Toronto – Washington 2:3 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 1:4 (kon.) | Florida – Carolina 3:4 (kon.)
NJ Devils – Ottawa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – San Jose 0:4 (kon.) | Montreal – Philadelphia 5:1 (kon.)
Tampa Bay – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Nashville – LA Kings 2:1 (kon.) | Dallas – St. Louis 5:2 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Vancouver – Arizona 2:3 (po pr.)
koniec
Pittsburgh Penguins
0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
San Jose Sharks
cz Piatok 22.02.2019, 01:11 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:54:50)
     
    Hvězdy utkání:

    1. Tomáš Hertl (SJS) 2+0
    2. Brent Burns (SJS) 1+2
    3. Martin Jones (SJS) 26 zákroků, čisté konto
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, žádná střela, 9:30 čas na ledě

    Radim Šimek (SJS) žádný bod, 3 střely, 12:31 čas na ledě
    Tomáš Hertl (SJS) 2 body (2+0), 2 střely, 18:43 čas na ledě
     
    Třetí třetina už byla hodně nervózní a nabídla několik šarvátek. Asi se i podepsala nervozita na domácí straně, ovšem poslední bitku vyprovokoval známý Evander Kane. Jinak ale utkání rozhodla hra v nestandardní počtu hráčů, jelikož San Jose využilo tři přesilové hry a přidalo ještě branku v oslabení. Pittsburgh se tentokrát nic nedařilo, v důležitých chvílích hráčům odskakovaly puky nebo si vylámaly zuby na dnes skvěle chytajícím Martinu Jonesovi.

    Střely na branku: 26:33.
    Střely ve třetí třetině: 8:12.
     
    Konec zápasu.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    58:04
    Od modré čáry se napřáhl Erik Karlsson, jehož zakončení domácí brankář vyrazil, ale vůbec nevěděl, kde se černá guma nachází.
    56:51 Brent BURNS - 0:4
     
    56:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hra při nestandardním počtu hráčů na ledě dnes rozhodla! Z vrcholu levého kruhu se napřáhl BRENT BURNS, jehož pokus do protipohybu gólmana zamířil přesně nad jeho lapačku. Asistence: Erik Karlsson a Joe Thornton.
     
    56:24
    Z levého kruhu to zkoušel na takzvanou dřevěnou nohu Joe Pavelski. Ovšem Casey DeSmith si připisuje zákrok betonem.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., krosček).
     
    55:57
    Od modré čáry vystřelil Erik Karlsson, jehož pokus lapil Casey DeSmith. V přerušené hře přišel faul na Tomáše Hertla, Tučňáci závěr zápasu nezvládají.
     
    55:26
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Phil Kessel – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Micheal Haley – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brenden Dillon – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Tanner Pearson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 5 min., bitka).
    55:24
     
    55:24
    V přerušené hře se na ledové ploše strhla hromadná bitka, v níž se nacházel třeba také Sidney Crosby nebo Tanner Pearson, na druhé straně Evander Kane a Brenden Dillon.
     
    55:24
    Od mantinelu na osu hrací plochy si najel Sidney Crosby, jenž předal kotouč pod sebe, kde se nacházel Kris Letang. Pokus ofenzivního obránce zamířil jen do ramene Martina Jonese. Ten sice předvádí svou kvalitu, ale stojí při něm i nutná dávka štěstí!
     
    54:30
    Radim Šimek přihrával mezi kruhy, kam si najel Marcus Sörensen. Jeho pokus z jedné mířil těsně nad ledem do branky, ale cestou potkal beton Caseye DeSmitha.
     
    53:43
    Nick Bjugstad získal puk a nahodil jej na zadní mantinel. Domácí kotouč u hrazení získali, ale pokus Chada Ruhwedela byl nepřesný.
     
    52:47
    Zprava přihrával Joe Pavelski, jenž u zadní tyče viděl spoluhráče. Ovšem Logan Couture prázdnou branku netrefil a ještě dává soupeři šanci s výsledkem něco udělat.
     
    51:44
    Patric Hörnqvist se nestihl vrátit z útočného pásma a zapojil se do hry. Pittsburghu je tak odpískán další ofsajd, jenž přesunul hru zpátky do neutrální zóny.
     
    51:31
    Přihrávku k pravému mantinelu na druhé straně dostal Joonas Donskoi, jehož zakončení bylo spíše propagační. Casey DeSmith totiž na puk celou dobu viděl a schoval jej do výstroje.
     
    50:30
    Další pokus od modré čáry domácího týmu vyslal Brian Dumoulin, ale také jeho zakončení brankář vyrazil. K dorážce se ještě dostal Jake Guentzel, který hostující svatyni z pravého kruhu netrefil.
     
    Střely na branku: 22:25.
     
    50:23
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Marcus Pettersson, jehož zakončení zamířilo do ramene gólmana. Před brankou ještě pracoval Jared McCann, jenž černou gumu netrefil.
     
    49:09
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Jack Johnson, jehož pokus mířil jen do hrudi hostujícího gólmana. Ovšem Martin Jones na puk celou dobu viděl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:05
    Hostujícímu celku se nepodařila dlouhá přihrávka, a tak černá guma zamířila na zakázané uvolnění, hra se stěhuje před branku San Jose.
     
    48:23
    Od modré čáry se napřáhl Brenden Dillon, jehož tvrdou ránu vyrazil domácí brankář. Následně se Penguins podařilo posunout puk do středního pásma.
     
    47:32
    Český útočník ve službách San Jose byl v souboji jeden na jednoho. Ovšem Justin Schultz hrál Tomáše Hertla do těla a k zakončení jej nepustil.
     
    47:06
    Gólman Sharks si počkal na prohození Bryana Rusta a schoval opuštěný kotouč pod lapačku.
     
    Střely na branku: 18:24.
     
    46:09
    Za brankou domácího celku dobře pracoval Evander Kane, jenž našel přesnou přihrávkou českého obránce. Radim Šimek pálil pod horní tyč, ale jeho pokus byl lahůdkou pro Caseye DeSmitha.
     
    45:15
    Bryan Rust od mantinelu přihrál mezi kruhy, kde se ve druhé vlně nacházel Justin Schultz. Jeho zakončení vyrazil Martin Jones, jenž dál drží šanci na čisté konto.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:07
    Opět ruská mašina, která projela až před branku. Jevgenij Malkin se pokoušel o Forsbergovu kličku, ale kotouč poslal jen vedle pravé tyče.
     
    43:25
    Jevgenij Malkin přihrával k levé tyči hostující branky, kde se nacházel Phil Kessel. Ovšem ani jemu to dnes nejde, a tak puk do branky nedostal.
     
    42:39
    Brent Burns zavezl puk do pásma a přihrál na levou stranu, kde se nacházel osamocený Timo Meier. Jeho pokus minu vzdálenější tyč a skóre se znovu nemění.
     
    42:20
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Tanner Pearson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Tomáš Hertl – 2 min., hrubost).
    42:19
     
    42:19
    San Jose vyhazuje za cenu zakázaného uvolnění. V přerušené hře se do sebe pustili Tanner Pearson a Tomáš Hertl. Český útočník v souboji u střídaček přišel o helmu.
     
    40:55
    Sidney Crosby už byl sám před brankářem, ale na střelu si nevěřil, a tak zadovkou přihrál pod sebe. V tomto prostoru se nacházel Jake Guentzel, jenž kotouč do brány nedostal.
     
    40:34
    Domácí hrají v početní výhodě, jenže nedokáží si přihrát ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část nabídla už vyrovnanou podívanou, která další gól nepřinesla. Oba celky si vytvořily několik šancí, ale stav zápasu se neměnil. Pittsburgh se alespoň herně vrátil do zápasu, ale v jeho hře je stále hodně nepřesností. Tučňáci tak stále prohrávají o tři góly a pokud chtějí uspět, musejí najít recept na překonání Martina Jonese.

    Střely na branku: 18:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:9.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Zpoza branky se mezi kruhy vracel Sidney Crosby, jenž přizvedl hůl Justinu Braunovi. Jenže bekhendový pokus domácího kapitána zamířil jen do hostujícího gólmana.
     
    39:39
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., podrážení).
     
    39:12
    Od modré čáry se napřáhl Kris Letang, jehož pokus brankář vyrazil před sebe, ale Jevgenij Malkin o puku nevěděl. Dalším pokusem se pak prezentoval Marcus Pettersson, jenže ten mířil jen do rohu hrací plochy.
     
    38:57
    Domácí hráči se pokoušeli protečovat hru do útočného pásma, ale černá guma zamířila jen mezi diváky. Hra se tak znovu vrátí do neutrální zóny.
     
    38:04
    Přihrávku na vrcholu levého kruhu zachytil Phil Kessel, jenž se dostal až před branku. Z hranice brankoviště se pokusil zadovkou posunout puk do branky, ale Martin Jones měl beton na místě.
     
    37:00
    Brenden Dillon neudržel černou gumu na modré čáře, a tak se Pittsburgh mohl v klidu rozjet za další akcí. Ovšem Tučňákům se nepovedlo přejít ani přes červenou čáru.
     
    36:31
    Na ose hrací plochy se nacházel Erik Karlsson a bylo jasné, že bude střílet. Jeho dlouho avizovaný pokus tak trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    36:09
    Rušné chvíle před brankou Penguins!Mezi kruhy dostal nabito Evander Kane, jehož vychytal Casey DeSmith. Poté střílel z podobného prostoru ještě Brent Burns, který zacinkal na břevno skvělou ranou.
     
    35:10
    Ve vlastním oslabení se řítil sám na brankáře Matt Cullen, jenž puk zpracoval, ale poté mu odskočil, a tak zkušený matador nevystřelil. Pittsburgh se dnes nedaří opravdu vůbec nic!
     
    Střely na branku: 14:18.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., držení).
     
    34:32
    Z pravé strany znovu střílel Phil Kessel, který trefil prvního bránícího hráče. Následně se tučňáci dopustili zbytečného faulu v útočném pásmu.
     
    33:55
    Phil Kessel přihrával od mantinelu před branku, kde se nacházel Jevgenij Malkin. Ruský hráč se dostal ke střele, ale ani on brankáře San Jose nepřekonal.
     
    32:17
    Od pravého mantinelu vystřelil do betonu brankáře Nick Bjugstad. Kotouč se odrazil na hranici brankoviště, kde se snažil dorážet Tanner Pearson, jenže mu byla přizvednutá hokejka.
     
    Střely na bránu: 13:17.
     
    31:52
    Na modré čáře měl dost času k zakončení Justin Schultz, který ale dlouho váhal. Na konec se ke střele odhodlal, jenže černou gumu poslal jen vedle hostující brány.
     
    31:03
    Domácí sice kombinovali v útočném pásmu, ale kotouč létal jen podél mantinelu. Celé snažení Tučňáků skončil Tomáš Hertl, jenž puk za brankou zachytil.
     
    30:05
    Dominik Simon přes celou šířku hrací plochy hledal Jaka Guentzela, ovšem jeho přihrávka byla nepřesná a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    29:01
    Hra se pro další ofsajd přerušuje, Žraloci se budou muset vrátit do středního pásma.
     
    28:24
    Zach Aston-Reese sice zachytil přihrávku soupeře, ale Phila Kessela nevyslal do úniku. Na druhé straně se řítil sám na brankáře Evander Kane, ovšem z kruhu pro vhazování branku netrefil.
     
    27:58
    Nahození od modré čáry schoval Martin Jones pod lapačku, následuje vhazování po jeho levé ruce.
     
    27:34
    Pittsburgh přeházel formace a na křídle té první se nachází už Dominik Simon, jenž vyměnil Bryana Rusta. Český útočník dostal přihrávku před branku, ale mezi tři tyče puk neusměrnil.
     
    26:50
    Jevgenij Malkin z trestné lavice za obranu Žraloků a mířil sám na brankáře. Jenže mu scházela rychlost, a tak jej dojel soupeř. Ruská mašina před brankou zabrzdila, ale k zakončení se už nedostala.
     
    26:32
    Dvakrát od modré čáry vypálil Brent Burns, ovšem jeho oba pokusy vyrazil Casey DeSmith, Jenže snažení San Jose dál pokračuje.
     
    25:55
    Pittsburgh zachytil nahození k zadnímu mantinelu a vyhazuje okamžitě přes všechny čáry.
     
    25:00
    Z vrcholu levého kruhu pro vhazování vystřelil Logan Couture, ale jeho pokus vyrazil ramenem domácí brankář. Ten měl štěstí, že puk před ním netečoval dobře postavený Joe Pavelski.
     
    24:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., hákování).
     
    23:58
    Jack Johnson dnes hoří jako papír, je všude a nikde. Domácí obránce opět propadl na modré čáře, ale Žraloci toho nedokázali využít.
     
    23:09
    Přihrávku před branku dostal Timo Meier, jenž už byl brankáři hodně blízko, a tak do něj jen vrazil. O pár chvíli později střílel již zmíněný hráč, ale zamířil jen do výstroje Caseye DeSmitha.
     
    22:33
    Druhá část začala ve velkém tempu. Oba celky si připsaly několik šancí, ale skóre zápasu se neměnilo.
     
    21:11
    V předbrankovém prostoru se na druhé straně nacházel Joonas Donskoi, jenž bekhendovou střelou po ledě mířil do protipohybu brankáře. Jenže Casey DeSmith vykopnutím betonu zareagoval.
     
    20:40
    Přihrávka z levé strany mířila k pravé tyči, kde se nacházel Phil Kessel. Tomu už stačilo přehodit brankářův beton, ale to se střelci z povolání nepovedlo.
     
    20:16
    Na startu druhé dvacetiminutovky se domácí hnali do přečíslení. Sidney Crosby místo přihrávky na Jaka Guentzela volil střelu mezi betony. Ovšem Martin Jones zůstává nepřekonán!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Třetina, na kterou budou chtít hráči Penguins rychle zapomenout. Od první minuty totiž prohrávají brankou Tomáše Hertla, jenž v početní výhodě přidal ještě svůj druhý gól v zápase. Českého útočníka ještě doplnil mezi střelci Evander Kane, který ujel při vlastním oslabení. třikrát se měnil počet hráčů na ledové ploše a třikrát se měnilo skóre. Pokud bude chtít Pittsburgh se zápasem něco udělat, bude muset výrazně přidat.

    Střely na branku: 9:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Joe Thornton se kličkou pokoušel dostat na osu hrací plochy, ale přes bránícího hráče nepřešel, navíc o útočnou třetinu Žraloci přišli.
     
    18:19
    Do útočného pásma mířil Jared McCann, který si nevšiml, že do třetiny už přejel jeho spoluhráč. Pro ofsajd se hra znovu vrátí do středního pásma.
     
    17:53
    Do přihrávky Patrica Hörnqvista sáhl na modré čáře Erik Karlsson, od něhož černá guma zamířila na hostující střídačku.
     
    17:07
    Bryan Rust se pokusil ve středním pásmu prohodit kotouč na elitního centra Penguins. Přihrávka byla nepřesná, a tak oba zklamaně zamířili na střídačku.
     
    15:36
    Domácí jeli do přečíslení, ovšem Phil Kessel nedostal kotouč přes bránícího hráče do předbrankového prostoru. Zatím se Tučňáci nemají od čeho odrazit.
     
    15:07
    Zpoza branky přihrával Jared McCann, jenž na vrcholu kruhu našel napřaženého Krise Letanga. Jeho tvrdou ránu ale zlikvidoval Martin Jones, jenž si připisuje první velký zákrok.
     
    14:38
    Penguins se hnali za dalším útokem, ale dnes se jim nic nedaří. Naopak zažívají třetinu hrůzy a další jejich akce končí navíc ofsajdem.
    13:19 Tomáš HERTL - 0:3
     
    13:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    tak to byla rozebíračka domácí obrany do poslední kostičky! Jack Johnson se vydal podpořit vyhození z pásma, ale nebyl úspěšný. Žraloci pak přečíslení vyřešili na podtrženou jedničku! Joe Pavelski přihrál na vzdálenější tyč, kde se nacházel Kevin Labanc, jenž celou situaci ještě vyšperkoval přihrávkou na TOMÁŠE HERTLA. Před českým útočníkem už byla prázdná branka, a tak se podruhé v zápase zapsal mezi střelce. Asistence: Kevin Labanc a Joe Pavelski.
     
    12:08
    Od modré čáry hledal Brent Burns hůl Tomáše Hertla, který se snažil usměrnit kotouč mezi tři tyče, ale to se mu nepovedlo. Po zisku kotouče pak Tučňáci vyhodili.
     
    11:55
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., podrážení).
     
    Střely na branku: 6:6.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:43
    Od levého mantinelu vystřelil Tanner Pearson, jehož pokus zamířil do výstroje brankáře. K dorážce se dral ještě Patric Hörnqvist, ale kotouč z Martina Jonese nevypadl.
    10:01 Evander KANE - 0:2
     
    10:01
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci se prosazují také při vlastním oslabení! Brent Burns vypíchl na modré čáře kotouč Philu Kesselovi a EVANDER KANE upaloval sám na brankáře. Hostující útočník zvolil střelu mezi betony, která se o hokejku Caseye DeSmitha přizvedla a zamířila za brankovou čáru. Asistence: Brent Burns.
     
    09:36
    Pittsburgh se hnal do další útočné akce, ale zastavuje ho hvizd čárového sudího, který viděl ofsajd.
     
    09:00
    Ruský kanonýr vystřelil od modré čáry, jenže branku netrefil. Poté San Jose vyhodilo černou gumu přes všechny čáry a může vystřídat.
     
    08:46
    Hostující celek velmi dobře napadal rozehrávku soupeře, ale Jevgenij Malkin trefil soupeře a vybojoval další vhazování před brankou Žraloků.
     
    Střely na branku: 5:4.
     
    08:37
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brenden Dillon – 2 min., krosček).
     
    08:31
    V posledním střídání upadl Joe Pavelski, jenž bruslí trefil Dominika Simona do obličeje. Zdá se ale, že český útočník je v pořádku a bude moci pokračovat ve hře.
     
    07:58
    Hosté uháněli do přečíslení, ale Timo Meier dal těžkou přihrávku na Logana Coutura. San Jose se ze slibné akce zakončení nedostalo.
     
    06:59
    Zprava se střelou přes obránce prezentoval Tanner Pearson, jenž mířil k zadní tyči. Ovšem Martin Jones zasáhl vyrážečkou a puk zamířil k hrazení.
     
    06:33
    Hra se přerušuje pro zakázané uvolnění Penguins. Následuje vhazování po pravé ruce Caseye DeSmitha.
     
    06:17
    Hostující brankář se vydal za bránu, kde jej napadal Patric Hörnqvist. Domácí útočník byl sice úspěšný, ale kotouč se mu zamotal mezi nohama.
     
    05:16
    Z pravého kruhu pro vhazování zakončoval Phil Kessel, na jehož střelu hostující brankář dobře viděl. Martin Jones si tak do statistik připisuje další úspěšný zákrok.
     
    04:41
    V předbrankovém prostoru se nacházel domácí kapitán, jehož pokus byl sražený za branku. Tam Tučňáci vyhráli souboj, ale bekhendový pokus stejného hráče mířil jen do betonu gólmana.
     
    03:54
    Pittsburgh se opět nedostal ani přes střední pásmo a musel se rychle vracet. O malou chvíli později našel Dominik Simon u mantinelu Matta Cullena, jehož pokus schoval do lapačky Martin Jones.
     
    03:09
    Hostující celek je od úvodních minut aktivnějším týmem, dalším pokusem od modré čáry se připomněl Marc-Édouard Vlasic, jehož pokus brankář vyrazil.
    00:57 Tomáš HERTL - 0:1
     
    00:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci rychle využívají přesilovou hru a byl u toho český zástupce! Od modré čáry vystřelil Brent Burns, jehož pokus vyrazil před sebe Casey DeSmith. K vyraženému puku se probojoval TOMÁŠ HERTL, jenž přehodil brankáře a může se radovat. Asistence: Brent Burns a Erik Karlsson.
     
    00:46
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., podrážení).
     
    00:42
    Od modré čáry vystřelil Marc-Édouard Vlasic, jehož pokus mezi kruhy tečoval Joe Pavelski vedle branky. Casey DeSmith se jen ohlédl za pukem mířícím vedle branky.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Joe Pavelski, jenž dává Žralokům právo prvního útoku. Ovšem Logan Couture se ke střele nedostal a kotouč zamířil k zadnímu mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky vstupují na střídačky, zahajovací formace zase na ledovou plochu, odkud aktéři vyslechnou hymnu. Poté už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování, pojďme se společně bavit hokejem!
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, Pearson.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns (A), R. Šimek, E. Karlsson, Vlasic, Braun, Dillon – Pavelski (C), Couture, Meier – Donskoi, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Haley, Goodrow.

    Rozhodčí: Dwyer, Lambert – Baker, Mach.
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 50 odehraných zápasů, 22 bodů (7+15)

    Radim Šimek (SJS) 31 odehraných zápasů, 9 bodů (1+8)
    Tomáš Hertl (SJS) 55 odehraných zápasů, 53 bodů (26+27)
    Lukáš Radil (SJS) 31 odehraných zápasů, 10 bodů (6+4)
     
    Pittsburgh Penguins

    V letošní sezóně předvádí Pittsburgh nevyrovnané výkony, a tak mu nyní patří až šestá příčka, když získal jednasedmdesát bodů. Domácí celek tak bojuje s Washingtonem, Montrealem Columbusem a Carolinou o postup do vyřazovacích bojů. V posledních zápasech Tučňáci hodně inkasují a obraně navíc chybí Olli Määttä. Ovšem jinak v posledních pěti zápasech se Penguins vracejí na vítěznou vlnu, jelikož hned čtyřikrát odešli s pocitem vítězství.

    New Jersey – Pittsburgh 3:4
    Pittsburgh – Rangers 6:5
    Pittsburgh – Calgary 4:5

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    Sidney Crosby 73 bodů (25+48)
    Phil Kessel 62 bodů (21+41)
    Jevgenij Malkin 62 bodů (18+44)
     
    San Jose Sharks

    San Jose se svým současným vystoupením v NHL musí být spokojené. Vždyť v Západní konferenci jej najdeme na druhé příčce, když získalo osmasedmdesát bodů. Lépe je na tom v rámci konference pouze Calgary, které má o tři body více než Žraloci. Ve venkovních zápasech získali Sharks pětatřicet bodů. Asi největší problém má hostující celek se hrou do obrany, vždyť inkasovali už 190 gólů. Aktuálně San Jose nemá zapsané žádné hráče na listině zraněných, a tak budou hrát Žraloci v plné sestavě.

    San Jose – Boston 5:6 po prodloužení
    San Jose – Vancouver 3:2
    San Jose – Washington 1:5

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    Brent Burns 65 bodů (11+54)
    Joe Pavelski 55 bodů (32+23)
    Logan Couture 55 bodů (22+33)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u slavné hokejové NHL, která má na programu další zápas, v němž se představí Pittsburgh Penguins a San Jose Sharks.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 1. Hertl (Burns, E. Karlsson), 11. E. Kane (Burns), 14. Hertl (Labanc, Pavelski), 57. Burns (E. Karlsson, J. Thornton)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – Simon, Cullen, Pearson.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns (A), R. Šimek, E. Karlsson, Vlasic, Braun, Dillon – Pavelski (C), Couture, Meier – Donskoi, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Haley, Goodrow.

    Rozhodca: Dwyer, Lambert – Baker, Mach

    Diváci: 18 362