Poprad – Detva 4:0 (kon.) | B. Bystrica – Zvolen 3:2 (kon.) | Trenčín – Košice 3:1 (kon.)
Nitra – Lipt. Mikuláš 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Miškovec 0:3 (kon.) | Budapešť – Žilina 2:3 (po pr.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
HKM Zvolen
Streda 31.10.2018, 17:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Domáci borci sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. Na konci tohto útoku bol Eric Selleck, ktorého zakončenie z prvej dokázal Tomáš Tomek zachytiť.
     
    57:05
    Banská Bystrica dala gól!
    Brock Higgs zachytil puk za bránou súpera, odkiaľ vyslal prihrávku do predbránkového priestoru, kde si obranca nepostrážil úplne voľného JÁNA SÝKORU, ktorý svojou strelou prekonal bezmocného gólmana. Stav stretnutia je 3:2! Asistencia: Brock Higgs.
     
    50:40
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Martin Nemčík – 2 min., zovretie puku).
     
    49:43
    Banská Bystrica dala gól!
    BROCK HIGGS si nakorčuloval do voľného priestoru, kde čakal na prihrávku Guillaumeho Asselina, ktorú aj dostal a ihneď puk preposlal na bránu. Táto strela si našla cestu až za chrbát Tomáša Tomeka. Stav stretnutia je 2:2! Asistencia: Guillaume Asselin.
     
    45:23
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Petr Ulrych – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    42:10
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie si našlo cestu 2841 platiacich divákov. To znamená, že je vypredané.
     
    38:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Benjamin Marshall svojou prihrávkou našiel GUILLAUMEHO ASSELINA, ktorý sa odhodľal k zakončeniu, a to dokázalo rozvlniť sieť. Stav stretnutia je 1:2! Asistencia: Benjamin Marshall.
     
    35:11
    Michael Vandas sa teraz spoločne s Petrom Šišovským rútili osamotení na Stephona Williamsa. Peter Šišovský mu však rýchlostne nestačil, a tak to Michael Vandas riešil sám, ale jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa bránky.
     
    34:23
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Marek Bartánus, ktorý bol na konci krásnej kombinácie domáceho tímu, ale jeho strelecký pokus z prvej smeroval len do miest, kde stál Tomáš Tomek, ktorý puk zachytil.
     
    32:43
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Samuel Petráš – 2 min., podrazenie).
     
    31:44
    Michal Chovan svojou prihrávkou vysunul do brejku Petra Zuzina, ktorý bol rýchlejší ako obrana Banskej Bystrice, ale Stephona Williamsa svojou strelou neprekonal.
     
    27:02
    Zvolen dal gól!
    Hostia dokázali veľmi rýchlo využiť presilovú hru, keď Milan Kytnár spoza brány našiel v predbránkovom priestore voľného PETRA ŠIŠOVSKÉHO, ktorý strelou z prvej našiel voľný priestor v bráne Stephona Williamsa. Stav stretnutia je 0:2! Asistencie: Milan Kytnár, Davis Vandane.
     
    26:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Benjamin Marshall – 2 min., podrazenie).
     
    25:16
    Zvolen dal gól!
    Michal Chovan zakončil od modrej čiary. Pred bránu si nakorčuloval DAVID RUŽIČKA, ktorý jemným tečom zmenil dráhu zakončenia a puk sa ocitol až za chrbtom Stephona Williamsa. Stav stretnutia je 0:1! Asistencie: Michal Chovan, Peter Zuzin.
     
    19:48
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Martin Andrisík – 2 min., hákovanie).
     
    17:20
    Ján Sýkora sa ocitol zoči-voči gólmanovi, ale toho prekonať nedokázal. V kľúčovom momente sa nachádzal príliš blízko Tomáš Tomek, a tak nemal veľa priestoru k zakončeniu.
     
    12:29
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Vladimír Mihalik – 2 min., hrubosť).
     
    11:48
    Davis Vandane sa šikovne dostal až pred bránu súpera, odkiaľ sa pokúsil prekonať Stephona Williamsa. Ten dokázal jeho úmysel prečítať a puk zachytiť.
     
    04:37
    Ivan Ďatelinka zbytočne nešpekuloval a poslal na bránu svoj tvrdý projektil od modrej čiary. Tomáš Tomek si na svoje konto pripíše ďalší skvelý zákrok.
     
    02:54
    Róbert Varga sa po krásnej prihrávke dostal do samostatného úniku, ale svojou strelou z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať pozorného Tomáša Tomeka.

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 39. Asselin (Marshall), 50. Higgs (Asselin), 58. Sýkora (Higgs) – 26. Ružička (Chovan, Zuzin), 28. Šišovský (Kytnár, Vandane)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Miller, Sloboda, Mihalik, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Buc, Selleck – Sýkora, Higgs, Torok – Kabáč, Češík, Gabor – Bartánus, Lichanec, Varga
    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Ulrych, Vandane, Zeleňák, Ružička, Dubina, Poyhonen – Petráš, Magdolen, Vandas – Šišovský, Halama, Lušňák – Zuzin, Kytnár, Chovan – Andrisík, Halama, Marcinek

    Rozhodca: Stano, Jonák – Synek, Gegáň

    Diváci: 2841