Uruguaj – Rusko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Egypt 2:1 (kon.) | Irán – Portugalsko 1:1 (kon.)
Španielsko – Maroko 2:2 (kon.)
koniec
Uruguaj
3:0 (2:0)
Rusko
Pondelok 25.06.2018, 16:00 • Aréna Kozmos, Samara • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Uruguaju nadviazali na svoje výkony z MS 2010. Podobne ako v Juhoafrickej republike, tak ani v Rusku nedostali v základnej skupine gól a tešia sa z postupu z najvýhodnejšej pozície. Dnes rozhodli duel s Ruskom už v prvom dejstve, keď strelili dva góly a takisto si vybojovali presilovku po vylúčení Igora Smolnikova. V samotnom závere už len spečatil ich triumf na konečných 3:0 Edinson Cavani. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (18:01:35)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dnešný zápas napokon nedohrá Edinson Cavani. V tretej minúte nastaveného času odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto smeruje hráč portugalského Porta Maximiliano Pereira.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva. Rusko síce základnú skupinu nevyhrá, no napriek tomu môže byť spokojné s postupom do osemfinále, kde ho zrejme čaká náročný súper z Pyrenejského polostrova.
     
    90+1
    Malang Diedhiou pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. Tá prvá je prakticky už na svojom konci. Drvivú väčšinu z nej sa zverenci Óscara Tabáreza tešili z tretieho streleného gólu.
    90. Edinson Cavani (URU) - 3:0
     
    90
    Uruguaj dal gól! Igor Akinfejev predviedol veľmi dobrý zákrok po strele Cristiana Rodrígueza, no z následného rohového kopu inkasuje. Ruský brankár vyrazil hlavičku Diega Godína, ale potom už nestihol reagovať na dorážku EDINSONA CAVANIHO. Toho neubránil Fjodor Kudrjašov.
    90. Cristian Rodríguez (URU)
     
    89
    Ďalší faul Arťoma Dzjubu. Tentokrát si počínal nedovolene v súboji s Diegom Godínom, ktorý ho dnes k absolútne ničomu nepustil. O chvíľu sa nám naplní aj riadny hrací čas dnešného duelu.
     
    88
    Na druhej strane mali Rusi výhodu priameho kopu, ale Alexandr Samedov adresoval veľmi nepresný pas na svojich spoluhráčov. Arťom Dzjuba sa na neho za to patrične hnevá, čo však pramení aj z jeho frustrácie.
     
    87
    Exekútorom priameho kopu bol Giorgian De Arrascaeta. Ten to skúsil priamou strelou od rohovej zástavky a Igor Akinfejev mal čo robiť, aby jeho strelu vyrazil mimo nebezpečného priestoru.
     
    86
    Na druhej strane to skúšal neúnavný Edinson Cavani. Dnes veľmi chce dať gól, ale zatiaľ mu nie je dopriané. Tentokrát jeho zakončenie ľavačkou zblokoval na rohový kop Sergej Ignaševič.
    85. Fjodor Smolov (RUS)
     
    85
    Teraz sa črtala šanca pre ruský tím. Fjodor Smolov sa presadil cez niekoľkých hráčov súpera, vbehol do šestnástky, ale jeho prihrávku na Arťoma Dzjubu kryje Fernando Muslera.
     
    84
    Po rohovom kope sa takmer dostali hráči v modrých dresoch do zakončenia. Na center z ľavej strany však nedosiahol ani Luis Suárez, ani pripravený obranca Martín Cáceres.
     
    83
    Ešte pred rozohraním rohového kopu Uruguaju budeme svedkami ošetrenia na strane Ruska. Zdravotné problémy má Fjodor Kudrjašov, no tréner Stanislav Čerčesov už nemôže striedať.
    82. Cristian Rodríguez (URU)
     
    82
    Igor Akinfejev teraz nepredviedol istý zákrok. Cristian Rodríguez ho preveril strelou spoza pokutového územia, no Rus jeho pokus len vyrazil. Mal však šťastie, že pred Edinsonom Cavanim zasiahol Sergej Ignaševič.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. L. Suárez, 23. Čeryšev (vla.), 90. Cavani

    Karty:   27. Smolnikov (RUS)   36. Smolnikov (RUS)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.
    Uruguaj: Muslera – Coates, Godín (C), Cáceres – Nández (73. C. Rodríguez), Vecino, Torreira, Bentancur (63. De Arrascaeta), Laxalt – L. Suárez, Cavani (90+3. Maxi Pereira).
    Náhradníci: Campaña, Silva – De Arrascaeta, Gómez, Maxi Pereira, G. Silva, C. Rodríguez, C. Sánchez, Stuani, Urretaviscaya, Varela.

    Rusko: Akinfejev (C) – Smolnikov, Kutěpov, Ignaševič, Kudrjašov – Zobnin, Gazinskij (46. Kuzjajev) – Samedov, Al. Mirančuk (60. Smolov), Čeryšev (38. Mário Fernandes) – Dzjuba.
    Náhradníci: V. Gabulov, Luňov – Mário Fernandes, Granat, Semjonov, Golovin, Jerochin, Kuzjajev, An. Mirančuk, Žirkov, Smolov.

    Rozhodca: Malang Diedhiou (SEN) – Djibril Camara (SEN), El Hadji Samba (SEN) – Bamlak Tessema (ETH)