Poprad – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Miškovec – Trenčín 3:2 (kon.) | Detva – Budapešť 4:5 (kon.)
Zvolen – Nitra 6:4 (kon.) | Nové Zámky – B. Bystrica 3:2 (po pr.)
koniec
HK Poprad
4:2 (0:0, 4:1, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Streda 14.11.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola Tipsport ligy, ktoré bude odštartované na ľade v Poprade, kde uvidíme podtatranské derby medzi HK Poprad a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Stretnutie sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    V popradskom mužstve sa počas reprezentačnej prestávky udiali viacero drobných zmien. Súčasťou kádra už nie je slovinský gólman Luka Gračnar, ktorý zamieril do Rakúska a tím opustil aj obranca Lukáš Kozák, ktorý putuje do Karlových Varov. Vedenie okamžite reagovalo a na defenzívny post angažovalo fínskeho obrancu Keniho Karalahtiho, ktorý naposledy pôsobil v tíme Pelicans Lahti v najvyššej fínskej súťaži. Po Nemeckom pohári sa do tímu opäť zapojili Patrik Svitana a Dávid Bondra. Bondra na turnaji zaznamenal jeden gól práve v otváracom zápase proti Švajčiarsku, Svitana sa bodovo nepresadil, no stále je najproduktívnejším mužom HK Poprad. Kamzíkom v celkovej tabuľke Tipsport ligy po 21 zápasoch patrí dobrá 3. pozícia so ziskom 41 bodov a skóre 59:44. Ešte pred „repre“ pauzou Poprad v dôležitom zápase na domácom ľade zdolal Nové Zámky 2:1 a bodovo sa teda vyrovnal práve nim a takisto aj Banskej Bystrici. Na vedúci Zvolen stráca Poprad deväť bodov.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš
    O ďalšie tri body zabojuje Poprad proti tradičnému podtatranskému rivalovi z Liptovského Mikuláša, ktorý však momentálne na tom nie je veľmi dobre. Okupuje až 8. pozíciu v tabuľke so ziskom 29 bodov a skóre 58:61. Na siedmy Trenčín strácajú Liptáci šesť bodov a pred deviatou Detvou majú len jednobodový náskok. Mikuláš pred prestávkou porazil na domácom ľade trápiacu sa Žilinu vysoko 6:2, ale predtým podľahol Novým Zámkom 3:1.
    Vedenie klubu si reprezentačnú prestávku vyplnilo zaujímavou besedou s fanúšikmi, ktorí neformálne vyspovedali trénera Antona Tomka a hráčov Michala Uhríka a Miiku Heikkilu. Fanúšikovia naozaj príjemne prekvapili vedenie klubu svojou účasťou a klub ocenil ich angažovanosť v súvislosti s dianím v klube. Stretnutie sa napokon pretiahlo až cez dve hodiny a spokojné boli obe strany. Do budúcna si dali záväzok, že v podobných aktivitách budú chcieť rozhodne pokračovať.

    V tejto sezóne sme už videli jedno vzájomné stretnutie, a to sa uskutočnilo 7. októbra taktiež na ľade v Poprade. Kamzíci vtedy zdolali Liptákov 2:0.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu celého 21. kola na našom webe a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Pavličko) – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Erving, Karalahti, Fabian – Takáč, Mlynarovič, Kundrik – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana, Heizer, Bondra – Belluš, Paukovček, Macík

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Bátory) – Bača, Nádašdi, Horváth, Nemec, Kurali, Suchý, Košecký, Mezovský – Kriška, Tamáši, Žiak – Uram, Oško, J. Sukeľ – Nechaj, Ri. Huna, Ró. Huna – Lištiak, Piatka, Uhrík

    Rozhodca: Štefik, Müllner – Stanzel, Krajčík.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Popradčania tradične v modrých dresoch a hostia v bielych.
     
    Čaká nás štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Popradskí hokejisti uspeli na úvodnom vhadzovaní, Kundrik vykorčuľoval s pukom po krídle a z kruhu jemne preveril Hollého.
     
    00:37
    Mlynarovič sa zo stredného pásma nehrnul do útoku, puk posunul dozadu na Saliju, ktorý už čaká na nových spoluhráčov.
     
    01:07
    Patrik Oško šikovne prekorčuľoval pomedzi kruhy. Hrnul sa do zakončenia, ale napokon mu puk ušiel a na chvíľu ho ešte vybojoval Uram, no úspešný nebol.
     
    01:47
    Svitana sa pretlačil popri mantineli až za bránku gólmana Hollého. Následne však mikulášsky gólman prikryl puk a vhadzuje sa pred jeho zrakom.
     
    02:16
    Bondra spoza ľavého kruhu šikovne presunul puk na Patrika Svitanu, ktorý sa pretlačil do Hollého blízkosti, no z dobrej pozície ho napokon neprekvapil.
     
    02:46
    Na ľade už máme obe štvrté formácie, a tak si už všetci hráči vyskúšali dnešný derby ľad. Zatiaľ brankári nemajú veľkú prácu.
     
    03:14
    Piatka zaviezol puk do pásma po pravom krídle a pohľadom už hľadal Michala Uhríka, no ten sa mu napokon do vhodného priestoru neuvoľnil.
     
    03:33
    Gólman Vošvrda si musel dať pozor na nepríjemné nahodenie z hokejky Tomáša Nádašdiho zo stredného pásma. Zvládol to, puk prikryl a vhadzuje sa.
     
    04:18
    Ťavodovi nevyšla prihrávka na krídlo. Puk sa dostal od jeho hokejky k mantinelu. Bližšie k nemu bol Marek Uram, ale ten už nedokázal využiť toto menšie zaváhanie.
     
    05:08
    Po pravom krídle vyštartoval dopredu Adam Nechaj a zaujímavým streleckým pokusom z kruhu ohrozil Vošvrdu, ktorý sa s touto strelou vyrovnal.
     
    05:37
    Radomír Heizer ostal trošičku zabudnutý v krídelnom priestore, dostal dobrú prihrávku od Svitanu a z kruhu strieľal smerom na lapačku Hollého. Gólman Liptákov uspel a puk zachytil pomerne jednoducho do svojej lapačky.
     
    06:06
    Martin Belluš nabral rýchlosť. Korčuliarsky vyprekladal po osi ľavého kruhu a zakončil. Puk smeroval priamo na Hollého, ktorý si s pukom poradil.
     
    06:24
    Veľkú možnosť mali Liptáci. Kriška získal rýchlosť po pravej strane, prešiel blízko pred bránku a ohrozil Vošvrdu. O chvíľu sa do dorážky dostal aj Žiak, no aj jeho strele Vošvrda odolal.
     
    07:05
    Ďalšiu delovku na opačnej strane sme videli v podaní Samuela Mlynaroviča. Ten pálil spomedzi kruhov, no zostrelil protihráča.
     
    07:26
    Ďalší pekný svetlý moment na ľade. Vyskúšali to Liptáci, po pravej strane zamieril dopredu Jakub Sukeľ a preveril Vošvrdovu lapačku. Zápas sa vcelku rozprúdil, dúfajme, že to tak bude pokračovať aj po reklamnej prestávke.
     
    08:12
    Brejčák od modrej čiary nahodil puk späť do rohu klziska, kde oň bojoval Abdul, no vďaka dôslednej defenzíve hostí sa puku ujali práve Liptáci.
     
    08:55
    Strela Richarda Hunu spoza pravého kruhu bola nepresná. Smerovala na mantinel a napokon až von z obranného pásma kamzíkov.
     
    09:22
    Fabian po vyhratom buly v strednom pásme posielal puk späť do útočnej tretiny, no bolo to iba darované nahodenie pre Mikuláš, ktorý vzápätí založil akciu so streleckou koncovkou Andreja Lištiaka.
     
    09:51
    Liptáci si našli voľné miesta v útočnom pásme, Lukáš Žiak to teraz skúsil z inej pozície. Bol postavený v dosť ostrom uhle, no namieril to iba do lapačky Tomáša Vošvrdu.
     
    10:19
    Dvojica hostí sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému. Tamáši mal možnosť výberu prihrávky na Krišku, no rozhodol sa pre strelu z bližšej pozície na ľavom kruhu. Jeho pokus napokon preletel popri bráne.
     
    11:12
    Kamzíci vyhrali buly v pásme, krkolomne sa však dostali k puku. Zagrapan bol v súboji dôraznejší a vyskúšal to z pravého kruhu. Hollý bol úspešný.
     
    11:45
    Presilová hra pre domáci celok. Prvým vylúčeným hráčom v zápase je Róbert Huna. Dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    12:11
    Belluš sa šikovne uvoľnil pred bránku, Mlynarovič mu tam poslal okamžitú prihrávku, ale tá napokon unikla až do stredného pásma.
     
    12:49
    Erving si počkal, kým sa pred bránkou sformuje jeho spoluhráč, aby mohol prípadne pracovať pred bránou. Nasledujúca strela však bola ešte skôr zblokovaná.
     
    13:24
    Takáč zblízka volil prihrávku na Brejčáka, ktorý to ešte chcel vyšperkovať posunutím puku na Heizera, ale bolo to už prešpekulované.
     
    13:53
    Presilovka Liptákov je na konci, v jej závere sa hosťom podarilo úspešne vyhodiť puk a nedovoliť domácim skórovať.
     
    14:27
    Paukovček nabil Macíkovi za pravý kruh, odkiaľ to útočník Macík chcel okamžite napáliť. Strela mu však vôbec nesadla, tá strela mala razanciu takej priemernej prihrávky.
     
    15:16
    Martin Kriška si spracoval puk na pravom krídle, zabrzdil pri striedačke domácich a posunul puk Alexovi Tamášimu medzi kruhy. Tamáši už bol vo skvelej pozícii, no jeho zakončenie švihom Vošvrda nádherným semaforom zneškodnil a zastavil v lapačke.
     
    15:40
    Zagrapan si nerozumel s Abdulom. Nedohodli sa najmä na preberaní Brejčákovho nahodenia po mantineli. Puku sa zmocnil hosťujúci obranca Nádašdi, lenže ten poslal puk na zakázané uvoľnenie.
     
    16:33
    Erving mierne zaváhal na modrej čiare. Puk mu unikol z hokejky skôr, než poslal prihrávku, a tak okamžite musel trieliť dozadu aj jeho nový spoluhráč z obrany Karalahti.
     
    17:14
    Liptáci predviedli už niekoľký neúspešný pokus o založenie útoku. Pískalo sa zakázané uvoľnenie, sťahujeme sa pred Hollého.
     
    17:49
    Uhrík bojoval o puk pri zadnom mantineli. Nie dlho sa však mikulášski hokejisti ohriali pri puku. Popradčania ich prečíslili.
     
    18:10
    Pred bránkou MHK 32 to teraz poriadne horelo. Takáč najprv vystrelil spomedzi kruhov. Domáci puk vrátili pred bránkovisko, Takáč posúval Mlynarovičovi a ten mal už viacmenej otvorenú bránu, no nepresadil sa.
     
    18:48
    Hostia po dlhšom čase vyrazili do rýchleho protiútoku. Uram prenechal puk Patrikovi Oškovi, ktorý to skúsil spomedzi kruhov a mieril priamo na flexibilnú Vošvrdovu vyrážačku.
     
    19:20
    Joona Erving to skúsil individuálne. Prepracoval sa do útočného pásma a následne sa puk dostal na modrú čiaru k Petranovi. Jeho delovku Juraj Hollý dokázal skrotiť.
     
    19:44
    Kurali posielal puk smerom dopredu na Nechaja, ktorý sa však už do výraznejšej možnosti nedostal a puku sa zmocnili domáci.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry priniesla vcelku dynamický hokej a niekoľko príležitostí na oboch stranách. Žiaden tím nedominoval, bolo to pomerne rovnaké z jednej aj z druhej strany.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Kundrik vybojoval puk pri zadnom mantinelu, presunul sa na pravý kruh, ale odtiaľ jeho strela smerovala mimo priestoru bránky.
     
    20:33
    Na opačnej strane strieľal taktiež obranca prvej formácie Matej Bača. Jeho pokus príklepom skončil na Vošvrdovi.
     
    20:58
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti idú do vedenia v stretnutí. Už Mlynarovičova šanca mala gólové parametre, no potom si Salija spracoval prihrávku pri pravom mantineli. Nastrelil puk na bránku a zblízka ho fantasticky tečoval navrátilec po zranení JINDŘICH ABDUL.
    Asistencie: Arturs Salija, Samuel Mlynarovič.
     
    21:24
    Domáci sa trochu dostali na koňa a naďalej pokračujú s pohybom puku v útočnom pásme. Hostia nechali veľa priestoru strelcovi Abdulovi, ktorý to skúšal tentokrát spomedzi kruhov, ale mieril iba do Hollého.
     
    21:49
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú rýchlo do vyššieho vedenia! Tentokrát sa to stalo po veľkej chybe Žiaka v rozohrávke, ktorú zachytil v strednom pásme MAREK ZAGRAPAN, namieril si to medzi kruhy a odtiaľ našiel voľné miesto medzi Hollého betónmi. Puk sa pomaly kĺzal, ale napokon jasne preťal bránkovú čiaru.
    Bez asistencie.
     
    21:55
    Tréner hostí Anton Tomko si berie oddychový čas!
     
    22:19
    Poprad dal gól!
    Ani počas oddychového času sa hostia neprebrali. Svitana sa vyhol hitu na pravej strane a z miesta pri mantineli posunul puk medzi kruhy DÁVIDOVI BONDROVI, ktorý počkal so strelou, zmiatol Hollého, prešiel bližšie pred bránku a pohodlne zakončil.
    Asistencie: Patrik Svitana, Ján Ťavoda.
     
    23:12
    Paukovček sa chcel po pravej strane predrať do koncovky, skúšal sa presadiť na pravom kruhu, ale obrana Liptákov to tento raz tak ľahko nedovolila.
     
    23:46
    Až v tejto chvíli sme videli azda prvú strelu hostí v druhej tretiny. Maroš Piatka to skúsil spoza pravého kruhu, no Vošvrda vytesnil puk na ochrannú sieť. Liptákom sa treba čo najrýchlejšie nabudiť do ďalšieho diania.
     
    24:01
    Alex Tamáši dokázal vziať puk Mlynarovičovi na ľavom kruhu a okamžite z otočky strieľať. Tomáš Vošvrda sa však predviedol ďalším ukážkovým semaforom lapačkou.
     
    24:39
    Puk sa nepríjemne odrazil pred bránku, kde sa dostal do príležitosti Filip Mezovský, ale jeho zakončenie nemalo parametre gólovosti.
     
    25:28
    Svitana elegantne pomedzi nohy si spracoval puk, ale keďže hrozilo riziko vzniku ofsajdu, posunul ho radšej dozadu na Saliju. Ťavoda potom inkasoval nepríjemný hit od Mezovského, zaujímavý stret dvoch vysokých hráčov.
     
    25:55
    Po príležitosti Róberta Hunu, ktorú Vošvrda úplne zaistil, sa dopredu vyrútil Radoslav Macík. Skúšal to z pravého kruhu, ale mieril vedľa brány.
     
    26:39
    Uhrík v strednom pásme pokračoval v akcii hostí, pokračoval do útočnej tretiny, ale nahodil nepresne. Kamzíci ihneď prví trielia k puku.
     
    27:11
    Horváth atakoval Abdula, ktorý mal pod kontrolou puk vo svojom pásme. So svojím forčekingom napokon hráč Mikuláša neuspel.
     
    27:52
    Róbert Huna si vyšliapol po pravom krídle, dostal sa do streleckej pozície. Nútene to musel vyskúšať bekhendom a napokon presný nebol.
     
    28:28
    Suchý prekorčuľoval po krídle, prenechal puk dozadu na Andreja Lištiaka a ten okamžite strieľal smerom k žrdi. Brankár Tomáš Vošvrda sa ďalším vynikajúcim a krásnym semaforom vyznamenal pred svojím publikom.
     
    29:06
    Hráčom Liptovského Mikuláša tentokrát nevyšiel prechod cez modrú čiaru. Trojica hostí si nerozumela a čiaroví arbitri jednoznačne odpískali postavenie mimo hry.
     
    29:45
    Domáca defenzíva trošku pozabudla na Jakuba Sukeľa, ktorý si už spracúval letiacu prihrávku, ale napokon si ju stopercentne nepripravil.
     
    30:11
    Prečíslenie hostí. Bratská dvojica Hunovcov bola do toho najviac zaangažovaná. Róbert Huna posielal puk Richardovi, ten mu vracial k žrdi, ale Vošvrda opäť zaúradoval.
     
    30:48
    Joona Erving si spracoval puk na modrej čiare a posielal ho švihom na bránu. Gólman Hollý bol pripravený a bezpečne zastavil letiacu strelu lapačkou.
     
    31:25
    Najdôležitejšie pre Popradčanov je, že ich zatiaľ dobrými zákrokmi drží aj gólman Vošvrda. Liptáci zasa potrebujú čo najrýchlejšie streliť gól a znovu sa etablovať v tomto zápase.
     
    31:56
    Príležitosť na to mal teraz Maroš Piatka, ktorý operoval pred bránkou po prihrávke Urama, ale domáci obrancovia čo najskôr zablokovali protihráčov a nedovolili im výrazne zakončovať.
     
    32:28
    Poprad dal gól!
    Kamzíci hrajú zodpovedne a strieľajú už štvrtý gól. Bondra sa dostal k puku pri mantineli, posunul ho dozadu JÁNOVI ŤAVODOVI, ktorého neuveriteľná delovka zacinkala Hollému za jeho ušami a ešte asi dlho zvoniť bude.
    Asistencie: Dávid Bondra, Patrik Svitana.
     
    33:35
    Peter Kundrik vyšprintoval po pravom krídle a skúsil to možno mierne nenápadnou strelou spoza kruhu. Hollý bol pripravený a dokázal strelu vytesniť.
     
    34:04
    Richard Huna zamieril dopredu po pravom krídle, skúšal strieľať spoza pravého kruhu, ale brankár Vošvrda bol opäť znovu pripravený.
     
    34:58
    Ťavodovi ušiel puk na modrej čiare po Zagrapanovej prihrávke. Následne ho ešte získali Liptáci v útočnej tretine, no nič výrazné s ním nevymysleli.
     
    35:43
    Uramova krížna prihrávka na Piatku smerovala tesne mimo jeho hokejky. Liptáci však ostávajú v pásme a snažia sa vytvoriť si gólovú šancu.
     
    36:14
    Svitana prišiel na pomoc svojmu obrancovi a Liptáci boli vytlačení z útočného pásma. Hostia teda stále nedokážu nájsť recept na domácu defenzívu a na brankára Vošvrdu.
     
    36:20
    Prvú presilovku v stretnutí budú hrať hostia až v týchto chvíľach a je to možno ideálna možnosť. Radomír Heizer dostáva menší trest za podrazenie.
     
    36:48
    Popradčanom sa podarilo získať puk po buly a vyhodiť ho cez všetky čiary preč. Potom to však Liptáci urobili výborne. Maroš Piatka sa pretlačil pred bránkovisko, Vošvrda vôbec nebol pripravený, ale napokon puk cez neho nepretlačil!
     
    37:15
    Uram poslal puk na modrú čiaru Radovi Suchému, ktorý to skúsil takto nahodiť. Vošvrda si však letiace strely aj z týchto vzdialenejších pozícií bezpečne stráži.
     
    37:45
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci využívajú presilovku a možno sa znovu dostanú do zápasu. Macík síce vynikajúco vyviezol puk preč, no potom dozadu úplne zle prihral priamo na hokejku Krišku, ktorý presunul v útočnom pásme krížne na ľavý kruh RICHARDOVI HUNOVI a ten výbornou strelou do ľavého horného rohu prelomil Vošvrdovu neprekonateľnosť v tomto zápase.
    Asistencia: Martin Kriška.
     
    39:22
    Takáč prenikal dopredu po ľavom krídle, ale nepodarilo sa mu tentokrát poľahky sa dostať cez protihráčov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina bola veľmi pekná na sledovanie a pozeranie. Videli sme štyri domáce góly. Gólostroj kamzíkov odštartoval Abdul, pridali sa k nemu Zagrapan, Bondra a Ťavoda. Liptáci však vďaka presilovkovému gólu Hunu znížili na 4:1 a ešte to môžu v tretej tretine zvrátiť.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Marek Uram si prebral puk pri zadnom mantineli a snažil sa ho dostať pred bránku, kde mal Oška, no ten sa napokon nepresadil.
     
    40:49
    Nádašdiho krížna prihrávka smerovala k Uramovi, no napokon si účinne nespracoval. Puk skončil v rohu klziska.
     
    41:40
    Súboje o puk pri zadnom mantineli v útočnom pásme Mikuláša napokon zvládli lepšie hostia. Spoza pravého kruhu skúšal vystreliť Andrej Lištiak, ale mieril mimo.
     
    42:23
    Od začiatku tretej tretiny je dianie viacmenej statické, kamzíci sa zatiaľ sústredia na pozornú defenzívu a nechávajú Liptákom viac priestoru na získané puky.
     
    42:58
    Na modrej čiare sa Róbert Huna poriadne oprel do puku, ale gólman Vošvrda sa opäť vyznamenal dôležitým zákrokom lapačkou. Dnes je to do veľkej miery aj jeho zápas.
     
    43:39
    Rozohrávka Liptákov bola trochu rozháraná, hostia museli zároveň aj prestriedať, a tak aj stratili nejaké sekundy.
     
    44:24
    Abdul sa snažil presadiť v brejkovej pozícii. Dostal prihrávku od Zagrapana, no napokon proti dvojici protihráčov nemal možnosť.
     
    45:13
    Svitana si to po ľavom krídle namieril do trojice protihráčov, a tak radšej prenechal Bondrovi, ktorý jemne nahodil na Hollého.
     
    45:51
    Paukovček vykorčuľoval dopredu, smeroval na pravý kruh a odtiaľ vystrelil. Jeho pokus bol zrazený, ale kamzíci to ešte v pásme skúšajú.
     
    46:34
    Popradčania boli s pukom v útočnom pásme, ale hrali to viacmenej pozične a nedostávali sa do vyložených šancí.
     
    46:56
    Po tvrdej Takáčovej delovke spoza ľavého kruhu puk prudko preletel popri bránke a gólman Juraj Hollý sa teda len rýchlo obhliadol za letiacim projektilom.
     
    47:28
    Radoslav Suchý to skúsil príklepom od modrej čiary. Po jeho zakončení sa ešte dostal k príležitosti aj Róbert Huna, ale neprekvapil Vošvrdu.
     
    47:56
    Kamzíkom nevyšiel o pokus o dostanie sa preč z pásma, Kriška zachytil puk, nabil ho medzi kruhy Richardovi Hunovi a jeho tvrdá delovka presvišťala popri Vošvrdovi.
     
    49:16
    Na modrú čiaru prišiel puk k Matejovi Bačovi, ktorý to predsa len napálil, ale obrancovia výrazne pomohli gólmanovi Popradu a nedovolili Liptákom dorážať.
     
    49:43
    Hostia do výraznej miery prebrali iniciatívu a sú častejšie pri puku. Popradčania si však zatiaľ spoľahlivo strážia svoje vedenie.
     
    50:30
    Joona Erving zrejme chcel vyslať z obranného pásma dopredu Belluša. Pokus o hybridný icing však nebol vôbec dobre využitý a hra sa teda vráti do obranného pásma Popradu.
     
    51:11
    K Róbertovi Hunovi obranca Ťavoda pristupoval trochu laxnejšie. Napokon ho však dokázal v korčuliarskom súboji odzbrojiť a nedovoliť mu zakončiť.
     
    51:53
    Marcel Petran si nakorčuľoval medzi kruhy, spracoval si prihrávku a ešte to skúšal nahodiť na bránku, pred ktorou aj mal spoluhráča. Z tejto možnosti kamzíci nevyťažili.
     
    52:10
    Lištiak korčuľoval už poza bránku, no v poslednom momente presunul prihrávku pred bránkovisko na Patrika Oška, ktorý zakončil, ale iba do pripraveného Vošvrdu.
     
    52:45
    Karalahti si nerozumel s Takáčom v obrannom pásme, puku sa zmocnil Róbert Huna, namieri si to medzi kruhy a strieľal. Vošvrda rýchlym zákrokom betónom strelu ukontroloval.
     
    53:52
    Do individuálneho úniku prenikol po ľavom krídle Patrik Koyš, ktorý sa dostal asi tri metre pred bránku a strieľal. Hollý dokázal odolať.
     
    54:32
    Salija nahadzoval puk poza Hollého bránu. Videli sme súboje o puk pri zadnom mantineli, ale Popradčanom sa to nepodarilo, o puk prišli.
     
    55:17
    Dávid Bondra prekorčuľoval cez stredné pásmo, vnikol medzi kruhy a prekvapivo vystrelil. Hollý vyrazil, no domáci útočník sa ocitol v postavení v bránkovisku. Hra je prerušená.
     
    55:36
    Kriška ihneď preniesol puk na opačné krídlo, kde mal Róberta Hunu, ale ten bol stíhaný Karalahtim.
     
    55:52
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci znižujú a možno sa ešte chytia v závere. Kriška získal puk pri mantineli, najprv naznačil strelu, stiahol si puk a posunul ho medzi kruhy RICHARDOVI HUNOVI a ten presnou strelou prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Martin Kriška, Radoslav Suchý.
     
    56:33
    Heizer zbrzdil rozohrávku Mikuláša, získal puk v útočnom pásme. Vyšiel s ním však za modrú čiaru a potom ho opätovne nahodil do pásma.
     
    57:34
    Kamzíci ustáli súboje vo vlastnom obrannom pásme a nedovolili hosťom dostať sa do predbránkových priestorov. Čas hosťom plynie rýchlo, domácim naopak pomaly.
     
    58:07
    Patrik Svitana to trochu prehnal so svojím bekčekingom a dopustil sa hákovania. Liptáci teda majú ideálnu možnosť na strelenie gólu.
     
    58:09
    Juraj Hollý už je na striedačke a hostia budú hrať powerplay o dvoch hráčov!
     
    58:35
    Popradčania vyviezli puk von, Salija si trúfol zakončiť zo stredného pásma, ale bránu napokon netrafil. Potom sa pískal ofsajd a uvidíme vhadzovanie v stredovom kruhu. Hollý sa vrátil do bránky, no je len na polceste.
     
    58:50
    Hollý už je späť na striedačke, hostia pokračujú v šestici v útočnom pásme. Puk na hokejke do pásma zaviezol Kurali.
     
    59:12
    Uram posúval puk pred bránu, kde mal Krišku aj ďalšieho spoluhráča, no puk prenikol až do stredného pásma.
     
    59:32
    Delovka Mária Kuraliho od modrej čiary letela mimo, Popradu sa potom podarilo odpáliť puk a zrejme si to už ustráži.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina sa narozdiel od prvých dvoch neniesla vo veľkom tempe, domáci hokejisti najmä šetrili sily a nechali viac priestoru pre Mikuláš. Liptáci sa však naplno nedokázali adaptovať do tohto zápasu aj napriek zníženiu Hunu z 56. minúty. Poprad teda po spoľahlivom výkone počnúc od zákrokov gólmana Vošvrdu získava plné tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:18:35)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 21. Abdul (Salija, Mlynarovič), 22. Zagrapan, 23. Bondra (Svitana, Ťavoda), 33. Ťavoda (Bondra, Svitana) – 38. Ri. Huna (Kriška), 56. Ri. Huna (Kriška, Suchý)


    HK Poprad: Vošvrda (Pavličko) – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Erving, Karalahti, Fabian – Takáč, Mlynarovič, Kundrik – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana, Heizer, Bondra – Belluš, Paukovček, Macík
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Bátory) – Bača, Nádašdi, Horváth, Nemec, Kurali, Suchý, Košecký, Mezovský – Kriška, Tamáši, Žiak – Uram, Oško, J. Sukeľ – Nechaj, Ri. Huna, Ró. Huna – Lištiak, Piatka, Uhrík

    Rozhodca: Štefik, Müllner – Stanzel, Krajčík

    Diváci: 1 044