majú však dostatok času na odpoveď, uvidíme, či príde rýchlo v nasledujúcich minútach. Snaží sa o to Monreal.
     
    12
    Futbalisti Arsenalu majú zatiaľ prevahu v držaní lopty a domáci sa snažia vytláčať rozohrávky súpera pressingom, ktorý však nie je úplne stopercentný.
     
    13
    Maitland-Niles naštartoval prihrávkou na pravej strane Guendouziho, ktorý vybojoval vďaka odkopu od Zoumu autové vhadzovanie.
     
    14
    Zákrok Škodrana Mustafiho proti Gylfimu Sigurdssonovi bol jednoznačne čistý a nebol za tým žiadny úmysel zneškodniť telo súpera. Mustafi šiel jasne po lopte.
     
    15
    Na poste hrotového útočníka sa zatiaľ domáci Calvert-Lewin nemôže presadiť. Proti trojbloku defenzívy Arsenalu má rozhodne málo možností, ako sa realizovať.
     
    16
    Everton sa dostal k streleckému pokus. Spoza vápna to vyskúšal delovkou André Gomes. Jeho prudká strela však nenašla priestor bránky.
     
    17
    Calvert-Lewin sa nehrnie za napádaním arsenalskej rozohrávky. Londýnčania majú síce územnú a pozičnú prevahu na ihrisku, zatiaľ si vyložené šancu vypracovať nevedia.
     
    18
    Domáci vhadzovali aut na pravej strane ihriska. Postaral sa o to Richarlison, vzápätí však vcelku rýchlo Liverpoolčania o loptu prišli.
     
    19
    Bernard Anício sa obtočil okolo protihráča a posúval dopredu Andrého Gomesa. V súboji sa sklzom podarilo protiútok zastaviť Sokratisovi Papastathopoulosovi.
     
    20
    Grécky obranca Sokratis si aj vypýtal ošetrenie a už pri ňom je tímový lekár. André Gomes túto chvíľu využíva na poradu s Lucasom Dignom.
     
    21
    Bernard v strede poľa chcel predviesť svoju technickú futbalovú stránku. Proti dvojici protihráčov to mal výrazne ťažšie a sám sa do svojich kľučiek zamotal.
     
    22
    Centrovanú loptu z kopačky Mesuta Özila sa snažil nájsť Aleandre Lacazette, ukázalo sa však, že bol v ofsajdovom postavení. Jednomyseľne to dal najavo čiarový rozhodca.
     
    23
    Zouma na pravú stranu naštartoval Lucasa Digna, ktorý vzápätí vhodil ďalší dlhý aut do pokutového územia. Zakončenie z toho nebolo, Mustafi odhlavičkoval loptu preč.
     
    24
    Everton prevzal na nejakú chvíľu iniciatívu. Stopéri Zouma s Jagielkom si počas rozohrávky trochu nerozumeli. Fatálne následky to však nemalo, Pickford bol pripravený pomôcť a zapojiť sa do akcie.
     
    25
    Na prelome 24. a 25. minúty sa o priamu strelu na bránku pokúsil krídelník Maitland Niles. Tá mu bola zblokovaná a po nasledujúcom súboji a faule Sokratisa Papastathopoulosa na Calverta-Lewina dostal Sokratis žltú kartu.
     
    26
    Šikovnou prienikovou prihrávkou hľadal Lacazette na útočnej polovici rozbehnutého Henricha Mchitarjana. Proti dvojici obrancov sa už Mchitarjan presadiť nevedel. Bol to však pekný nápad.
     
    27
    Krásny presun hry na pravú stranu nám ukázal André Gomes, ktorý dlhým pasom naštartoval Richarlisona. Škoda, že to futbalista Evertonu nedobehol, bol by z toho zaujímavý náznak príležitosti.
     
    28
    Po súbojoch v rohu ihriska pri rohovej zástavke uspel hosťujúci Nacho Monreal proti Richarlisonovi. Rozohrávať následne bude brankár Bernd Leno.
     
    29
    Na útočnej polovici sa za loptou hnal útočný Calvert-Lewin. Dostal sa do bloku Sokratisa Papastathopoulosa, ktorý už s vedomím jednej žltej karty vstupoval do tohto súboja, ale zahral to našťastie čisto.
     
    30
    Hráči Evertonu bojovali o loptu v strede poľa a napokon sa im ju podarilo získať. Urobili to potom jednoducho, posunuli si to medzi obrancami a po obvode ihriska.
     
    31
    Center z ľavej strany z kopačka Kolašinaca preletel cez celé veľké vápno. Bosniansky záložník však nemal viacmenej inú možnosť, ako centrovať.
     
    32
    Územná a pozičná prevaha Arsenalu sa do veľkej miery okresala. Arsenal drží loptu na kopačkách momentálne len o tri percentuálne body viac než Everton.
     
    33
    Po pravej strane nevyšla spolupráca medzi brankárom Pickfordom a Brazílčanom Richarlisonom. Lopta prenikla za postrannú čiaru a majú ju k dispozícii The Gunners.
     
    34
    Pekná výmena lopty medzi Lacazettom, Özilom a Kolašinacom napokon vyústila v center bosnianskeho záložníka z ľavej strany. Kolašinacov pokus skončil v moci Pickforda.
     
    35
    Hrotový útočník Calvert-Lewin sa dostal k prihrávke na ľavej vertikále a posielal loptu smerom do pokutového územia. Jeho pokus ovládli hráči Arsenalu.
     
    36
    Po ľavej strane to vyskúšal znovu Kolašinac v spolupráci s Mchitarjanom. Arsenal sa k streleckému pokusu neprepracoval, hráči však obliehajú pokutové územie.
     
    37
    Lacazettovi sa na pravej vertikále ukázal krajný záložník Maitland-Niles, ktorý nasmeroval center do malého vápna. Tam kraľoval brankár Pickford, ktorý vynikol v tejto situácii.
     
    38
    Šikovne to v ofenzíve vymysleli aj domáci. Prihrávku Bernard nasmeroval na kopačku Andrého Gomesa, ktorý pred pokutovým územím našiel Gylfiho Sigurdssona. Islandský hráč pálil, no predviedol menej škodnú strelu pre Lena, ktorý si s loptou hravo poradil.
     
    39
    Dominic Calvert-Lewin sa snažil uvoľňovať v pokutovom území a vysunúť sa na možnú prihrávku. Bol však bránený dvojicou arsenalských stopérov.
     
    40
    Čiarový rozhodca teraz ukázal jasne v prospech Arsenalu, potom čo bol faulovaný Lacazette Kurtom Zoumom. Lopta patrí hosťom.
     
    42
    Everton zahrával svoju štandardku na pravej strane rýchlo. Spamätať sa Nacho Monreal nestihol, keďže hneď vybehol dopredu Richarlison, ktorý posúval loptu pred malé vápno. Úspešne však zasiahol Kolašinac.
     
    43
    Rohový kop z kopačky Lucasa Digna letel priamo pred malé vápno. V prevahe tam boli futbalisti Arsenalu, ktorí sa bezproblémovo ubránili pred týmto rohovým kopom súpera.
     
    44
    André Gomes bol faulovaný na obrannej polovici a domáci Everton získal možnosť štandardky tesne spoza vlastnej polovice.
     
    45+1
    K prvému polčasu rozhodcovia aj kvôli viacerým ošetreniam pridávajú v druhom polčase dve minúty.
     
    45+2
    Mchitarjan predvádzal svoje kľučky v okolí stredového kruhu po spracovaní prihrávky z kopačky Özila. Sám však o loptu prišiel a dopredu už vybehol Bernard.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli do veľkej miery opatrný futbal, ktorý priniesol pár príležitostí na oboch stranách. Využitá bola jedna, už v priebehu 10. minúty poslal Everton do vedenia Jagielka.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:09.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Muhammad Alnaní, prichádza Aaron Ramsey.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    47
    Cez polčasovú prestávku sa rozhodol kouč Unai Emery stiahnuť z ihriska dvoch svojich hráčov. Výrazne nevýrazným bol v prvom polčase práve Muhammal Alnaní.
     
    48
    Faulovaným bol v tejto chvíli hosťujúci Aaron Ramsey, ktorý si nemohol prebrať loptu.
    48. Aaron Ramsey (ARS)
     
    49
    André Gomes presunul loptu na ľavú stranu k Bernardovi. Everton zatiaľ v druhom polčase začína mierne dominovať.
     
    50
    Ramseyho fauloval na útočnej polovici André Gomes, ktorého to už bol niekoľký zákrok v poradí. Kartový trest už v tejto chvíli dostal.
     
    51
    Po pravom krídle prebehol dopredu Maitland-Niles, ktorý sa prihrávkou snažil hľadať Özila. Arsenal napokon vybojoval rohový kop.
     
    52
    Center posielal od rohovej zástavky Mchitarjan. Potom sa otvorila pozícia pre Aarona Ramseyho, ktorý pálil spoza vápna, no mieril mimo.
     
    53
    Mustafimu nabehol na útočnej polovici hrotový útočník Lacazette, ale k lopte sa prepracovať nevedel. Arsenal o loptu skoro prišiel.
     
    54
    Bernard to skúšal po ľavej strane ihriska. Svojimi kľučkami sa však nedokázal presadiť cez krajného záložníka Maitlanda-Nilesa. Everton pokračoval dopredu, Sigurdsson mal takú polomožnosť spoza šestnástky, no pálil vysoko nad.
     
    55
    Arsenal v tejto chvíli kombinuje na vlastnej polovici a snaží sa o nejaké prieniky na útočnej polovici. Hosťom sa to však zatiaľ proti pozornej defenzíve súpera nedarí.
     
    56
    Lopta nedošla na pravú stranu k Bernardovi. Ihneď sa možnosti chopili futbalisti Arsenalu. Mchitarjan však neponúkol presný pas na kopačku Aubameyanga na ľavú stranu.
     
    57
    Sigurdsson v strede poľa nedovoleným zákrokom odstavil od lopty Aarona Ramseyho. Loptu získavajú práve The Gunners.
     
    58
    Center Mchitarjana z rohového kopu priletel na hranicu malého vápna, kde sa nevedeli dohodnúť Sokratis s Mustafim. Arsenal túto možnosť na strelu nevyužil.
     
    59
    Výraznej chyby sa dopustil na pravej strane ihriska hráč Arsenalu. K lopte sa dostal Bernard, ktorý z kraja postupoval k bránke. Vyznamenal sa však brankár Bernd Leno.
    59. Bernard (EVE)
     
    60
    Richarlison de Andrade ponúkol loptu na pravej strane Colemanovi, ktorý centroval už do vnútra malého vápna. Arsenal bol vo väčšine a odvrátil na rohový kop.
     
    61
    Je to všeobecne prvý roh od polčasovej prestávky. Zahrával ho Sigurdsson, ale pozorná defenzíva Arsenalu odvrátila na ďalší. Takisto to nebolo úspešné.
     
    62
    Hráči Arsenalu poľahko prenikli dopredu po pravom krídelnom priestore. Prihrávky po osi Özil, Ramsey a Maitland-Niles boli kľúčové. Arsenal sa aj vďaka tomu dokázal udomácniť na súperovej polovici.
     
    63
    Richarlison posielal z pravej strany loptu smerom do pokutového územia, v ktorom bol pripravený brankár Leno. Pred bránku nabiehal Calvert-Lewin, ale pred suverénnym Lenom nevedel hlavičkovať.
     
    64
    Prihrávka Guendouziho smerom na Özila bola presná, Arsenal to potom skúsil z ľavej strany cez Nacha Monreala. Center nebol veľmi presný, hostia neostali na útočnej polovici.
     
    65
    Zdalo by sa, akoby už Everton začala len brániť výsledok, no na trávniku vôbec tomu nie je tak. Často vidíme aj útočné výpady a najmú nebezpečné protiútoku po Richarlisonovej a Colemanovej pravej strane.
     
    66
    Lacazette bol na útočnej polovici v nedovolenom zákroku proti Gueyem, ktorý je zatiaľ asi najmenej výrazným mužom na strane Evertonu.
     
    67
    Aaron Ramsey si hľadal životný priestor na útočnej polovici pred šestnástkou. Ponúkol napokon loptu Özilovi, ktorý to dával na ľavú stranu Aubameyangovi.
     
    68
    Šikovnú akciu sme videli aj na opačnej strane. Loptu si na ľavej strane vymenil André Gomes s Digneom a posielal center pred Lena. Malé vápno ovládli The Gunners. Potom spoza vápna pálil Richarlison, ale prestrelil bránku.
     
    69
    Dominic Calvert-Lewin sa sám tlačil do zakončenia. Nemusel byť sebecký a mohol radšej prihrávať na ľavú stranu. Rozhodol sa presadiť sa sám, ale kľučky mu nevyšli.
     
    70
    Priestor sa v pokutovom území otvoril pred Gylfim Sigurdssonom, ktorý zakončoval ľavačkou. jeho strela bola zrazená a šla mimo bránky. Futbal sa však fanúšikom na štadióne môže páčiť, ide to kyvadlovo zo strany na stranu.
     
    71
    Vôbec zle to nemyslel Henrich Mchitarjan. Arménsky útočník sa od kraja ihriska dostal bližšie k osi ihriska a pálil spoza pokutového územia. Jeho obaľovačka letela tesne vedľa žrde.
    71. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    72
    Arsenal má už menej ako dvadsať minút riadneho hracieho času na to, aby niečo spravil s nepriaznivým výsledkom. Everton hrá stále takticky dobre a spoľahlivo v defenzíve..
    72. Gylfi Sigurdsson (EVE)
     
    73
    Özilov nábeh smerom do vnútra šestnástky nič nevyriešil. Kľúčovým bol center z kopačky Aarona Ramseyho. Walesan však poslal do vápna značne nepresný center.
     
    74
    Vo veľkej príležitosti sa ocitli domáci futbalisti. Najprv mohol páliť spoza vápna Sigurdsson, no jeho delovka bola zblokovaná. Lopta sa dostala na kopačku Richarlisona, ale bolo to nepresné od neho.
     
    74
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Alex Iwobi.
     
    75
    Tréner Emery si už vyčerpal tri striedania na svojej strane. Domáci kouč Marco Silva stále vyčkáva, ale robí dobre. Sekundičky k striedaniu sa mu budú s pribúdajúcim časom čoraz viac hodiť.
     
    76
    V prípade dnešnej výhry by sa Everton v tabuľke Premier League vyšvihol o jednu pozíciu dopredu pred Watford, ktorý však má ešte zápas len pred sebou.
     
    77
    Iwobiho center smerom na pravú stranu, kde sa vo vápne hľadal Henrich Mchitarjan nebol veľmi presný. Arsenal ešte chvíľu zostal na útočnej polovici, potom do protiútoku vyrazili domáci. Calvert-Lewin počkal na spoluhráčov a prihrával. Everton sa naozaj nemá, kde ponáhľať.
     
    78
    Na obrannej polovici sa plánuje autové vhadzovanie Arsenalu, zatiaľčo sa medzitým pripravuje striedanie.
     
    79
    Z ihriska odchádza poriadne vyšťavený a unavený Richarlison, ktorý však toho v dnešnom zápase predviedol vo svojom krídelnom priestore veľa. Jeho miesto zaujme na ihrisku Theo Walcott.
     
    80
    Arsenal stále nenachádza recept na súperovu defenzívu, ktorá do týchto chvíľ stále pracuje veľmi precízne a presne. Ťažko Arsenal preniká dopredu.
     
    81
    Šikovný protiútok naštartovali domáci futbalisti. Na ľavej strane sa lopta dostala k Brazílčanovi Bernardovi, ktorý sa ujal príležitosti a pálil. Lenovi vyprášil rukavice.
     
    82
    Center Iwobiho z ľavej strany došiel v pokutovom území k Mchitarjanovi. Arménsky krídelník sa však presadiť nevedel. V nasledujúcej situácii sme videli zákrok Škodrana Mustafiho, ktorý dostáva za faul na Calverta-Lewina žltú kartu.
     
    83
    Evertonu v tejto chvíli nevyšiel postupný útok. V obrane sa dobre vrátil Guendouzi, ktorý ihneď potiahol aj protiútok cez Iwobiho po ľavej strane.
     
    84
    Spoza pokutového územia vyskúšal strelu André Gomes. Portugalský hráč pálil tvrdo, mieril to po zemi, ale minul cieľ.
     
    85
    Lacazette si spracoval prihrávku od Mchitarjana a posúval sa bližšie do vnútra šestnástky. O loptu napokon prišiel. Protiútok následne domácim na sto percent nevyšiel. Získali však rohový kop.
     
    86
    Žltú kartu inkasoval za svoj predchádzajúci nedovolený zákrok Monreal. Medzitým už Everton zahral roh, po ktorom išla strela z kopačky Walcotta, ale bola zblokovaná.
     
    87
    Gylfi Sigurdsson odcentroval z rohovej zástavky. Jeho center došiel k vzdialenejšej žrdi na hlavičku Zoumu, ktorému hlavička nevyšla.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Bernard, prichádza Ademola Lookman.
     
    89
    Arsenal hrá v tejto chvíli na obrannej polovice. Záver bude pre oba tímy kľúčový, The Gunners stále doťahujú jednogólový náskok súpera.
     
    90
    André Gomes bol v strede poľa faulovaný Mchitarjanom a Everton získava loptu a ďalšie sekundy k dobru. Lookman sa následne ocitol v ofsajde.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Tom Davies.
     
    90+2
    Rozhodcovia pridávajú k druhému polčasu ešte päť minút. Arsenal je s loptou na obrannej polovici a ešte sa snaží čosi vymyslieť. Hlavný arbiter odpískal faul na Sokratisa.
     
    90+3
    Domáci zahrávali rohový kop nakrátko a získali hneď ďalší. Zahral to Lookman, potom sme však videli ofsajd v podaní Lookmana.
     
    90+4
    Guendouzi bol faulovaný na útočnej polovici a Arsenal získava štandardku. Zahral to Guendouzi, najvyšší bol v pokutovom území domáci Zouma, ktorý odhlavičkoval preč.
     
    90+5
    Walcott centrom z pravej strany hľadal Calverta-Lewina. Potom sa pokúsil o strelu spoza pokutového územia Davies, ale nebol presný.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Everton zaknihoval významné víťazstvo nad tabuľkovo vyššie postaveným a silnejším Arsenalom. Poctivá defenzíva v podaní zverencov trénera Marca Silvu priniesla výsledok v podobe troch bodov. O všetkom sa prakticky rozhodlo v prvom polčase, v kľúčový bol gól Jagielku z 10. minúty. Everton sa teda v tabuľke posúva na 9. pozíciu.

    Ďakujeme za pozornosť, Premier League je to znovu už zajtra. (17:01:01)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 10. Jagielka

    Karty:   50. A. Gomes (EVE) – 6. Guendouzi (ARS), 25. Papastathopoulos (ARS), 82. Mustafi (ARS), 86. Monreal (ARS)


    Everton FC: Pickford – Coleman, Jagielka (C), K. Zouma, Digne – A. Gomes, Gueye – Richarlison (79. Walcott), G. Sigurdsson (90+1. Davies), Bernard (88. Lookman) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Davies, Walcott, Tosun, Lookman, James McCarthy.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Maitland-Niles, Alnaní (46. Ramsey), Guendouzi, Kolašinac (46. Aubameyang) – Özil (C) (74. Iwobi), Mchitarjan – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Lichtsteiner, Jenkinson, Ramsey, Iwobi, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodca: Kevin Friend – Wilkes, Holmes