Poprad – Detva 4:0 (kon.) | B. Bystrica – Zvolen 3:2 (kon.) | Trenčín – Košice 3:1 (kon.)
Nitra – Lipt. Mikuláš 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Miškovec 0:3 (kon.) | Budapešť – Žilina 2:3 (po pr.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
DVTK Miškovec
Streda 31.10.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov pred dvojzápasom s HK Orange 20 a DVTK Miškovec určite mali zálusk na zisk plného počtu šiestich bodov. Svojimi výkonmi ale sklamali a napokon získali len dva body za včerajšie víťazstvo proti mladíkom. Dnes ani len neskórovali a maďarskému vicemajstrovi podľahli 0:3. Všetko podstatné sa udialo v prostrednej časti, keď otvoril skóre Márk Miskolczi a následne dvakrát rozvlnil sieť János Vas. Vyzdvihnúť treba výkon Ádáma Vaya, ktorý si v prvom tohtosezónnom dueli udržal čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný večer. (21:10:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Ofsajd na strane hostí. Zápas sa už len dohráva a je jasné, že DVTK Miškovec aj v druhom zápase v rámci tejto sezóny zdolá Nové Zámky. Navyše, dnes to zrejme bude s čistým kontom.
     
    59:03
    Na začiatku záverečnej minúty duelu sa snažil individuálne presadiť Nikandrosz Galanisz, ale proti presile domácich hráčov neuspel. Nič to však nemení na víťazstve Miškovcu.
     
    58:35
    V predposlednej minúte zápasu sme videli ešte bitkársky súboj medzi Michalom Novákom a Ryanom Harrisonom. Samozrejme, kde by domáci burlivák chýbal... Obaja dostávajú tresty do konca zápasu.
     
    58:15
    Michal Novák strieľal od modrej čiary. Jeho strele síce nechýbala razancia, ale presnosť už pokrivkávala. Každopádne, Ádám Vay je znovu bližšie k tomu, aby si udržal v dnešnom dueli čisté konto.
     
    57:42
    Samuel Hain vystrelil od modrej čiary, Ádám Vay puk iba vyrazil, ale následne nedokázal pretlačiť puk za bránkovú čiaru Juraj Jurík. Celú akciu napokon ukončilo až zakázané uvoľnenie hostí.
     
    56:25
    Richard Nejezchleb využil pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení, ale z tesnej blízkosti mieril len do brankára Miškovcu. Ádám Vay následne dokázal vyraziť aj strelu Andreasa Štraucha.
     
    55:34
    Martin Jakúbek prenikol do útočného pásma po pravej strane, následne veľmi šikovne vystrelil švihom cez brániaceho obrancu, ale Ádám Vay predviedol reflexívny zákrok betónom.
     
    55:00
    Domáci hokejisti veľmi dobré napádali rozohrávku súpera. Ich aktivitu napokon zakončil Filip Bajtek, ale jeho strela presne päť minút pred koncom skončila len v lapačke Ádáma Vaya.
     
    54:22
    Tomáš Urban hľadal pred bránou Henricha Ručkaya, ale ten bol dobre bránený. Následne od ľavého mantinelu posielal puk do ohňa Peter Ordzovenský, ale ani on neprekonal Ádáma Vaya.
     
    53:18
    Domáci chybovali v rozohrávke. János Vas prenechal puk do tandemu Bálintovi Mogosimi, ale ten sa nedostal do bekhendového zakončenia cez brániaceho hráča.
     
    52:37
    Zápas sa nám opäť veľmi kúskuje. Najskôr dostal nepríjemne pukom do tváre Tomáš Slovák, následne rozhodcovia pískali prihrávkou rukou a nevydarený úsek hry ukončil ofsajd hostí.
     
    52:02
    Teraz sme videli dobré strely na oboch stranách. Najskôr strieľal z pravej strany Filip Bajtek a o pár sekúnd neskôr zakončil rýchly brejk hostí prudkou strelou do stredu brány Bence Szirányi.
     
    51:16
    Bývalý reprezentačný tréner Slovenska Glen Hanlon si berie oddychový čas. Jeho zverenci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, nemohli striedať, a tak im dobre padne niekoľko sekúnd navyše na oddych.
     
    50:36
    Andrej Košarišťan sa musel mať na pozore, pretože k strele švihom sa dostal najlepší strelec hostí Žiga Pance. Slovinec mieril do horných partii súperovej brány, ale našiel len lapačku.
     
    50:00
    Desať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Tretí tím tabuľky je na pokraji nečakanej prehry proti poslednému tímu súťaže. Treba však povedať, že Miškovec vyhráva zaslúžene.
     
    49:12
    Až teraz musel Ádám Vay zasahovať a to hneď dvakrát. Autorom oboch striel od modrej čiary bol Samuel Hain, no určite by privítal väčšiu podporu svojich spoluhráčov v priestore pre bránkou.
     
    48:35
    Trápenie zverencov Milana Jančušku pokračuje ďalej. Domáci hokejisti sa zatiaľ nedostali k žiadnemu streleckému pokusu a ich šance na prípadnú dramatizáciu rapídne klesajú.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Miskolczi (Magosi, Crawford), 23. Vas, 34. Vas (Pance)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, M. Novák, Henderson, Hatala – Nejezchleb, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, T. Urban, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Slávik.
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Magosi, Galanisz, Miskolczi – Kulmala, Vas, Pance – Harrison, Loiseau, Somogyi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodca: Milan Adamec, Róbert Müllner – Jozef Valo, Michal Orolín – Juraj Konc st.