Mexiko – Škótsko 1:0 (kon.) | Albánsko – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazília – Chorvátsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Peru 0:3 (kon.) | Španielsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Albánsko
1:4 (0:3)
Ukrajina
cz Nedeľa 03.06.2018, 16:00Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:52:26)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:6.
     
    Je konec! Ukrajina zvládla dnešní přátelské utkání a poráží Albánii vysoko 4:1! Po půlhodině hry poslal Ukrajinu do vedení Konopljanka! Albánie se z jeho branky ještě nestihla vzpamatovat a Jarmolenko přidal druhou branku! V závěru poločasu navíc Albánci ztratili koncentraci a Jarmolenko přidal svůj druhý zásah! Po přestávce tempo hry poněkud opadlo. Albánie se branky dočkala až minutu před koncem, kdy se trefil Ndoj. O minutu později však svou druhou branku přidal Konopljanka a Ukrajina tak napsala gólovou tečku za utkáním.
     
    90
    Konec zápasu.
    90. Jevhen KONOPLJANKA - 1:4
     
    90
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajina si o minutu později bere zpět třígólové vedení! Jarmolenko šel sám na brankáře, ale všiml si lépe postaveného JEVHENA KONOPLJANKY, který míč uklidil do prázdné branky!
    89. Emanuele NDOJ - 1:3
     
    89
    Albánie právě vstřelila branku!
    Albánie se přeci jen dočkala! Ukrajinská obrana v závěrečných minutách přeci jen polevila v koncentraci a nechala soupeři prostor! EMANUELE NDOJ vyslal přízemní střelu k tyči, po které se Lunin natahoval marně!
     
    88
    Jarmolenko se v pokutovém území protlačil k centru z levé strany, jenže špičkou kopačky poslal míč pouze do tyče.
     
    87
    Kovalenko se prosmýkl do pokutového území, kde si míč připravil na pravačku, ale pozorný obránce Albánie mu nenechal prostor k zakončení.
     
    86
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Butko, přichází Karavajev.
     
    85
    Andrej Jarmolenko upadl na hranici pokutového území, ale rozhodčí nakonec odpískal pouze přímý kop. Ukrajinci se dožadují penalty, ale je jim to marné.
     
    84
    Jevhen Konopljanka mohl po přímém kopu přidat svůj druhý zásah v utkání! Jeho zakončení z přímého kopu letělo přímo do šibenice, ale Berisha jeho pokus vyškrábl!
     
    83
    Konopljanka si na hranici velkého vápna znovu skvěle pokryl míč a nechal se faulovat. Ukrajinský šikula dnes dělá soupeři velké problémy.
     
    82
    Lunin musel hasit nepřesnou malou domů. Ukrajinský brankář vyrazil na hranici pokutového území, odkud míč odkopl ve skluzu.
     
    81
    Rozehrávky přímého kopu se ujal právě Jevhen Konopljanka, jenže místo přímého zakončení zvolil rozehrávku do kombinace.
     
    80
    Pozorná obrana Albánie zastavila prudkou přihrávku na rozběhnutého Konopljanku. Ukrajinský šikula se krásně uvolnil a nechal se faulovat.
     
    79
    Albánci už působí poněkud rezignovaným dojmem. Fotbalisté v červených dresech se stále nemohou dostat do blízkosti pokutového území.
     
    77
    Konopljanka prošel po levém křídle až na hranici pokutového území, jenže na dlouhou nohu nedokázal vyslal povedený centr před branku.
     
    76
    Butko vybojoval balón na levé straně hrací plochy. Krajní obránce Ukrajiny vyslal přihrávku na polovinu soupeře, kde neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    75
    Balaj se vydal napadat rozehrávku Ukrajiny. Brankář Lunin si jeho dotírání včas všiml a odkopl míč na levé křídlo, kde byl Konopljanka.
     
    74
    Ndaj poslal prudkou přihrávku mezi obránce Ukrajiny. Nikdo v červeném dresu jeho pobídku nepochopil a míč propadl k Luninovi
     
    73
    Butko operoval s míčem na hranici pokutového území. Krajní obránce Ukrajiny poslal přihrávku mezi obránce, ale Jarmolenko nedokázal vypálit.
     
    72
    Početná skupinka albánských fanoušků se skvěle baví. Příznivci Albánie podporují své oblíbence i při nepříznivém stavu.
     
    71
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Zinčenko, přichází Lukančuk.
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Malinovskij, přichází Kovalenko.
     
    70
    Ukrajina zahrávala další rohový kop. Malinovskij odcentroval na zadní tyč, kde brankář Berisha nedosáhl na míč. Naštěstí pro něj za ním nečíhal nikdo ve žlutém.
     
    69
    Selezňov si na malém vápně počkal na přihrávu mezi obránce Albánie a doklepl míč do sítě. Jeho zásah ale kvůli zdviženému praporku asistenta rozhodčího neplatí.
     
    68
    Ndoj se rychle vrátil do pokutového území a hlavou přizvedl centr z pravé strany na rohový kop. Ukrajinci mohou ohrozit branku.
     
    67
    Obraz hry se v posledních minutách prakticky nemění. Oba týmy se snaží útočit středem hrací plochy, ale nikdo z hráčů nedokáža vymyslet průnikovou přihrávku.
     
    66
    Ukrajinci přenáší hru z jedné strany hrací plochy na druhou. Fotbalisté ve žlutých dresech soupeře vůbec nepouštějí na svou polovinu.
     
    65
    Lilaj se na polovině hrací plochy pustil do souboje s Malinovskym. Ukrajinský záložník byl u míče o chvíli dříve a nenechal se o něj obrat.
     
    64
    Selezňov bojoval o míč v blízkosti rohového praporku, kde se mu do cesty postavil obránce Albánie Mavraj, kterého ukrajinský střelec kopl do holeně.
     
    63
    Jevhen Konopljanka diriguje rozehrávku Ukrajiny na levé straně hrací plochy. Ukrajinský fotbalista prošel na hranici šestnáctky, odkud nedokázal vypálit.
     
    62
    Zinčenko zastavil nepřesnou přihrávku na polovinu Ukrajiny, přenesl hru na levou stranu a osamocený Jarmolenko nasbíral pro své spoluhráče cenné vteřinky.
     
    61
    Jarmolenko si řekl o přihrávku na levou stranu, jenže Burda vyslal příliš prudkou pobídku a jeho pokus už nikdo ve žlutém nedohnal na trávníku.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Ukrajina stále drží své vedení. Albánie je sice po změně stran aktivnějším celkem, jenže fotbalisté v červeném se nedostávají do šancí.
     
    59
    Obránci Albánie si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a prakticky soupeřům nepůjčují míč. Ukrajinci jejich kombinaci nikterak nenapadají.
     
    58
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Marlos, přichází Šabanov.
     
    57
    Malinovskij se stačil vrátit na pravou stranu hrací plochy a včasným skluzem zastavil prudkou přihrávku do pokutového území.
     
    56
    Mavraj poslal krásnou přihrávku na levou stranu, kde byl osamocený Manaj, jehož průnik do pokutové území zastavil pozorný Burda.
     
    55
    Lunin nyní vyběhl ven z branky a seřval své spoluhráče. Obránci Ukrajiny totiž nechali moře volného prostoru Lilajovi, jehož rána ale minula branku.
     
    54
    Albánie se už znovu usadila na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Hráči v červených dresech však nedostávají prostor.
     
    53
    Ukrajina zahrávala další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Malinovskij, jehož krátký centr na malé vápno s přehledem odhlavičkoval pozorný Hysaj.
     
    52
    Mavraj zastavil nepřesný odkopl ukrajinských obránců, přehodil si míč na levou nohu, jenže přízemní střelou minul branku o dobrých pět metrů.
     
    51
    Burda diriguje rozehrávku Albánie na vlastní polovině. Stoper v červeném dresu poslal prudkou přihrávku mezi obránce, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    50
    Ukrajina ví, že má v zádech dostatečný náskok a nikam se netlačí. Až nyní se Ukrajinci poprvé po změně stran dostali do útoku, ale Jarmolenko z levé strany neodcentroval přesně.
     
    48
    Mavraj si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku, jenže ze záklonu netrefil míč zrovna ideálně. Jeho projektil proletěl kolem zadní tyče.
     
    47
    Bekim Balaj se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do ofenzivní činnosti. Českým fanouškům dobře známý fotbalista se tlačil do zakončení, ale nedostal prostor.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Besedin, přichází Selezňov.
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Roshi, přichází Memolla.
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Lenjani, přichází Balaj.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovku zcela ovládla Ukrajina! Po půlhodině hry poslal Ukrajinu do vedení Konopljanka! Albánie se z jeho branky ještě nestihla vzpamatovat a Jarmolenko přidal druhou branku! V závěru poločasu navíc Albánci ztratili koncentraci a Jarmolenko přidal svůj druhý zásah!
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Andrej JARMOLENKO - 0:3
     
    45+1
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Třetí branka Ukrajiny v samotném závěru prvního poločasu! Na pěknou přihrávku do pokutového území si naběhl Besedin, který našel osamoceného ANDREJE JARMOLENKA a ten doklepl míč do sítě!
     
    45
    Konopljanka znovu kouzlil v blízkosti rohového praporku, jenže tentokrát si míč ukopl daleko od nohy a už neměl dostatek sil k odcentrování.
     
    44
    Jevhen Konopljanka dohnal dlouhou přihrávku k rohovému praporku, kde se s míčem otočil kolem vyběhnutého obránce, jenže v pokutovém území nebyl nikdo ve žlutém.
     
    43
    Butko podpořil ofenzívu Ukrajiny náběhem po pravé straně hrací plochy, nicméně jeho přihrávka mezi stopery Albánie až k Besedinovi nedoletěla.
     
    42
    Ukrajinští stopeři vyvezli balón na polovinu soupeře, ale ani Ukrajina se v tuto chvíli nikam nežene. Tempo hry po dvou brankách Ukrajiny pořádně opadlo.
     
    41
    Albánie se s míčem na kopačkách usadila na polovině soupeře, jenže nikdo v červeném dresu se zatím nemůže prodrat do palebné pozice.
     
    40
    Mohlo to být 3:0! Besedin si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce, byl jako první u míče, ale už nedokázal propálit vyběhnutého Berishu!
     
    39
    Roshi si efektní patičkou přehodil poněkud statického obránce soupeře, dostal se do pokutového území, ale nepovedenou střelou daroval Luninovi snadný zákrok.
     
    38
    Albánci jsou děním posledních minut poněkud zaskočení. Albánie hrála v úvodní půlhodině utkání opravdu dobře, jenže Ukrajina během šesti minut vsítila dvě branky.
    36. Andrej JARMOLENKO - 0:2
     
    36
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajina navyšuje své vedení na 2:0! ANDREJ JARMOLENKO si tentokrát zpracoval míč na hranici pokutového území, prosmýkl se mezi obránci a střelou nad brankářem poslal míč do sítě!
     
    35
    Ukrajinci se po vstřelení úvodní branky snaží uklidnit hru. Zadáci Ukrajiny kombinují s míčem na kopačkách v zadních řadách a nepouštějí k míči soupeře.
     
    34
    Albánie zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Mavraj, jehož prudkou střelu zastavila čtyřčlenná zeď Ukrajinců.
     
    33
    Albánie se rychle snaží odpovědět. Balkánský výběr se ihned tlačil do útoku, nicméně rozběhnutý Manaj už prudkou přihrávku nezastavil na hrací ploše.
    31. Jevhen KONOPLJANKA - 0:1
     
    31
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajina se dostává do vedení! JEVHEN KONOPLJANKA si naběhl na Jarmolenkovo přiklepnutí a pohotovou střelou placírkou uklidil míč na vzdálenější tyč!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme spíše opatrné utkání. Na trávníku je k vidění velké množství osobních soubojů.
     
    29
    Roshi si udělal prostor k odcentrování, nicméně z pravé strany hrací plochy nedokázal vysokým centrem oslovit nikoho v červeném dresu.
     
    28
    Roshi spěchal s míčem po pravém křídle do pokutového území, ale včas proti němu vystoupil Butko a ostrým skluzem jej připravil o míč. Albánie bude jen vhazovat.
     
    27
    Djimsiti se ujal rozehrávky Albánie na polovině hrací plochy. Albánci jsou v prvním poločase o něco aktivnějším celkem, ale zatím si marně hledají cestičku do šestnáctky.
     
    26
    Slavistický obránce Sobol si ze souboje s Mavrajem odnese nějaký šrám. Krajní obránce Ukrajiny totiž zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník.
     
    25
    Po krátké přestávce k občerstvení se znovu pokračuje ve hře. Hlavní rozhodčí si všiml, že jako poslední se míče dotkl Marlos. Rozehrávat bude Albánie.
     
    23
    Dnešní utkání se hraje před důstojnou diváckou návštěvou. Zejména Albánii přijela do Rakouska podpořit početná skupinka fanoušků.
     
    22
    Malinovskij centroval vnějším nártem z levé strany hrací plochy. Jeho pokus dobře přečetl defenzivní záložník Lilaj, jež míč zastavil na hranici šestnáctky.
     
    21
    Ukrajinský brankář Lunin se znovu zapojil do rozehrávky. Gólman Ukrajiny si všiml volného Zinčenko, který si ale nepotykal se zpracováním.
     
    20
    Veseli přečetl přihrávku na pravou stranu hrací plochy a před rozběhnutým Jarmolenkem odkopl míč do autu. Ukrajina může pokračovat v kombinaci.
     
    19
    Jarmolenko ještě udržel míč na pravé straně, pěknou přihrávkou vybídl ke střele Besedina, jenže ukrajinský útočník bez připravy nezamířil mezi tři tyče.
     
    18
    Manaj spěchal za prudkou přihrávku na hranici pokutového území, nicméně ukrajinský brankář Lunin vystartoval z brankové čáry a balón odkopl do bezpečí.
     
    17
    Ukrajina zahrávala další rohový kop. Fotbalisté ve žlutém se tentokrát rozhodli pro rozehrávku do kombinace, jenže pozorný Mavraj připravil Konopljanku o míč.
     
    16
    Besedin napadal rozehrávku albánských stoperů. Pozorný Hysaj si jeho pohybu včas všiml a před ukrajinským útočníkem přenesl hru na levou stranu.
     
    15
    Jarmolenko obdržel parádní přihrávku mezi dva obránce do pokutového území. Ukrajinský fotbalista se s míčem parádně otočil, ale z otočky neodcentroval zrovna přesně.
     
    14
    Lilaj si třicet metrů od branky přehodil míč na pravačku a vyslal dalekonosnou střelu. Jeho razantní pokus brankář Lunin s přehledem vyrazil mimo tři tyče.
     
    13
    Albánie hraje v úvodních minutách dnešního utkání velice aktivně. Celek z Balkánu aktivně napadá rozehrávku Ukrajiny. Lunin měl velké problémy.
     
    12
    Exekuce rohového kopu se ujal Lilaj. Jeho vysoký centr si v pokutovém území našel obránce Mavraj, který z těžké pozice hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    11
    Hysaj vyvezl míč na polovinu soupeře, našel rozběhnutého Roshiho, který se tlačil do pokutového území, ale Burda se mu včas položil pod nohy a vypíchl mu míč na roh.
     
    10
    Jarmolenko rozhazuje rukama! Největší hvězda ukrajinského výběru se s míčem dostala do pokutového území, jenže v tísni už neměla komu přihrát.
     
    9
    Až nyní se Ukrajina dočkala své první možnosti! Jarmolenko kouzlil s míčem na hranici šestnáctky, poslal jej na malé vápno, jenže nikdo ve žlutém nedopravil míč za brankovou čáru! Besedinovu ránu vykopl Hysaj!
     
    8
    Jevhen Konopljanka se středem hrací plochy tlačil do pokutového území, jenže na jeho hranici se mu do cesty postavil Hysaj, který míč zablokoval.
    7. Lenjani v první šanci
     
    7
    První obrovská šance dnešního utkání! Na přihrávku za obranu Ukrajiny si naběhl osamocený Lenjani, jenže vnějším nártem těsně minul vzdálenější tyč!
     
    6
    Albánci opět kombinují na polovině Ukrajiny, jenže nikdo z nich zatím nenašel odvahu k zakončení. Kombinace balkánského výběru skončila na kopačkách pozorného Sobola.
     
    5
    Malinovskij si v pokutovém území naskočil na vysoký centr z pravé strany hrací plochy, jenže jeho prudká hlavička prosvištěla mimo tři tyče albánské branky.
     
    4
    Jarmolenko se s míčem u nohy z pravého křídla prosmýkl do pokutového území. Pod nohy se mu položil stoper Djimsiti, který míč vypíchl na rohový kop.
     
    3
    Ukrajinci se poprvé v utkání usadili na polovině Albánie. Konopljanka dostal pěknou přihrávku mezi soupeřovy hráče, jenže vinou špatného zpracování se připravil o možnost zakončit.
     
    2
    Hysaj vyvezl míč na polovinu Ukrajiny a poslal prudkou přihrávku za soupeřovu defenzívu. Dobře postavený stoper Krivcov nechal míč propadnout do autu.
     
    1
    Ukrajina obstarala výkop do dnešního utkání. Ukrajinci měli v jeho úvodu velké problémy s rozehrávkou. Stoper Burda vše zvládl s pořádnou dávkou štěstí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Berisha – Veseli, Hysaj, Djimsiti, Mavraj – Lilaj, Ndoj – Roshi, Ramadani, Lenjani – Manaj

    Ukrajina: Lunin – Sobol, Burda, Krivcov, Butko – Zinčenko, Konopljanka – Malinovskij, Romero, Jarmolenko – Besedin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů, které se na světový šampionát do Ruska nepodívají. Ukrajina ale bude českým soupeře v nové Lize národu, a proto bude rozhodně zajímavé Ukrajince sledovat. Ukrajinci skončili v kvalifikační skupině na třetím místě za Chorvatskem, ale o postup bojovali do posledního duelu. Podobně dopadla Albánie, ale ta na druhou Itálii ztrácela propastných deset bodů.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Albánií a Ukrajinou. Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 89. Ndoj – 31. Konopljanka, 36. Jarmolenko, 45+1. Jarmolenko, 90. Konopljanka


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:6.
    Albánsko: Berisha – Veseli, Hysaj, Djimsiti, Mavraj – Lilaj, Ndoj – Roshi (46. Memolla), Ramadani, Lenjani (46. Balaj) – Manaj
    Náhradníci: Lika, Gavazaj, Ajeti, Hoxha, Memolla, Guri, Cikalleshi, Balaj

    Ukrajina: Lunin – Sobol, Burda, Krivcov, Butko (86. Karavajev) – Zinčenko (71. Lukančuk), Konopljanka – Malinovskij (71. Kovalenko), Romero (58. Šabanov), Jarmolenko – Besedin (46. Selezňov)
    Náhradníci: Sydorčuk, Bojko, Karavejev, Selezňov, Lukančuk, Matvijenko, Šabanov