Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazília – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Nemecko
0:1 (0:1)
Mexiko
Nedeľa 17.06.2018, 17:00 • Štadión Lužniki, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    86
    Záverečné striedanie zápasu. Timo Werner po trošku nevýraznom výkone končí a na posledné minúty prichádza na ihrisko Julian Brandt pôsobiaci vo farbách Bayeru Leverkusen.
     
    79
    Druhé striedanie na strane Nemecka. Joachim Löw posilňuje útočnú formáciu svojho tímu. Marvin Plattenhardt končí v dnešnom zápase na trávnik prichádza útočnejšie ladený Mario Gómez.
     
    73
    Juan Carlos Osorio poslednýkrát v zápase strieda. Rafael Márquez sa zapisuje do futbalovej histórie, keď vyrovnáva rekord Lothara Matthäusa v počte piatich účasť na svetových šampionátoch. Strieda Andrésa Guardada, ktorý mu odovzdáva aj kapitánsku pásku.
     
    66
    Druhé striedanie mexického celku. Na lavičku náhradníkov odchádza Hirving Lozano, ktorý je zatiaľ jediným strelcom zápasu. Na jeho miesto prichádza na necelú polhodinu Raúl Jiménez.
    65. Joshua Kimmich (GER)
     
    60
    Po hodine hry vidíme prvú zmenu v nemeckom kádri. Prvýkrát sa na scéne majstrovstiev sveta predstaví Marco Reus z Borussie Dortmund. Naopak, dnešné stretnutie sa končí pre Samiho Khediru.
     
    58
    Juan Carlos Osorio prvýkrát strieda v dnešnom zápase. Na ihrisko sa dostane Edson Álvarez. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Carlos Vela, ktorý sa pred niekoľkými sekundami mohol dostať do veľkej šance.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Lozano

    Karty:   83. T. Müller (GER), 84. Hummels (GER) – 40. H. Moreno (MEX), 90. H Herrera (MEX)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:16.
    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, J. Boateng, Plattenhardt (79. Mario Gómez) – S. Khedira (60. Reus), Kroos – T. Müller, Özil, Draxler – Werner (86. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Trapp – Ginter, Reus, Goretzka, Süle, Rüdiger, Rudy, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo, Ayala, H. Moreno, Gallardo – H Herrera, Guardado (C) (73. R. Márquez) – Layún, Vela (58. E. Álvarez), Lozano (66. Jiménez) – J. Hernández.
    Náhradníci: José Corona, Talavera – R. Márquez, É. Gutiérrez, J. dos Santos, Fabián, Jiménez, G. dos Santos, J. M. Corona, Peralta, Aquino, E. Álvarez.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN)