Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec po predl.
DVTK Miškovec
4:5 (1:3, 3:0, 0:1 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 22.02.2019, 18:35 • Ice rink Miskolc • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia využívajú výhodu presilovej hry a z Miškovca si odvezú cenné dva body. Najskôr Benjamin Marshall pálil nepresne, následne však neupratali domáci puk do bezpečia, za čo ich strelou z tesnej blízkosti potrestal GUILLAUME ASSELIN. Asistencia: Éric Faille.
     
    60:44
    Banská Bystrica bude mať veľkú šancu rozhodnúť dnešný duel. Bude hrať totiž presilovku v atraktívnom formáte štyroch proti trom. Dve minúty za držanie dostáva kanadský obranca Nicholas Crawford.
     
    58:32
    Veľmi dobrá šanca na strane Banskej Bystrice. Jordon Southorn zaviedol puk do útočného pásma, šikovne ho prestrčil na osamoteného Brocka Higgsa, ale ten z pravého kruhu na vhadzovanie trafil vyrážačku.
     
    55:17
    Banská Bystrica pred chvíľou zahodila veľkú šancu a teraz sa bude musieť brániť presilovke súpera. Na trestnú lavicu odchádza Guillaume Asselin, ktorý si odsedí dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    55:02
    Veľká šanca na strane hostí. Zrejme to bol Eric Selleck, ktorý vybojoval puk pri mantineli a vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému. Následne našiel voľného Guillauma Asselina, ale ten v jasnej šanci strelecky zlyhal.
     
    48:43
    Miškovec bude mať výhodu ďalšej presilovky. Navyše, táto bude znásobená o fakt, že momentálne sedia na trestnej lavici traja obrancovia súpera. Ako posledný si sadol na lavicu hanby Ivan Ďatelinka, ktorý dostal dve minúty za podrazenie.
     
    46:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Hosťom sa podarilo vyrovnať skóre stretnutia. TOMÁŠ SUROVÝ vystrelil z pravej strany, Ádámovi Vayovi puk vypadol a následne sa dostal zrejme od vlastného spoluhráča do siete. Celú situáciu preveroval videorozhodca, ale napokon gól banskobystrického kapitána platí. Asistencie: Martin Nemčík a Branislav Kubka.
     
    40:59
    Tretia tretina je zatiaľ veľmi nervózna a znovu sa bude vylučovať. Miškovec si zahrá presilovku o dvoch hráčov, keďže Jordon Southorn dostáva dvojitý trest za hrubosť + 10-minútový osobný trest. Na druhej strane si odpyká menší trest za hrubosť Ryan Harrison.
     
    40:19
    Domáci hokejisti majú v úvode tretej tretiny veľkú šancu na zveľadenie svojho náskoku. Na trestnú lavicu odchádza Martin Nemčík, ktorý už po devätnástich sekundách dostáva menší trest za podrazenie.
     
    40:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (B. Marshall – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Hajós – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    30:09
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Tú začnú zverenci Dana Cemana presilovou hrou, pretože za úplne zbytočný faul v útočnom pásme dostáva dve minúty za držanie Balázs Somogyi.
     
    27:47
    Miškovec dal gól!
    Neuveriteľný výkon domácich hokejistov v prostrednej tretine pokračuje ďalej. János Vas prešiel do útočného pásma a presným pasom našiel ALEXISA LOISEAUA. Ten vystrelil švihom z ľavého kruhu a svojim 11. gólom v sezóne donútil Dana Cemana zobrať si oddychový čas. Asistencie: János Vas a Bence Szirányi.
     
    26:43
    Miškovec zvládol oslabenie piatich proti trom a teraz bude mať šancu skórovať v presilovej hre. Po skrumáži pred hosťujúcou svätyňou totiž dostáva menší trest za krosček Vladimír Mihálik.
     
    24:17
    Problémy domáceho tímu sa ešte znásobili. Tesne po vhadzovaní chcel vyhodiť puk z obranného pásma Dániel Kiss, ale poslal ho bez teču len na tribúnu. Dostáva tak menší trest za zdržovanie hry.
     
    24:13
    Veľká škoda pre domácich. Po strelenom góle boli lepší, snažili sa o strelenie ďalšieho gólu, no teraz sa budú musieť brániť v štyroch. Dve minúty za podrazenie dostáva Roland Hajós.
     
    21:20
    Miškovec dal gól!
    Len osemdesiat sekúnd potrebovali domáci hokejisti, aby v druhej tretine vyrovnali skóre. Trošku so šťastím sa udržali v útočnom pásme, k strele z priestoru medzi kruhmi sa dostal RASMUS KULMALA a na radosť domácich fanúšikov prekonal Stephona Williamsa. Asistencia: Bálint Magosi.
     
    20:44
    Miškovec dal gól!
    Hráči maďarského klubu využívajú druhú presilovku v zápase a znižujú svoje manko. Veľmi pekne zakombinovali v útočnej tretine, krížnu prihrávku do pravého krídla dostal ŽIGA PANCE a trafil odkrytú časť bránky hostí. Asistencie: Rasmus Kulmala a Bence Szirányi.
     
    19:22
    Hlavní rozhodcovia opäť vylučujú na strane Banskej Bystrice. Menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva útočník Gilbert Gabor. Následne si vyšliapol na domáceho útočníka Balázsa Somogyiho a možno by si zaslúžil aj vyšší trest.
     
    15:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia si prinavrátili svoj dvojgólový náskok. V presilovej hre vyvinuli skutočne veľký tlak, po prihrávke Érica Failleho zostal v území pravého kruhu nestrážený BROCK HIGGS a strelou švihom zaznamenal už svoj 23. gól v aktuálnom ročníku. Asistencia: Éric Faille.
     
    14:02
    Prvýkrát v dnešnom dueli si zahrajú v početnej výhode aj hostia. Obranca Ivan Ďatelinka dobre podporil ofenzívu svojho mužstva a vybojoval presilovku. Menší trest za držanie dostáva Dániel Kiss.
     
    12:06
    Hostia mali šťastie, že druhýkrát v zápase neinkasovali. Z ľavej strany našiel Ryan Harrison strieľanou prihrávkou Rasmusa Kulmalu a po jeho jemnom teči skončil puk na ľavej žrdi bránky Stephona Williamsa.
     
    10:49
    Domáci hokejisti budú mať šancu vyrovnať skóre duelu v ďalšej početnej výhode. Tentokrát odchádza na trestnú lavicu skúsený útočník Marek Bartánus, ktorý si počínal voči pravidlám hákovaním.
     
    09:09
    Miškovec dal gól!
    Domáci hokejisti dokázali využiť presilovú hru. Obranca Nicholas Crawford posunul puk do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie, odtiaľ z prvej pálil JAMIE MILAM a prudkou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Nicholas Crawford a János Vas.
     
    08:43
    Krátko po skončení reklamnej prestávky sa bude vylučovať na strane Banskej Bystrice. Menší trest za nedovolené bránenie v hre dostáva bývalý košický útočník Dávid Šoltés.
     
    02:24
    Banská Bystrica dala gól!
    Hokejisti spod Urpína druhýkrát skórovali v rozpätí 33 sekúnd. V útočnom pásme sa dobre zorientoval Kanaďan Eric Selleck, na modrej čiare našiel osamoteného VLADIMÍRA MIHÁLIKA, ktorý svojou povestnou delovkou prekonal Ádáma Vaya. Asistencie: Eric Selleck a Guillaume Asselin.
     
    01:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa na konci druhej minúty dostávajú do vedenia. Skórovať sa im podarilo po kombinácii tretieho útoku. PATRIK LAMPER zaznamenáva prvý gól v sezóne, keď si krásne vymenil puk s Dávidom Šoltésom a poľahky ho nasmeroval do odkrytej bránky. Asistencia: Dávid Šoltés.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. J. Milam (N. Crawford, Vas), 21. Pance (Kulmala, Szirányi), 22. Kulmala (Magosi), 28. Loiseau (Vas, Szirányi) – 2. Lamper (Šoltés), 3. Mihálik (Selleck, Asselin), 16. Higgs (Faille), 47. T. Surový (Nemčík, Kubka), 63. Asselin (Faille)


    DVTK Miškovec: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Vojtkó – Albert
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams – B. Marshall, Mihálik, Southorn, Glenn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, A. Šťastný – Lamper, T. Surový, Šoltés – Gabor, Zigo, Koper – Češík

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Roman Výleta – Rudolf Lauff

    Diváci: 1205