Uruguaj – Rusko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Egypt 2:1 (kon.) | Irán – Portugalsko 1:1 (kon.)
Španielsko – Maroko 2:2 (kon.)
koniec
Saudská Arábia
2:1 (1:1)
Egypt
Pondelok 25.06.2018, 16:00 • Volgograd Arena, Volgograd • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Aj druhý polčas priniesol podobný obraz hry, ako tomu bolo aj v prvom dejstve. Aktívnejšie však stále hrala Saudská Arábia, ktorá mala aj šance na skórovanie, ale gól neprichádzal. Keď už sa zdalo, že oba tímy získajú po jednom bode na svetovom šampionáte v Rusku, tak v 95. minúte rozhodol o senzačnom víťazstve Saudskej Arábie Davsárí a tak jeho tím obsadí v základnej skupine A tretie miesto a rozlúči sa so šampionátom úspešne.

    Prvé miesto v skupine obsadil Uruguaj, ktorý zvládol lepšie súboj s domácom reprezentáciou a Rusko zdolalo výsledkom 3:0. Tým pádom sa nám definitívne uzavrela skupina A, z ktorej do osemfinále podľa očakávanie postupuje Uruguaj a Rusko. Saudská Arábia a Egypt sa tak už môžu chystať domov.

    Dnes sú na programe ešte dva stretnutia. Obe sa odohrajú o 20:00 v skupine B, keď sa proti sebe stretne Irán s Portugalskom a Španielsko s Marokom. Z oboch zápasov vám ponúkame náš online textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa nateraz lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:06:23)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Sálim Davsárí (KSA) - 2:1
     
    90+5
    Tím Saúdská Arábie práve strelil gól!

    Tak to je neuveriteľné! Saudská Arábia útočila až do konca a napokon druhým gólom v zápase otáča skóre vo svoj prospech a so šampionátom v Rusku sa rozlúči víťazne! V pokutovom území Egypta vznikol poriadny zmätok, k lopte sa dostal SÁLIM DAVSÁRÍ a presnou strelou k tyčke prekonáva brankára Haddarího, ktorý tak svoj posledný zápas v drese Egypta mať úspešný nebude, 2:1 pre Saudskú Arábiu!
     
    90+3
    Saudská Arábia ešte kombinuje na súperovej polovici a snaží sa strhnúť vedenie na svoju stranu. Egypt sa tak už len rozhodol brániť tento nerozhodný stav.
     
    90+2
    Aj v nadstavenom čase je v držaní lopty Saudská Arábia, ktorá tak ešte skúša niečo vymyslieť. Ak sa zápas skončí týmto výsledkom, tretie miesto v skupine pripadne Egyptu.
     
    90+1
    Napokon sa zápas predĺži o 4 minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, očakávame tak údaj o nadstavenom čase. Výrazne sa však hra v druhom polčase neprerušovala, ale určite sa niečo nadstaví.
     
    88
    Dlho netrvalo a Saudská Arábia opäť kombinuje na útočnej polovici. Egypt sa tak v závere stretnutia musí brániť, ale nebezpečné situácie neprichádzajú.
     
    87
    Sledovali sme priamy kop zo strany Saudskej Arábie, následne v pokutovom území prišlo aj zakončenie, ale lopta smeruje nad egyptskú bránu.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Ahmad Fasí (Egypt).
     
    85
    Do konca zápasu ostáva päť minút, stále platí stav 1:1! V druhom zápase už Uruguaj vyhráva 3:0 a stáva sa tak víťazom tejto skupiny a do osemfinále pôjde z prvého miesta. O treťom mieste však ešte rozhodnuté nieje.
    84.
     
    84
    Zaujímavá situácia na polovici Saudskej Arábie! Salah získal loptu a potiahol ju pred pokutové územie, tam našiel výbornou prihrávkou Sobhiho, ktorý vo veľkej šanci však brankára Musáilima neprekonal! Napokon však opakované závery ukázali, že sa jedno o ofsajd.
     
    83
    V závere zápasu sa nám útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale stále platí nerozhodný stav 1:1! Oba tímy však ešte ukazujú chuť po víťazstve.
     
    82
    Striedanie v tíme Egypt: z ihriska odchádza Trézéguet, prichádza Kahraba.
     
    81
    Po nedovolenom zákroku zahrávala Saudská Arábia priamy kop, ale ani ten nič zaujímavého neponúkol. Egypt však odvrátil loptu za postrannú čiaru a tak jeho súpera ešte môže zaútočiť.
     
    80
    Striedanie v tíme Saudská Arábia: z ihriska odchádza Fahád Muválad, prichádza Jahjá Šahrí.
     
    79
    Ani ten však nič zaujímavého neponúkol, ale Egypt hrá teraz veľmi aktívne a znova sa usadil na súperovej polovici. Snáď teda ešte uvidíme do konca zápasu zaujímavé situácie.

    Miroslav Revaj

    Góly: 45+6. Faradž (pen.), 90+5. Davsárí – 22. M. Salah

    Karty:   45+5. Gabr (EGY), 86. Fasí (EGY)

    Nepremenená penalta: 41. Haddarí (EGY), brankár Muválad zneškodnil


    Saudská Arábia: Musáilim – Braík (C), Os. Havsáví, M. Havsáví, Šahrání – Bahabrí (65. Asírí), Faradž, Utajf, Mudžahví, Davsárí – Muválad (80. Šahrí).
    Náhradníci: Majúf, Uvaís – Buláihí, Harbí, Om. Havsáví, Džasím, Chaibárí, Chaíbrí, Kanú, Šahrí, Asírí, Šáhlaví.

    Egypt: Haddarí (C) – Fasí, Gabr, Hegází, Abdal Šáfí – Alnaní, Hamad – M. Salah, Saíd (46. Vardá), Trézéguet (82. Kahraba) – Muhsín (64. Sobhi).
    Náhradníci: Akramí, Šanáví – Almuhammadí, Ašraf, Hamdí, Samír, Gábir, Mursí, Kahraba, Shikabala, Sobhi, Vardá.

    Rozhodca: Wilmar Roldan (Kolumbia) – Alexander Guzman (Kolumbia), Cristian Cruz De La (Kolumbia) – Ricardo Montero (Kostarika)