Uruguaj – Rusko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Egypt 2:1 (kon.) | Irán – Portugalsko 1:1 (kon.)
Španielsko – Maroko 2:2 (kon.)
koniec
Španielsko
2:2 (1:1)
Maroko
Pondelok 25.06.2018, 20:00 • Kaliningrad stadion (Kaliningrad) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Achraf Hakimí (Maroko).
    90+2. Iago Aspas (ESP) - 2:2
     
    90+2
    Španielsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Sledovali sme center do pokutového územia marockej reprezentácie, centrovaná lopta sa dostala k IAGOVI ASPASOVI a ten so šťastím dostáva loptu do siete súpera – 2:2! Celú situáciu ešte skúmalo video kvôli ofsajdu, ale gól napokon platí a tak sa Španielsko posúva na prvé miesto v skupine.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Munír (Maroko).
     
    85
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Azíz Buhaddúz.
     
    84
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Rodrigo.
    81. Júsuf Nasjrí (MRK) - 1:2
     
    81
    Maroko dalo gól!
    Senzácia v Kaliningrade pokračuje! Po rýchlom protiútoku získalo Maroko rohový kop a po ňom sa raduje z druhého gólu v tomto zápase. Na centrovanú loptu si v pokutovom území najvyššie vyskočil JÚSUF NASJRÍ a posiela hlavou Maroko do vedenia 2:1!
    81. Gerard Piqué (ESP) - 1:2
     
    74
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Iago Aspas.
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Marco Asensio.
     
    72
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Chálid Butaíb, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    64
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Júnis Bilhanda, prichádza Fajsal Fadr.
    62. Romain Saïss (MRK)
     
    62
    Veľká šanca pre Španielsko! V pokutovom území sa po skvelom centri dostal do hlavičkového zakončenia Isco, ktorý to namieril parádne, ale pred bránou svojho tímu dobre zasiahol obranca Saïss, ktorý z bránkovej čiary bravúrne vyhlavičkoval loptu do bezpečia!
    55. Nurdín Amrabat (MRK)
     
    55
    Maroko sa mohlo dostať opäť do vedenia o jeden gól! Po výbornom prechode pred pokutové územie sa do strely oprel Amrabata a jeho pokus skončil na spojenici! Veľké šťastie pre reprezentantov Španielska.
     
    49
    Do pokutového územia Španielska smeroval veľmi nebezpečný center, proti ktorému však išiel včas brankár de Gea a vyrazil pred marockým útočníkom loptu do bezpečia!
    45+2. Diego Costa (ESP)
     
    45+2
    Španielsko sa mohlo dostať do vedenia 2:1! Iniesta sa krásne prebojoval až do pokutového územia, následne prihrával pred bránu na Costu, ale ten v páde loptu nezachytil! Keby sa španielsky zakončovateľ dostal k lopte, určite by z toho bolo vedenie Španielska o jeden gól.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Mubárak Busufa (Maroko).
     
    31
    Žltú kartu dostáva Isco (Španielsko).
     
    29
    Žltú kartu dostáva Nurdín Amrabat (Maroko).
    25. Chálid Butaíb (MRK)
     
    25
    Veľa však nechýbalo a Maroko sa mohlo dostať opäť do vedenia! Obrana Španielska znova chybovala a do ďalšieho nájazdu na bránu sa dostal autor prvého gólu Butaíb, ale tentokrát už de Geu neprekonáva a španielsky brankár tak výrazne podržal svoj celok.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Karím El Ahmádí (Maroko).
     
    20
    Španielsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Tak presa len sa Španielsku podarilo rýchlo vyrovnať a začína sa tak v tomto zápase odznova. Sledovali sme peknú útočnú akciu po ľavej strane a po Iniestovej prihrávke vyrovnáva presnou strelou ISCO – 1:1!
    20. Isco (ESP) - 1:1
    14. Chálid Butaíb (MRK) - 0:1
     
    14
    Maroko dalo gól!
    Veľký šok na štadióne v Kaliningrade! V strede poľa prišla hrubá chyba stopérskej dvojice španielskej reprezentácie, do samostatného úniku na bránu súpera sa dostal CHÁLID BUTAÍB a ten už v tesnej blízkosti nezaváhal a prekonáva de Geu, čím dostáva Maroko do vedenia 1:0!
    4. Isco (ESP)
     
    4
    Teraz však už brankár Munír musel zasahovať! Španieli sa prepracovali až do pokutového územia po chybe súperovej obrany, ale strela od Isca už smerovala len do rukavíc marockého brankára.

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. Isco, 90+2. Aspas – 14. Butaíb, 81. Nasjrí

    Karty:   31. Isco (ESP) – 22. El Ahmádí (MRK), 29. N. Amrabat (MRK), 32. Busufa (MRK), 87. Munír (MRK), 90+3. Hakimí (MRK)


    Španielsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Th. Alcântara (74. Asensio) – D. Silva (84. Rodrigo), Isco, Iniesta – D. Costa (74. Aspas).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Saúl Ñíguez, Koke, Rodrigo, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio.

    Maroko: Munír – Dirár, M. da Costa, Saïss, Hakimí – El Ahmádí, Busufa (C) – N. Amrabat, Bilhanda (64. Fadr), Zijach (85. Buhaddúz) – Butaíb (72. Nasjrí).
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Mendyl, Benatia, El Kábí, Fadr, Harít, Nasjrí, Buhaddúz, S. Amrabat, Carcela-González, Aït Bennasser.

    Rozhodca: Irmatov – Rasulov, Sajdov (všetci UZB)