Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec
HC Košice
3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
HK Nitra
Piatok 22.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom si sily merali HC Košice a HK Nitra. Po výsledku 3:4 napokon môžu byť spokojnejší hostia, korí si do tabuľky pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 35:25

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám pekný zvyšok večera a príjemné prežitie víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:49:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., hákovanie).
     
    59:10
    Posledná minúta, Ján Laco korčuľuje na striedačku.
     
    58:37
    Nitra drží puk pri Lacovi, takéto momenty potrebuje ako soľ.
     
    58:10
    Posledné dve minúty tretej tretiny. Sledujeme košickú striedačku a sme zvedaví, ako bude trénerský tím na nepriaznivý stav reagovať.
     
    57:06
    Nitra zacítila neistotu Hanuljaka, ktorému začínajú puky vypadávať. Aj preto sa Corgoni viackrát hodili do zakončení svojho súpera, krásne hokejové momenty.
     
    56:30
    Oba celky hrajú s piatimi mužmi, pokračuje košický tlak.
     
    55:38
    Eliezer Šerbatov už dvíhal ruky nad svoju hlavu, puk mu ale v rozhodujúcej chvíli skĺzol po čepeli, a tak do odkrytého priestoru Hanuljakovej bránky nezakončil.
     
    55:30
    Sýkora si puk niekoľkokrát vymenil s Kafkom a následne sa chcel sám preštrikovať až pred bránku. To sa mu nepodarilo, Košice ale budú naďalej útočiť.
     
    54:20
    No a Corgoni sa následne oslobodzujú, Laco musí puk zachytávať za vlastnou bránkou.
     
    53:36
    Pre Košice to vyzeralo zaujímavo, no akékoľvek emócie sú v tejto chvíli zbytočné. Domáci útočník stál bez debát v bránkovisku Hanuljaka, hra je správne vykázaná do stredného pásma.
     
    53:20
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    52:57
    Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky toho majú zjavne dosť. Nasleduje rýchla rotácia hráčov počas hry.
     
    51:48
    Opäť sa však hralo v rohu klziska a to nie je, niet o tom žiadnych pochýb, strelecky atraktívna zóna. Nemožno sa tak čudovať, že sa Nitra k zakončeniu tentokrát nedostala.
     
    50:40
    Hra sa v ostatných sekundách upokojila, čo môže Nitre len vyhovovať. Puk dokorčuľoval pri zadnom mantineli Rapáč, vďaka ktorému sa Corgoni dostanú pred Jána Laca.
     
    49:54
    Krásny hokejový moment. Suja strieľal švihom k vzdialenejšej žrdi, Hamuljak mu vystavil parádny semafór. Vhadzovať sa tak bude po pravici nitrianskeho gólmana.
     
    48:30
    Smolná situácia pre Jakuba Suju – a spolu s ním aj pre celé Košice. Puk mu totiž cez čepeľ prepadol a skončil v strednom pásme, Oceliari v útočení pokračovať nemohli.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 11. Suja (Kafka, Slovák), 32. Petráš (Suja, Sýkora), 44. Brophey (Dudáš, Petráš) – 9. Lantoši, 25. Buček (Bortňák), 30. Buček (Majdan, Morrison), 40. Scheidl (Lantoši, Kerbashian)


    HC Košice: Škorvánek (41. Laco) – Koch, Slovák, Derljuk, Šedivý, Dudáš, Pretnar, Pulli – Petráš, Brophey, Spilar – Kafka, Suja, Sýkora – Lušňák, Ignatuškin, Šerbatov – Žitný, Galamboš, Hričina – Jokeľ
    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – McCormack, Mezei, Morrison, Pupák, Versteeg, Rais, Pätoprstý, Korím – Lantoši, Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Minárik

    Rozhodca: Orolin, Novák – Kollár, Stanzel