Eibar – Villarreal 0:0 (kon.) | Sevilla – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Real Madrid – Sociedad 0:2 (kon.)
Getafe – Barcelona 1:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Nedeľa 06.01.2019, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez, Madrid • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:42)
     
    Držanie lopty: 23 % : 77 %.
    Strely na bránu: 2:8. Strely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
     
    V druhom polčase sme gól nevideli, a tak Barcelona vyhráva 2:1. Getafe si vypracovalo niekoľko veľkých príležitostí na vyrovnanie, druhý gól ale nedokázalo streliť. Najväčšiu príležitosť zahodil Jaime Mata, ktorý po samostatnom nájazde nedokázal trafiť prázdnu bránu. Víťazstvo Barcelony sa tak dá hodnotiť ako zaslúžene.

    Po tejto výhre sa zvýšil náskok Kataláncov na čele ligovej tabuľky na 5 bodov pred Atléticom Madrid a 7 bodov pred Sevillou, pretože v poobedňajšom zápase týchto dvoch tímov sa zrodila remíza 1:1. Getafe ostáva na siedmom mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Poslednú akciu zápasu založil opäť Messi. Po jeho prihrávke na pravé krídlo získal Suárez rohový kop, čo znamená definitívny koniec nádejí Getafe na body.
     
    90+2
    A pretože sa domácim nepodarilo pripraviť Messiho o loptu, tak bol Messi schopný prihrať za obranu Suárezovi. Strelu uruguajského útočníka na poslednú chvíľu zblokoval obranca Cabrera.
     
    90+1
    Sáiz si narazil loptu s Ibáñezom, k spätnej prihrávke sa ale v pokutovom území nedostal a opäť ju tak získali hostia.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Až teraz sa konečne domáci dostali k lopte po nevydarenom odkope Lengleta. Stále sa im ale nedarí sa priblížiť k bráne ter Stegena.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Carles Aleñá.
     
    88
    Domácim sa kráti čas na vyrovnanie, stále sa ale nedokážu dostať k lopte. Barcelona totiž stále kombinuje na polovici domácich.
     
    87
    Tribúny pred rozohrávkou priameho kopu začali skandovať "Messi!". Argentínčan ich ale sklamal, pretože poslal loptu zo štandardky nad bránu.
     
    86
    Messi obišiel troch hráčov Getafe, následne ho ale pred pokutovým územím zadržal Arambarri. Barcelona bude mať ďalší priamy kop.
     
    85
    Coutinho okamžite rozohral rohový kop a poslal presný center na Lengleta, hlavička obrancu hostí sa ale medzi tri tyče nevošla.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Robert Ibáñez.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Philippe Coutinho.
     
    82
    Messi sa napokon i dostal k strele spoza pokutového územia, opäť ale skvele zasiahol brankár Getafe Soria a strelu k ľavej tyči vyrazil. Následný center Dembèlého odkopol jeden z domácich obrancov na rohový kop.
     
    81
    Domáci by potrebovali zatlačiť hostí do obrany, nedokážu sa ale k lopte dostať. V strede poľa si ju totiž prihrávajú hlavne Messi a Luis Suárez.
     
    80
    Ter Stegen za veľkého piskotu domácich tribún naťahoval čas, keď si posúval loptu po celom pokutovom území. Trvalo veľmi dlho, než k nemu pristúpil napádajúci Mata a donútil ho rozohrať.
     
    79
    Antunesov center preletel pomedzi niekoľkých hráčov do pokutového územia, nikto v modrom ale loptu nedokázal zasiahnuť, a tak sa dostala k Barcelončanom.
     
    78
    Domáci boli opäť s loptou na útočnej polovici a Mata na pravej strane v súboji s Robertom vybojoval rohový kop.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Nemanja Maksimović (Getafe CF).
     
    77
    Tento rohový kop sa ale vôbec nevydaril a naopak, priniesol veľkú šancu Barcelony. Messi dostal krásnu kolmú prihrávku od Dembèlého za obranu, sám zoči-voči Soriovi ale neuspel. Domáci brankár ho vychytal a ešte udržal domácich v hre o body.
     
    76
    Piquému utiekla lopta pri spracovaní prihrávky za bránkovú čiaru a úplne zadarmo sa tak domáci dostali k rohovému kopu.
     
    75
    Držanie lopty: 26 % : 74 %
     
    74
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Ángel Rodríguez, prichádza Samuel Sáiz.
     
    73
    Getafe teraz kombinuje na polovici hostí tak trochu v štýle Barcelony. Krátkymi prihrávkami si domáci posúvajú loptu a hľadajú priestor na kolmú prihrávku.
     
    72
    Hra sa začala poriadne kúskovať. V priebehu posledných dvoch minút sme videli päť nedovolených zákrokov. Celkovo už sme dnes videli 30 faulov a to ešte máme pred sebou zhruba 20 minút zápasu.
     
    70
    Messi neprestrelil múr, lopta sa ale odrazila späť k hráčom Barcelony.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Sergio Busquets.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Leandro Cabrera (Getafe CF). Za žltú kartu nakoniec môže byť i rád, pretože tento zákrok v štýle karate na Luisa Suáreza mohol byť úplne pokojne ocenený i červenou kartou. Hostia budú mať priamy kop z pravého krídla.
     
    67
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Jaime Mata! Maksimović ho poslal krásnou prihrávkou do samostatného nájazdu a navyše ešte potom obišiel vybiehajúceho brankára ter Stegena, prázdnu bránu ale netrafil!
     
    66
    Barcelončanom sa opäť pod tlakom napádajúcich domácich hráčov nepodarilo rozohrať a hráči Getafe získali loptu. Po krátkej kombinácii vystrelil z hranice pokutového územia Portillo, ter Stegen s jeho strelou do stredu brány nemal problém.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Arturo Vidal (FC Barcelona).
     
    64
    Getafe hrá v druhom polčase výborný futbal a svojim presingom robí hosťom obrovské problémy.
     
    63
    Messi vystrelil nad bránu Soriu.
     
    61
    Žltú kartu za nedovolené bránenie Messimu v hre dostáva Damián Suárez (Getafe CF). Barcelona bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    61
    Z ďalšieho rohového kopu chcel Antunes prekvapiť hostí priamym ohrozením brány, lopta ale končí na bočnej sieti ter Stegenovej brány.
    60. Leandro Cabrera (GET)
     
    60
    Antunes poslal krásny center do stredu pokutového územia, kde si najvyššie vyskočil Cabrera. Jeho hlavičku pod brvno výborným zákrokom vyrazil brankár ter Stegen.
     
    59
    Antunesov center letel presne na zadnú tyč, kde stál úplne voľný Mata. Tesne pred ním ale loptu zasiahol jeden z brániacich hráčov Barcelony.
     
    58
    Portillo si chcel obhodiť Albu, ten ale zasiahol loptu rukou a rozhodca tak odpískal priamy kop. Domáci požadujú druhú žltú kartu pre Albu, tá ale nepríde.
     
    57
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Dimitri Foulquier, prichádza Jorge Molina.
     
    56
    Lenglet podcenil odkop Getafe z vlastnej polovice a k lopte sa dostal za ním stojaci Mata. Jeho center na Ángela Rodrígueza sa ale cez Piquého nedostal.
     
    55
    Teraz sa už ale Messi k zakončeniu dostal. Dembèlého center mu sklepol Suárez hlavou priamo na volej, loptu však netrafil úplne tak, ako by asi chcel, a brankár Soria tak nemal problém s jeho strelou do stredu brány.
     
    54
    Prvýkrát v druhom polčase sa Barcelone podarilo usadiť sa na útočnej polovici. Messi si prebral loptu pred pokutovým územím a obišiel dvoch obrancov Getafe, Foulquier ho ale na konci jeho prieniku o loptu pripravil.
     
    53
    Center Antunesa odhlavičkoval Piqué a ďalší center z pravej strany zase jeho kolega z obrany Barcelony Lenglet. Táto akcia napokon končí faulom Matu na vybiehajúceho brankára ter Stegena.
     
    52
    Následne v ďalšom vzdušnom súboji fauloval Vidal Antunesa. Domáci budú mať zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    51
    Center po rozohrávke faulu okamžite letel za obranu na Luisa Suáreza, ten ale v dobe prihrávky stál v ofsajde.
     
    50
    Ďalší faul domácich. Mata fauloval vo vzdušnom súboji Rakitića, ktorý je dnes zatiaľ asi najmenej viditeľným hráčom Barcelony.
     
    49
    Ter Stegenovi sa vôbec nevydaril odkop po malej domov a loptu po prihrávke od spoluhráča dostal do šestnástky Ángel Rodríguez, ktorý minul bránu hostí len o centimetre.
     
    48
    Suárez sa snažil o individuálnu akciu po ľavej strane, Arambarri sa s ním ale nijak nebabral a jednoducho ho sotil na zem. Prečo nedostal žltú kartu za tento zákrok je záhadou...
     
    47
    Domáci na úvod druhého polčasu zatlačili hostí k ich pokutovému územiu, po krátkej kombinácii ale o loptu prišli.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    Barcelona bola v prvom polčase jasne lepšie a zaslúžene ide do kabíny ako vedúci tím. Getafe sa dostalo na polovicu súpera len sporadicky, na konci prvého polčasu si ale vytvorilo niekoľko nádejných príležitostí a hlavne strelilo gól. V druhom polčase tak majú domáci ešte o čo hrať a čaká nás rozhodne zaujímavý futbal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Barcelona tak dostáva gól po štyroch zápasoch s čistým štítom.
    43. Jaime Mata (GET) - 1:2
     
    43
    Getafe dalo gól!

    Domáci znižujú! Center Antunesa letel na zadnú tyč na nabiehajúceho Ángela Rodrígueza, ktorý loptu ešte vrátil pred bránu a tam už JAIME MATA nemal problém loptu doraziť do prázdnej brány.
     
    42
    Následne sa k odrazenej lopte dostal Ángel Rodríguez, ktorý ho z voleja poslal nad bránu Barcelony.
     
    41
    Barcelončania si teraz sami zavarili pred svojou bránou! Center Matu z ľavej strany sa odrazil od Antunesa do Arthura a od neho do tyče ter Stegenovej brány!
    39. Luis Suárez (BAR) - 0:2
     
    39
    Barcelona dala gól!

    Messiho center odhlavičkoval Dakonam len k LUISOVI SUÁREZOVI, ktorý poslal loptu volejom nechytateľne k ľavej tyči Soriovej brány. Krásny gól!
     
    38
    Antunes doslova vletel do Roberta po odohraní lopty. Barcelona bude mať priamy kop z pravej strany.
     
    37
    Hostia trochu zacúvali s loptou na svoju polovicu a snažia sa vytiahnuť presing domácich ďalej od ich pokutového územia.
     
    35
    Už sa ale všetko dostali do stavu rovnováhy, kedy je futbalový vesmír v harmónii. Barcelončania držia loptu, posúvajú si ju okolo pokutového územia domácich a hľadajú diery v ich obrannom postavení.
     
    34
    Arambarri obral o loptu Dembèlého, ojedinelá útočná akcia domácich ale končí nepresným centrom Matu. Ter Stegen ho bez problémov chytil.
     
    33
    Držanie lopty: 20 % : 80 %
     
    32
    Domáci sa k nej dostali až teraz, po nepodarenej kolmici na Suáreza. Brankár Soria ju ale len nakopol dopredu a na polovici Barcelony ju Antunes vo vzdušnom súboji stratil.
     
    31
    Hostia už začínajú byť z toho, že sa nemôžu dostať k lopte, evidentne frustrovaní. Niekoľkokrát tvrdšie pristúpili k hráčom Barcelony, to hlavné, čiže loptu, ale opäť nezískali.
     
    30
    Piqué našiel presným nákopom nabiehajúceho Albu, ktorý loptu len posunul Luisovi Suárezovi. Ten však v súboji so svojim domácim menovcom Damiánom Suárezom neuspel. Domáci obranca ale loptu opäť len odkopol na polovicu hostí.
     
    29
    Dembèlé našiel medzi obrancami voľného Suáreza, ktorého strela len tesne minula bránu. Spomalený záber odhalil teč Cabreru, rohový kop sa ale kopať nebude.
     
    28
    Hostia stále držia loptu a prakticky ju nepožičali domácim už takých 10 minút. Center Jordiho Albu z ľavej strany chytil brankár Getafe Soria.
     
    27
    Antunes fauloval vo vzdušnom súboji Messiho. Ten sa len veľmi ťažko zdvíha zo zeme, vypadá to ale tak, že bude v poriadku.
     
    26
    Po prihrávke Arthura z ľavej strany strieľal zblízka úplne voľný Piqué. Soria však predviedol skvelý zákrok a strelu vyrazil.
     
    25
    Dembèlé poslal krásnu prihrávku na ľavé krídlo na Jordiho Albu, jeho center ale zrazili obrancovia Getafe na rohový kop.
     
    24
    Piquého nákop z vlastnej polovice dobehol Messi, následne ale Argentínčan neprihral presne nabiehajúcemu Robertovi a Dakonam loptu odkopol.
     
    23
    Hostia majú teraz priebeh zápasu jasne pod kontrolou a s pokojom kombinujú v strede poľa.
     
    22
    A Barcelona mohla už viesť 2:0! Messi vymyslel nádhernú kolmicu na Luisa Suáreza, ktorý sa však dostal už do ostrého uhlu a trafil len vybehnutého brankára Soriu.
    20. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    20
    Barcelona dala gól!

    LIONEL MESSI vletel do pokutového územia za nákopom Vidala, ktorý ešte predĺžil za seba Damián Suárez, a medzi dvoma obrancami Getafe strieľal proti vybehnutému brankárovi Soriovi. Ten jeho prvú strelu síce vyrazil, Messi ale bežal za loptou ďalej a dorazil ju do prázdnej brány. 1:0 pre Barcelonu!
     
    20
    Tentokrát už si Ángel Rodríguez nákop z vlastnej polovice spracoval, cez Piquého sa ale nedostal. Obranca hostí však loptu pod tlakom v podstate len odovzdal domácim.
     
    19
    Hra už ale našťastie pokračuje. Antunes chcel poslať nákop na nabiehajúceho Ángela Rodrígueza, vôbec sa mu ale nevydaril a miesto toho doletel priamo do rukavíc brankára Barcelony ter Stegena.
     
    18
    Zápas je zatiaľ veľmi tvrdý a Getafe potvrdzuje svoju povesť najtvrdšieho a najtrestanejšieho tímu súťaže. Najprv Antunes podrazil pri autovej čiare Vidala a potom Mata zasiahol pri presingu nohu brankára ter Stegena.
     
    17
    Damián Suárez rozohral na Antunesa, strela sa mu ale veľmi nevydarila a následne mu bol odpískaný ofsajd.
     
    16
    Getafe bude mať napokon podľa verdiktu hlavného rozhodcu priamy kop z pravého krídla.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Dimitri Foulquier (Getafe CF).
    Žltú kartu dostáva Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    13
    Alba priamo pred očami čiarového rozhodcu potiahol za dres prenikajúceho Foulquiera. Ten sa zase po ňom ohnal rukou a zasiahol ho do tváre.
     
    12
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Arthur (FC Barcelona), ktorý zasiahol protihráča v súboji lakťom do tváre.
     
    11
    Messi sa pokúsil o individuálny prienik, cez dvoch obrancov Getafe sa ale nedostal a o loptu pred pokutovým územím prišiel.
     
    10
    Desať minút zápasu je za nami. Hostia sú zatiaľ podľa očakávania aktívnejší a viac držia loptu na svojich kopačkách, zatiaľ si ale vyloženú gólovú príležitosť nevypracovali.
    9. Jaime Mata (GET)
     
    9
    Getafe práve strelilo gól, ten ale nebol uznaný! Center z ľavej strany doletel na Matu na zadnej tyči, ktorý ho poslal presne k tyči ter Stegenovej brány. Rozhodca ale odpískal faul na Lengleta v súboji, ktorý predchádzal zakončeniu Matu.
     
    8
    Po rýchlej rozohrávke ter Stegena sa k lopte dostal Messi, ktorý ju okamžite poslal kolmou prihrávkou na nabiehajúceho Dembèlého. Dembèlé ale stál v dobe prihrávky v ofsajde.
     
    7
    Na druhej strane našiel Mata peknou strieľanou prihrávkou svojho kolegu z útoku Getafe Ángela Rodrígueza. Jeho strela z prvej ale letí nad bránu ter Stegena.
     
    6
    Dembèlé sa pekne uvoľnil cez obrancu a po súboji s obrancom Getafe spadol v pokutovom území. Penalta sa nepíska.
     
    5
    Arambarri zbytočne zrazil k zemi zozadu pri autovej čiare Arthura. Barcelona nerozohrala priamy kop centrom do pokutového územia Getafe, ale po zemi do strany.
     
    4
    Hostia sa zatiaľ nikam neponáhľajú. Prihrávajú si okolo stredového kruhu a hľadajú nejaký voľnejší priestor na útok.
     
    3
    Alba si narazil loptu s Rakitićom na ľavej strane, jeho center ale doletel len k brankárovi domácich Soriovi. Tomu sa však rozohrávka vôbec nevydarila a loptu len vrátil barcelonským obrancom.
     
    2
    Skvelú kombináciu predviedli Barcelončania pred vlastnou šestnástkou. Napriek vysokému a dôrazného presingu hráčov Getafe sa dokázali prekombinovať z obkľúčenia a prejsť na útočnú polovicu.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Tí začínajú svoju klasickú akciu plnú krátkych prihrávok, zatiaľ sú však pred svojim pokutovým územím.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche a zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci budú hrať v modrých dresoch, hostia v ružových.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier, Maksimović, Arambarri, Portillo – Ángel Rodríguez, Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur, Rakitić, Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodca: Cuadra Fernández.
     
    Getafe za celú históriu vzájomných zápasov dokázalo Barcelonu zdolať len dvakrát, naposledy v novembri 2011. Odvtedy Barcelona s Getafe neprehrala a uhrala v 11 zápasoch 8 výhier a 3 remízy. Za posledné tri sezóny dalo Getafe Barcelone jeden jediný gól, a to v domácom zápase v minulej sezóne (1:2), v odvete potom opäť neskórovalo, uhralo však aspoň remízu 0:0.
     
    FC Barcelona

    Barcelonu asi netreba nijak predstavovať. Po rozpačitom úvode sezóny sa Katalánci dostali tam, kam podľa papierových predpokladov patria – na čelo tabuľky a aktuálne majú trojbodový náskok pred druhým Atléticom Madrid. Sú jednoznačne najproduktívnejším tímom súťaže, keď majú priemer takmer 3 strelené góly na zápas a celkovo strelili za 17 zápasov už 48 gólov. Posledné štyri zápasy za sebou vyhrali so skóre 13:0, takže sú v skvelej fazóne. Aby tých superlatívov nebolo dosť, tak Lionel Messi a Luis Suárez vedú tabuľku strelcov – Messi má na konte 15 strelených gólov, Suárez 11. Domácich tak dnes proti rozbehnutej Barcelone rozhodne nečaká nič jednoduché...

    Posledných 5 zápasov:
    Atlético Madrid – FC Barcelona 1:1
    FC Barcelona – Villarreal 2:0
    Espanyol – FC Barcelona 0:4
    Levante – FC Barcelona 0:5
    FC Barcelona – Celta Vigo 2:0
     
    Getafe CF

    Domáci tím musí byť s doterajším priebehom sezóny rozhodne veľmi spokojný. Getafe je totiž na siedmom mieste tabuľky a navyše má skvelú formu, keď z posledných desiatich zápasov prehralo len dvakrát. V posledných zápasoch naviac striedajú domáci zaujímavú postupku – doma výhra, vonku remíza. Na pohárovú 6. priečku strácajú domáci len jeden bod, takže tri body z dnešného zápasu by pre nich boli veľkým ziskom. Getafe ale doma nepatrí medzi najlepšie tímy – v tabuľke domácich zápasov je až 10. a z ôsmich zápasov vyťažilo len 13 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Athletic Bilbao – Getafe 1:1
    Getafe – Espanyol 3:0
    Leganés – Getafe 1:1
    Getafe – Real Sociedad 1:0
    Girona – Getafe 1:1
     
    Vitajte pri zápase 18. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú Getafe CF a FC Barcelona.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly: 43. Jaime Mata – 20. Messi, 39. L. Suárez

    Karty:   15. Foulquier (GET), 61. Damián Suárez (GET), 69. Cabrera (GET), 77. Maksimović (GET) – 12. Arthur (BAR), 15. Alba (BAR), 65. Arturo Vidal (BAR)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier (57. J. Molina), Maksimović, Arambarri, Portillo (84. R. Ibáñez) – Ángel Rodríguez (74. Sáiz), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (88. Aleñá), Rakitić, Arturo Vidal (70. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (84. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodca: Cuadra Fernández

    Diváci: 14 721