Poprad – Detva 4:0 (kon.) | B. Bystrica – Zvolen 3:2 (kon.) | Trenčín – Košice 3:1 (kon.)
Nitra – Lipt. Mikuláš 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Miškovec 0:3 (kon.) | Budapešť – Žilina 2:3 (po pr.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
DVTK Miškovec
Streda 31.10.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov pred dvojzápasom s HK Orange 20 a DVTK Miškovec určite mali zálusk na zisk plného počtu šiestich bodov. Svojimi výkonmi ale sklamali a napokon získali len dva body za včerajšie víťazstvo proti mladíkom. Dnes ani len neskórovali a maďarskému vicemajstrovi podľahli 0:3. Všetko podstatné sa udialo v prostrednej časti, keď otvoril skóre Márk Miskolczi a následne dvakrát rozvlnil sieť János Vas. Vyzdvihnúť treba výkon Ádáma Vaya, ktorý si v prvom tohtosezónnom dueli udržal čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný večer. (21:10:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Ofsajd na strane hostí. Zápas sa už len dohráva a je jasné, že DVTK Miškovec aj v druhom zápase v rámci tejto sezóny zdolá Nové Zámky. Navyše, dnes to zrejme bude s čistým kontom.
     
    59:03
    Na začiatku záverečnej minúty duelu sa snažil individuálne presadiť Nikandrosz Galanisz, ale proti presile domácich hráčov neuspel. Nič to však nemení na víťazstve Miškovcu.
     
    58:35
    V predposlednej minúte zápasu sme videli ešte bitkársky súboj medzi Michalom Novákom a Ryanom Harrisonom. Samozrejme, kde by domáci burlivák chýbal... Obaja dostávajú tresty do konca zápasu.
     
    58:15
    Michal Novák strieľal od modrej čiary. Jeho strele síce nechýbala razancia, ale presnosť už pokrivkávala. Každopádne, Ádám Vay je znovu bližšie k tomu, aby si udržal v dnešnom dueli čisté konto.
     
    57:42
    Samuel Hain vystrelil od modrej čiary, Ádám Vay puk iba vyrazil, ale následne nedokázal pretlačiť puk za bránkovú čiaru Juraj Jurík. Celú akciu napokon ukončilo až zakázané uvoľnenie hostí.
     
    56:25
    Richard Nejezchleb využil pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení, ale z tesnej blízkosti mieril len do brankára Miškovcu. Ádám Vay následne dokázal vyraziť aj strelu Andreasa Štraucha.
     
    55:34
    Martin Jakúbek prenikol do útočného pásma po pravej strane, následne veľmi šikovne vystrelil švihom cez brániaceho obrancu, ale Ádám Vay predviedol reflexívny zákrok betónom.
     
    55:00
    Domáci hokejisti veľmi dobré napádali rozohrávku súpera. Ich aktivitu napokon zakončil Filip Bajtek, ale jeho strela presne päť minút pred koncom skončila len v lapačke Ádáma Vaya.
     
    54:22
    Tomáš Urban hľadal pred bránou Henricha Ručkaya, ale ten bol dobre bránený. Následne od ľavého mantinelu posielal puk do ohňa Peter Ordzovenský, ale ani on neprekonal Ádáma Vaya.
     
    53:18
    Domáci chybovali v rozohrávke. János Vas prenechal puk do tandemu Bálintovi Mogosimi, ale ten sa nedostal do bekhendového zakončenia cez brániaceho hráča.
     
    52:37
    Zápas sa nám opäť veľmi kúskuje. Najskôr dostal nepríjemne pukom do tváre Tomáš Slovák, následne rozhodcovia pískali prihrávkou rukou a nevydarený úsek hry ukončil ofsajd hostí.
     
    52:02
    Teraz sme videli dobré strely na oboch stranách. Najskôr strieľal z pravej strany Filip Bajtek a o pár sekúnd neskôr zakončil rýchly brejk hostí prudkou strelou do stredu brány Bence Szirányi.
     
    51:16
    Bývalý reprezentačný tréner Slovenska Glen Hanlon si berie oddychový čas. Jeho zverenci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, nemohli striedať, a tak im dobre padne niekoľko sekúnd navyše na oddych.
     
    50:36
    Andrej Košarišťan sa musel mať na pozore, pretože k strele švihom sa dostal najlepší strelec hostí Žiga Pance. Slovinec mieril do horných partii súperovej brány, ale našiel len lapačku.
     
    50:00
    Desať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Tretí tím tabuľky je na pokraji nečakanej prehry proti poslednému tímu súťaže. Treba však povedať, že Miškovec vyhráva zaslúžene.
     
    49:12
    Až teraz musel Ádám Vay zasahovať a to hneď dvakrát. Autorom oboch striel od modrej čiary bol Samuel Hain, no určite by privítal väčšiu podporu svojich spoluhráčov v priestore pre bránkou.
     
    48:35
    Trápenie zverencov Milana Jančušku pokračuje ďalej. Domáci hokejisti sa zatiaľ nedostali k žiadnemu streleckému pokusu a ich šance na prípadnú dramatizáciu rapídne klesajú.
     
    47:54
    Začiatok presilovky domácemu tímu vôbec nevychádza. Ádám Vay ešte zasahovať nemusel a ešte bude mať chvíľu voľno, pretože hostia vyhodili puk zo svojho obranného pásma.
     
    47:28
    Nové Zámky majú možno poslednú šancu na dramatizáciu zápasu. Dostávajú totiž možnosť hrať ďalšiu presilovú hru. Roland Hajós dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    47:13
    Po nepresnej rozohrávke domáceho tímu sa individuálne presadil Rasmus Kulmala. Z ľavého kruhu na vhadzovanie vystrelil a strelou švihom vybojoval aspoň útočné pásmo pre svoj tím.
     
    46:40
    Pred reklamnou prestávkou skúšal svoje šťastie Adam Zbořil. Ten si pekne nakorčuľoval medzi kruhy, vystrelil švihom, ale Ádám Vay si vylepšil štatistiky ďalším úspešným a istým zákrokom.
     
    46:22
    Richard Nejezchleb sa snažil prekvapiť brankára súpera, podobne ako János Vas pri druhom góle zápasu. Strieľal z náročnej pozície, ale Ádám Vay svoj pravý betón prilepil k pravej žrdi.
     
    45:35
    Miškovec sa ubránil prvej presilovke súpera v zápase. Po jej skončení ešte pálil Peter Ordzovenský, brankár Ádám Vay puk len vyrazil pred seba, no dorážka Filipa Bajteka mierila nad bránu súpera.
     
    44:27
    Henrich Ručkay sa nečakanou strelou z pravého kruhu snažil prekvapiť brankára súpera. Ádám Vay bol ale pripravený, zaúradoval jeho ľavý betón a následne sa hostia oslobodili.
     
    43:53
    Konečne dobrý herný úsek hry zo strany Nových Zámkov. Do dvoch nebezpečných zakončení sa v priebehu niekoľkých sekúnd dostal Andreas Štrauch. Najskôr trafil žrď hosťujúcej brány a následne mieril do lapačky Ádáma Vaya.
     
    43:07
    Nové Zámky si zahrajú prvú presilovku v zápase. Menší trest za hákovanie dostáva hosťujúci brankár Ádám Vay, ktorý fauloval Tomáša Urbana. Jeho trest si ide odsedieť Rasmus Kulmala.
     
    42:45
    Začiatok tretej tretiny sa poriadne kúskuje. Teraz skončil puk na ochrannej sieti za bránou Ádáma Vaya. Puk však išiel od domáceho hráča, takže rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma.
     
    42:12
    Už za rovnakého počtu hráčov na ľade musel zasahovať domáci brankár Košarišťan. So strelou od modrej čiary sa na dvakrát poradil, a tak bude nasledovať vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    41:29
    Nervozita sa stupňuje a osobný desaťminútový trest za nešportové správanie dostáva brankár Andrej Košarišťan. Namiesto neho bude zohrievať trestanú lavicu Sebastián Slávik.
     
    41:04
    Čiaroví rozhodcovia ani teraz neodpískali zakázané uvoľnenie, čím poriadne nahnevali domácich fanúšikov. Tí skutočne majú ťažké srdce na mužov v pruhovanom a impulzívne reaguje aj Milan Jančuška.
     
    40:30
    Aj tretiu tretinu začínajú hostia v početnej prevahe. Rasmus Kulmala vnikol do útočného pásma, následne prenechal puk do tandemu Jánosovi Vasovi, ale ten mieril len do Andreja Košarišťana.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina podstatne lepšie vyšla hokejistom maďarského Miškovca. Tí ju vyhrali jednoznačne 3:0, čo je zároveň aktuálny stav stretnutia. Skóre stretnutia otvoril svojim premiérovým gólom v sezóne Márk Miskolczi a následne dvakrát skóroval skúsený János Vas. Nové Zámky si vypracovali niekoľko náznakov šancí, ale Ádám Vay je naďalej stopercentný. Tretie dejstvo sa začne približne o 20:22 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:32
    V rovnakom čase sú vylúčení aj traja domáci hráči, takže Miškovec si zahrá presilovú hru. Na trestnej lavici sedia za hrubosť menovite Filip Bajtek, Patrik Rogoň a zrejme rozdielový trest dostáva Michal Novák.
     
    39:32
    Po šancí hostí sa strhla poriadna potyčka pred bránou Andreja Košarisťana. Po nej hlavní rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Z tímu hostí odchádzajú na trestnú lavicu Alexis Loiseau a Ryan Harrison. Obaja dostali dve minúty za hrubosť.
     
    38:44
    Nové Zámky predsa len mohli streliť gól. V prečíslení dostal veľa času i priestoru medzi kruhmi Henrich Ručkay, ale tento skúsený útočník mieril len do pripraveného gólmana Ádáma Vaya.
     
    38:11
    Strelec prvého gólu zápasu Márk Miskolczi prešiel do útočného pásma, ale strela spoza obrancu mu príliš nevyšla. Andrej Košarišťan tento raz zasahovať nemusel, keďže dobre zapracoval Michal Juraško.
     
    37:32
    Nové Zámky sa usadili v útočnom pásme, ale Ádám Vay nemusel riešiť nejakú nebezpečnú strelu súpera. Ohrozil ho akurát obranca Andrej Hatala, ktorý strieľal z takmer nulového uhla.
     
    36:08
    Miškovec mohol pridať ďalší gól. Tentokrát sa hostia dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Napokon to zobral na seba Alexis Loiseau, ale jeho zakončenie z pravého kruhu na vhadzovanie smerovalo do vyrážačky.
     
    35:20
    Nové Zámky včera výsledkovo sklamali proti HK Orange 20 a dnes to môže byť ešte väčší prepadák. Miškovec vyhráva v druhej tretine trojgólovým rozdielom a po dlhej dobe je blízko k plnému bodovému zisku.
     
    34:35
    Domáci dlhší čas pobudli v útočnom pásme, ale nedostali sa do poriadneho zakončenia. Od modrej čiary a z otočky pálil veľmi nepresne český center Radim Hruška, keď trafil len zadný mantinel.
     
    34:08
    V Nových Zámkoch nasleduje ďalšia reklamná prestávka. Tesne pred ňou si Ádám Vay pripísal na konto ďalší úspešný zákrok po streleckom pokuse domáceho útočníka Andreasa Štraucha.
     
    33:12
    Miškovec dal gól!
    Katastrofálna tretina domáceho tímu pokračuje. Hokejisti Miškovca teraz ukázali súperovi ako sa majú zakončovať prečíslenia. Žiga Pance posunul puk na JÁNOSA VASA a ten z tesnej blízkosti prekonal Andreja Košarišťana. Asistencia: Žiga Pance.
     
    32:23
    Domáci sa dostali do brejku troch proti dvom. Juraj Jurík šikovne prestrčil puk na Adama Zbořila, český útočník zakončoval z ľavého kruhu strelou z prvej, ale minul priestor brány Ádáma Vaya.
     
    31:38
    Janis Andersons sa po vyhranom vhadzovaní dostal k strele od modrej čiary. Bohužiaľ, pred bránou súpera nemal žiadneho spoluhráča pripraveného na tečovania, takže Ádám Vay jeho pokus kryje.
     
    31:24
    Po reklamnej prestávke sa domáci usadili v útočnom pásme. Patrick Kudla nahadzoval puk pred bránou, ale trafil len les tiel pred bránkou Miškovcu. Následne sa hostia oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    30:17
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Domáci predviedli peknú akciu, na ktorej konci bola strela Filipa Bajteka z druhej vlny. Bývalý nitriansky útočník, ale nasmeroval puk len do náručia Vaya.
     
    29:25
    Teraz sa nám hra rozprúdila. Nové Zámky sa snažia streliť kontaktný gól. Dlhší čas držia súpera v jeho obrannej tretine, ale pochválime aj zverencov Glena Hanlona za dobré bránenie.
     
    28:41
    Už hráme v plnom počte hráčov na ľade. Juraj Jurík dostal veľa priestoru na ľavej strane. Nešpekuloval, prudko vystrelil, ale Ádám Vay včas spojil svoje betóny a puk dokázal vytesniť.
     
    27:30
    Vo vlastnom oslabení sa pokúsil zaútočiť Andreas Štrauch. Napokon sa dostal k strele z otočky, ale Ádám Vay chytá puk do svojho náručia a prerušuje dianie na ľadovej ploche.
     
    26:57
    Nicholas Crawford bol presnejší než jeho spoluhráč. Z pravého kruhu na vhadzovanie pekne vystrelil spoza obrancu, ale vyrážačka Andreja Košarišťana bola včas pripravená.
     
    26:24
    Miškovec sa dokázal usadiť v útočnom pásme. Dvakrát od modrej čiary pálil Balázs Somogyi, ale ani raz netrafil bránu súpera. Po druhom nepresnom pokuse sa domáci dokázali oslobodiť.
     
    25:51
    Filip Bajtek teraz úplne zbytočne oslabuje svoj tím, ktorý sa dnes mimoriadne trápi. V útočnom pásme poslal na ľad Jamieho Milama, a tak dostáva menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    25:23
    Rozhodcovia teraz trošku prekvapujúco nepískali zakázané uvoľnenie, a tak musel Samuel Hain hrať. Prihrávkou na pravej strane našiel Henricha Ručkaya, ale jeho strela neprešla k Ádámovi Vayovi.
     
    24:55
    Po súboji s Adamom Zbořilom zostal ležať na ľadovej ploche Dániel Kiss. Opakované zábery ukázali, že bol českým hokejistom narazený na mantinel, ale hlavní rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    24:11
    Branislav Fábry získal puk v strednom pásme, následne prešiel do toho útočného, ale jeho strelu v páde dokázal vytesniť mimo nebezpečného priestoru Ádám Vay.
     
    23:27
    Čiarový rozhodca signalizoval ofsajd, a tak museli domáci vyprázdniť útočné pásmo. Každopádne, okamžite je vidno zlepšený pohyb zverencov Milana Jančušku, ktorí musia dobiehať manko.
     
    22:42
    Po vyhranom vhadzovaní na druhej strane nepresne strieľal Patrik Rogoň. O niekoľko sekúnd neskôr to skúšal od modrej čiary aj Michal Novák, no takisto nenašiel priestor troch žrdí brány Ádáma Vaya.
     
    22:17
    Miškovec dal gól!
    Tak toto je studená sprcha pre domácich hokejistov. JÁNOS VAS vyhral vhadzovanie pre seba, následne vystrelil zo skoro nulového uhla a prekvapil Andreja Košarišťana. Bez asistencie. Domáci tréner Milan Jančuška reaguje oddychovým časom.
     
    21:27
    Miškovec dal gól!
    Hostia presilovku síce nevyužili, no tesne po jej skončení dokázali skórovať. Brejkovú situáciu troch proti dvom zakončil strelou medzi betóny domáceho brankára MÁRK MISKOLCZI. Je to pre neho premiérový gól v sezóne. Asistencie: Bálint Magosi a Nicholas Crawford.
     
    20:49
    Veľmi dobrú prácu teraz odviedol v oslabení Branislav Fábry. Dokázal zachytiť rozohrávku Jánosa Vasa a nazbieral niekoľko cenných sekundičiek pre svoje mužstvo. Stále zostáva ešte 30 sekúnd.
     
    20:28
    Miškovec sa v úvode druhej časti usadil v útočnom pásme a počas presilovky strieľal od modrej čiary Balázs Somogyi. Jeho pokus bol tečovaný, ale puk skončil mimo brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina dnešného duelu veľa hokejovej krásy neponúkla. Najmä výkon Nových Zámkov zatiaľ nezodpovedá kvalitám tretieho mužstva súťaže. Miškovec sa snaží, na strelecké pokusy vyhráva 9:5, dostal sa do niekoľkých náznakov šancí, no v zakončení je to zatiaľ slabšie. Na začiatku druhej časti ešte budú hostia dohrávať presilovku po faule Michala Juraška.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:17
    V poslednej minúte prvej tretiny registrujeme vylúčenie na domácej strane. Na trestnej lavici už sedí obranca Michal Juraško, ktorý dúfa, že si odsedí celých 120 sekúnd svojho trestu za podrazenie.
     
    18:50
    Sedemdesiat sekúnd pred koncom prvej časti mohli hostia skórovať. Situáciu troch proti dvom zakončoval János Vas strelou z ľavého kruhu, ale mieril len do hrude Andreja Košarišťana.
     
    18:28
    Mathieu Henderson strieľal z prvej, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. Každopádne, pochválime štvrtú domácu formáciu, ktorá dokázala zatlačiť elitnú formáciu hostí s Jánosom Vasom.
     
    17:42
    Opäť sa dlhší čas bojovalo pri mantineli. Zatiaľ sledujeme skôr súboj o každý meter ľadu než nejaký pekný kombinačný hokej. Aj preto sa nemožno čudovať, že je skóre bezgólové.
     
    17:08
    Na druhej strane si vylepšuje brankárske štatistiky Ádám Vay. Maďarský gólman so skúsenosťami z nižších zámorských súťaži chytá puk do lapačky po strele Adama Zbořila.
     
    16:34
    Myslím, že to bol obranca Balázs Láda, kto preveril pozornosť Andreja Košarišťana. Domáci brankár ale dobre videl dráhu strely a predviedol pomerne jednoduchý zákrok vyrážačkou.
     
    15:56
    Po spomínanom náročnom hernom úseku nebudú môcť domáci hokejisti striedať, pretože sa previnili zakázaným uvoľnením. Uvidíme, či z toho dokážu zverenci Glena Hanlona niečo vyťažiť.
     
    15:24
    Už viac než tridsať sekúnd sledujeme chlapský súboj o puk v rohu klziska. Domácim fanúšikom sa to zjavne nepáči, no rozhodcovská dvojica neprerušuje hru, keďže puk má stále na očiach.
     
    14:45
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Alexis Loiseau číhal na útočnej modrej čiare, napokon dostal aj prihrávku, ale tiesnený domácim obrancom nedokázal dôraznejšie zakončiť svoju akciu.
     
    14:23
    V Nových Zámkoch sme svedkami reklamnej prestávky. Pred ňou sa dostali dostali do brejku dvoch proti jednému domáci. Napokon sa pred bránu natlačil Filip Bajtek, ale jeho bekhend skončil na ochrannej sieti.
     
    13:00
    Richard Nejezchleb využil pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení a získal puk za bránkou súpera. Následne po súboji s hráčom súpera spadol na ľad, ale na prvé vylúčenie si ešte musíme počkať.
     
    12:15
    Momentálne sledujeme množstvo nepresností na oboch stranách. Na hre domácich sa možno trošku prejavuje aj včerajší duel v Piešťanoch, kde slovenskú dvadsiatku zdolali až po predĺžení.
     
    11:29
    Teraz sledujeme lepší herný úsek zo strany Nových Zámkov. Michal Novák nahodil puk na bránu, Ádám Vay ho vyrazil len pred seba a mal šťastie, že sa k dorážke nedostal číhajúci Tomáš Urban.
     
    10:32
    Tomáš Urban sa snažil zasunúť puk do siete spoza brány, ale Ádám Vay bol pozorný. Následne sa ešte oprel do puku obranca Samuel Hain, ale ani on sa nestal prvým úspešným strelcom zápasu.
     
    09:39
    Pekná individuálna akcia v podaní Rasmusa Kulmalu. Ten vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie a Andrej Košarišťan mal čo robiť, aby jeho zakončenie vytesnil pravým ramenom.
     
    09:00
    Patrick Kudla šikovne nahadzoval puk pred bránu súpera. V priestore medzi kruhmi stihol puk jemne tečovať zrejme Radim Hruška, ale napokon puk nesmeroval do priestoru troch žrdí.
     
    07:57
    Tentokrát sa bude vhadzovať v obrannom pásme hostí. Postaral sa o to krídeľník štvrtej formácie Sebastián Slávik, ktorý zachytil rozohrávku súpera a následne preveril pozornosť brankára Ádáma Vaya.
     
    07:27
    Domáci sa dvakrát po sebe previnili zakázaným uvoľnením, ale Miškovec to využiť nedokázal. Nedostal sa ani len do zakončenia smerom na Andreja Košarišťana, ktorého uvidíme v reprezentačných farbách na Nemeckom pohári.
     
    06:41
    Peter Ordzovenský to mal na strelu, ale ešte posunul puk na Adama Zbořila. Najproduktívnejší hráč domáceho celku strieľal z otočky a aj preto netrafil bránu novej posily maďarského Miškovca.
     
    06:16
    Po reklamnej prestávke sa hneď štyria domáci hráči ocitli v útočnom pásme. Napokon celú akciu zakončil obranca Samuel Hain, ale mieril len do tvrdeného skla za bránou hostí.
     
    05:57
    Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom, ale krížna prihrávka na Jánosa Vasa nebola presná. Následne ešte strieľal od modrej čiary obranca Nicholas Crawford, ale domáci brankár puk vytesnil na ochrannú sieť.
     
    05:13
    Miškovec dvakrát po sebe vyhral buly v útočnom pásme a v oboch prípadoch dokázal následne ohroziť Andreja Košarišťana. Autorom druhého zakončenia bol obranca Bence Szirányi.
     
    04:41
    Dobrá šanca na strane Nových Zámkov. Tretia útočná formácia zabojovala v útočnom pásme, k odrazenému puku sa dostal Tomáš Urban, ale jeho strela z otočky smerovala vedľa pravej žrde.
     
    03:35
    Dlhší časový úsek hráme bez prerušenia, no čakáme na prvú vážnejšiu gólovú šancu, najmä zo stany domácich. Andrej Košarišťan teraz zasahovať nemusel, pretože nahodenie Jánosa Vasa bolo nepresné.
     
    02:18
    Opäť sa na ľad dostala prvá útočná formácia domácich a znovu strieľal od modrej čiary Patrick Kudla. Ani teraz ale nemusel Ádám Vay zasahovať, pretože strela bola zblokovaná v priestore medzi kruhmi.
     
    01:26
    Hostia sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Balázs Somogyi sa snažil na druhej strane prihrať Ryanovi Harrisonovi. Ten by zakončoval do odkrytej brány, ale veľmi dobre zapracoval jeden z domácich obrancov.
     
    00:52
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme zakončoval z pravého kruhu Filip Bajtek. Bývalý nitriansky útočník má momentálne veľmi dobrú streleckú formu, no tentokrát jeho pokus bol zblokovaný mimo brány.
     
    00:25
    Úvodné sekundy zápasu patrili domácim. Od modrej čiary prudko vystrelil Patrick Kudla, ale tesne minul bránu Ádáma Vaya. Následne Nové Zámky prišli o pásmo, pretože puk ušiel Janisovi Andersonsovi.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, M. Novák, Henderson, Hatala – Nejezchleb, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, T. Urban, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Slávik.

    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Magosi, Galanisz, Miskolczi – Kulmala, Vas, Pance – Harrison, Loiseau, Somogyi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodcovia: Milan Adamec, Róbert Müllner – Jozef Valo, Michal Orolín – Juraj Konc st.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Netradične v stredu je naplánovaná kompletná porcia zápasov 18. kola. My sa budeme venovať duelu v Nových Zámkoch, kde bielo-zelení privítajú maďarský Miškovec.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky sú tretím mužstvom tabuľky so ziskom 38 bodov. Včerajšia generálka proti HK Orange 20 mala byť jasnou záležitosťou, ale opak bol pravdou. Zverenci Milana Jančušku sa poriadne nadreli a v Piešťanoch odohrali 65-minútový zápas. Napokon v samostatných nájazdoch zvíťazili, keď sa ako jediný gólovo presadil Filip Bajtek. Pre mladíkov to bol vôbec prvý získaný bod v prebiehajúcom ročníku. Novozámčania po zápase úsmevy nerozdávali a musia sa rýchlo sústrediť na ďalší duel proti Miškovcu. V prvom vzájomnom dueli maďarskému klubu na jeho ľade podľahli 2:4, takže mu majú čo odplácať. Podobne ako včera by mal v bráne nastúpiť Andrej Košarišťan, ktorého úspešnosť zákrokov je takmer 94%. Nové Zámky doposiaľ využili šestnásť presiloviek, no zdobí ich hlavne 92-percentná úspešnosť v oslabení. Najproduktívnejším hráčom zostáva Adam Zbořil s bilanciou 8+9.

    DVTK MIŠKOVEC

    Tabuľku hokejovej Tipsport ligy momentálne uzatvárajú dve maďarské mužstvá. Posledný je Miškovec, ktorý má horšie skóre než MAC Budapešť. V októbri odohrali zverenci Glena Hanlona desať zápasov, ale z víťazstva sa radovali len raz. Negatívnu sériu stretnutí sa im podarilo prerušiť až v domácom dueli proti Detve. Necelú minútu pred koncom ešte prehrávali, ale stihli vyrovnať a napokon triumfovali 5:4 po predĺžení. O rozhodnutie sa postaral dvojgólový Bálint Magosi, no rovnako dva presné zásahy zaznamenal aj Žiga Pance. Slovinec je najlepším strelcom mužstva, no status lídra produktivity patrí 34-ročnému Jánosovi Vasovi. Miškovec vonku zatiaľ vyhral len raz, keď zdolal Liptovský Mikuláš 3:1. Zo štatistík možno vyčítať, že na ľade súperov má len šesťpercentnú úspešnosť streľby a inkasuje z každého štvrtého oslabenia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Miskolczi (Magosi, Crawford), 23. Vas, 34. Vas (Pance)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, M. Novák, Henderson, Hatala – Nejezchleb, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, T. Urban, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Slávik.
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Magosi, Galanisz, Miskolczi – Kulmala, Vas, Pance – Harrison, Loiseau, Somogyi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodca: Milan Adamec, Róbert Müllner – Jozef Valo, Michal Orolín – Juraj Konc st.