Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec
HC Košice
3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
HK Nitra
Piatok 22.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, pracovný týždeň s číslom osem sa pomaly chýli ku svojmu koncu, čo znamená jediné – piatkové kolo Tipsport ligy. V rámci neho sa v Steel Aréne odohrá zápas medzi HC Košice a HK Nitra.

    HC Košice vstúpi do zápasu z pozície mierneho favorita – a to z pohľadu tabuľkového postavenia. Košičanom totiž patrí priebežné tretie miesto tipsortligovej tabuľky, pričom na druhý Zvolen strácajú dva body. Mimoriadne vyrovnané je to však aj na miestach, ktoré zisk cenného kovu nezaisťujú. Štvrtý Poprad stráca na Košice jeden bod, piata Nitra body dva. Oceliari sa pýšia skóre v pomere 176:130.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC 05 Banská Bystrice – HC Košice 5:1
    HC Košice – Dukla Trenčín 4:2
    MAC Budapešť – HC Košice 3:1

    HK Nitra prežíva v Tipsport lige vydarenú časť sezóny. Napokon, Nitrania neprehali ostatné štyri zápasy v rade, čo je po Poprade druhý najlepší výsledok v rámci najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Túto sériu budú chcieť hokejisti spod Zobora nepochybne natiahnuť aj na horúcom košickom ľade, kde sa budú opierať predovšetkým o svoj produktívny útok. Napokon, Corgoni nastrieľali v rámci Tipsport ligy najviac gólov – celkovo už 206 v 54 zápasoch, pričom sami inkasovali 132 presných zásahov.

    Posledné tri zápasy Nitry:
    HK Nitra – MsHK Žilina 3:1
    HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1
    MAC Budapešť – HK Nitra 4:7
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Laco) – Koch, Slovák, Derljuk, Šedivý, Dudáš, Pretnar, Pulli – Petráš, Brophey, Spilar – Kafka, Suja, Sýkora – Lušňák, Ignatuškin, Šerbatov – Žitný, Galamboš, Hričina – Jokeľ

    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – McCormack, Mezei, Morrison, Pupák, Versteeg, Rais, Pätoprstý, Korím – Lantoši, Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Minárik

    Rozhodca: Orolin, Novák – Kollár, Stanzel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Zápas medzi Košicami a Nitrou sa začal. Ako prví sa k puku dostali Oceliari, ktorí sa pokúsia čo najrýchlejšie preniknúť pred bránku stráženú Miroslavom Hanuljakom.
     
    00:41
    Petráš sa cez obrancu dostal k zakončeniu, no zahrať to chcel skôr na moment prekvapenia. Aj preto vyslal opticky dobrý puk, no napokon smerovala jeho strela len na zadný mantinel.
     
    01:20
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Miroslav Pupák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    01:42
    V úvode oslabenia sa Nitra výborne bráni. Oceliari síce puk nahodili do útočnej tretiny, Bortňák ho ale popri mantineli posunul na ľavú stranu a odtiaľ ho hostia poslali cez všetky čiary.
     
    02:56
    Spilar prihral na modrú čiaru, strelu odtiaľ nitrianska defenzíva zblokovala. K puku sa ešte dostal Brophey, no ten sa už k streleckej pozícii nepretlačil.
     
    03:44
    Paradoxne, veľká košická šanca prišla už počas hry piatich proti piatom. Po prihrávke spoza bránky letelo zakončenie od kruhov, Hanuljak puk lapačkou pohladil a vyrazil ho.
     
    04:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Peter Galamboš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    04:48
    Ani Nitra zatiaľ nezvláda výhodu presilovej hry podľa predstáv. V jej úvode síce priletela strela od modrej čiary, no Košičania puk bezprostredne po tomto zakončení dostali aspoň do stredného pásma.
     
    05:30
    Opäť sa Oceliari oslobodili, tentokrát sa puk svojou čepeľou snaží Rapáčovi pristaviť Hanuljak.
     
    05:58
    Škorvánek bol už na ľade, Nitrania ale naďalej dobiedzali. Napokon mal však košický gólman puk pred kontrolou, preto arbitri hru pokojne prerušili.
     
    06:19
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Rapáč – 2 min., podrazenie).
     
    06:48
    Petráš poslal puk na modrú čiaru, po ktorej si ho ešte jeho spoluhráči rozhodili. Následne však prišla nedôrazná zadovka, a tak mohla Nitra bez problémov vyhodiť.
     
    07:15
    Corgoni sa oslobodzujú aj o niekoľko sekúnd neskôr. Zatiaľ sa počas Rapáčovho vylúčenia neprerušovalo, preto sa oba celky rozhodli striedať počas hry.
     
    07:48
    Suja puk pomiešal pri mantineli a prihral Spilarovi. Ten ho zasa poslal na modrú čiaru, no strela odtiaľ nitriansku defenzávu neprekvapila.
     
    08:15
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Nitry.
     
    08:15
    Nitra dala gól!
    No a stav sa po tejto situácii mení. Proti Škorvánkovi sa rozbehol RÓBERT LANTOŠI, ktorý zbytočne nešpekuloval, zvolil krátky švih a bezpečne tak prepálil košického gólmana.
     
    09:20
    Košická Steel Aréna by rada videla rýchle vyrovnanie, no Oceliari sa momentálne s pukom nevedia dostať cez útočnú modrú čiaru.
     
    10:00
    Podarilo sa im to až v tejto chvíli. Šedivý nahadzoval puk na Hanulljaka z poriadnej diaľky, nitriansky gólman nemal najmenší dôvod zaváhať. Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v pásme hostí.
     
    10:18
    Košice dali gól!
    No a to Košičania predsa len využívajú. Gólmani zatiaľ vážnejšie zákroky nepredviedli – a napriek tomu už každý z nich raz inkasoval. Puk smerujúci pred bránku sa ešte dostal k JAKUBOVI SUJOVI, ktorý upravil na 1:1. Asistencie: Petr Kafka, Tomáš Slovák.
     
    11:20
    Nitrania sú v pásme, od mantinelu sa ale odlepiť nedokážu. To rozhodnie nie je pozícia, z ktorej by si dokázali prinavrátiť vedenie.
     
    12:37
    Košičania predviedli niekoľko slušných sťahovačiek, korými sa dostali až pred Hanuljaka. Po tej poslednej hľadal puk Žitného, no ten bol pred bránkou výborne pokrytý, a tak to na strelu nemal.
     
    13:29
    Píska sa zakázané uvoľnenie Corgoňov z Nitry. Hra sa tak presťahuje do ich obranného pásma.
     
    13:37
    Oceliari ale z tohto faktu nevyťažili absolútne nič. Naopak, sami zahrali rukami, čo ich vyháňa spred Hanuljakovej svätyne.
     
    14:40
    Suja s Kafkom pri manitneli puk vybojovali pre Košice. Druhý menovaný už však nemal potrebnú stabilitu, preto popri Scheidlovi bránku výraznejšie nezasiahol.
     
    15:02
    Tlak Oceliarov ešte pokračoval, no s nahodením od modrej si Hanuljak poradil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:21
    Šerbatov aktívne vystupoval proti súperovi, čím vybojoval puk pre svoj celok. Košice ešte chceli strelou spoza pravého kruhu využiť moment prekvapenia, no tvrdý puk sa odrazil len od korčule dobre postaveného Raisa.
     
    16:26
    Marek Slovák vykreslil na ľade svoj typický oblúk, čím si vypýtak puk na čepeľ. Jeho spoluhráči to však nevideli, preto ďalej kombinovali bez neho.
     
    17:05
    Akékoľvej vzrušenie bolo v tomto momente zbytočné, Corgoni už hrali z ofsajdovej pozície. Hra je prerušená, do konca prvej tretiny ostávajú posledné tri minúty.
     
    18:03
    Sýkora sa snažil pomedzi dvoch hráčov puk posunúť Kafkovi, no to sa mu nemohlo v žiadnom prípade podariť. Napriek tomu Nitrania príliš ďaleko neunikli, do útočnej tretiny sa tentokrát nepozrú.
     
    18:40
    Trochu zbytočne to teraz Košice chceli hrať na Lušňáka, spoza kruhov mohla priletieť dobrá strela. Neudialo sa tak, kombinovať budú Corgoni.
     
    19:42
    V poslednej minúte ešte nepresné zakončenie domácich, už sa nič neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou sa skončila. Zápas v Steel Aréne zatiaľ prináša zaujímavé momenty, do šatní sa po 20 minútach hry korčuľuje za priebežného stavu 1:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Druhá tretina sa začala tradičným vhadzovaním v stredovom kruhu. Budeme zvedaví, ktorý z celkov sa sformuje rozumnejšie a dokáže tak ako prvý ohroziť bránku svojho súpera.
     
    21:30
    Úvodná minúta bola veru poriadne hluchá – plná nepresností z oboch strán. Teraz už puk pred Hanuljakom miešal Spilar, no pískalo sa košické postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    21:56
    Košičania si puk po aktivite Šerbatova rozhodili v pásme, Corgoni sa ale pomerne bezproblémovo oslobodili. Pretnar tak bude musieť rozohrávať spoza Škorvánka.
     
    22:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mitch Versteeg – 2 min., pád pod nohy).
     
    22:30
    Slovák prihral na pravú stranu, bombu odtiaľ vyrazil Hanuljak len priamo pred seba. Našťastie pre hostí to bolo do priestoru, kde jasne dominovali Corgoni.
     
    23:20
    Zaujímavá práca Kerbashiana. Dostal sa k odrazenému puku, preto to skúsil prakticky z mŕtveho uhla. Takéto góly občas padajú, no tentokrát si dal Škorvánek veľký pozor.
     
    23:52
    Každopádne, Oceliarom táto presilovka absolútne nevychádza.
     
    24:31
    Nahodenie zo stredného pásma Škorvánek skopol do rohu klziska. Odtiaľ sa puk dostal k Sujovi, no Košičania ho príliš ďaleko nevyviezli.
     
    24:37
    Nitra dala gól!
    No a je tu nádherný gól Corgoňov, ktorý Nitru posiela po druhýkrát v zápase do vedenia. Domácej defenzíve teraz unikol SAMUEL BUČEK, ktorý bekhendovým blafákom oklamal Škorvánka a puk zasunul do jeho siete. Asistencia: Dalibor Bortňák.
     
    25:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    25:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    25:46
    Košičania sa oslobodili, Kerbashian sa ale s pukom do ich pásma svižne vrátil.
     
    26:20
    Nič tam však Nitrania nevymysleli, minimálne pre tentokrát nie. Puk letí spred Škorvánka preč, Košice budú chcieť prestriedať.
     
    26:49
    A ďalšie vyhodenie puku. Hostia si počas početnej výhody nevedia vypracovať súvislejší tlak.
     
    27:40
    Marek Slovák to nemyslel krížnou prihrávkou vôbec zle, každopádne, tento puk bol až príliš čitateľný. Aj to bol tak dôvod, pre ktorý ku adresátovi neprepadol.
     
    27:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., sekanie).
     
    28:20
    Pulli teraz v súboji k mantinelu prišpendlil Rapáča, v následnom súboji dvoch desiatok bola úspešnejšia tá košická, Jakub Suja puk posiela cez všetky čiary.
     
    29:07
    Nitrania kombinovali pred Škorvánkom, opäť ale prichádzajú o výhodu útočného pásma.
     
    29:11
    Nitra dala gól!
    Každopádne, ani to im nezabránilo skórovať po tretíkrát, a tak je to už z pohľadu Corgoňov o poznanie veselšie. Puk sa teraz poriadne poodrážal, čo využil SAMUEL BUČEK. Asistencie: Juraj Majdan, Kenney Morrison.
     
    30:30
    Košická márna snaha o prenesenie hry pred Hanuljaka, Nitra teraz výborne vykrýva priestor stredného pásma a svojmu súperovi znemožňuje prakticky akúkoľvek útočnú aktivitu.
     
    31:18
    Marek Slovák teraz narazil na mantinel mimoriadne nepríjemne Igora Ignatuškina, no a ruský útočník v službách Košíc má veru čo robiť, aby sa z ľadu pozbieral. Bude sa vylučovať.
     
    31:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 5 min., napadnutie zozadu + osobný trest do konca zápasu, napadnutie zozadu).
     
    31:27
    Košice dali gól!
    Slovákovo vylúčenie prináša prakticky okamžitú odpoveď zo strany Oceliarov – kontaktný košický gól. Na 2:3 z pohľadu domáceho celku sa podarilo upraviť ŠIMONOVI PETRÁŠOVI. Asistencie: Jakub Suja, Ján Sýkora.
     
    32:20
    Košičania pokračujú vo svojej presilovke, i keď teraz sa hrá ďaleko od svätyne Miroslava Hanuljaka.
     
    32:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., sekanie).
     
    33:30
    Iganutškin sa pri prechode popred Škorvánka zahrával s ohňom, napokon ale zúročil svoje skúsenosti a celú situáciu vyriešil pomerne pohodlne.
     
    34:32
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Košíc.
     
    34:32
    Kafka si puk stiahol do ľavej strany a napokon volil bekhendové zakončenie. To však na Miroslava Hanuljaka neplatilo, stav sa meniť nebude.
     
    35:08
    S neuveriteľným prehľadom teraz Lantoši vybrzdil košickú defenzívu. Nepočítali s tým ani jeho spoluhráči, ktorí sa tak ďalej do útočnej akcie nezapájali.
     
    35:52
    Oceliari to teraz skúsili od modrej čiary, no toto zakončenie smerovalo priamo na hruď pripraveného gólmana. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    36:30
    Šerbatov sa snažil kombinovať s Derljukom, jeho zakončenie od modrej čiary nemalo gólové parametre ani náhodou. Oba celky medzičasom pokračujú v hre s piatimi mužmi.
     
    37:40
    Hra je teraz poriadne rozhádzaná. Smerom dorpedu sa šla pozrieť aj Nitra, no jej hokejisti sa od mantinelov odlepiť nedokázali.
     
    38:10
    Závar pred Hanuljakom, Košicen sa ešte spred bránkoviska puk pokúšali pretlačiť do siete. To sa im nepodarilo. Medzičasom začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    39:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., držanie).
     
    39:58
    Nitra dala gól!
    Corgoni teraz tesne pred koncom prostrednej tretiny totálne vygumovali košickú defenzívu, čo znamená ich štvrtý gól. Na konci krásnej akcie zasúval puk do prázdnej bránky LANE SCHEIDL. Asistencie: Róbert Lantoši, Kale Kerbashian.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbilo, čo znamená jediné – koniec prostrednej časti riadnej hracej doby. Po 40 minútach hry platí v zápase medzi Košicami a Nitrou priebežný stav 2:4.

    Pomer striel po 2. tretine: 18:18

    Tretia tretina sa začne približne o 19:17.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Zmena v bránke HC Košíce: Stanislav Škorvánek v dnešnom zápase končí, miesto medzi tromi žrďami zaujme Ján Laco.
     
    40:16
    Začala plynúť záverečná časť riadnej hracej doby. Uvidíme, či zároveň pôjde aj o poslednú časť zápasu, alebo dnes 60 minút hry o víťazovi nerozhodne.
     
    41:18
    Laco už riašil prvý puk od modrej čiary. Strela príklepom mala dobré parametre, každopádne, cez betóny skúseného gólmana si cestu do siete nenašla.
     
    42:03
    Rais puk s absolútnym prehľadom nadvihol a oblúčikom ho poslal do stredného pásma. Získal tak cenné sekundy pre svojich spoluhráčov, Nitra môže striedať.
     
    42:49
    Petráš si puk hodil medzi hráčov a napokon mal šťastie, že tade prepadol. Už ale nemal košický útočník priestor na zakončenie, navyše v páde posunul Hanuljakovu bránku.
     
    43:23
    Košice dali gól!
    Ešteže má Hanuljak masku, teraz sa musí veru poriadne červenať. Zakončenie EVANA BROPHEYHO nemalo ani zďaleka gólové parametre, gólman Nitry ale nechal puk trestuhodne prepadnúť až do siete. Asistencie: Martin Dudáš, Šimon Petráš.
     
    44:40
    Steel Aréna si pýta ďalší gól, Košičania puk zbierajú za bránkou Jána Laca.
     
    45:20
    Spilarov puk bol podvihnutý, Košičania v pásme napriek tomu ostali. Kafka sa ale následne zamotal do vlastných kľučiek a keďže stratil stabilitu, Nitra ho o puk pripravila.
     
    46:07
    Zaostávať neplánujú ani Corgoni. Tí sa usadili pred bránkou svojho súpera, trochu zbytočne ale puk nechali prepadnúť do stredného pásma. Pri následnom ofsajdovom postavení nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:39
    Obrovská šanca Košíc! Patrik Lušňák si puk skúsene stiahol na vnútorný oblúk, no a po kratkom švihu zápästím nasledovalo zakončenie. Miro Hanuljak ho parádne vytlačil na sieť.
     
    47:48
    Nitrania sa v ostatných minútach trochu trápia, no zatiaľ košickému tlaku odolávajú pomerne dobre. Teraz puk dostali pred Laca, vyzeralo to nádejne, avšak na gól to nestačilo.
     
    48:30
    Smolná situácia pre Jakuba Suju – a spolu s ním aj pre celé Košice. Puk mu totiž cez čepeľ prepadol a skončil v strednom pásme, Oceliari v útočení pokračovať nemohli.
     
    49:54
    Krásny hokejový moment. Suja strieľal švihom k vzdialenejšej žrdi, Hamuljak mu vystavil parádny semafór. Vhadzovať sa tak bude po pravici nitrianskeho gólmana.
     
    50:40
    Hra sa v ostatných sekundách upokojila, čo môže Nitre len vyhovovať. Puk dokorčuľoval pri zadnom mantineli Rapáč, vďaka ktorému sa Corgoni dostanú pred Jána Laca.
     
    51:48
    Opäť sa však hralo v rohu klziska a to nie je, niet o tom žiadnych pochýb, strelecky atraktívna zóna. Nemožno sa tak čudovať, že sa Nitra k zakončeniu tentokrát nedostala.
     
    52:57
    Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky toho majú zjavne dosť. Nasleduje rýchla rotácia hráčov počas hry.
     
    53:20
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    53:36
    Pre Košice to vyzeralo zaujímavo, no akékoľvek emócie sú v tejto chvíli zbytočné. Domáci útočník stál bez debát v bránkovisku Hanuljaka, hra je správne vykázaná do stredného pásma.
     
    54:20
    No a Corgoni sa následne oslobodzujú, Laco musí puk zachytávať za vlastnou bránkou.
     
    55:30
    Sýkora si puk niekoľkokrát vymenil s Kafkom a následne sa chcel sám preštrikovať až pred bránku. To sa mu nepodarilo, Košice ale budú naďalej útočiť.
     
    55:38
    Eliezer Šerbatov už dvíhal ruky nad svoju hlavu, puk mu ale v rozhodujúcej chvíli skĺzol po čepeli, a tak do odkrytého priestoru Hanuljakovej bránky nezakončil.
     
    56:30
    Oba celky hrajú s piatimi mužmi, pokračuje košický tlak.
     
    57:06
    Nitra zacítila neistotu Hanuljaka, ktorému začínajú puky vypadávať. Aj preto sa Corgoni viackrát hodili do zakončení svojho súpera, krásne hokejové momenty.
     
    58:10
    Posledné dve minúty tretej tretiny. Sledujeme košickú striedačku a sme zvedaví, ako bude trénerský tím na nepriaznivý stav reagovať.
     
    58:37
    Nitra drží puk pri Lacovi, takéto momenty potrebuje ako soľ.
     
    59:10
    Posledná minúta, Ján Laco korčuľuje na striedačku.
     
    59:10
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., hákovanie).
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom si sily merali HC Košice a HK Nitra. Po výsledku 3:4 napokon môžu byť spokojnejší hostia, korí si do tabuľky pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 35:25

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, prajem vám pekný zvyšok večera a príjemné prežitie víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:49:43)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 11. Suja (Kafka, Slovák), 32. Petráš (Suja, Sýkora), 44. Brophey (Dudáš, Petráš) – 9. Lantoši, 25. Buček (Bortňák), 30. Buček (Majdan, Morrison), 40. Scheidl (Lantoši, Kerbashian)


    HC Košice: Škorvánek (41. Laco) – Koch, Slovák, Derljuk, Šedivý, Dudáš, Pretnar, Pulli – Petráš, Brophey, Spilar – Kafka, Suja, Sýkora – Lušňák, Ignatuškin, Šerbatov – Žitný, Galamboš, Hričina – Jokeľ
    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – McCormack, Mezei, Morrison, Pupák, Versteeg, Rais, Pätoprstý, Korím – Lantoši, Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Minárik

    Rozhodca: Orolin, Novák – Kollár, Stanzel