Uruguaj – Uzbekistan 3:0 (kon.) | Irán – Litva 1:0 (kon.) | Chorvátsko – Senegal 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Japonsko 2:0 (kon.) | Nemecko – Saudská Arábia 2:1 (kon.) | Poľsko – Čile 2:2 (kon.)
koniec
Chorvátsko
2:1 (0:0)
Senegal
Piatok 08.06.2018, 18:00 • Stadion Gradski vrt, Osijek • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčas sme už teda boli svedkami aj presných zásahov. Do vedenia išli hneď v úvode druhého dejstva hostia, keď sa dokázal presadiť Sarr. Chorvátsko však potom prebralo aktivitu na svoje kopačky a gólmi Perišića a Kramarića otočilo vývoj vo svoj prospech a tak v poslednom prípravnom zápase pred svetovým šampionátom zaznamenáva výhru 2:1 nad Senegalom!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:08:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nadstavený čas druhého polčasu sa už čo chvíľa naplní. Už to teda vyzerá, že Chorvátsko zaknihuje pred odchodom do Ruska víťazstvo v tomto prípravnom zápase.
     
    90+3
    V nadstavenom čase sa už teda pokračuje ďalej. Domáca reprezentácia drží svoje tesné vedenie o jeden gól a už to teda vyzerá, že sa nič zaujímavého nestane. Futbal však vie byť nevyspytateľný, hrá sa až do záverečného hvizdu.
     
    90+2
    Hra sa teraz musela prerušiť, ošetrenie si vyžiadal domáci Ćorluka. Snáď sa len snaží takýmto spôsobom naťahovať čas, pretože šampionát sa čo nevidieť začne a prípadné zranenie by mohlo celú situáciu skomplikovať.
     
    90+1
    Až 5 minút sa nadstavuje nad rámec druhého polčasu! To je vzhľadom na prípravné stretnutie dosť neobvyklé, ale dáva to ešte šancu Senegalu niečo vymyslieť.
     
    90
    Do pokutového územia domácich centroval Diouf, ale lopty sa včas zmocnil brankár Subašić, ktorý loptu ukryl do svojho náručia. Chorvátsko sa tak dostáva k lopte a nemá sa teraz kam ponáhľať.
     
    89
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Gueye, prichádza Ch. N'Doye.
     
    88
    Predsa len sa ešte hostia dostávajú do útočných akcií, ale tie im nič zaujímavého neponúkajú. Nič na tom nezmenil ani strelecký pokus Saného, ktorý bol nepresný a bránu domácich nijak neohrozil.
     
    87
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Sakho, prichádza Sow.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Kovačić (Chorvátsko).
     
    85
    Necelých 5 minút má Senegal k dispozícii, aby ešte niečo spravil s týmto nepriaznivým výsledkom. Domáci sú však teraz jednoznačne lepším celkom a súperovi loptu len tak ľahko nedarujú.
     
    84
    Chorvátsko po nedovolenom zákroku získalo priamy kop na súperovej polovici, ale centrovaná lopta doputovala len do pripravených rukavíc brankára Dialloa.
     
    83
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Koulibaly, prichádza Mbodji.
     
    82
    Pri lopte je aj naďalej častejšie domáca reprezentácia, ale momentálne sa nikam nehrnie. Súper sa snaží o vysoké napádanie, ale domáci chyby nerobia a stále držia loptu na svojich kopačkách.
     
    80
    Do konca tohto zápasu ostáva teda ešte 10 minút, možno nejaký ten nadstavený čas. Uvidíme, či domáci už udržia tento stav, alebo sa Senegalu ešte podarí vyrovnať.
    78. Kramarić (CRO) - 2:1
     
    78
    Chorvátsko dalo gól!

    Domáca reprezentácia otáča vývoj zápasu vo svoj prospech! Chorvátsko pokračovalo vo svojej útočnej aktivite a raduje sa tak zo svojho druhého gólu v tomto zápase. V pokutovom území súpera sa k strele dostal ANDREJ KRAMARIĆ, ktoréhu pokus najprv zablokovala obrana Senegalu, ale následne sa reprezentant domáceho tímu dostal k odrazenej lopte a tento jeho pokus už končí za Diallovim chrbtom – 2:1!
     
    78
    Dlhšiu dobu sme už nič zaujímavého nevideli, zápas teda smeruje k remízovému výsledku. Stále však do jeho konca ešte nejaký ten čas ostáva, stať sa teda môže všeličo.

    Miroslav Revaj

    Góly: 63. Perišić, 78. Kramarić – 48. Sarr

    Karty:   86. Kovačić (CRO) – 35. Koulibaly (SNG), 61. Sakho (SNG), 66. A. N'Diaye (SNG), 68. Mané (SNG)


    Chorvátsko: Subašić – Vida, Lovren, Ćorluka, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić (C), Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Livaković, Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Ćaleta-Car, Pivarić, Kovačić, Brozović, Bradarić, Kramarić, Kalinić, Pjaca

    Senegal: Diallo – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly – Ndiaye, Gueye – Niang, Mané, Sarr – Sakho
    Náhradníci: K. N'Diaye, Gomis – Mbodji, Ciss, Wagué, Kouyaté, N'Doye, A. N'Diaye, Sow, Diouf, Konaté, Baldé Diao

    Rozhodca: Ádám Farkas (Maďarsko)