Uruguaj – Rusko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Egypt 2:1 (kon.) | Irán – Portugalsko 1:1 (kon.)
Španielsko – Maroko 2:2 (kon.)
koniec
Saudská Arábia
2:1 (1:1)
Egypt
Pondelok 25.06.2018, 16:00 • Volgograd Arena, Volgograd • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
    90+5. Sálim Davsárí (KSA) - 2:1
     
    90+5
    Tím Saúdská Arábie práve strelil gól!

    Tak to je neuveriteľné! Saudská Arábia útočila až do konca a napokon druhým gólom v zápase otáča skóre vo svoj prospech a so šampionátom v Rusku sa rozlúči víťazne! V pokutovom území Egypta vznikol poriadny zmätok, k lopte sa dostal SÁLIM DAVSÁRÍ a presnou strelou k tyčke prekonáva brankára Haddarího, ktorý tak svoj posledný zápas v drese Egypta mať úspešný nebude, 2:1 pre Saudskú Arábiu!
     
    86
    Žltú kartu dostáva Ahmad Fasí (Egypt).
    84.
     
    84
    Zaujímavá situácia na polovici Saudskej Arábie! Salah získal loptu a potiahol ju pred pokutové územie, tam našiel výbornou prihrávkou Sobhiho, ktorý vo veľkej šanci však brankára Musáilima neprekonal! Napokon však opakované závery ukázali, že sa jedno o ofsajd.
     
    82
    Striedanie v tíme Egypt: z ihriska odchádza Trézéguet, prichádza Kahraba.
     
    80
    Striedanie v tíme Saudská Arábia: z ihriska odchádza Fahád Muválad, prichádza Jahjá Šahrí.
     
    70
    A po rohovom kope prišiel ďalší výborný zákrok egyptského brankára! Asírí sa dostal pred bránou do zakončenia hlavou, ale Haddarí aj v tomto prípade podržal svoj celok.
    69.
     
    69
    Veľa nechýbalo a Saudská Arábia mohla vyhrávať o jeden gól! V pokutovom území si na centrovanú loptu najvyššie vyskočil Mudžahví a jeho pokus pod brvno hlavou výborným zákrokom vyrazil do bezpečia brankár Haddarí!
     
    65
    Striedanie v tíme Saudská Arábia: z ihriska odchádza Hattán Bahabrí, prichádza Muhannad Asírí.
     
    64
    Striedanie v tíme Egypt: z ihriska odchádza Marván Muhsín, prichádza Ramadán Sobhi.
     
    62
    Pred bránou Egypta sa schyľovalo k nebezpečenstvu, ale na poslednú chvíľu dobre zasiahla egyptská obrana pred Davsárím, ktorý sa už chystal k strele z tesnej blízkosti!
     
    57
    Teraz sme však už boli svedkami nebezpečnej situácie! Po centrovanej lopte sa do zakončenia hlavou dostal Trézéguet, ale jeho pokus ide tesne nad bránu súpera. Musáilim už rýchlo rozohral loptu na svojich spoluhráčov.
     
    46
    Striedanie v tíme Egypt: z ihriska odchádza Abdalláh Saíd, prichádza Amr Vardá.
    45+6. Salmán Faradž (KSA) - 1:1
     
    45+6
    Tím Saúdská Arábie práve strelil gól!

    Loptu si na biely bod postavil SALMÁN FARADŽ a ten už penaltu s veľkým prehľadom premieňa, keď si vybral opačnú stranu ako brankár Haddarí, ktorý tak prišiel o svoje čisté konto a Saudská Arábia sa raduje z prvého gólu na svetovom šampionáte v Rusku a vyrovnáva stav zápasu na 1:1!
     
    45+5
    Žltú kartu dostáva Alí Gabr (Egypt).
     
    45+4
    Tak predsa len to je penalta! Saudská Arábia získava druhú možnosť na prvý gól na tomto šampionáte. V tomto prípade zrejme uvidíme aj žltú kartu.
    45+2.
     
    45+2
    Bola nariadená penalta pre Saudskú Arábiu! Hlavný rozhodca zápasu Roldan nariaďuje druhý pokutový kop v tomto zápase pre Saudskú Arábiu! Ešte sa však Roldan ide poradiť s videom. Muválada bol Gabrim potiahnutý k zemi, ale zdá sa, že sa o nedovolený zákrok nejednalo.
    41. Fahád Muválad (KSA)
     
    41
    45-ročný brankár Egypta je hrdinom svojho celku! Fahád Muválad nepremieňa pokutový kop, pretože egyptský brankár smer strely uhádol a výborným zákrokom vyrazil loptu do žrde a následne loptu na rohový kop odvrátila obrana Egypta!
    39.
     
    39
    Bola nariadená penalta pre Saudskú Arábiu! Ahmad Fasí zahral v pokutovom území rukou a tak má Saudská Arábia veľkú šancu dosiahnuť svoj prvý gól na tomto šampionáte a vyrovnať stav tohto stretnutia.
    37.
     
    37
    Prvá veľká šanca Saudskej Arábie v tomto zápase! Faradž sa dostal k lopte a vyslal nebezpečnú strelu na bránu Egypta, dobre však zasiahol obranca Hegází a loptu odvracia na rohový kop!
    34.
     
    34
    Po dlhšej dobe však prišla ďalšia zaujímavá situácia! V pokutovom území súpera sa k odrazenej lopte dostal Trézéguet, ale jeho zaujímavé zakončenie smeruje vedľa brány Saudskej Arábie.
    24.
     
    24
    Veľa nechýbalo a Egypt mohol vyhrávať 2:0! Salah sa opäť dostal za obranu súpera a postupoval sám na brankára Musáilima, pokúsil sa o ďalší lob, ale tento jeho pokus smeruje tesne vedľa brány!
    22. Mohamed Salah (EGY) - 0:1
     
    22
    Egypt dal gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! V strede poľa stratila Saudská Arábia zbytočne loptu po nepresnej prihrávke, pred pokutové územie súpera si úspešne nabehol MOHAMED SALAH a krásnym lobom ponad brankára Musáilima posiela Egpyt do vedenia 2:0! Prvá strela do priestoru brány teda hneď končí gólom.
    15.
     
    15
    Táto akcia futbalistov v zelenom však už vyzerala nebezpečne! Loptu si v strede poľa prevzal Davsárí a vpadol do otvorenej egyptskej obrany, vyskúšal to strelou spoza pokutového územia a jeho pokus ide len tesne nad bránu súpera.

    Miroslav Revaj

    Góly: 45+6. Faradž (pen.), 90+5. Davsárí – 22. M. Salah

    Karty:   45+5. Gabr (EGY), 86. Fasí (EGY)

    Nepremenená penalta: 41. Haddarí (EGY), brankár Muválad zneškodnil


    Saudská Arábia: Musáilim – Braík (C), Os. Havsáví, M. Havsáví, Šahrání – Bahabrí (65. Asírí), Faradž, Utajf, Mudžahví, Davsárí – Muválad (80. Šahrí).
    Náhradníci: Majúf, Uvaís – Buláihí, Harbí, Om. Havsáví, Džasím, Chaibárí, Chaíbrí, Kanú, Šahrí, Asírí, Šáhlaví.

    Egypt: Haddarí (C) – Fasí, Gabr, Hegází, Abdal Šáfí – Alnaní, Hamad – M. Salah, Saíd (46. Vardá), Trézéguet (82. Kahraba) – Muhsín (64. Sobhi).
    Náhradníci: Akramí, Šanáví – Almuhammadí, Ašraf, Hamdí, Samír, Gábir, Mursí, Kahraba, Shikabala, Sobhi, Vardá.

    Rozhodca: Wilmar Roldan (Kolumbia) – Alexander Guzman (Kolumbia), Cristian Cruz De La (Kolumbia) – Ricardo Montero (Kostarika)