Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazília – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Kostarika
0:1 (0:0)
Srbsko
Nedeľa 17.06.2018, 14:00 • Samara Arena, Samara • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas začalo Srbsko veľkou aktivitou a v 56. minúte sa parádnym gólom z priameho kopu prezentoval Kolarov, ktorý tak zariadil víťazstvo Srbska 1:0 nad Kostarikou. Potom sa ešte Kostarika snažila o vyrovnanie, ale vyloženú šancu si nevypracovalo a tak Srbsko získava veľmi dôležité tri body a posilňuje svoje šance na postup zo skupine E.

    Dnešný hrací deň pokračuje ešte dvoma zápasmi, od 17:00 sa do akcie dostane úradujúci majster Nemecko, ktoré odohrá stretnutie s Mexikom v rámci skupiny F a o 20:00 budeme pokračovať boj v skupine E, Brazília bude bojovať o body so Švajčiarskom. Aj tieto zápasy vám ponúkneme formou nášho online textového prenosu.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (15:59:50)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Prijović (Srbsko).
     
    90+7
    Napokon k tomu nedôjde, stále ešte pokračujeme v nadstavenom čase. Kostarika je však ďaleko od brány súpera a už by sa nič nemalo stať.
     
    90+6
    Do akcie sa dostane video. Prijović zasiahol do tváre Acostu a tak hlavný rozhodca sa ide poradiť, či tento zákrok treba oceniť kartovým trestom, môže sa pokojne jednať o červenú kartu!
     
    90+5
    V pokutovom území Srbska to vyzeralo na nebezpečnú situáciu, ale postranný rozhodca signalizuje jasný ofsajd. Avizovaných 5 minút uplynulo, kvôli menšiemu prerušeniu ešte hra plynie ďalej.
    90+4.
     
    90+4
    Určitú dobu sa tak teraz nehralo a je teda ešte možné, že sa nadstavený čas trocha natiahne. Kostarika už vrhá všetky svoje sily do útoku.
     
    90+3
    Pri striedačke Kostariky došlo k menšej potyčke. Matić sa chcel rýchlo dostať k lopte, ale tú mu jeden z členov realizačného tímy Kostariky nechcel dať, pretože lopta bola prisúdená tejto reprezentácii. Našťastie to rozhodcovia zvládli a celú situáciu upokojili.
     
    90+3
    Kostarika získala ešte rohový kop, ale Srbsko získava loptu na svoje kopačky a vyváža ju do bezpečia. Vyzeralo to na nádejnú pozíciu pre túto reprezentáciu, ale napokon má loptu vo svojej moci Navas.
     
    90+2
    Do stredu brány smerovala prízemná strela od Gamboa, ale s týmto pokusom nemal Stojković žiadne problémy a trošku teraz môže natiahnuť čas.
     
    90+1
    Nadstavuje sa ešte 5 minút!
    90.
     
    90
    Srbsko sa presunulo pred pokutové územie súpera, k lopte sa dostal Kostić, jeho šikovné zakončenie však putuje tesne nad kostarickú bránu!
     
    89
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Aleksandar Mitrović, prichádza Aleksandar Prijović.
     
    88
    Kostarika sa tak pokúša založiť útočnú akciu, čo sa jej však nedarí a Srbsko stále drží hru ďaleko od svojej brány. Futbalisti v bielych dresoch sa tak už výrazne približujú k trom bodom.
    87.
     
    87
    Nebezpečenstvo sa črtalo v pokutovom území Kostariky! Mitrović sa dostal k lopte, už sa dostával aj do zakončenia z výbornej pozície, ale napokon sa zamotal a padol na zem. Kostarika tak má ešte akú takú nádej.
     
    86
    Srbsku sa darí držať hru ďaleko od svojej brány, teraz navyše má loptu vo svojej moci práve táto reprezentácia a tak sa Kostarika musí brániť.

    Miroslav Revaj

    Góly: 56. Kolarov

    Karty:   22. F. Calvo (CRC), 56. Guzmán (CRC) – 59. Ivanović (SRB), 90+8. Prijović (SRB)


    Kostarika: Navas – J. Acosta, G. González, Ó. Duarte – Gamboa, C. Borges, Guzmán (73. Colindres), F. Calvo – B. Ruiz (C), Venegas (60. Ch. Bolaños) – Ureña (67. J. Campbell).
    Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Oviedo, K. Gutiérrez, Waston, Ch. Bolaños, Colindres, Wallace, Azofeifa, Tejeda, J. Campbell.

    Srbsko: Stojković – Ivanović, Milenković, D. Tošić, Kolarov (C) – Milivojević, N. Matić, S. Milinković-Savić – Tadić (83. Antonio Rukavina), A. Mitrović (89. Prijović), Ljajić (70. Kostić).
    Náhradníci: P. Rajković, Dmitrović – Antonio Rukavina, Spajić, Veljković, Rodić, A. Živković, Grujić, Kostić, Prijović, Radonjić, Jović.

    Rozhodca: Malang Diedhiou – Djibril Camara, El Hadji Samba (všetci Senegal) – Bamlak Tessema Weyesa (Ethiopia)