Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec
HC Košice
3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
HK Nitra
Piatok 22.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    43:23
    Košice dali gól!
    Ešteže má Hanuljak masku, teraz sa musí veru poriadne červenať. Zakončenie EVANA BROPHEYHO nemalo ani zďaleka gólové parametre, gólman Nitry ale nechal puk trestuhodne prepadnúť až do siete. Asistencie: Martin Dudáš, Šimon Petráš.
     
    39:58
    Nitra dala gól!
    Corgoni teraz tesne pred koncom prostrednej tretiny totálne vygumovali košickú defenzívu, čo znamená ich štvrtý gól. Na konci krásnej akcie zasúval puk do prázdnej bránky LANE SCHEIDL. Asistencie: Róbert Lantoši, Kale Kerbashian.
     
    31:27
    Košice dali gól!
    Slovákovo vylúčenie prináša prakticky okamžitú odpoveď zo strany Oceliarov – kontaktný košický gól. Na 2:3 z pohľadu domáceho celku sa podarilo upraviť ŠIMONOVI PETRÁŠOVI. Asistencie: Jakub Suja, Ján Sýkora.
     
    29:11
    Nitra dala gól!
    Každopádne, ani to im nezabránilo skórovať po tretíkrát, a tak je to už z pohľadu Corgoňov o poznanie veselšie. Puk sa teraz poriadne poodrážal, čo využil SAMUEL BUČEK. Asistencie: Juraj Majdan, Kenney Morrison.
     
    24:37
    Nitra dala gól!
    No a je tu nádherný gól Corgoňov, ktorý Nitru posiela po druhýkrát v zápase do vedenia. Domácej defenzíve teraz unikol SAMUEL BUČEK, ktorý bekhendovým blafákom oklamal Škorvánka a puk zasunul do jeho siete. Asistencia: Dalibor Bortňák.
     
    10:18
    Košice dali gól!
    No a to Košičania predsa len využívajú. Gólmani zatiaľ vážnejšie zákroky nepredviedli – a napriek tomu už každý z nich raz inkasoval. Puk smerujúci pred bránku sa ešte dostal k JAKUBOVI SUJOVI, ktorý upravil na 1:1. Asistencie: Petr Kafka, Tomáš Slovák.
     
    08:15
    Nitra dala gól!
    No a stav sa po tejto situácii mení. Proti Škorvánkovi sa rozbehol RÓBERT LANTOŠI, ktorý zbytočne nešpekuloval, zvolil krátky švih a bezpečne tak prepálil košického gólmana.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 11. Suja (Kafka, Slovák), 32. Petráš (Suja, Sýkora), 44. Brophey (Dudáš, Petráš) – 9. Lantoši, 25. Buček (Bortňák), 30. Buček (Majdan, Morrison), 40. Scheidl (Lantoši, Kerbashian)


    HC Košice: Škorvánek (41. Laco) – Koch, Slovák, Derljuk, Šedivý, Dudáš, Pretnar, Pulli – Petráš, Brophey, Spilar – Kafka, Suja, Sýkora – Lušňák, Ignatuškin, Šerbatov – Žitný, Galamboš, Hričina – Jokeľ
    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – McCormack, Mezei, Morrison, Pupák, Versteeg, Rais, Pätoprstý, Korím – Lantoši, Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Minárik

    Rozhodca: Orolin, Novák – Kollár, Stanzel