Poprad – Detva 4:0 (kon.) | B. Bystrica – Zvolen 3:2 (kon.) | Trenčín – Košice 3:1 (kon.)
Nitra – Lipt. Mikuláš 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Miškovec 0:3 (kon.) | Budapešť – Žilina 2:3 (po pr.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
HKM Zvolen
Streda 31.10.2018, 17:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na zápas 18. kola Tipsport ligy, kde domáca Banská Bystrica privíta na svojom štadióne Zvolen. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HC 05 iCLINIC BANSKÁ BYSTRICA:

    Hokejisti tohto celku v aktuálnej sezóne Tipsport ligy figurujú na peknej štvrtej priečke so ziskom 35 bodov. Na svojom konte majú desať víťazstiev, jednu výhru po predĺžení, tri prehry po predĺžení a štyri prehry v riadnom hracom čase. Svojím súperom dovedna nastrieľali 49 gólov, ale aj 43 inkasovali. Momentálne ťahajú trojzápasovú šnúru víťazstiev. Naposledy vycestovali na východ, kde si zmerali sily s Košicami. Po prej tretine síce prehrávali 0:1, ale potom prišla druhá tretina, kde vsietili tri presné zásahy. Zápas napokon vyhrali po výsledku 3:1.

    HKM ZVOLEN:

    Hráči Zvolena sa po 17. kole nachádzajú na špici ligovej tabuľky so ziskom 42 bodov. To sa im podarilo po dvanástich víťazstvách, dvoch víťazstvách po predĺžení, dvoch porážkach po predĺžení a dvoch prehrách v riadnom hracom čase. Ich skóre je 75:37, čo znamená, že tvoria najlepšie útočiaci tím. Donedávna sa prezentovali krásnou jedenásťzápasovou sériu víťazstiev, ktorá však skončila práve v poslednom meraní síl. Na vlastnom ľade privítali Poprad, ktorému podľahli po výsledku 3:4.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Miller, Sloboda, Mihalik, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Buc, Selleck – Sýkora, Higgs, Torok – Kabáč, Češík, Gabor – Bartánus, Lichanec, Varga

    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Ulrych, Vandane, Zeleňák, Ružička, Dubina, Poyhonen – Petráš, Magdolen, Vandas – Šišovský, Halama, Lušňák – Zuzin, Kytnár, Chovan – Andrisík, Halama, Marcinek

    Rozhodca: Stano, Jonák – Synek, Gegáň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:41
    Brock Higgs sa snažil využiť fakt, že si ho nikto z brániacich hráčov nevšímal, ale jeho zakončenie dokázal Tomáš Tomek s prehľadom zachytiť.
     
    01:16
    Eric Selleck sa pokúsil prekvapiť Tomáša Tomeka z väčšieho uhlu, ale puk smeruje len mimo brány. Pri puku sú aj naďalej domáci.
     
    02:05
    Domáci hokejisti sa usadil v útočnom pásme, kde si medzi sebou vymieňajú krátke prihrávky.
     
    02:54
    Róbert Varga sa po krásnej prihrávke dostal do samostatného úniku, ale svojou strelou z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať pozorného Tomáša Tomeka.
     
    03:14
    Puk sa nachádza za bránou Zvolena, odkiaľ sa hostia pokúsia niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    03:43
    Benjamin Marshall sa po vyhratom buly dostal k zakončeniu. Jeho tvrdý strelecký pokus dokázal Tomáš Tomek zachytiť svojím pravým betónom.
     
    04:15
    Dávid Buc vyslal smerom k bráne tvrdý pokus,, ktorý skončil až v lapačke Tomáša Tomeka. Nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme Banskej Bystrici.
     
    04:37
    Ivan Ďatelinka zbytočne nešpekuloval a poslal na bránu svoj tvrdý projektil od modrej čiary. Tomáš Tomek si na svoje konto pripíše ďalší skvelý zákrok.
     
    05:34
    Po dlhej dobe sa hra presťahovala do útočného pásma Zvolena, kde sa však dlho nezdržali. Benjamin Marshall rozbieha rýchly protiútok.
     
    06:08
    Tomáš Torok sa dostal do obrovkej šanci po presnej prihrávke svojho spoluhráča, ale jeho strelecký pokus z prvej neprešiel až za chrbát Tomáša Tomeka.
     
    07:13
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Banskej Bystrici, čo oba celky využívajú na rýchle prestriedanie.
     
    07:55
    Brenden Miller sa snažil niečo vymyslieť za bránou súpera, ale bola z toho len stráta puku. Do útoku sa tlačia hráči hosťujúceho celku.
     
    08:35
    Ivan Ďatelinka zakončil spoza brániaceho hráča, ale toho nedokázal prestreliť. Bol z toho len zblokovaný pokus.
     
    09:04
    Milan Kytnár priviezol puk do útočného pásma. K nemu sa neskôr dostal Peter Zuzin, ktorý ani nadvakrát nedokázal prekonať Stephona Williamsa. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    09:40
    Michael Vandas sa rútil ako blesk do útočnej tretiny, kde na pravej strane mal voľného spoluhráča, no napriek tomu sa rozhodol zakončiť sám. Stephon Williams rýchlo stiahol betóny a puk zachytil.
     
    10:00
    Domáci hokejisti si teraz príliš nerozumeli v rozohrávke, a tak puk smeruje cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    10:43
    Dávid Buc vymyslel prihrávku pred bránu súpera, kde však našiel len hokejku jedného z obrancov Zvolena.
     
    11:07
    Peter Zuzin sa snažil nabrať rýchlosť a individuálnym spôsobom dostať puk až za chrbát gólmana. To sa mu však nepodarilo, pretože ho od puku odstavil Ivan Ďatelinka.
     
    11:48
    Davis Vandane sa šikovne dostal až pred bránu súpera, odkiaľ sa pokúsil prekonať Stephona Williamsa. Ten dokázal jeho úmysel prečítať a puk zachytiť.
     
    12:04
    Patrik Halama si nakorčuloval medzi kruhy a zakončil. Jeho pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený Stephon Williams.
     
    12:29
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Vladimír Mihalik – 2 min., hrubosť).
     
    13:01
    Domáci hokejisti zatiaľ zvládajú oslabenie vynikajúco. Zvolenu sa až teraz podarilo usadiť v útočnom pásme.
     
    13:49
    Ivan Ďatelinka teraz natlačil svojho súpera až na vlastného gólmana, vďaka čomu posunul bránu. Nasledovať bude vhadzovanie po pravej ruke Stephona Williamsa.
     
    14:29
    Domáci v plnom počte.
     
    14:41
    Hra je prerušená. Samuel Petráš sa nachádzal v bránkovisku Banskej Bystrice. Domáci hokejisti si tak môžu vydýchnúť po skvelo zvládnutom oslabení. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    15:04
    Skvelo v zadných radoch zapracoval Benjamin Marshall, ktorý zastavil rozbiehajúci sa útok súpera, a tak nedovolil nikomu zakončiť.
     
    15:42
    Puk sa ocitol na striedačke Zvolena a nasledovať bude vhadzovanie pred bránou Tomáša Tomeka.
     
    16:00
    Ivan Ďatelinka vyslal na bránu prekvapivé zakončenie, na ktoré musel Tomáš Tomek reagovať a puk vyraziť do bezpečia.
     
    16:50
    Hostia sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme, kde sa im však nedarí vymyslieť nič zaujímavé.
     
    17:20
    Ján Sýkora sa ocitol zoči-voči gólmanovi, ale toho prekonať nedokázal. V kľúčovom momente sa nachádzal príliš blízko Tomáš Tomek, a tak nemal veľa priestoru k zakončeniu.
     
    18:39
    Vojtech Zeleňák zachytil puk na útočnej modrej čiare a okamžite ho poslal smerom na bránu. Sledovali sme len ďalší zblokovaný pokus.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    19:48
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Martin Andrisík – 2 min., hákovanie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou úvodných dvadsať minút, ktoré z hľadiska atraktivity môžme označiť ako veľmi pozitívne. Sledujeme pekný a hlavne útočný hokej plný šancí na oboch stranách, ale bez gólových momentov. Stav po prvej tretine je tak bezgólový 0:0. Druhá tretina začne približne o 18:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:41
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Banskej Bystrice, odkiaľ sa budú domáci snažiť rýchlo premiestniť do útočnej tretiny.
     
    21:48
    Hostia v plnom počte.
     
    22:11
    Puk sa nachádza v strednom pásme, kde sa oba celky prezentovali množstvom nepresností.
     
    23:08
    Benjamin Marshall zakončil od modrej čiary a mieril presne na vyrážačku Tomáša Tomeka. Hostia zakladajú rýchly protiútok.
     
    24:43
    Domáci sa usadili v útočnej tretine, kde sa rýchlymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu Zvolena.
     
    25:16
    Zvolen dal gól!
    Michal Chovan zakončil od modrej čiary. Pred bránu si nakorčuloval DAVID RUŽIČKA, ktorý jemným tečom zmenil dráhu zakončenia a puk sa ocitol až za chrbtom Stephona Williamsa. Stav stretnutia je 0:1! Asistencie: Michal Chovan, Peter Zuzin.
     
    26:02
    Ján Sýkora sa prezentoval poriadnou delovkou, ktorá však skončila len u braniaceho hráča.
     
    26:37
    Benjamin Marshall zakončil od modrej čiary, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu a ani presnosť.
     
    26:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Benjamin Marshall – 2 min., podrazenie).
     
    27:02
    Zvolen dal gól!
    Hostia dokázali veľmi rýchlo využiť presilovú hru, keď Milan Kytnár spoza brány našiel v predbránkovom priestore voľného PETRA ŠIŠOVSKÉHO, ktorý strelou z prvej našiel voľný priestor v bráne Stephona Williamsa. Stav stretnutia je 0:2! Asistencie: Milan Kytnár, Davis Vandane.
     
    28:41
    Puk sa nachádza za bránou Banskej Bystrice, kde si hostia hľadajú voľný priestor.
     
    29:14
    Mihalik zakončil od modrej čiary, ale tento strelecký pokus nepredstavoval pre Tomáša Tomeka väčšiu hrozbu. Túto strelu bez problémov zlikvidoval.
     
    30:07
    Zeleňák sa šikovne prekľučkoval až za útočnú modrú čiaru odkiaľ zakončil. Stephon Williams si na svoje konto pripíše úspešný zákrok.
     
    31:44
    Michal Chovan svojou prihrávkou vysunul do brejku Petra Zuzina, ktorý bol rýchlejší ako obrana Banskej Bystrice, ale Stephona Williamsa svojou strelou neprekonal.
     
    32:43
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Samuel Petráš – 2 min., podrazenie).
     
    33:04
    Tomáš Tomek teraz musel puk vyraziť na ochrannú sieť po strele jedného z hráčov Banskej Bystrice. Nasledovať bude vhadzovanie pred jeho bránkou.
     
    33:35
    Zvolenu sa teraz podarilo vyhrať vhadzovanie a vyhodiť puk z vlastného pásma do bezpečnej vzdialenosti.
     
    34:23
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Marek Bartánus, ktorý bol na konci krásnej kombinácie domáceho tímu, ale jeho strelecký pokus z prvej smeroval len do miest, kde stál Tomáš Tomek, ktorý puk zachytil.
     
    34:43
    Hostia v plnom počte.
     
    35:11
    Michael Vandas sa teraz spoločne s Petrom Šišovským rútili osamotení na Stephona Williamsa. Peter Šišovský mu však rýchlostne nestačil, a tak to Michael Vandas riešil sám, ale jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa bránky.
     
    36:40
    Millerové zakončenie sa snažil pred bránou tečovať Róbert Varga. Puk síce trafil, ale nenasmeroval ho medzi tri žrde.
     
    37:32
    Ján Sýkora presnou prihrávkou našiel pred bránou lepšie postaveného spoluhráča. Ten okamžite zakončil, ale len do obetavého obrancu, ktorý sa mu hodil do dráhy strely.
     
    38:20
    Zvolen sa dostal pod tlak, ktorý vyriešili veľmi jednoducho. Vyhodili puk cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia. HKM Zvolen si zobral taktický oddychový čas.
     
    38:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Benjamin Marshall svojou prihrávkou našiel GUILLAUMEHO ASSELINA, ktorý sa odhodľal k zakončeniu, a to dokázalo rozvlniť sieť. Stav stretnutia je 1:2! Asistencia: Benjamin Marshall.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zaznela siréna, ktorá nám ukončila druhú časť zápasu. V nej sme mali možnosť vidieť hneď tri presné zásahy, po ktorých je Zvolen vo vedení. Stav duelu po druhej tretine je 1:2. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Jeden z domácich hráčov si svoj nábeh do útočnej tretiny zle načasoval, pretože sa tam ocitol skôr ako puk. Ofsajd!
     
    41:45
    Puk sa nachádza za bránou Banskej Bystrice, odkiaľ sa bude Ivan Ďatelinka snažiť niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    42:10
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie si našlo cestu 2841 platiacich divákov. To znamená, že je vypredané.
     
    43:00
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia traja proti dvom. Tomáš Tomek musel reagovať na strelu Jána Sýkoru. Puk dokázal skryť pod svoju lapačku.
     
    43:32
    Puk majú pevne pod kontrolou domáci hokejisti, ktorí si ho medzi sebou prihrávajú vo vlastnom pásme.
     
    44:09
    Teraz si v útočnom pásme zavadzali dvaja domáci hráči, vďaka čomu prišli o puk. Hostia zakladajú rýchly protiútok.
     
    44:43
    Ivan Ďatelinka si zlepšil streleckú pozíciu a následne zakončil. Jeho tvrdý strelecký pokus zblokoval brániaci hráč.
     
    45:23
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Petr Ulrych – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    46:31
    K puku sa vo vlastnej tretine dostal Vandane, ktorý ho okamžite vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.
     
    47:23
    Hostia v plnom počte.
     
    48:13
    Domáci sa dlhšiu dobu nachádzajú v útočnom pásme, kde sa im však nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    49:05
    Dávid Buc priviezol puk do útočného pásma, vďaka čomu sa Banská Bystrica môže opäť usadiť.
     
    49:43
    Banská Bystrica dala gól!
    BROCK HIGGS si nakorčuloval do voľného priestoru, kde čakal na prihrávku Guillaumeho Asselina, ktorú aj dostal a ihneď puk preposlal na bránu. Táto strela si našla cestu až za chrbát Tomáša Tomeka. Stav stretnutia je 2:2! Asistencia: Guillaume Asselin.
     
    50:40
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Martin Nemčík – 2 min., zovretie puku).
     
    51:42
    Davis Vandane zakončil o prihrávke spoluhráča, ale tento pokus zblokoval jeden z obrancov. Pri puku sú aj naďalej hostia.
     
    52:40
    Domáci v plnom počte.
     
    53:31
    Benjamin Marshall sa v útočnom pásme objavil skôr ako puk, a tak bol odpískaný ofsajd.
     
    54:14
    Torok zakončil z otočky, ale na tento pokus bol Tomáš Tomek pripravený a pravým betónom puk vyrazil.
     
    55:08
    Tomáš Tomek sa po úspešnom zákroku požadoval faulu pre jedného z domácich hráčov. Zdá sa, že sa vylučovať nebude a hrať sa bude v plnom počte.
     
    55:44
    Dávid Buc sa ocitol v dobrej pozícií, ale k zakončeniu sa neodhodlal. Volil len prihrávku za seba, kde nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    56:34
    Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí sa pokúsia niečo vymyslieť smerom dopredu z vlastného obranného pásma.
     
    57:05
    Banská Bystrica dala gól!
    Brock Higgs zachytil puk za bránou súpera, odkiaľ vyslal prihrávku do predbránkového priestoru, kde si obranca nepostrážil úplne voľného JÁNA SÝKORU, ktorý svojou strelou prekonal bezmocného gólmana. Stav stretnutia je 3:2! Asistencia: Brock Higgs.
     
    58:00
    Do konca riadneho hracieho času ostávajú posledné dve minúty.
     
    58:25
    Domáci borci sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. Na konci tohto útoku bol Eric Selleck, ktorého zakončenie z prvej dokázal Tomáš Tomek zachytiť.
     
    59:08
    Tomáš Tomek už opustil svoju bránu, a tak hrajú hostia v šestici.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec stretnutia, v ktorom sa zrodil dokonalý obrat. Ten sa podaril domácim hokejistom, ktorý otočili stav zápasu z 0:2 na 3:2, a tak si zaslúžene odnášajú plný bodový zisk. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:56:04)

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 39. Asselin (Marshall), 50. Higgs (Asselin), 58. Sýkora (Higgs) – 26. Ružička (Chovan, Zuzin), 28. Šišovský (Kytnár, Vandane)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Miller, Sloboda, Mihalik, Kubka, Ďatelinka, Nemčík – Asselin, Buc, Selleck – Sýkora, Higgs, Torok – Kabáč, Češík, Gabor – Bartánus, Lichanec, Varga
    HKM Zvolen: Tomek (Skapski) – Ulrych, Vandane, Zeleňák, Ružička, Dubina, Poyhonen – Petráš, Magdolen, Vandas – Šišovský, Halama, Lušňák – Zuzin, Kytnár, Chovan – Andrisík, Halama, Marcinek

    Rozhodca: Stano, Jonák – Synek, Gegáň

    Diváci: 2841