Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec po predl.
DVTK Miškovec
4:5 (1:3, 3:0, 0:1 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 22.02.2019, 18:35 • Ice rink Miskolc • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v zápase 53. kola najvyššej slovenskej súťaže na ľade maďarského Miškovcu 5:4 po predĺžení. Po dvoch tretinách síce prehrávali, ale napokon získali veľmi cenné dva body. Najskôr v 47. minúte vyrovnal Tomáš Surový a v následnom predĺžení rozhodol svojim 29. gólom v sezóne Guillaume Asselin. Barani sa tak udržali na čele tabuľky s náskokom štyroch bodov pred druhým Zvolenom. Naopak, Miškovec klesol na ôsme miesto, pričom na siedmy Trenčín stráca len bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:14:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia využívajú výhodu presilovej hry a z Miškovca si odvezú cenné dva body. Najskôr Benjamin Marshall pálil nepresne, následne však neupratali domáci puk do bezpečia, za čo ich strelou z tesnej blízkosti potrestal GUILLAUME ASSELIN. Asistencia: Éric Faille.
     
    60:44
    Banská Bystrica bude mať veľkú šancu rozhodnúť dnešný duel. Bude hrať totiž presilovku v atraktívnom formáte štyroch proti trom. Dve minúty za držanie dostáva kanadský obranca Nicholas Crawford.
     
    60:22
    V úvode predĺženia boli aktívnejší hráči hostí. Marek Bartánus krížnou prihrávkou našiel Brocka Higgsa, ale ten nedokázal trafiť odkrytú časť bránky. Pri puku ale zostávajú zverenci Dana Cemana.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V Miškovci dnes budeme svedkami predĺženia. V tretej tretine sme videli len jeden gól, o ktorý sa s poriadnou dávkou šťastia postaral skúsený center Tomáš Surový. Banskobystrický kapitán vyrovnal na 4:4, ale ďalší gól už v riadnom hracom čase nepadol.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:36
    V samotnom závere ešte zakombinovali kanadskí útočníci hostí. Éric Faille posunul puk na Guaillauma Asselina, ten pálil z prvej, ale jeden z domácich hokejistov dokázal jeho pokus zblokovať.
     
    59:01
    Začala sa už posledná minúta riadneho hracieho času. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Rasmus Kulmala, dostal sa aj do zakončenia, ale z náročného uhlu neprekonal Stephona Williamsa.
     
    58:32
    Veľmi dobrá šanca na strane Banskej Bystrice. Jordon Southorn zaviedol puk do útočného pásma, šikovne ho prestrčil na osamoteného Brocka Higgsa, ale ten z pravého kruhu na vhadzovanie trafil vyrážačku.
     
    57:54
    Na druhej strane musel zasahovať aj Ádám Vay. Z ľavej strany pálil Dávid Šoltés, ale trafil len hruď domáceho brankára. Vhadzovať sa bude obrannom pásme domáceho mužstva.
     
    57:28
    Márk Miskolczi zakončoval z pravej strany, ale Stephon Williams je v druhej časti stretnutia naďalej stopercentný. Vyzerá to tak, že dnešné stretnutie bude pokračovať päťminútovým predĺžením.
     
    56:52
    Mohla to byť veľká šanca domácich, ale Bence Szirányi netrafil puk ideálne. Zakončoval by prakticky do prázdnej bránky po prihrávke Rasmusa Kulmalu, ale ako sme spomínali v zakončení zlyhal.
     
    56:05
    Domácim hokejistom presilová hra nevychádza. Najskôr sa previnili voči pravidlám ofsajdom a o niekoľko sekúnd neskôr sa píska aj postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    55:17
    Banská Bystrica pred chvíľou zahodila veľkú šancu a teraz sa bude musieť brániť presilovke súpera. Na trestnú lavicu odchádza Guillaume Asselin, ktorý si odsedí dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    55:02
    Veľká šanca na strane hostí. Zrejme to bol Eric Selleck, ktorý vybojoval puk pri mantineli a vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému. Následne našiel voľného Guillauma Asselina, ale ten v jasnej šanci strelecky zlyhal.
     
    54:26
    Ryan Harrison zachytil rozohrávku súpera. V priestore medzi kruhmi mal luxusne veľa času, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránku. Stephon Williams tak zasahovať nemusel.
     
    53:49
    Banskobystričania zvýšili aktivitu a rozhodne nechcú stratiť žiadne body. Marek Bartánus šikovne bekhendom prehodil puk na Tomáša Ziga, ten sa natlačil pred bránu, ale napokon sa píska len jeho postavenie v bránkovisku.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. J. Milam (N. Crawford, Vas), 21. Pance (Kulmala, Szirányi), 22. Kulmala (Magosi), 28. Loiseau (Vas, Szirányi) – 2. Lamper (Šoltés), 3. Mihálik (Selleck, Asselin), 16. Higgs (Faille), 47. T. Surový (Nemčík, Kubka), 63. Asselin (Faille)


    DVTK Miškovec: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Vojtkó – Albert
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams – B. Marshall, Mihálik, Southorn, Glenn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, A. Šťastný – Lamper, T. Surový, Šoltés – Gabor, Zigo, Koper – Češík

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Roman Výleta – Rudolf Lauff

    Diváci: 1205