Mexiko – Škótsko 1:0 (kon.) | Albánsko – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazília – Chorvátsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Peru 0:3 (kon.) | Španielsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Brazília
2:0 (0:0)
Chorvátsko
Nedeľa 03.06.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool, Anglicko • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Brazílie si na svojej ceste po Európe pred odchodom na majstrovstvá sveta do Ruska spravili náladu, keď na štadióne Anfield Road v Liverpoole v pomerne kvalitnom zápase z oboch strán zdolali nepríjemné Chorvátsko 2:0. Skóre stretnutia otvoril nádhernou individuálnou akciou v 69. minúte rekonvalescent Neymar, no a víťazstvo Kanárikov zavŕšil z poslednej akcie zápasu po krásnej prihrávke Casemira Roberto Firmino. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (17:56:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Firmino (BRA) - 2:0
     
    90+3
    Brazília dala gól! Tak toto bola ďalšia nádhera zo strany Brazílčanov. Casemiro fantastickým pasom do pokutového územia našiel ROBERTA FIRMINA, ten sa doslova pohral s Danijelom Subašićom a zavŕšil tak dnešné víťazstvo svojho tímu!
     
    90+2
    Práve dvojica Neymar-Firmino sa teraz snažila napádať rozohrávku chorvátskej defenzívy, všetko vyriešil až rezolútnym odkopom Danijel Subašić.
     
    90+1
    Sledovali sme ďalšiu ofenzívnu akciu Brazílie, ktorú z voleja najskôr nezakončil Neymar, no a následne sa do lopty veľmi nevydarene oprel aj Roberto Firmino.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Brazílčania kontrolujú hru s loptou vol svojej moci a zdá sa, že bez väčších problémov dokráčajú k najmä psychologicky dôležitému víťazstvu smerom k šampionátu v Rusku.
     
    89
    Marko Pjaca sa odhodlal k súboju jeden na jedného proti Filipemu Luísovi a napokon sa mu podarilo vybojovať štandardnú situáciu. Z tej však Balkánci nič svetoborné vymyslieť nedokázali.
     
    88
    Danilo zaviezol loptu až do pokutového územia, odovzdal loptu Robertovi Firminovi, tomu však jeho strela nesadla tak, ako si tento brazílsky útočník predstavoval.
     
    87
    Tak konečne máme pre tento duel dostriedané. Šiestym hráčom na strane Chorvátska, ktorý nedohrá dnešný zápas, je Šime Vrsaljko, na jeho miesto vybehne mladý Tin Jedvaj.
     
    86
    Brazílii sa po prechode na útočnú polovicu naskytla príležitosť na ďalšiu štandardnú situáciu. K lopte sa postavil Neymar, tentokrát však jeho technický pokus mieril tesne vedľa brány Danijela Subašića.
     
    85
    Center Marcela Brozovića našiel síce hlavu Andreja Kramarića, jeho hlavička však bola mimoriadne nevýrazná.
     
    84
    Do týchto chvíľ mimoriadne nevýrazný Roberto Firmino chcel vypomôcť v defenzíve svojho tímu, avšak dopustil sa len nedovoleného zákroku proti Mateovi Kovačićovi.
     
    83
    Ivan Rakitić má pre dnešok dohraté, na jeho miesto vybieha Filip Bradarić.
     
    82
    Tempo druhého polčasu je poriadne rozkúskované aj vinou striedaní. Avšak tak to už v prípravných dueloch chodí. Piate striedanie chystá aj Zlatko Dalić.
     
    81
    Philippe Coutinho si pri svojom odchode z trávnika Anfield Road musel vypočuť zo strany fanúšikov FC Liverpool aj nepopulárny piskot. Coutinha nahradil na hracej ploche Fred. No a posledným striedajúcim hráčom na strane Brazílie je Taison, ktorý vybieha na posledné minúty namiesto Williana.
     
    80
    Ivanovi Rakitićovi dnešný zápas absolútne nevychádza. Mateo Kovačić mu teraz pripravil pomerne dobrú streleckú pozíciu, avšak Rakitić neprestrelil hradbu brazílskych tiel.
     
    79
    Neymar sa poriadne hnevá na Michaela Olivera, ktorý nepískal po jeho kontakte so Šimem Vrsaljkom na hranici pokutového územia.

    Jakub Kocourek

    Góly: 69. Neymar, 90+3. Firmino

    Karty:   40. Fernandinho (BRA) – 14. Kramarić (CRO), 38. Perišić (CRO), 78. Rakitić (CRO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 1:3.
    Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Fernandinho – Willian, Gabriel Jesus, Coutinho
    Náhradníci: Ederson, Cássio, Fagner, Filipe Luís, Geromel, Marquinhos, Douglas Costa, Fred, Taison, Neymar, Firmino

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Vida – Badelj, Rakitić – Rebić, Modrić, Perišić – Kramarić
    Náhradníci: L. Kalinić, Strinić, Ćaleta Car, Jedvaj, Mitrović, Pivarić, Brozović, Kovačić, Bradarić, Pjaca, N. Kalinić, Mandžukić

    Rozhodca: Michael Oliver (Anglicko)