Mexiko – Škótsko 1:0 (kon.) | Albánsko – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazília – Chorvátsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Saudská Arábia – Peru 0:3 (kon.) | Španielsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
koniec
Brazília
2:0 (0:0)
Chorvátsko
Nedeľa 03.06.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool, Anglicko • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Brazílie si na svojej ceste po Európe pred odchodom na majstrovstvá sveta do Ruska spravili náladu, keď na štadióne Anfield Road v Liverpoole v pomerne kvalitnom zápase z oboch strán zdolali nepríjemné Chorvátsko 2:0. Skóre stretnutia otvoril nádhernou individuálnou akciou v 69. minúte rekonvalescent Neymar, no a víťazstvo Kanárikov zavŕšil z poslednej akcie zápasu po krásnej prihrávke Casemira Roberto Firmino. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (17:56:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Firmino (BRA) - 2:0
     
    90+3
    Brazília dala gól! Tak toto bola ďalšia nádhera zo strany Brazílčanov. Casemiro fantastickým pasom do pokutového územia našiel ROBERTA FIRMINA, ten sa doslova pohral s Danijelom Subašićom a zavŕšil tak dnešné víťazstvo svojho tímu!
     
    90+2
    Práve dvojica Neymar-Firmino sa teraz snažila napádať rozohrávku chorvátskej defenzívy, všetko vyriešil až rezolútnym odkopom Danijel Subašić.
     
    90+1
    Sledovali sme ďalšiu ofenzívnu akciu Brazílie, ktorú z voleja najskôr nezakončil Neymar, no a následne sa do lopty veľmi nevydarene oprel aj Roberto Firmino.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Brazílčania kontrolujú hru s loptou vol svojej moci a zdá sa, že bez väčších problémov dokráčajú k najmä psychologicky dôležitému víťazstvu smerom k šampionátu v Rusku.
     
    89
    Marko Pjaca sa odhodlal k súboju jeden na jedného proti Filipemu Luísovi a napokon sa mu podarilo vybojovať štandardnú situáciu. Z tej však Balkánci nič svetoborné vymyslieť nedokázali.
     
    88
    Danilo zaviezol loptu až do pokutového územia, odovzdal loptu Robertovi Firminovi, tomu však jeho strela nesadla tak, ako si tento brazílsky útočník predstavoval.
     
    87
    Tak konečne máme pre tento duel dostriedané. Šiestym hráčom na strane Chorvátska, ktorý nedohrá dnešný zápas, je Šime Vrsaljko, na jeho miesto vybehne mladý Tin Jedvaj.
     
    86
    Brazílii sa po prechode na útočnú polovicu naskytla príležitosť na ďalšiu štandardnú situáciu. K lopte sa postavil Neymar, tentokrát však jeho technický pokus mieril tesne vedľa brány Danijela Subašića.
     
    85
    Center Marcela Brozovića našiel síce hlavu Andreja Kramarića, jeho hlavička však bola mimoriadne nevýrazná.
     
    84
    Do týchto chvíľ mimoriadne nevýrazný Roberto Firmino chcel vypomôcť v defenzíve svojho tímu, avšak dopustil sa len nedovoleného zákroku proti Mateovi Kovačićovi.
     
    83
    Ivan Rakitić má pre dnešok dohraté, na jeho miesto vybieha Filip Bradarić.
     
    82
    Tempo druhého polčasu je poriadne rozkúskované aj vinou striedaní. Avšak tak to už v prípravných dueloch chodí. Piate striedanie chystá aj Zlatko Dalić.
     
    81
    Philippe Coutinho si pri svojom odchode z trávnika Anfield Road musel vypočuť zo strany fanúšikov FC Liverpool aj nepopulárny piskot. Coutinha nahradil na hracej ploche Fred. No a posledným striedajúcim hráčom na strane Brazílie je Taison, ktorý vybieha na posledné minúty namiesto Williana.
     
    80
    Ivanovi Rakitićovi dnešný zápas absolútne nevychádza. Mateo Kovačić mu teraz pripravil pomerne dobrú streleckú pozíciu, avšak Rakitić neprestrelil hradbu brazílskych tiel.
     
    79
    Neymar sa poriadne hnevá na Michaela Olivera, ktorý nepískal po jeho kontakte so Šimem Vrsaljkom na hranici pokutového územia.
     
    78
    Ivan Rakitić poriadne nekompromisným sklzom doslova skosil Philippeho Coutinha a za tento zákrok na svojho klubového spoluhráča vidí z rúk Michaela Olivera žltú kartu.
     
    77
    Šime Vrsaljko sa teraz pomerne vyčítavo pozrel na svojho spoluhráča Domagoja Vidu, ktorý mu na pravú stranu poslal doslova nespracovateľnú prihrávku a daroval tak Brazílčanom na ofenzívnej polovici autové vhadzovanie.
     
    76
    Ivanovi Rakitićovi dnes jeho dlhé lopty z hĺbky poľa absolútne nevychádzajú. Rovnako tomu bolo aj v tomto prípade, keď tvorca hry Chorvátov nenašiel dlhou prihrávkou Marka Pjacu.
     
    75
    Dostávame sa do poslednej štvrťhodiny riadneho hracieho času. Po dlhšej dobe sa k ofenzívnej akcii odhodlali aj Chorváti, center Andreja Kramarića však pred Markom Pjacom odvrátil Marquinhos.
     
    74
    Danilo na ofenzívnom výlete až príliš špekuloval s prihrávkou na Williana, ktorú mu napokon zblokoval Duje Ćaleta Car.
     
    73
    Philippeho Coutinha však tentokrát jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu Dejan Lovren nepustil do individuánej akcie. Napriek tomu sa Brazílčania v podstate bezprostredne dostali opäť k držaniu lopty.
     
    72
    Brazílčania strelili ten potrebný vedúci gól a momentálne sa už sériou krátkych prihrávok na pomerne malom priestore doslova bavia futbalom.
     
    71
    Chorváti sú od tej neuveriteľnej gólovej akcie Neymara ako paralyzovaní a momentálne tak trochu upustili aj od toho svojho aktívneho napádania, ktoré predvádzali v podstate od úvodných sekúnd tohto stretnutia.
     
    70
    No tak tento gól v podaní Neymara obletí futbalový svet. Táto brazílska superhviezda pred pár desiatkami sekúnd ukázala, prečo je najdrahším artiklom na aktuálnom prestupovom trhu.
     
    69
    Brazília dala gól! Wow, wow, jednodocho wow! Pre toto NEYMARA miluje snáď celý futbalový svet! Tento brazílsky kúzelník si vypýtal loptu na ľavé krídlo, doslova zosmiešnil celú obrannú štvoricu Chorvátska a následne nekompromisne zakončil delovkou z tesnej blízkosti, ktorá sa navyše obtrela o brvno brány Danijela Subašića! Nádherný futbalový moment!
    Neymar (BRA) - 1:0
     
    68
    Z následného rohového kopu Chorváti nič nevymysleli, Ivan Rakitić skúšal následne dlhou loptou nájsť Andreja Kramarića, avšak tento úmysel mu vôbec nevyšiel.
     
    67
    Mateo Kovačić roztiahol hru doľava na Ivana Perišića, ten to namieril do pokutového územia, kde sa obetavým sklzom prezentoval Thiago Silva.
     
    66
    Ivan Perišić sa snažil túto pomerne rozháranú fázu stretnutia narušiť ofenzívnou akciou, jeho rozlet na ľavom krídle však zastavil dobre postavený Danilo.
     
    65
    Po štvrtý raz strieda aj brazílsky kouč Tite. Tentokrát ide o zmenu v defenzívnej formácii, keď Mirandu na poste stopéra nahradí Marquinhos.
     
    64
    Keďže ide o priateľské stretnutie, obaja tréneri majú možnosť až šiestich striedaní. Štvrtým futbalistom na strane Chorvátska, ktorý dnešný duel nedohrá, je útočník Ante Rebić, na ktorého miesto vybieha mladý Marko Pjaca.
     
    63
    Šime Vrsaljko teraz v mimoriadne obetavom defenzívnom zákroku nepustil k centru Filipeho Luísa, pokračovať budú Chorváti autovým vhadzovaním.
     
    62
    Ústrednou postavou posledných okamihov bol Neymar, ktorý si najskôr vypýtal nedovolený zákrok a o pár sekúnd neskôr mu bol odmávaný aj ofsajd.
     
    61
    Po tretí raz strieda aj Chorvátsko. Z ihriska odhcádza Milan Badelj a na jeho miesto vybieha Mateo Brozović.
     
    60
    Dvojité striedanie na strane Brazílie. Pre dnešok dohrali Marcelo a Gabriel Jesus, na ich miesta vybieha dvojica Filipe Luís a Roberto Firmino.
     
    59
    Obrovská príležitosť Chorvátska! Skvelý center z ľavej strany poslal do pokutového územia Andrej Kramarić a k mimoriadne nebezpečnej hlavičke sa dostal Ante Rebić. Brankár Alisson však vytiahol fantastický zákrok!
     
    58
    Zlatko Dalić pripravil tentokrát celkom zaujímavé striedanie. Luku Modrića strieda pri výmene post za post jeho nielen reprezentačný, ale aj klubový spoluhráč z Realu Madrid Mateo Kovačić.
     
    58
    Po prvý raz sa k streleckému pokusu dostal aj doposiaľ nevýrazný Neymar, avšak Danijel Subašić nemal s touto loptou ani len náznak problému.
     
    57
    Túto štandardnú situáciu Kanárikov napokon zakončoval netradičný strelec Danilo, ktorý napokon aj mimoriadne nepresným pokusom ukázal, že strely na súperovu bránku nemá vo svojom hlavnom popise práce.
     
    56
    Dejan Lovren sa poriadne čertí smerom k asistentovi hlavného rozhodcu potom, čo sa po jeho osobnom súboji s Willianom brazílsky krídelník ocitol na zemi a Michael Oliver píska v prospech Brazílčanov.
     
    55
    Luka Modrić sa snažil loptu pravačkou točiť smerom k bráne, jeho center napokon bezpečne pristál v rukaviciach pripraveného brankára Alissona.
    54.
     
    54
    Ivan Perišić sa prebíjal po ľavom krídle, kde ho však v rozlete zastavil obranca Danilo. Po následnej aktivite Chorvátov sa nedovoleným zákrokom proti Dejanovi Lovrenovi dopustil Gabriel Jesus.
     
    53
    Po prvý raz v zápase strieda aj Zlatko Dalić. Chorvátsky kouč z ihriska sťahuje jedného z lídrov defenzívy Vedrana Ćorluku a na jeho pozíciu posiela Dujeho Ćaletu Cara.
     
    52
    Willianov center od pravej rohovej zástavky ešte chorvátska defenzíva odvrátila, do odrazenej lopty sa však oprel Marcelo a jeho projektil preplachtil okolo ľavej žrde brány Danijela Subašića.
     
    51
    Willian sa opäť pustil do osobného súboja s Domagojom Vidom, ktorého sa mu opäť podarilo obhodiť, loptu pre Gabrielom Jesusom na rohový kop odvrátil Dejan Lovren.
     
    50
    Po trpezlivej kombinácii sa napokon na pravom krídle k centru dostal Willian, loptu však pred už dobiehajúcim Marcelom dokázal nadraziť Šime Vrsaljko. Brazílčania však zostávajú pri lopte.
     
    49
    Chorváti na svojej taktike nič nemenia. Opäť sa snažia napádať rozohrávku svojho súpera a brazílski obrancovia tak majú veľké problémy dostať loptu na polovicu Balkáncov.
     
    48
    Willian sa po odchode Fernandinha z trávnika stiahol z útoku do stredovej formácie. Teraz sa snažil kolmicou do pokutového územia vyzvať na zakončenie Gabriela Jesusa, ten si však jeho prihrávku prebral v ofsajdovej pozícii.
     
    47
    Už v úvodných desiatkach sekúnd druhého polčasu sme videli náznaky ofenzívnych akcií na oboch stranách. Trošku viac práce mala defenzíva Chorvátska, Vedran Ćorluka však obetavým obranným zákrokom pred Gabrielom Jesusom odpratal loptu do bezpečia.
     
    46
    Brazílsky tréner Tite si do druhého polčasu pripravil zmenu, na ktorú čakali všetci fanúšikovia Kanárikov. Z ihriska totiž stiahol Fernandinha, čo je však dôležitejšie, na jeho miesto poslal Neymara – najväčšiu hviezdu svojho výberu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas prípravného stretnutia medzi reprezentáciami Brazílie a Chorvátska priniesol pomerne zaujímavý futbal, a to aj napriek tomu, že sme zatiaľ gól nevideli. Aktívnejšie začali Chorváti, ktorí si najmä v prvej polovici úvodnej štyridsaťpäťminútovky vypracovali hneď niekoľko náznakov príležitostí či dokonca gólových šancí. Z nich po góle volala najmä hlavička Dejana Lovrena z 13. minúty. Postupne sa do tempa dostali aj Brazílčania, z ich strany však zatiaľ na nejakú väčšiu príležitosť čakáme. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, v ktorom sa dá očakávať, že sa zostavy oboch tímov poriadne obmenia. Dočkať by sme sa mali aj nasadenia brazílskej hviezdy Neymara.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Brazílsky gólman Alisson dnes už niekoľkokrát v rozohrávke ukázal nie najlepšiu psychickú pohodu. No a teraz mal opäť poriadne šťastie, keď musel vyštartovať mimo pokutového územia proti Antemu Rebićovi, ktorého napokon v osobnom súboji aj nepríjemne zasiahol pravdepodobne do rebier, Michael Oliver však tentokrát nepíska proti brazílskemu tímu.
     
    45+1
    V prvej nadstavenej minúte sa nič zaujímavé nestalo, Brazílčania manévrovali s loptou veľmi ďaleko od brány, ktorú háji Danijel Subašić.
     
    45
    Michael Oliver medzitým nadstavil v prvom polčase dve minúty, Domagoj Vida musel na chvíľu opustiť ihrisko, keďže bol ošetrovaný priamo na trávniku.
     
    44
    Znova tu máme prerušenie tempa zápasu. Na trávniku teraz zostáva ležať hneď dvojica chorvátskych futbalistov. Konkrétne ide o Domagoja Vidu a Anteho Rebića. O niečo horšie to vyzerá s obrancom Vidom, ktorého v osobnom súboji zasiahol rukou do tváre Danilo.
     
    43
    Ante Rebić sa teraz poriadne hnevá na Michaela Olivera, ktorý po jeho kontakte telo na telo s obrancom Marcelom píska v neprospech chorvátskeho útočníka.
     
    42
    Zápas pokračuje ďalej, Brazílčania to skúsili vysokou loptou na Gabriela Jesusa, tam však kraľuje chorvátska stopérska dvojica.
     
    41
    Šime Vrsaljko stále zostáva ležať na trávniku, lekári z jeho realizačného tímu mu však už pomohli zastaviť krv valiacu sa z jeho hlavy.
     
    40
    Veľmi škaredý moment sa práve odohral na trávniku Anfield Road. Fernandinho vystrčil v súboji so Šimem Vrsaljko svoju nohu až príliš vysoko a mimoriadne škaredým zákrokom zasiahol chorvátskeho obrancu. Môže tak byť rád, že vidí len žltú kartu. Ak by z toho bolo vylúčenie, nemohol by sa Fernandinho v žiadnom prípade čudovať.
     
    39
    Pomaly sa blížime do absolútneho záveru prvého polčasu. Čaká nás posledná päťminútovka, uvidíme, koľko sa MIchael Oliver rozhodne nadstaviť.
     
    38
    Luka Modrić zbytočne váhal v súboji s Gabrielom Jesusom s prihrávkou, o loptu prišiel a jeho zaváhanie tak musel proti rozbehnutému brazílskemu kanonierovi aj za cenu žltej karty napraviť Ivan Perišić.
     
    37
    Vedran Ćorluka opäť veľmi dobre takticky zapracoval, keď nielenže zastavil pri ofenzívnom prieniku Paulinha, ale ešte si aj od súpera vypýtal nedovolený zákrok.
     
    36
    Chorvátom sa naskytla príležitosť na štandardnú situáciu, Luka Modrić však svojim centrom našiel len jedného z Brazílčanov.
     
    35
    Willian pekne oklamal na pravej strane pokutového územia Domagoja Vidu, prestrčil loptu na Paulinha, ktorého prihrávku do "päťky" ale zastavil Danijel Subašić.
     
    34
    Balkánci sa pokúsili zareagovať rýchlym protiútokom, Ivan Perišić však svoju kolmicu nenačasoval úplne ideálne na Andreja Kramarića.
     
    33
    Brazílčania znova strávili niekoľko desiatok sekúnd pred pokutovým územím súpera, avšak Vedran Ćorluka v tomto priestore zatiaľ doslova kraľuje.
     
    32
    S blížiacim sa záverom prvého polčasu sa nám tempo hry poriadne zvyšuje a zdá sa, že konečne sa do toho správneho tempa dostávajú aj ofenzívne hviezdy brazílskeho tímu.
     
    31
    Teraz však Kanárici prešli veľmi rýchlo do protiútoku a chorvátski futbalisti teraz dvojnásobne ďakujú Vedranovi Ćorlukovi. Ten najskôr vykopával z bránkovej čiary technický pokus Williana, aby následne mimoriadne obetavo zblokvoal tvrdý projektil Paulinha.
     
    30
    Polhodinu hry máme za sebou a Brazílčania zatiaľ len veľmi ťažko hľadajú recept na mimoriadne organizovanú hru Chorvátov.
     
    29
    Takmer polhodinu trvalo, kým sme sa dočkali nejakého trvalejšieho tlaku zo strany jedného či druhého tímu. Po rýchlom prechode Chorvátov do ofenzívy sa naskytla najskôr príležitosť pre Andreja Kramarića, ale aj Anteho Rebića, avšak ani jeden z nich sa napokon k zakončeniu neodhodlal.
     
    28
    Domagoj Vida vo vzdušnom súboji veľmi nepríjemne zasiahol Gabriela Jesusa. Brazílčania síce nevymysleli z tejto štandardnej situácie žiaden väčší tlak, avšak napriek tomu po nepresnosti z kopačky brankára Danijela Subašića zostávajú s loptou na polovici súpera.
     
    27
    Ivan Rakitić to teraz nemyslel vôbec zle, avšak ani tentokrát si Vedran Čorluka nedokázal prebrať jeho dlhú prihrávku na pravé krídlo.
     
    26
    Philippe Coutinho sa tentokrát predstavil aj v negatívnom svetle, keď na polovici ihriska stiahol k zemi svojho klubového spoluhráča z FC Barcelona Ivana Rakitića.
     
    25
    Marcelo vymyslel šikovnú prihrávku na ľavé krídlo na Philippeho Coutinha. Ten sa s loptou priblížil viac na os ihriska, ani tentokrát však jeho projektil nemal najmenšiu nádej na úspech.
     
    24
    Šime Vrsaljko na ďalšom útočnom výpade, tentokrát však bola lopta na pravé krídlo na tohto chrovátskeho beka veľmi nepresná a odkopávať tak od vlastnej brány bude Alisson.
     
    23
    Willian sa presunul na ľavé krídlo, kde si hneď aj vypýtal nedovolený zákrok od Milana Badelja. Okamžite aj rozohral, keď poslal loptu Philippemu Coutinhovi, ktorý to z úcythodnej vzdialenosti vyskúšal, lopta však mierila pomerne vysoko nad bránu Danijela Subašića.
     
    22
    Na poliacom kruhu sa teraz na zemi ocitol Paulinho, ktorého tam po nepríjemnom zákroku poslal Dejan Lovren. Michael Oliver bol blízko a loptu prisudzuje Brazílčanom.
     
    21
    Luka Modrić kombinoval s Antem Rebićom, po jeho prihrávke však mohol len rozhodiť rukami, keďže lopta mu po prechode do pokutového územia mierila len na päty.
     
    20
    Úvodných dvadsať minút máme za sebou, no a treba povedať, že zápas je do týchto chvíľ pomerne vyrovnaný, viac gólových príležitostí si dokonca vypracovali zatiaľ aktívne hrajúci Chorváti.
     
    19
    Ofsajdové postavenie registrujeme aj na opačnej strane. Ocitol sa v ňom obranca chorvátskeho tímu Šime Vrsaljko, ktorý si na svojom ofenzívnom výlete prebral prihrávku od Luku Modrića už za chrbtom obrancu Marcela.
     
    18
    Marcelo krásnym krížnym pasom našiel na pravom krídle Williana, podľa názoru asistenta hlavného arbitra však bol krídelník anglickej Chelsea FC v postavení mimo hry.
     
    17
    Willian sa pokúšal presadiť po pravom krídle, tam však stroskotal na Domagojovi Vidovi, na opačnej strane Miranda nepustil k dlhej lopte Andreja Kramarića.
     
    16
    Pokračujeme ďalej a Alisson musel riešiť ďalšiu nádejnú príležitosť Chorvátska. Andrej Kramarić znova dobre napádal, vybojoval loptu pre Ivana Perišića, ktorého projektil nadvakrát skrotil brazílsky gólman.
     
    15
    S Thiagom Silvom to nevyzerá vôbec dobre a je tak otázne, či bude môcť vôbec pokračovať v tomto stretnutí. Pred majstrovstvami sveta by to bola pre Kanárikov obrovská strata.
    14. Kramarič (CRO)
     
    14
    Po rozohrávke nakrátko odkopu od brány Alisssona sa až s príliš veľkou vervou pustil do napádania Thiaga Silvu Andrej Kramarić, ktorý napokon veľmi nepríjemne zasiahol brazílskeho stopéra a vidí tak aj žltú kartu.
     
    13
    No a mohol z toho byť otvárací gól zápasu! Center Luku Modrića od pravej rohovej zástavky našiel vo výskoku Dejana Lovrena a jeho hlavička len veľmi tesne minula pravú žrď Alissonovej brány!
     
    12
    Po ďalšom centri z pravej už Thiago Silva musel odpratávať loptu na rohový kop pred Andrejom Kramarićom.
     
    11
    Ante Rebić centroval z pravej strany do pokutového územia, avšak Alissonovi prácu pred Andrejom Kramarićom uľahčil dobrým obranným zákrokom Miranda.
     
    10
    Máme za sebou prvých desať minút stretnutia, no a treba povedať, že zatiaľ je to sympatický výokon z oboch strán. Brazílčania, ako mierny favorit tohto zápasu, sa snažia dominovať, zatiaľ im však robí problém aktívne napádanie súpera.
     
    9
    Tak teraz sa nám hra poriadne rozbehla. Po nevydarenej štandardnej situácii Chorvátska vyrazili do protiútoku Brazílčania, avšak Willian už zbytočne prepúšťal prihrávku Gabriela Jesusa na jedného zo svojich spoluhráčov. O pár sekúnd na opačnej strane Miranda dobre vytlačil zo streleckého uhla Andreja Kramarića.
     
    8
    No a máme tu ďalší nedovolený zákrok zo strany Brazílčanov, po ktorom sa hráči už presúvajú pred pokutové územie Brazílie. Philippe Coutinho nedovolene zasiahol Milana Badelja.
     
    7
    Fernandinho teraz prišiel do súboja s Lukom Modrićom až príliš neskoro a sklzom zasiahol len členok chrovátskeho tvorcu hry. Michael Oliver tak píska v prospech Chorvátska.
     
    6
    Willian prenikol po pravom krídle a pokúšal sa nakopávať loptu "do ohňa" na Gabriela Jesusa, ktorého ale do zakončenia nepustil dobre postavený Dejan Lovren.
     
    5
    Chorváti teraz predvádzajú aktívne napádanie rozohrávky súpera a Alisson musel loptu opäť odkopávať len do autu, keď mi situáciu "malou domov" skomplikoval Danilo.
     
    4
    Brazílsky gólman Alisson sa teraz vlastným váhaním s rozohrávkou dostal pod veľký tlak, napokon však stihol loptu odkopnúť do relatívneho bezpečia pred dobiedzajúcim Andrejom Kramarićom.
     
    3
    Michael Oliver po prvý raz prerušuje zápas, keď videl nedovolený zákrok Anteho Rebića na Fernandinha na hranici poliacej čiary a prisúdil tak loptu Brazílčanom.
     
    2
    Marcelo sa snažil dlhou nakopávanou loptou nájsť Gabriela Jesusa, proti nemu však na hranici bránkovej čiary veľmi dobre zapracoval Vedran Ćorluka.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou chrovátskych futbalistov. Tí sa snažili prekombinovať súpera po svojej ľavej strane, tam však prihrávku na Luku Modrića zachytil Casemiro.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Fernandinho – Willian, Gabriel Jesus, Coutinho
    Náhradníci: Ederson, Cássio, Fagner, Filipe Luís, Geromel, Marquinhos, Douglas Costa, Fred, Taison, Neymar, Firmino

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Vida – Badelj, Rakitić – Rebić, Modrić, Perišić – Kramarić
    Náhradníci: L. Kalinić, Strinić, Ćaleta Car, Jedvaj, Mitrović, Pivarić, Brozović, Kovačić, Bradarić, Pjaca, N. Kalinić, Mandžukić

    Rozhodca: Michael Oliver (Anglicko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Majstrovstvá sveta vo futbale v Rusku sú už za dverami a tímy postupne ladia formu na tento vrchol sezóny. Brazília sa krátko pred odchodom do dejiska turnaja zastavila v Anglicku, kde ju dnes na liverpoolskom Anfield Road čaká prípravný duel proti zaujímavému súperovi – Chorvátsku. Zápas sa začína o 16:00.

    BRAZÍLIA

    Brazílčania sú päťnásobnými svetovými šampiónmi, od titulu z roku 2002 však na výraznejší výsledok na MS čakajú. Vzhľadom na menoslov, ktorý má hlavný tréner Tite k dispozícii to však vyzerá, že Seleção budú mať v Rusku opäť len tie najvyššie ambície. Vo výbere, ktorý yb už nemal prejsť žiadnymi zmenami chýba z veľkých mien snáď len jediné. Obrancu Parížu Saint-Germain Daniho Alvesa totiž z účasti na mundiale vyradilo zranenie kolena. Naopak, Alvesov klubový aj reprezentačný spoluhráč Neymar sa stihol dostať zo svojich veľkých zdravotných problémov s členkom a opäť tak bude patriť medzi najväčšieho hviezdy nielen brazílskeho tímu, ale aj celého turnaja. Pri pohľade na nomináciu Kanárikov sa len ťažko hľadá nejaká slabina. O brankárskej jednotke sa rozhodne medzi dvojicou Alisson Becker-Ederson. Lídrami obrany by mali byť hráči ako Thiago Silva či Marcelo. Stred poľa by malo mať na starosti trio Casemiro-Fernandinho-Paulinho. No a v ofenzíve to je jedno hviezdne meno za druhým. Okrem Neymara nechýbajú Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Willian ani Douglas Costa. Brazília sa pred začiatkom MS okrem Chrovátska stretne ešte aj na štadióne v rakúskom Klagenfurte s domácou reprezentáciou.

    CHORVÁTSKO

    Chorváti sa už o necelé dva týždne predstavia na svojom piatom svetovom šampionáte od rozdelenia Juhoslávie. Ich rozhodne najvýraznejším výsledkom je tretie miesto z Francúzska 1998. Pred štyrmi rokmi v Brazílii sa Balkáncom príliš nedarilo, keď vypadli už v základnej skupine. Tréner Zlatko Dalić však bude mať v Rusku mimoriadne silný výber plný niekoľkých veľmi zaujímavých individualít. Pravdepodobne neohrozenou brankárskou jendotkou by mal byť „monacký“ Danijel Subašić. Defenzívu by mali riadiť skúsené postavy ako Vedran Čorluka či Dejan Lovren, najväčšiu silu však budú mať Vatreni v stredovej formácii. Stačí spomenúť mená ako Ivan Rakitić, Luka Modrić či Mateo Kovačić. No a keď si k tomu ešte pridáme ofenzívne esá Ivana Perišića, Maria Mandžukića, Andreja Kramarića, Nikolu Kalinića či mladého Marka Pjacu, tak dostaneme skutočne kvalitný zoznam mien. Chorvátov ešte na ceste do Ruska čaká okrem tohto súboja aj domáci duel s africkým Senegalom.

    Dnešný duel bude mimoriadne atraktívny hneď z niekoľkých pohľadov. Hrá sa na Anfield Road – domovskom štadióne Liverpoolu FC. Špeciálnu motiváciu tak budú určite mať v drese Brazílie Roberto Firmino a z tímu Chorvátska Dejan Lovren. Zaujímavé bude sledovať aj to, ako liverpoolski fanúšikovia príjmu Philippeho Coutinha, ktorý v januári opustil káder The Reds a namieril si to do FC Barcelona. Okrem toho by mohlo prísť v strede poľa aj na mikrosúboj dvoch spoluhráčov z Realu Madrid Luku Modrića a Casemira.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Jakub Kocourek

    Góly: 69. Neymar, 90+3. Firmino

    Karty:   40. Fernandinho (BRA) – 14. Kramarić (CRO), 38. Perišić (CRO), 78. Rakitić (CRO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 1:3.
    Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Fernandinho – Willian, Gabriel Jesus, Coutinho
    Náhradníci: Ederson, Cássio, Fagner, Filipe Luís, Geromel, Marquinhos, Douglas Costa, Fred, Taison, Neymar, Firmino

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Vida – Badelj, Rakitić – Rebić, Modrić, Perišić – Kramarić
    Náhradníci: L. Kalinić, Strinić, Ćaleta Car, Jedvaj, Mitrović, Pivarić, Brozović, Kovačić, Bradarić, Pjaca, N. Kalinić, Mandžukić

    Rozhodca: Michael Oliver (Anglicko)