Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazília – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Nemecko
0:1 (0:1)
Mexiko
Nedeľa 17.06.2018, 17:00 • Štadión Lužniki, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Na majstrovstvách sveta v Rusku sme svedkami prvého veľkého prekvapenia. Nemecko prehráva otvárací zápas s Mexikom 0:1. V druhom polčase tlačilo zverencov Juana Carlosa Osoria, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo. V závere bol blízko strelenia gólu Julian Brandt, ale svojou strelou opečiatkoval žrď. Nationaelf tak napodobňuje Francúzsko z roku 2002 a ako úradujúci majster sveta vstupuje do turnaja prehrou. Hrdinom Mexika je Hirving Lozano, ktorý v 35. minúte ako jediný rozvlnil sieť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:55:35)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Nemecko malo k dispozícii rohový kop. Do pokutového územia prišiel svojim spoluhráčom na pomoc aj Manuel Neuer, ale ani on sa po centri Toniho Kroosa do zakončenia nedostal.
     
    90+2
    Thomas Müller to vymyslel skutočne parádne. Naznačil strelu spoza šestnástky, ale napokon zvolil kolmú prihrávku. Do pokutového územia vbehla hneď trojica hráčov Nemecka, ale pri lopte bol ako prvý Guillermo Ochoa.
     
    90+1
    Práve v týchto chvíľach sa začína trojminútové nadstavenie. Pred niekoľkými sekundami strieľal spoza pokutového územia Jérôme Boateng, ale mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Guillermo Ochoa.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj Héctor Herrera. Ten sa snažil trošku zdržať nemeckú rozohrávku, no hlavný rozhodca nemal pre jeho počínanie pochopenie.
     
    89
    Obrovský závar pred mexickou bránou. Po akcii Marca Reusa nepretlačil loptu do brány Mario Gómez. O niekoľko sekúnd neskôr pálil spoza šestnástky striedajúci Julian Brandt, ale svojou strelou opečiatkoval pravú žrď.
     
    88
    Nemecko predsa len mohlo vyrovnať skóre zápasu. Po centri Joshuu Kimmicha z pravej strany hlavičkoval Mario Gómez, ale nemieril presne. Skúsený útočník bol trošku v záklone a preto netrafil priestor brány Guillerma Ochou.
     
    87
    Jesús Gallardo to skúšal individuálne, ale do šance sa nedostal. Napokon mu lopta ušla mimo hracej plochy, a tak bude môcť odkopávať Manuel Neuer. Samozrejme, ten s rozohrávkou nestráca ani sekundu navyše.
     
    86
    Záverečné striedanie zápasu. Timo Werner po trošku nevýraznom výkone končí a na posledné minúty prichádza na ihrisko Julian Brandt pôsobiaci vo farbách Bayeru Leverkusen.
     
    85
    Mexičania prichádzajú o držanie lopty. Héctor Herrera si pomohol nedovolene v súboji s jedným nemeckým hráčom. Opakované zábery ruskej réžie ukázali, že faulovaným hráčom bol Toni Kroos.
     
    84
    Ďalšia žltá karta na strane Nemecka. Tentokrát to Mats Hummels prehnal v súboji s Edsonom Álvarezom. Ešte predtým musel zasahovať Guillermo Ochoa po strele Joshuu Kimmicha zo strednej vzdialenosti.
     
    83
    Mexičania sa mohli dostať do rýchleho brejku. V poslednej chvíli však Thomas Müller potiahol za dres Héctora Herreru, za čo si u hlavného arbitra Alireza Faghaniho vykoledoval žltú kartu.
     
    82
    Mexiko sa dostalo do ďalšieho brejku, tentokrát aj so zakončením. Z hranice šestnástky pálil prudko Miguel Layún, ale netrafil priestor brány Manuela Neuera. Ten okamžite rozohráva akciu svojho celku.
     
    81
    Nemecko už hrá totálny vabank. Teraz prepadlo v stredovej formácii, ale Mexičania pokazili prečíslenie troch proti dvom. Nie je to dnes prvý prípad, čo by sa nemuselo zverencom Juana Carlosa Osoria vyplatiť.
     
    80
    Toni Kroos mäkučkým centrom hľadal za obrannou líniou súpera Thomasa Müllera. Útočník mníchovského Bayernu reagoval na jeho aktivitu, ale lopty sa skôr zmocnil mexický brankár Guillermo Ochoa.
     
    79
    Druhé striedanie na strane Nemecka. Joachim Löw posilňuje útočnú formáciu svojho tímu. Marvin Plattenhardt končí v dnešnom zápase na trávnik prichádza útočnejšie ladený Mario Gómez.
     
    78
    Na druhej strane sme videli súboj jedného proti jednému. Miguel Layún sa snažil presadiť cez Marvina Plattenhardta. To sa mu aj podarilo, ale jeho zakončenie spoza šestnástky smerovalo nad bránu Manuela Neuera.
     
    77
    Mexičania fantasticky bránia. V priebehu snáď 20 sekúnd zblokovali dve nádejné strely nemeckých hráčov. Edson Álvarez zarmútil Juliana Draxlera a následne po rohovom kope neuspel ani Thomas Müller.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Lozano

    Karty:   83. T. Müller (GER), 84. Hummels (GER) – 40. H. Moreno (MEX), 90. H Herrera (MEX)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:16.
    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, J. Boateng, Plattenhardt (79. Mario Gómez) – S. Khedira (60. Reus), Kroos – T. Müller, Özil, Draxler – Werner (86. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Trapp – Ginter, Reus, Goretzka, Süle, Rüdiger, Rudy, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo, Ayala, H. Moreno, Gallardo – H Herrera, Guardado (C) (73. R. Márquez) – Layún, Vela (58. E. Álvarez), Lozano (66. Jiménez) – J. Hernández.
    Náhradníci: José Corona, Talavera – R. Márquez, É. Gutiérrez, J. dos Santos, Fabián, Jiménez, G. dos Santos, J. M. Corona, Peralta, Aquino, E. Álvarez.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN)