Eibar – Villarreal 0:0 (kon.) | Sevilla – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Real Madrid – Sociedad 0:2 (kon.)
Getafe – Barcelona 1:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Nedeľa 06.01.2019, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez, Madrid • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:42)
     
    Držanie lopty: 23 % : 77 %.
    Strely na bránu: 2:8. Strely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
     
    V druhom polčase sme gól nevideli, a tak Barcelona vyhráva 2:1. Getafe si vypracovalo niekoľko veľkých príležitostí na vyrovnanie, druhý gól ale nedokázalo streliť. Najväčšiu príležitosť zahodil Jaime Mata, ktorý po samostatnom nájazde nedokázal trafiť prázdnu bránu. Víťazstvo Barcelony sa tak dá hodnotiť ako zaslúžene.

    Po tejto výhre sa zvýšil náskok Kataláncov na čele ligovej tabuľky na 5 bodov pred Atléticom Madrid a 7 bodov pred Sevillou, pretože v poobedňajšom zápase týchto dvoch tímov sa zrodila remíza 1:1. Getafe ostáva na siedmom mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Poslednú akciu zápasu založil opäť Messi. Po jeho prihrávke na pravé krídlo získal Suárez rohový kop, čo znamená definitívny koniec nádejí Getafe na body.
     
    90+2
    A pretože sa domácim nepodarilo pripraviť Messiho o loptu, tak bol Messi schopný prihrať za obranu Suárezovi. Strelu uruguajského útočníka na poslednú chvíľu zblokoval obranca Cabrera.
     
    90+1
    Sáiz si narazil loptu s Ibáñezom, k spätnej prihrávke sa ale v pokutovom území nedostal a opäť ju tak získali hostia.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Až teraz sa konečne domáci dostali k lopte po nevydarenom odkope Lengleta. Stále sa im ale nedarí sa priblížiť k bráne ter Stegena.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Carles Aleñá.
     
    88
    Domácim sa kráti čas na vyrovnanie, stále sa ale nedokážu dostať k lopte. Barcelona totiž stále kombinuje na polovici domácich.
     
    87
    Tribúny pred rozohrávkou priameho kopu začali skandovať "Messi!". Argentínčan ich ale sklamal, pretože poslal loptu zo štandardky nad bránu.
     
    86
    Messi obišiel troch hráčov Getafe, následne ho ale pred pokutovým územím zadržal Arambarri. Barcelona bude mať ďalší priamy kop.
     
    85
    Coutinho okamžite rozohral rohový kop a poslal presný center na Lengleta, hlavička obrancu hostí sa ale medzi tri tyče nevošla.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Robert Ibáñez.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Philippe Coutinho.
     
    82
    Messi sa napokon i dostal k strele spoza pokutového územia, opäť ale skvele zasiahol brankár Getafe Soria a strelu k ľavej tyči vyrazil. Následný center Dembèlého odkopol jeden z domácich obrancov na rohový kop.
     
    81
    Domáci by potrebovali zatlačiť hostí do obrany, nedokážu sa ale k lopte dostať. V strede poľa si ju totiž prihrávajú hlavne Messi a Luis Suárez.
     
    80
    Ter Stegen za veľkého piskotu domácich tribún naťahoval čas, keď si posúval loptu po celom pokutovom území. Trvalo veľmi dlho, než k nemu pristúpil napádajúci Mata a donútil ho rozohrať.

    Michal Sadlek

    Góly: 43. Jaime Mata – 20. Messi, 39. L. Suárez

    Karty:   15. Foulquier (GET), 61. Damián Suárez (GET), 69. Cabrera (GET), 77. Maksimović (GET) – 12. Arthur (BAR), 15. Alba (BAR), 65. Arturo Vidal (BAR)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier (57. J. Molina), Maksimović, Arambarri, Portillo (84. R. Ibáñez) – Ángel Rodríguez (74. Sáiz), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (88. Aleñá), Rakitić, Arturo Vidal (70. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (84. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodca: Cuadra Fernández

    Diváci: 14 721