Mexiko – Škótsko 1:0 (kon.) | Albánsko – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazília – Chorvátsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Peru 0:3 (kon.) | Španielsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Brazília
2:0 (0:0)
Chorvátsko
Nedeľa 03.06.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool, Anglicko • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
    90+3. Firmino (BRA) - 2:0
     
    90+3
    Brazília dala gól! Tak toto bola ďalšia nádhera zo strany Brazílčanov. Casemiro fantastickým pasom do pokutového územia našiel ROBERTA FIRMINA, ten sa doslova pohral s Danijelom Subašićom a zavŕšil tak dnešné víťazstvo svojho tímu!
     
    87
    Tak konečne máme pre tento duel dostriedané. Šiestym hráčom na strane Chorvátska, ktorý nedohrá dnešný zápas, je Šime Vrsaljko, na jeho miesto vybehne mladý Tin Jedvaj.
     
    83
    Ivan Rakitić má pre dnešok dohraté, na jeho miesto vybieha Filip Bradarić.
     
    81
    Philippe Coutinho si pri svojom odchode z trávnika Anfield Road musel vypočuť zo strany fanúšikov FC Liverpool aj nepopulárny piskot. Coutinha nahradil na hracej ploche Fred. No a posledným striedajúcim hráčom na strane Brazílie je Taison, ktorý vybieha na posledné minúty namiesto Williana.
     
    78
    Ivan Rakitić poriadne nekompromisným sklzom doslova skosil Philippeho Coutinha a za tento zákrok na svojho klubového spoluhráča vidí z rúk Michaela Olivera žltú kartu.
     
    69
    Brazília dala gól! Wow, wow, jednodocho wow! Pre toto NEYMARA miluje snáď celý futbalový svet! Tento brazílsky kúzelník si vypýtal loptu na ľavé krídlo, doslova zosmiešnil celú obrannú štvoricu Chorvátska a následne nekompromisne zakončil delovkou z tesnej blízkosti, ktorá sa navyše obtrela o brvno brány Danijela Subašića! Nádherný futbalový moment!
    Neymar (BRA) - 1:0
     
    65
    Po štvrtý raz strieda aj brazílsky kouč Tite. Tentokrát ide o zmenu v defenzívnej formácii, keď Mirandu na poste stopéra nahradí Marquinhos.
     
    64
    Keďže ide o priateľské stretnutie, obaja tréneri majú možnosť až šiestich striedaní. Štvrtým futbalistom na strane Chorvátska, ktorý dnešný duel nedohrá, je útočník Ante Rebić, na ktorého miesto vybieha mladý Marko Pjaca.
     
    61
    Po tretí raz strieda aj Chorvátsko. Z ihriska odhcádza Milan Badelj a na jeho miesto vybieha Mateo Brozović.
     
    60
    Dvojité striedanie na strane Brazílie. Pre dnešok dohrali Marcelo a Gabriel Jesus, na ich miesta vybieha dvojica Filipe Luís a Roberto Firmino.
     
    59
    Obrovská príležitosť Chorvátska! Skvelý center z ľavej strany poslal do pokutového územia Andrej Kramarić a k mimoriadne nebezpečnej hlavičke sa dostal Ante Rebić. Brankár Alisson však vytiahol fantastický zákrok!
     
    58
    Zlatko Dalić pripravil tentokrát celkom zaujímavé striedanie. Luku Modrića strieda pri výmene post za post jeho nielen reprezentačný, ale aj klubový spoluhráč z Realu Madrid Mateo Kovačić.
     
    53
    Po prvý raz v zápase strieda aj Zlatko Dalić. Chorvátsky kouč z ihriska sťahuje jedného z lídrov defenzívy Vedrana Ćorluku a na jeho pozíciu posiela Dujeho Ćaletu Cara.
     
    46
    Brazílsky tréner Tite si do druhého polčasu pripravil zmenu, na ktorú čakali všetci fanúšikovia Kanárikov. Z ihriska totiž stiahol Fernandinha, čo je však dôležitejšie, na jeho miesto poslal Neymara – najväčšiu hviezdu svojho výberu.
     
    40
    Veľmi škaredý moment sa práve odohral na trávniku Anfield Road. Fernandinho vystrčil v súboji so Šimem Vrsaljko svoju nohu až príliš vysoko a mimoriadne škaredým zákrokom zasiahol chorvátskeho obrancu. Môže tak byť rád, že vidí len žltú kartu. Ak by z toho bolo vylúčenie, nemohol by sa Fernandinho v žiadnom prípade čudovať.
     
    38
    Luka Modrić zbytočne váhal v súboji s Gabrielom Jesusom s prihrávkou, o loptu prišiel a jeho zaváhanie tak musel proti rozbehnutému brazílskemu kanonierovi aj za cenu žltej karty napraviť Ivan Perišić.
     
    31
    Teraz však Kanárici prešli veľmi rýchlo do protiútoku a chorvátski futbalisti teraz dvojnásobne ďakujú Vedranovi Ćorlukovi. Ten najskôr vykopával z bránkovej čiary technický pokus Williana, aby následne mimoriadne obetavo zblokvoal tvrdý projektil Paulinha.
     
    29
    Takmer polhodinu trvalo, kým sme sa dočkali nejakého trvalejšieho tlaku zo strany jedného či druhého tímu. Po rýchlom prechode Chorvátov do ofenzívy sa naskytla najskôr príležitosť pre Andreja Kramarića, ale aj Anteho Rebića, avšak ani jeden z nich sa napokon k zakončeniu neodhodlal.
     
    16
    Pokračujeme ďalej a Alisson musel riešiť ďalšiu nádejnú príležitosť Chorvátska. Andrej Kramarić znova dobre napádal, vybojoval loptu pre Ivana Perišića, ktorého projektil nadvakrát skrotil brazílsky gólman.
    14. Kramarič (CRO)
     
    14
    Po rozohrávke nakrátko odkopu od brány Alisssona sa až s príliš veľkou vervou pustil do napádania Thiaga Silvu Andrej Kramarić, ktorý napokon veľmi nepríjemne zasiahol brazílskeho stopéra a vidí tak aj žltú kartu.
     
    13
    No a mohol z toho byť otvárací gól zápasu! Center Luku Modrića od pravej rohovej zástavky našiel vo výskoku Dejana Lovrena a jeho hlavička len veľmi tesne minula pravú žrď Alissonovej brány!

    Jakub Kocourek

    Góly: 69. Neymar, 90+3. Firmino

    Karty:   40. Fernandinho (BRA) – 14. Kramarić (CRO), 38. Perišić (CRO), 78. Rakitić (CRO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 1:3.
    Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Fernandinho – Willian, Gabriel Jesus, Coutinho
    Náhradníci: Ederson, Cássio, Fagner, Filipe Luís, Geromel, Marquinhos, Douglas Costa, Fred, Taison, Neymar, Firmino

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Vida – Badelj, Rakitić – Rebić, Modrić, Perišić – Kramarić
    Náhradníci: L. Kalinić, Strinić, Ćaleta Car, Jedvaj, Mitrović, Pivarić, Brozović, Kovačić, Bradarić, Pjaca, N. Kalinić, Mandžukić

    Rozhodca: Michael Oliver (Anglicko)