Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazília – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Kostarika
0:1 (0:0)
Srbsko
Nedeľa 17.06.2018, 14:00 • Samara Arena, Samara • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90+8
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Prijović (Srbsko).
    90.
     
    90
    Srbsko sa presunulo pred pokutové územie súpera, k lopte sa dostal Kostić, jeho šikovné zakončenie však putuje tesne nad kostarickú bránu!
     
    89
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Aleksandar Mitrović, prichádza Aleksandar Prijović.
    87.
     
    87
    Nebezpečenstvo sa črtalo v pokutovom území Kostariky! Mitrović sa dostal k lopte, už sa dostával aj do zakončenia z výbornej pozície, ale napokon sa zamotal a padol na zem. Kostarika tak má ešte akú takú nádej.
     
    83
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Antonio Rukavina.
     
    77
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Pred bránu Kostariky smeroval nebezpečný prízemný center, ktorý Navas len mierne pohladil, do zakončenia sa ešte dostal Kostić, ale ten už nenamieril presne.
     
    73
    Striedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza David Guzmán, prichádza Daniel Colindres.
     
    70
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Adem Ljajić, prichádza Filip Kostić.
     
    67
    Striedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza Marco Ureña, prichádza Joel Campbell.
     
    60
    Striedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza Johan Venegas, prichádza Christián Bolaños.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Branislav Ivanović (Srbsko).
    56. Aleksandar Kolarov (SRB) - 0:1
     
    56
    Srbsko dalo gól!
    Je tu otvárací gól tohto zápasu! Po nedovolenom zákroku získalo Srbsko priamy kop z veľmi nebezpečnej pozície a Srbi tak svoj veľký tlak pretavili v prvý presný zásah na MS v Rusku. Realizáciu priameho kopu si zobral na starosť ALEKSANDAR KOLAROV a krásnou priamou strelou na bránu prekonáva Navasa, ktorý teraz nemal absolútne žiadnu šancu na zákrok, Srbsko vyhráva 1:0!
     
    56
    Žltú kartu dostáva David Guzmán (Kostarika).
     
    51
    Obrovská šanca pre Srbsko! Mitrović si krásne nabehol za obranu Kostariky a dostal sa sám pred bránu súpera, ale brankár Navas vytiahol vynikajúci zákrok a loptu vyráža na rohový kop! Brankár Realu Madrid je tak veľkou oporou svojho celku v tomto zápase.
     
    43
    Krásne nožničky teraz ukázal v pokutovom území Milinković-Savić, ale jeho pokus dokázal vyraziť do bezpečia Navas! Postranný rozhodca však následne ukazuje ofsajd, ale ten v žiadnom prípade nebol. Zrejme, keby ten gól padol, do hry by sa dostalo video.
    27.
     
    27
    Je tu však gólová situácia pre Srbsko! Milinković-Savić si krásne nabehol za obranu súpera v pokutovom území, prebral si pas od Kolarova, ale sám pred Navasom zaváhal, keď jeho nevydarenú strelu pohodlne chytá brankár Navas!
    22. Francisco Calvo (CRC)
     
    22
    Žltú kartu dostáva Francisco Calvo (Kostarika).
     
    15
    Teraz však prišla hrozba aj pred kostarickou bránou! Ivanović potiahol loptu až do pokutového územia po kraji obrany, následne prihrával pred bránu na Mitrovića, ale na poslednú chvíľu dobre zasiahla obrana Kostariky a loptu upratala do bezpečia.
    12.
     
    12
    Druhá veľká šanca pre Kostariku! Po rohovom kope sa pred bránou súpera dostal do zakončenia González, ale jeho hlavička v dobrej pozícii ide len tesne nad bránu Srbska! Stojković tak mal teraz veľké šťastie.
    2.
     
    2
    Hneď v úvode zápasu zahrávalo Srbsko rohový kop, ktorý však Kostarika ubránila reprezentanti tejto krajiny sa ihneď dostali do útočnej akcie! V pokutovom území postupoval na bránu súpera Ureña, ale Stoković výborným zákrokom posiela loptu na rohový kop!

    Miroslav Revaj

    Góly: 56. Kolarov

    Karty:   22. F. Calvo (CRC), 56. Guzmán (CRC) – 59. Ivanović (SRB), 90+8. Prijović (SRB)


    Kostarika: Navas – J. Acosta, G. González, Ó. Duarte – Gamboa, C. Borges, Guzmán (73. Colindres), F. Calvo – B. Ruiz (C), Venegas (60. Ch. Bolaños) – Ureña (67. J. Campbell).
    Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Oviedo, K. Gutiérrez, Waston, Ch. Bolaños, Colindres, Wallace, Azofeifa, Tejeda, J. Campbell.

    Srbsko: Stojković – Ivanović, Milenković, D. Tošić, Kolarov (C) – Milivojević, N. Matić, S. Milinković-Savić – Tadić (83. Antonio Rukavina), A. Mitrović (89. Prijović), Ljajić (70. Kostić).
    Náhradníci: P. Rajković, Dmitrović – Antonio Rukavina, Spajić, Veljković, Rodić, A. Živković, Grujić, Kostić, Prijović, Radonjić, Jović.

    Rozhodca: Malang Diedhiou – Djibril Camara, El Hadji Samba (všetci Senegal) – Bamlak Tessema Weyesa (Ethiopia)