Eibar – Villarreal 0:0 (kon.) | Sevilla – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Real Madrid – Sociedad 0:2 (kon.)
Getafe – Barcelona 1:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Nedeľa 06.01.2019, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez, Madrid • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Carles Aleñá.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Robert Ibáñez.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Philippe Coutinho.
     
    82
    Messi sa napokon i dostal k strele spoza pokutového územia, opäť ale skvele zasiahol brankár Getafe Soria a strelu k ľavej tyči vyrazil. Následný center Dembèlého odkopol jeden z domácich obrancov na rohový kop.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Nemanja Maksimović (Getafe CF).
     
    77
    Tento rohový kop sa ale vôbec nevydaril a naopak, priniesol veľkú šancu Barcelony. Messi dostal krásnu kolmú prihrávku od Dembèlého za obranu, sám zoči-voči Soriovi ale neuspel. Domáci brankár ho vychytal a ešte udržal domácich v hre o body.
     
    74
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Ángel Rodríguez, prichádza Samuel Sáiz.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Sergio Busquets.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Leandro Cabrera (Getafe CF). Za žltú kartu nakoniec môže byť i rád, pretože tento zákrok v štýle karate na Luisa Suáreza mohol byť úplne pokojne ocenený i červenou kartou. Hostia budú mať priamy kop z pravého krídla.
     
    67
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Jaime Mata! Maksimović ho poslal krásnou prihrávkou do samostatného nájazdu a navyše ešte potom obišiel vybiehajúceho brankára ter Stegena, prázdnu bránu ale netrafil!
     
    65
    Žltú kartu dostáva Arturo Vidal (FC Barcelona).
     
    61
    Žltú kartu za nedovolené bránenie Messimu v hre dostáva Damián Suárez (Getafe CF). Barcelona bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
    60. Leandro Cabrera (GET)
     
    60
    Antunes poslal krásny center do stredu pokutového územia, kde si najvyššie vyskočil Cabrera. Jeho hlavičku pod brvno výborným zákrokom vyrazil brankár ter Stegen.
     
    57
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Dimitri Foulquier, prichádza Jorge Molina.
     
    49
    Ter Stegenovi sa vôbec nevydaril odkop po malej domov a loptu po prihrávke od spoluhráča dostal do šestnástky Ángel Rodríguez, ktorý minul bránu hostí len o centimetre.
    43. Jaime Mata (GET) - 1:2
     
    43
    Getafe dalo gól!

    Domáci znižujú! Center Antunesa letel na zadnú tyč na nabiehajúceho Ángela Rodrígueza, ktorý loptu ešte vrátil pred bránu a tam už JAIME MATA nemal problém loptu doraziť do prázdnej brány.
     
    41
    Barcelončania si teraz sami zavarili pred svojou bránou! Center Matu z ľavej strany sa odrazil od Antunesa do Arthura a od neho do tyče ter Stegenovej brány!
    39. Luis Suárez (BAR) - 0:2
     
    39
    Barcelona dala gól!

    Messiho center odhlavičkoval Dakonam len k LUISOVI SUÁREZOVI, ktorý poslal loptu volejom nechytateľne k ľavej tyči Soriovej brány. Krásny gól!
     
    29
    Dembèlé našiel medzi obrancami voľného Suáreza, ktorého strela len tesne minula bránu. Spomalený záber odhalil teč Cabreru, rohový kop sa ale kopať nebude.
     
    26
    Po prihrávke Arthura z ľavej strany strieľal zblízka úplne voľný Piqué. Soria však predviedol skvelý zákrok a strelu vyrazil.
     
    22
    A Barcelona mohla už viesť 2:0! Messi vymyslel nádhernú kolmicu na Luisa Suáreza, ktorý sa však dostal už do ostrého uhlu a trafil len vybehnutého brankára Soriu.
    20. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    20
    Barcelona dala gól!

    LIONEL MESSI vletel do pokutového územia za nákopom Vidala, ktorý ešte predĺžil za seba Damián Suárez, a medzi dvoma obrancami Getafe strieľal proti vybehnutému brankárovi Soriovi. Ten jeho prvú strelu síce vyrazil, Messi ale bežal za loptou ďalej a dorazil ju do prázdnej brány. 1:0 pre Barcelonu!
     
    15
    Žltú kartu dostáva Dimitri Foulquier (Getafe CF).
    Žltú kartu dostáva Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    12
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Arthur (FC Barcelona), ktorý zasiahol protihráča v súboji lakťom do tváre.
     
    9
    Getafe práve strelilo gól, ten ale nebol uznaný! Center z ľavej strany doletel na Matu na zadnej tyči, ktorý ho poslal presne k tyči ter Stegenovej brány. Rozhodca ale odpískal faul na Lengleta v súboji, ktorý predchádzal zakončeniu Matu.

    Michal Sadlek

    Góly: 43. Jaime Mata – 20. Messi, 39. L. Suárez

    Karty:   15. Foulquier (GET), 61. Damián Suárez (GET), 69. Cabrera (GET), 77. Maksimović (GET) – 12. Arthur (BAR), 15. Alba (BAR), 65. Arturo Vidal (BAR)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier (57. J. Molina), Maksimović, Arambarri, Portillo (84. R. Ibáñez) – Ángel Rodríguez (74. Sáiz), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (88. Aleñá), Rakitić, Arturo Vidal (70. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (84. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodca: Cuadra Fernández

    Diváci: 14 721