Uruguaj – Uzbekistan 3:0 (kon.) | Irán – Litva 1:0 (kon.) | Chorvátsko – Senegal 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Japonsko 2:0 (kon.) | Nemecko – Saudská Arábia 2:1 (kon.) | Poľsko – Čile 2:2 (kon.)
koniec
Chorvátsko
2:1 (0:0)
Senegal
Piatok 08.06.2018, 18:00 • Stadion Gradski vrt, Osijek • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčas sme už teda boli svedkami aj presných zásahov. Do vedenia išli hneď v úvode druhého dejstva hostia, keď sa dokázal presadiť Sarr. Chorvátsko však potom prebralo aktivitu na svoje kopačky a gólmi Perišića a Kramarića otočilo vývoj vo svoj prospech a tak v poslednom prípravnom zápase pred svetovým šampionátom zaznamenáva výhru 2:1 nad Senegalom!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:08:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nadstavený čas druhého polčasu sa už čo chvíľa naplní. Už to teda vyzerá, že Chorvátsko zaknihuje pred odchodom do Ruska víťazstvo v tomto prípravnom zápase.
     
    90+3
    V nadstavenom čase sa už teda pokračuje ďalej. Domáca reprezentácia drží svoje tesné vedenie o jeden gól a už to teda vyzerá, že sa nič zaujímavého nestane. Futbal však vie byť nevyspytateľný, hrá sa až do záverečného hvizdu.
     
    90+2
    Hra sa teraz musela prerušiť, ošetrenie si vyžiadal domáci Ćorluka. Snáď sa len snaží takýmto spôsobom naťahovať čas, pretože šampionát sa čo nevidieť začne a prípadné zranenie by mohlo celú situáciu skomplikovať.
     
    90+1
    Až 5 minút sa nadstavuje nad rámec druhého polčasu! To je vzhľadom na prípravné stretnutie dosť neobvyklé, ale dáva to ešte šancu Senegalu niečo vymyslieť.
     
    90
    Do pokutového územia domácich centroval Diouf, ale lopty sa včas zmocnil brankár Subašić, ktorý loptu ukryl do svojho náručia. Chorvátsko sa tak dostáva k lopte a nemá sa teraz kam ponáhľať.
     
    89
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Gueye, prichádza Ch. N'Doye.
     
    88
    Predsa len sa ešte hostia dostávajú do útočných akcií, ale tie im nič zaujímavého neponúkajú. Nič na tom nezmenil ani strelecký pokus Saného, ktorý bol nepresný a bránu domácich nijak neohrozil.
     
    87
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Sakho, prichádza Sow.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Kovačić (Chorvátsko).
     
    85
    Necelých 5 minút má Senegal k dispozícii, aby ešte niečo spravil s týmto nepriaznivým výsledkom. Domáci sú však teraz jednoznačne lepším celkom a súperovi loptu len tak ľahko nedarujú.
     
    84
    Chorvátsko po nedovolenom zákroku získalo priamy kop na súperovej polovici, ale centrovaná lopta doputovala len do pripravených rukavíc brankára Dialloa.
     
    83
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Koulibaly, prichádza Mbodji.
     
    82
    Pri lopte je aj naďalej častejšie domáca reprezentácia, ale momentálne sa nikam nehrnie. Súper sa snaží o vysoké napádanie, ale domáci chyby nerobia a stále držia loptu na svojich kopačkách.
     
    80
    Do konca tohto zápasu ostáva teda ešte 10 minút, možno nejaký ten nadstavený čas. Uvidíme, či domáci už udržia tento stav, alebo sa Senegalu ešte podarí vyrovnať.
    78. Kramarić (CRO) - 2:1
     
    78
    Chorvátsko dalo gól!

    Domáca reprezentácia otáča vývoj zápasu vo svoj prospech! Chorvátsko pokračovalo vo svojej útočnej aktivite a raduje sa tak zo svojho druhého gólu v tomto zápase. V pokutovom území súpera sa k strele dostal ANDREJ KRAMARIĆ, ktoréhu pokus najprv zablokovala obrana Senegalu, ale následne sa reprezentant domáceho tímu dostal k odrazenej lopte a tento jeho pokus už končí za Diallovim chrbtom – 2:1!
     
    78
    Dlhšiu dobu sme už nič zaujímavého nevideli, zápas teda smeruje k remízovému výsledku. Stále však do jeho konca ešte nejaký ten čas ostáva, stať sa teda môže všeličo.
     
    76
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Sarr, prichádza Diouf.
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza N'Diaye, prichádza Ndiaye.
     
    75
    K lopte sa dostal domáci Kalinić, ale napokon sa previnil len nedovoleným zákrokom a tak nič zaujímavého pre svoj tím nevymyslel. Pri lopte je už teda Senegal, ktorý kombinuje na svojej polovici.
     
    74
    Hra sa teraz opäť na malú chvíľu prerušila, oba tímy sa išli občerstviť. Tréneri zatiaľ teda aj využili čas, aby rozdali svojim zverencom nejaké tie pokyny.
     
    73
    Pomaly sa blížime do záverečnej časti tohto zápasu. Stále platí nerozhodný stav 1:1, ktorý sa snažia hlavne zmeniť domáci futbalisti. Uvidíme, či sa im to nakoniec aj podarí.
     
    72
    Spoza pokutového územia sa k strele dostal Brozović, ale jeho pokus bol nepresný a priestor súperovej brány netrafil. Diallo sa tak už chystá k svoju odkopu.
     
    71
    A práve domáca reprezentácia začína hrať aktívnejšie, takže sa ich dnešný súper musí brániť. Zaujímavé situácie však stále neprichádzajú.
     
    70
    Prejavujú sa však typické črty prípravného zápasu. Časté striedania a časté prerušenie hry. Senegal by zrejme remízu aj bral, ale Chorvátsko ako favorit zápasu určite chce toto stretnutie vyhrať.
     
    69
    Všetko je teda ešte do konca zápasu otvorené. Momentálne tak platí vyrovnaný stav, ktorý je zdá sa byť spravodlivý. Uvidíme, čo všetko nás ešte do konca druhého dejstva čaká.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Mané (Senegal).
     
    67
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Subašić, prichádza L. Kalinić.
     
    66
    Žltú kartu dostáva A. N'Diaye (Senegal).
     
    65
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Rakitić, prichádza Kovačić.
     
    64
    Striedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Niang, prichádza Baldé Diao.
    63. Perišić (CRO) - 1:1
     
    63
    Chorvátsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Domáci po nedovolenom zákroku Saného získali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti a Chorvátsko sa následne raduje z prvého gólu v tomto zápase. K exekúcii priameho kopu sa postavil IVAN PERIŠIĆ a parádnou strelou prekonáva brankára Dialloa – 1:1!
     
    63
    Domáci celok teda stále prehráva o jeden gól, ale šance na vyrovnanie stále prichádzajú. Obrana súpera však pracuje úspešne, svoj celok však už musel podržať aj brankár Diallo.
     
    62
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Rebić, prichádza Brozović.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Sakho (Senegal).
     
    60
    Nasledoval tak rohový kop domácej reprezentácie, ktorý však už nič zaujímavého neponúkol a tak je pri lopte Senegal, ktorý sa teraz nemá kam ponáhľať.
     
    59
    Kramarić sa ocitol v ďalšej veľkej šanci! V pokutovom území súpera sa dostal k lopte a vyskúšal to strelou pod brvno,ale brankár Diallo sa prezentoval vynikajúcim zákrokom a loptu vyškrabal do bezpečia.
     
    58
    Dlhšiu dobu boli teraz pri lopte práve hostia, ale napokon sa im nič zaujímavého vymyslieť nepodarilo. Hra sa teraz presúva do stredu ihriska, kde oba tímy bojujú o loptu.
     
    56
    Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách. Predbežné skóre však stále hovorí v prospech hosťujúceho Senegalu, ktorý vyhráva o jeden presný zásah.
     
    55
    Po dlhšej dobe sa do útočného výpadu dostal Senegal, ale napokon aj túto snahu hostí prerušuje ofsajd. Chorvátsko tak získava loptu na svoje kopačky.
     
    54
    Aj naďalej prebieha tlak domáceho tímu. Do ďalšieho zakončenia sa opäť dostal Kramarić, ale teraz napálil loptu len do obrancu hostí. Senegal sa teraz snaží hru upokojiť.
     
    53
    Napokon sa ukázalo, že strela domáceho futbalistu bola ešte tečovaná a tak Chorvátsko zahrávalo rohový kop. Ten však už nič zaujímavého nepriniesol a tak si Senegal mohol vydýchnuť.
    52.
     
    52
    Mohlo byť vyrovnané! Chorvátsko sa po zisku lopty okamžite presunulo na útočnú polovicu, Perišić poslal v pokutovom území súpera prihrávku na Kramarića, ale nový muž na ihrisku loptu napálil len do brvna!
     
    51
    Zmenu skóre sa snažil priniesť individuálnym prienikom domáci Rakitić, ale nedokázal nič zaujímavého vymyslieť a tak je pri lopte opäť hosťujca reprezentácia.
     
    50
    Pri lopte je však stále Senegal, ktorý sa teraz nemá kam ponáhľať, pretože predbežný stav hovorí v jeho prospech. Uvidíme teda, kedy prídu ďalšie zaujímavé situácie.
     
    49
    Favorit tohto zápasu tak bude musieť doťahovať náskok svojho súpera. Do konca zápasu je však ešte dostatok času a stať sa teda môže čokoľvek.
     
    48
    Senegal dal gól!
    Vynikajúci vstup hosťujúcej reprezentácie do druhého polčasu! Senegal sa dostal k lopte a okamžite sa tak presunul na útočnú polovicu, kde pokračoval vo svojej aktivite z konca prvého polčasu. Napokon sme boli svedkami presného centru do pokutového územia domácich, ktorého sa zmocnil ISMAÏLA SARR a skvelou strelou prekonáva brankára domácich – 0:1!
    Sarr (SNG) - 0:1
     
    47
    Druhý polčas tohto prípravného zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril Chorvátsku. Domáca reprezentácia sa napokon prebojovala až na útočnú polovicu, ale tam sme boli svedkami len útočného faulu.
     
    46
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Mandžukić, prichádza Kalinić.
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Lovren, prichádza Jedvaj.
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Badelj, prichádza Kramarić.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

    Kedže sa jedná o prípravné stretnutie, dajú sa už očakávať aj nejaké zásahy do zostavy.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto prípravného zápasu, gól sme v ňom napokon nevideli. Hra bola celkom vyrovnaná, oba tímy mali aj po veľkej príležitosti na skórovanie. Väčšie šance mal však prekvapivo Senegal, ale v oboch prípadoch dobre zasiahol brankár Subašić. Všetko je tak ešte do druhého polčasu otvorené, začať by sa mal približne o 19:04.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Chorvátsko sa snažilo odpovedať na tie dve predchádzajúce situácie svojho súpera. Po peknej kombinácii sa dostala lopta pred pokutové územie hostí, kde sa snažil o zakončenie Modrić, ale to sa mu napokon nepodarilo.
     
    45+1
    V prvom polčase sa ešte nadstavujú dve minúty!
     
    45
    Ďalšia nebezpečná situácia v pokutovom území domáceho tímu! Sarr oklamal obranu súpera a tak sa snažil vyslať presný center na nabiehajúceho Maného, ale brankár domácich Subašić dobre čítal hru a včas išiel proti lopte!
     
    44
    Teraz však dokázali hostia pohroziť nebezpečnou strelou! Sarr sa dostal k lopte a tak neváhal a skúsil to na bránu domácich prízemnou strelou, ktorá len tesne minula priestor troch žrdí!
     
    43
    Aj tento útočný výpad hosťujúcej reprezentácie zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Senegal si na podobné prehrešky musí dávať pozor, v prvom polčase do nebolo po prvýkrát.
     
    42
    Záver prvého polčasu stále nič zaujímavého neponúka, oba tímy sa ž zrejme sústredia len na bránenie nerozhodného výsledku a všetko nechajú do druhého polčasu.
     
    40
    Senegal sa zakrátko opäť dostal až do útočného výpadu, ale Mané sa ocitol v ďalšom postavení mimo hru. Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút.
     
    39
    V pokutovom území domáceho tímu sa prezentoval hlavičkou Sakho, ale jeho pokus tesne míňa bránu Chorvátska. K odkopu od svojej brány sa tak chystá Subašić.
     
    38
    S blížiacim sa koncom prvého polčasu tempo hry upadá. Zrejme sa už obe reprezentácie budú snažiť dohrať prvý polčas v pokoji a o všetkom sa tak bude rozhodovať v druhom dejstve.
     
    37
    Rohový kop však už nič zaujímavého nepriniesol a tak je pri lopte Senegal. Pomaly sa blíži záver prvého dejstva, na presný zásah stále márne čakáme.
     
    36
    Domáci po nedovolenom zákroku získali priamy kop. V pokutovom území na centrovanú loptu skákal Ćorluka, ale pred ním obrana súpera odvrátila loptu na rohový kop a tak Chorvátsko ešte zostáva v tlaku.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Koulibaly (Senegal).
     
    34
    Hostia sú aj naďalej pri lopte, ale nikam sa neponáhľajú a skúšajú preniknúť smerom dopredu pomocou postupných prihrávok. Chorvátsko sa teda snaží o vysoké napádanie.
     
    33
    Dlhšiu dobu teraz na útočnej polovici kombinovalo Chorvátsko, ale do žiadnej zaujímavej príležitosti sa domáci reprezentanti nedostali. Pri lopte je už tak Senegal, ktorý sa však nikam neponáhľa.
     
    31
    Rýchly protiútok sa zrodil na domácej strane, ale obrana súpera bola pozorná a aj za cenu nedovoleného zákroku prerušila snahu domácich. Chorvátsko tak pri lopte ešte zostane.
     
    30
    Polhodina z tohto prípravného zápasu už uplynula, stále sme presný zásah nevideli. Oba tímy mali na to po jednej príležitosti, ale tie sa gólom neskončili. Uvidíme, čo nám teda ponúkne zvyšok prvého dejstva.
     
    29
    Domáca reprezentácia získala ďalší rohový kop. Aj exekútorom tohto centru bol Modrić, ale lopta doputovala len k obrane súpera a tak sa nič zaujímavého nezrodilo.
     
    28
    Oba celky sa zatiaľ prezentovali po jednej nebezpečnej situácii, ale viacej zaujímavého sme nevideli. Aj naďalej tak platí, že sledujeme vyrovnaný zápas, čo sa však každú chvíľu môže zmeniť.
     
    27
    Na malú chvíľu sa teraz hra prerušila, hlavný rozhodca Ádám Farkas z Maďarska dal pokyn na občerstvenie sa. Oba tímy tak nabrali sily do zvyšku prvého polčasu.
     
    26
    Hostia získali po nedovolenom zákroku priamy kop. Jeho exekúcie sa ujal Mané, ale nepodarilo sa mu nič zaujímavého vymyslieť a lopta len doputovala na kopačky domácej reprezentácie.
     
    25
    Po rýchlom prechode do útoku sa k zakončeniu na bránu domácich dostal Niang, ale v pokutovom území sa prezentoval len nepresnou strelou z otočky, ktorou trafil bočnú sieť.
     
    24
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Peričić, ale cez obranu súpera sa mu nepodarilo prejsť. Senegal je tak teraz pri lopte, ale nikam sa neponáhľa a snaží sa kombinovať na svojej polovici.
     
    23
    Ofsajd zmaril šancu aj na druhej strane, keďže sa v postavení mimo hru ocitol Rebić. Hra je však aj naďalej celkom vyrovnaná, s čím sa zrejme moc nepočítalo, ale všetko sa razom môže zmeniť.
     
    22
    Senegal však v útoku takisto nič nevymyslel, pretože Sakha bol v postavení mimo hru. Uplynula už polovica z prvého dejstva, na prvý presný zásah stále čakáme.
     
    21
    Útočnú snahu domácich teraz ťahal kapitán Modrić, ale jeho prihrávka bola takisto nepresná a tak pre svojich spoluhráčov nepripravil nič zaujímavého. Chorvátsko sa tak musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    20
    Oba tímy však teraz chybujú vo svojich prihrávkach a tak sa nedostávajú do zakončenia na súperovu bránu. Tempo zápasu sa však začína stupňovať, snáď uvidíme aj viacej zaujímavejších situácii.
     
    19
    O rýchlu odpoveď sa tak snažila domáca reprezentácia, ale ďaleko sa s loptou nedostala a svojho súpera pod žiaden tlak nedostala. Pri lopte je tak opäť Senegal, ktorý sa už snaží vymyslieť ďalšiu nebezpečnú akciu.
    18.
     
    18
    Ale pozor! Senegal sa dostal k svoj prvej veľkej príležitosti v tomto zápase. Celá útočná akcia začala u Mané, ktorý potiahol loptu na útočnú polovicu, následne vyslal presnú prihrávku po zemi na Sakha, ktorý sa pekne zbavil obrancu, ale jeho strelu skvelým zákrokom zlikvidoval brankár Subašić!
     
    17
    Dlho netrvalo a do útoku sa opäť dostali hostia. Gueye sa prezentoval strelou z väčšej vzdialenosti, ale bránu domácich vôbec netrafil a tak jeho celok loptu stráca.
     
    16
    Senegal následne založil rýchly protiútok, ktorý však prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd, v ktorom sa ocitol Sarr. K lopte sa tak dostane domáca reprezentácia.
     
    15
    Chorvátsko zahrávalo prvý rohový kop v tomto zápase. Modrićov center od rohovej zástavky však doputoval len k brankárovi Diallovi, ktorý loptu zobral do svojho náručia.
     
    14
    Snahu o útočnú akciu sme sledovali aj na druhej strane, ale Sané sa už k centrovanej lopte do pokutového územia domácich nedostal. Útočné výpady sa teda začínajú striedať na oboch stranách, ale dlhšiu sme nič zaujímavého nevideli.
     
    13
    Výbornú prácu teraz predviedol domáci kapitán Modrić, ale jeho následnú prihrávku si už jeho spoluhráči pred pokutovým územím nedokázali prebrať a tak mohli hostia ostať pokojní.
     
    12
    Ďaleko sa teraz domáci nedostávajú, pretože ich súper predvádza vysoké napádanie lopty a tak Chorvátsko nemá veľa priestoru na útočenie. Uvidíme, kedy prídu ďalšie zaujímavé momenty na jednej či druhej strane.
     
    11
    O individuálnu akciu sa teraz snažila najväčšia hviezda hosťujúceho celku Mané, ale nepodarilo sa jej prejsť cez obranu domáceho tímu. Pri lopte je teda už Chorvátsko, ale zatiaľ kombinuje len na svojej polovici ihriska.
     
    10
    Hra však zatiaľ nemá zatiaľ nijak rýchle tempo, ale prvý polčas sa stále len rozbieha. Aktéri tohto zápasu sa však určite obávajú aj akéhokoľvek zranenia, ktoré by ich mohlo vyradiť z účasti na svetovom šampionáte.
     
    9
    Častejšie je teraz pri lopte reprezentácia Chorvátska, ale žiadne zaujímavé situácie nepribúdajú. Senegal sa však musí mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by ich súper mohol potrestať.
    8.
     
    8
    Veľa nechýbalo a mohli sme byť svedkami prvé presného zásahu v tomto zápase! Perišić sa dostal k lopte a následne sa mu podarilo odcentrovať do pokutového územia súpera, tam sa k hlavičke dostal Mandžukić, ale ten mieril len tesne vedľa!
     
    7
    Senegal sa dostal do rýchleho protiútoku, ale ani teraz sme nič zaujímavého nevideli. Nepresná prihrávka sa dostala len k brankárovi Subašićovi, ktorý už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    6
    Postupnými prihrávkami prenikli hostia až pred pokutové územie, ale tam dobre zapracovala obrana domáceho celku a nič nebezpečné nedopustila. Uvidíme, čo teraz smerom dopredu predvedie Chorvátsko.
     
    5
    V hre sa už pokračuje ďalej, hosťujúci reprezentant je v poriadku a už sa stihol zapojiť späť do hry. Pri lopte je teraz práve Senegal, ktorý čaká na svoju príležitosť, ako preraziť smerom dopredu.
     
    4
    Dianie na ihrisku sa teraz muselo prerušiť. Hosťujúci Niang ostal po jednom z osobných súbojov ležať na trávniku a tak je už v opatere lekárov. Uvidíme, ako na tom bude Niang po zdravotnej stránke.
     
    3
    Prvý útočný výpad už má za sebou aj hosťujúca reprezentácia, ale obrana domácich si s touto situáciou poradila. Následne sa tak dopredu dostalo Chorvátsko, ale center od Modrića do pokutového územia si obrana hostí postrážila.
     
    2
    Senegal však rýchlo loptu stratil a tak smerom dopredu vyrazila domáca reprezentácia. Hostia sa hneď v úvode ocitli pod menším tlakom, ale Perišićova prihrávka pred pokutové územie našla len obrancov Senegalu a tak sme nič zaujímavého nevideli.
     
    1
    Prvý polčas tohto prípravného zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mala hosťujúca reprezentácia. Chorvátsko odohrá toto stretnutie v čiernych dresoch, Senegal zvolil bielu sadu dresov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, pred úvodným výkopom sú na programe ešte štátne hymny a po nich sa môže odštartovať prvý polčas tohto prípravného zápasu.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Príjemný futbalový podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku prípravného stretnutia medzi reprezentáciami Chorvátska a Senegalu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Oba tímy už nastupujú s tým najlepším čo majú, zrejme v podobných zostavách už nastúpia aj na svetovom šampionáte. V dejisku stretnutia, ktorým je Stadion Gradski vrt v Osijeku je už teda všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Chorvátsko: Subašić – Vida, Lovren, Ćorluka, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić (C), Perišić – Mandžukić

    Náhradníci: Livaković, Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Ćaleta-Car, Pivarić, Kovačić, Brozović, Bradarić, Kramarić, Kalinić, Pjaca

    Senegal: Diallo – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly – Ndiaye, Gueye – Niang, Mané, Sarr – Sakho

    Náhradníci: K. N'Diaye, Gomis – Mbodji, Ciss, Wagué, Kouyaté, N'Doye, A. N'Diaye, Sow, Diouf, Konaté, Baldé Diao
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Chorvátska a Senegalu. Zápas sa začína o 18:00.

    Majstrovstvá sveta vo futbale 2018 sa už nezadržateľne blížia, v prípravných zápasoch ešte pokračujú celky, ktoré sa predstavia na tomto vrcholnom podujatí a majú tak ešte k dispozícii jedno prípravné stretnutie, aby doladili svoju formu a definitívne sa pripravili na svetový šampionát.

    Chorvátsko:
    Táto reprezentácia sa pravidelne objavuje na vrcholových podujatiach. Účasť v Rusku si však Chorvátsko muselo vybojovať až v baráži, keďže v kvalifikačnej skupine obsadilo druhé miesto. Tam napokon narazilo na Grécko, cez ktoré hravo prešlo a tak uvidíme partiu okolo Luku Modrića aj v Rusku. Chorvátsko odohralo v príprave pre MS zatiaľ len tri stretnutia, z ktorých vyhralo len jedno proti Mexiku (1:0) a zvyšné dva prehralo zhodne 0:1 a to s Brazíliou a s Peru.

    Senegal:
    Senegal je trocha na futbalovej mape neznámy, ale po výbornej kvalifikácii sa táto reprezentácia dostala až na svetový šampionát. Najväčší úspech tejto reprezentácie sa datuje v roku 2002, keď na vtedajších MS to Senegal dotiahol až do štvrťfinále. Uvidíme teda, ako sa bude partii okolo hviezdneho Sadia Maného dariť v Rusku. Aj Senegal odohral v príprave len tri stretnutia a všetky tri sa skončili remízou, zrodili sa dva výsledky 0:0 s Bosnou a Hercegovinou a Luxemburskom a remíza 1:1 s Uzbekistanom.

    Favoritom tohto zápasu je určite Chorvátsko. Môžme sa však tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie dvoch účastníkov tohtoročného svetového šampionátu. Z pozície komentátora vám ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 63. Perišić, 78. Kramarić – 48. Sarr

    Karty:   86. Kovačić (CRO) – 35. Koulibaly (SNG), 61. Sakho (SNG), 66. A. N'Diaye (SNG), 68. Mané (SNG)


    Chorvátsko: Subašić – Vida, Lovren, Ćorluka, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić (C), Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Livaković, Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Ćaleta-Car, Pivarić, Kovačić, Brozović, Bradarić, Kramarić, Kalinić, Pjaca

    Senegal: Diallo – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly – Ndiaye, Gueye – Niang, Mané, Sarr – Sakho
    Náhradníci: K. N'Diaye, Gomis – Mbodji, Ciss, Wagué, Kouyaté, N'Doye, A. N'Diaye, Sow, Diouf, Konaté, Baldé Diao

    Rozhodca: Ádám Farkas (Maďarsko)