Uruguaj – Rusko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Egypt 2:1 (kon.) | Irán – Portugalsko 1:1 (kon.)
Španielsko – Maroko 2:2 (kon.)
koniec
Španielsko
2:2 (1:1)
Maroko
Pondelok 25.06.2018, 20:00 • Kaliningrad stadion (Kaliningrad) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme opäť mali možnosť vidieť dva presné zásahy. Aktívnejšie však hralo Španielsko, ale dlho sa nevedelo presadiť. V 81. minúte prišiel druhý šok v tomto zápase, keď Nasjrí po rohovom kope poslal Maroko opäť od vedenia o jeden gól. Španielom sa však v nadstavenom čase podarilo vyrovnať na konečných 2:2 zásluhou Aspasa.

    Po remíze Portugalska s Iránom 1:1 teda Španielsko obsadilo prvé miesto v skupine, z druhej pozície postupuje do osemfinále Portugalsko. Tretí skončil Irán s 3 bodmi a posledné Maroko s 1 bodom.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:19:00)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Prebieha už posledná minúta nadstaveného času, ale keďže sa dlho konzultoval situácia pri vyrovnávajúcom góle, tak sa ešte nadstavený čas predĺži.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Achraf Hakimí (Maroko).
    90+2. Iago Aspas (ESP) - 2:2
     
    90+2
    Španielsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Sledovali sme center do pokutového územia marockej reprezentácie, centrovaná lopta sa dostala k IAGOVI ASPASOVI a ten so šťastím dostáva loptu do siete súpera – 2:2! Celú situáciu ešte skúmalo video kvôli ofsajdu, ale gól napokon platí a tak sa Španielsko posúva na prvé miesto v skupine.
     
    90
    Druhý polčas sa predĺži o 4 minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, očakáva sa údaj o nadstavenom čase. Španielsko je usadené na útočnej polovici a tlačí sa do zakončenia.
    88. Marco Asensio (ESP)
     
    88
    Španielsko už sústreďuje všetky svoje sily na útočenie, ale obrana Maroka je stále pozorná a súpera do ničoho nepúšťa.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Munír (Maroko).
     
    86
    Maroko čelilo ďalšiemu priamemu kopu, ktorý však úspešne ubránilo a tak drží vynikajúci výsledok vo svojom poslednom vystúpení na tomto šampionáte.
     
    85
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Azíz Buhaddúz.
     
    84
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Rodrigo.
     
    83
    Aj za takéhoto stavu Španielsko postupuje ďalej, ale takýto výsledok zrejme nikto nečakal. Do konca zápasu však ešte nejaký ten čas ostáva, stať sa teda môže čokoľvek.
    81. Júsuf Nasjrí (MRK) - 1:2
     
    81
    Maroko dalo gól!
    Senzácia v Kaliningrade pokračuje! Po rýchlom protiútoku získalo Maroko rohový kop a po ňom sa raduje z druhého gólu v tomto zápase. Na centrovanú loptu si v pokutovom území najvyššie vyskočil JÚSUF NASJRÍ a posiela hlavou Maroko do vedenia 2:1!
    81. Gerard Piqué (ESP) - 1:2
     
    79
    Maroko sa však stále prezentuje úspešnými protiútokmi, ktoré vedia byť veľmi nebezpečné. Španielsko si tak musí dávať pozor aj v zadných radoch.

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. Isco, 90+2. Aspas – 14. Butaíb, 81. Nasjrí

    Karty:   31. Isco (ESP) – 22. El Ahmádí (MRK), 29. N. Amrabat (MRK), 32. Busufa (MRK), 87. Munír (MRK), 90+3. Hakimí (MRK)


    Španielsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Th. Alcântara (74. Asensio) – D. Silva (84. Rodrigo), Isco, Iniesta – D. Costa (74. Aspas).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Saúl Ñíguez, Koke, Rodrigo, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio.

    Maroko: Munír – Dirár, M. da Costa, Saïss, Hakimí – El Ahmádí, Busufa (C) – N. Amrabat, Bilhanda (64. Fadr), Zijach (85. Buhaddúz) – Butaíb (72. Nasjrí).
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Mendyl, Benatia, El Kábí, Fadr, Harít, Nasjrí, Buhaddúz, S. Amrabat, Carcela-González, Aït Bennasser.

    Rozhodca: Irmatov – Rasulov, Sajdov (všetci UZB)