Uruguaj – Uzbekistan 3:0 (kon.) | Irán – Litva 1:0 (kon.) | Chorvátsko – Senegal 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Japonsko 2:0 (kon.) | Nemecko – Saudská Arábia 2:1 (kon.) | Poľsko – Čile 2:2 (kon.)
koniec
Poľsko
2:2 (2:1)
Čile
Piatok 08.06.2018, 20:45 • INEA stadion, Poznaň • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa napokon podarilo Čile vyrovnať, aj keď aktívnejšie hrala domáca reprezentácia. V 56. minúte tak Albornoz stanovil konečný výsledok tohto prípravného zápasu – 2:2! Poľsko je však určite sklamané, predsa len vyhrávalo o dva góly a bolo v tomto zápase miernym favoritom.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:38:21)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Už čakáme na údaj o nadstavenom čase. Hlavný rozhodca Paolo Silvio Mazzoleni z Talianska však nemá dôvod, aby dlhý polčas nejako výrazne predlžoval.
     
    88
    Striedanie v tíme Čile: z ihriska odchádza Díaz, prichádza Sierralta.
     
    87
    Striedanie v tíme Čile: z ihriska odchádza Castillo, prichádza Cuevas.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Araos (Čile).
     
    85
    Až na ten vyrovnávajúci gól, sme v druhom polčase nič zaujímavého nevideli a nemení sa to ani v jeho závere. Zrejme už ani jeden z celkov nemá motiváciu zmeniť tento stav.
     
    83
    Loptu na svojich kopačkách drží Poľsko, ale má problém preniknúť smerom dopredu. Čas sa už teda začína krátiť, stále platí vyrovnaný stav 2:2.
     
    82
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Rybus, prichádza Bereszyński.
     
    81
    Striedanie v tíme Čile: z ihriska odchádza Sagal, prichádza Bizama.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva približne 10 minút, možno nejaký ten nadstavený čas. Dianie na ihrisku sa však nijak výrazne nemení a zápas stále smeruje k remízovému koncu.
     
    79
    Spomínaný rohový kop však nič zaujímavého neponúkol a tak je pri lopte poľská reprezentácia. Uvidíme, čo nám teda prinesie záverečná časť tohto prípravného stretnutia.
     
    78
    Po rýchlom prechode na útočnú polovicu získavajú hostia rohový kop, takže sa teraz domáci budú musieť mať na pozore.
     
    77
    Lopta sa však teraz dostáva na kopačky hosťujúceho celku. Ani Čile sa však ďaleko nedostáva, aj domáci predvádzajú úspešnú defenzívu. Poľskí fanúšikovia vy však najradšej videli ofenzívnejšie divadlo.
     
    76
    Pri lopte je teraz domáca reprezentácia, ktorá sa snaží postupnými prihrávkami preniknúť na útočnú polovicu. Čile však dobre bráni svoje územie a tak domácich do ničoho nepúšťa.
    75. Milik (POL)
     
    75
    Ak by sa tento zápas skončil výsledkom 2:2, pre Poľsko by to bolo sklamaním. Predsa len, bolo v tomto zápase favoritom a hlavne vyhrávalo o dva góly.
     
    74
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Lewandowski, prichádza Teodorczyk.
     
    72
    Zaujímavých situácii teda nepribúda ani na jednej strane. Remízový výsledok sa tak zdá byť čoraz viac reálny, ale oba celky majú k dispozícii ešte nejaký ten čas, aby sa to aspoň pokúsili zmeniť.

    Miroslav Revaj

    Góly: 30. Lewandowski, 34. Zieliński – 39. Valdés, 56. Albornoz

    Karty:   26. Vegas (CLE), 86. Araos (CLE)


    Poľsko: Szczęsny – Piszczek, Bednarek, Pazdan, Rybus – Linetty, Krychowiak – Błaszczykowski, Zieliński, Grosicki – Lewandowski (C)
    Náhradníci: Bialkowski, Fabiański – Jędrzejczyk, Cionek, Góralski, Milik, Teodorczyk, Glik, Peszko, Bereszyński, Kurzawa, Kownacki

    Čile: Arias – Díaz, Roco (C), Maripán, Vegas – Reyes, Sagal, Valdés, Martínez – Castillo, Fernándes
    Náhradníci: Toselli, Collao – Kuscevic, Henríquez, Cuevas, Galdames, Bizama, Rodríguez, Mora, Araos, Albornoz, Lichnovsky, Sierralta, Dávila

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – Filippo Meli, Fabiano Preti (všetci Taliansko)