Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec
HK Detva
2:6 (2:2, 0:3, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 22.02.2019, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dukla naplnila úlohu favorita a s tabuľkovým susedom si poradila vysoko 6:2. Detva bola aktívna, ale len v prvej tretine. Postupom času odchádzala a robila zbytočné chyby v obrane. Zopár chýb si pripísal aj brankár Zalivin, a tak pustil do brány Petríka. Ten sa blysol niektorými peknými zákrokmi. Trenčín bol lepší po všetkých stránkach a zaslúžene vyhráva. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (20:31:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Rozbiehajú sa posledné sekundy zápasu a puk má na svojich hokejkách Detva. Už sa moc neponáhľa. Oba celky čakajú na záverečnú sirénu.
     
    58:42
    Petrík si pripísal jeden z posledných zákrokov. Táto strela ho moc neohrozila. Puk zachytil a rozohral pre svojho spoluhráča. Detva prešla do stredného pásma.
     
    57:45
    Ďaloga sa takmer zapísal medzi strelcov. Dostal peknú prihrávku pred bránu, ale puk mal na bekhend. Aj vďaka tomu nasmeroval svoje zakončenie len nad bránu.
     
    56:32
    Radivojevič sa predsa len dostal s pukom do útoku a musel niečo vymyslieť. Nakoniec predviedol kľučku a pekné zakončenie, ale puk skončil len na bočnej sieti.
     
    55:45
    Dominik Jendroľ predviedol niečo aj pre divákov. Jeho hit by sa uchytil aj za morom. Diváci radostne zatlieskali. Trenčín sa vďaka tomu nedostal do útočného pásma.
     
    54:23
    Neskutočný zákrok Petríka! Ten musel čeliť prudkej strele, ktorú vyrazil pred seba. Dorážku si už vychutnal, keď roztiahol nohy a zásluhou betónu neinkasoval.
     
    53:55
    Videli sme bitku medzi domácim Betkerom a hosťujúcim Dlouhým. Betker vyzval súpera a dá sa povedať, že vyhral. Bitka nemala dlhého trvania, avšak obaja hráči v zápase skončili.
     
    53:55
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Radek Dlouhý – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ben Betker – 2 min., hrubosť).
     
    52:56
    Petrík si pripísal ďalší zákrok, ale tento bol veľmi jednoduchý. Nahodenie ho trafilo. Puk sa odrazil do rohu a Trenčín sa ho znovu zmocnil.
    51:21 Marek HECL - 2:6
     
    51:21
    Trenčín dal gól!
    Hostia pridávajú už šiesty presný zásah. MAREK HECL potiahol puk po ľavej strane a išiel so spoluhráčom do prečíslenia. Ten mu odtiahol hráča, ale k puku sa nedostal. Hecl sa rozhodol zakončiť sám a spravil veľmi dobre. Krížne zakončenie zapadlo presne k tyči. Asistencia: Milan Bartovič.
     
    50:55
    Zápas sa už len dohráva. Ani jeden z celkov nevyvíja väčšiu aktivitu. Domáci stratili puk, keď si hráči nepresne prihrali. Pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    49:52
    Petrík výborne zaskočil svojho kolgu Zalivina. Pripísal si už niekoľko dôležitých zákrokov a možno si aj vypýtal miesto v bráne.
     
    48:29
    Detva kombinuje v útočnom pásme, zatiaľ však nič nevymyslela. Jej prihrávky smerujú len popri mantineli. Odtiaľ nemôže prísť k ohrozeniu brankára.
     
    47:48
    Hra sa neprerušuje a hráme plynulo. Hráči sa oproti prvým tretinám upokojili a nesledujeme také fyzické kontakty.
     
    46:38
    Videli sme samostatný nájazd, ktorý tiahol Žilka. Vo svojom obrannom pásme sa dostal k puku a následne sa rútil sám na Valenta. Ten si počkal do poslednej chvíle a s lapačkou puk vyrazil.
     
    45:55
    Petrík si musel dať pozor, pretože jeho spoluhráč tečoval nahodený puk. Ten sa napokon dostal len na zadný mantinel. O malý moment pokryl puk a vhadzovať sa bude pred jeho bránou.

    Patrik Žažo


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Hodgson (Mclean), 17. Chovan (Puliš) – 1. Sojčík (Starosta), 14. Varga (Radjenovic, Bokroš), 25. Sádecký (Bartovič, Krejči), 27. Varga (Sojčík, Olvecký), 39. Švec (Varga, Radjenovic), 52. Hecl (Bartovič)


    HK Detva: Zalivin – Chovan, Kuklev, Golian, Sládok, Fekiač, Betker, Gachulinec, Jendroľ – Ščurko. Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Fekiač, Ďaloga.
    HK DUKLA Trenčín: Valent – Rýgl, Starosta, Bokroš, Krejči, Husár, Gula, Hlinka, Dúžek – Radivojevič, Olvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hudec.

    Rozhodca: Goga, Rencz – Tvrdoň, Kis-Király – Čavojský