Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazília – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Nemecko
0:1 (0:1)
Mexiko
Nedeľa 17.06.2018, 17:00 • Štadión Lužniki, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj Héctor Herrera. Ten sa snažil trošku zdržať nemeckú rozohrávku, no hlavný rozhodca nemal pre jeho počínanie pochopenie.
     
    89
    Obrovský závar pred mexickou bránou. Po akcii Marca Reusa nepretlačil loptu do brány Mario Gómez. O niekoľko sekúnd neskôr pálil spoza šestnástky striedajúci Julian Brandt, ale svojou strelou opečiatkoval pravú žrď.
     
    88
    Nemecko predsa len mohlo vyrovnať skóre zápasu. Po centri Joshuu Kimmicha z pravej strany hlavičkoval Mario Gómez, ale nemieril presne. Skúsený útočník bol trošku v záklone a preto netrafil priestor brány Guillerma Ochou.
     
    86
    Záverečné striedanie zápasu. Timo Werner po trošku nevýraznom výkone končí a na posledné minúty prichádza na ihrisko Julian Brandt pôsobiaci vo farbách Bayeru Leverkusen.
     
    84
    Ďalšia žltá karta na strane Nemecka. Tentokrát to Mats Hummels prehnal v súboji s Edsonom Álvarezom. Ešte predtým musel zasahovať Guillermo Ochoa po strele Joshuu Kimmicha zo strednej vzdialenosti.
     
    83
    Mexičania sa mohli dostať do rýchleho brejku. V poslednej chvíli však Thomas Müller potiahol za dres Héctora Herreru, za čo si u hlavného arbitra Alireza Faghaniho vykoledoval žltú kartu.
     
    79
    Druhé striedanie na strane Nemecka. Joachim Löw posilňuje útočnú formáciu svojho tímu. Marvin Plattenhardt končí v dnešnom zápase na trávnik prichádza útočnejšie ladený Mario Gómez.
    76. Toni Kroos (GER)
     
    76
    Toni Kroos si pýtal loptu pred hranicou pokutového územia súpera. Joshua Kimmich si to všimol, našiel ho presnou prihrávkou, ale hráč Realu Madrid mieril tesne vedľa ľavej žrde.
     
    73
    Juan Carlos Osorio poslednýkrát v zápase strieda. Rafael Márquez sa zapisuje do futbalovej histórie, keď vyrovnáva rekord Lothara Matthäusa v počte piatich účasť na svetových šampionátoch. Strieda Andrésa Guardada, ktorý mu odovzdáva aj kapitánsku pásku.
     
    66
    Druhé striedanie mexického celku. Na lavičku náhradníkov odchádza Hirving Lozano, ktorý je zatiaľ jediným strelcom zápasu. Na jeho miesto prichádza na necelú polhodinu Raúl Jiménez.
    65. Joshua Kimmich (GER)
     
    60
    Po hodine hry vidíme prvú zmenu v nemeckom kádri. Prvýkrát sa na scéne majstrovstiev sveta predstaví Marco Reus z Borussie Dortmund. Naopak, dnešné stretnutie sa končí pre Samiho Khediru.
     
    58
    Juan Carlos Osorio prvýkrát strieda v dnešnom zápase. Na ihrisko sa dostane Edson Álvarez. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Carlos Vela, ktorý sa pred niekoľkými sekundami mohol dostať do veľkej šance.
     
    40
    Hlavný rozhodca Alireza Faghani z Iránu prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je mexický obranca Héctor Moreno, ktorý úplne zbytočne dostáva žltú kartu za zdržovanie hry.
     
    38
    Veľké šťastie na strane Mexika. Exekútorom priameho kopu po faule na Joshuu Kimmicha bol Toni Kroos. Záložník madridského Realu krásne poslal loptu ponad múr, ale napokon ju nasmeroval do brvna brány Guillerma Ochou.
    35. Hirving Lozano (MEX) - 0:1
     
    35
    Mexiko dalo gól! Majstri sveta doplatili na veľké diery vo svojej defenzíve. Mexičania sa opäť dostali do brejku. Javier Hernández posunul loptu doľava na HIRVINGA LOZANA, ten si šikovne zasekol Mesuta Özila a strelou k pravej žrdi prekonáva Manuela Neuera.
     
    14
    Druhá veľmi dobrá šanca futbalistov z krajiny Aztékov. Po ruke Toniho Kroosa mali hostia výhodu priameho kopu. Miguel Layún presným centrom z pravej strany našiel Héctora Morena, ale jeho hlavičku kryje Manuel Neuer.
     
    2
    Hneď v úvodnej minúte mali veľkú šancu hostia. Hirving Lozano vbehol do pokutového územia, ale jeho strelu z výbornej pozície zblokoval Jérôme Boateng. Po následnom rohovom kope loptu chytá do svojich rukavíc Manuel Neuer.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Lozano

    Karty:   83. T. Müller (GER), 84. Hummels (GER) – 40. H. Moreno (MEX), 90. H Herrera (MEX)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:16.
    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, J. Boateng, Plattenhardt (79. Mario Gómez) – S. Khedira (60. Reus), Kroos – T. Müller, Özil, Draxler – Werner (86. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Trapp – Ginter, Reus, Goretzka, Süle, Rüdiger, Rudy, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo, Ayala, H. Moreno, Gallardo – H Herrera, Guardado (C) (73. R. Márquez) – Layún, Vela (58. E. Álvarez), Lozano (66. Jiménez) – J. Hernández.
    Náhradníci: José Corona, Talavera – R. Márquez, É. Gutiérrez, J. dos Santos, Fabián, Jiménez, G. dos Santos, J. M. Corona, Peralta, Aquino, E. Álvarez.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN)