Vegas – Washington 2:3 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
2:3 (1:1, 1:2, 0:0) Stav série: 1:1
Washington Capitals
cz Štvrtok 31.05.2018, 02:25 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím a vítám všechny hokejové příznivce u sledování druhého finále Stanley Cupu mezi týmy Vegas Golden Knights a Washington Capitals.
     
    Vegas Golden Knights

    Vegas je největším překvapením celé letošní NHL, bez ohledu na to, jak nakonec finále dopadne. Od naprostého nováčka soutěže málokdo čekal vůbec účast v play-off. Ale realita je úplně jiná. Vegas bylo třetí v Západní konferenci a jejo jízda pokračovala i dál. Nejprve Golden Knights porazili v prvním kole jasně 4:0 na zápasy Los Angeles. Poté si ve druhém kole poradili se San Jose 4:2 na zápasy. A ve finále konference pak Vegas zdolalo 4:1 na zápasy silný a favorizovaný Winnipeg.
     
    Washington Capitals

    Washington je také ve finále Stanley Cupu spíš překvapivě. I pro něj by se jednalo o první Pohár v historii organizace, i když v mnohem delší než v případě Vegas. Capitals letos, na rozdíl od let minulých, nebyli považování za favority. Přesto dokázali vyhrát Metropolitní divizi. V play-off pak Ovečkin a spol. nejprve vyřadili New Jersey 4:2 na zápasy, i když už prohrávali 0:2. Poté ve druhém kole porazili taktéž 4:2 Pittsburgh, který je v předchozích dvou letech vyřadil. Ve finále konference Washington narazil na Tampu. Tu nakonec vyřadil až v sedmém zápase, když otáčel z 2:3 na zápasy.
     
    Průběh série

    První utkání finálové série se odehrálo, stejně jako to dnešní, na stadionu v Las Vegas. Lepší vstup do utkání měli domácí a vedli 1:0, ale ještě do první přestávky hosté stav otočili a Vegas stihli znovu vyrovnat, na 2:2. Ve druhé třetině padlo po jedné brance na každé straně. Na začátku třetí části dostal Washington do vedení Wilson, ale rychle zase vyrovnal Reaves. A pak přišly chvíle českého útočníka Tomáše Noska, který naskakuje ve čtvrté útočné lajně Vegas. Nosek nejprve vstřelil vítězný gól a pak přidal pojistku do prázdné brány.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt (A), McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Tuch – Carpenter, Eakin, Perron – Reaves, Bellemare (A), Nosek.

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Sutherland, Rooney – Amell, Devorski.
     
    V Las Vegas v T-Mobile Aréně právě končí slavnostní zahájení druhého utkání finále NHL. Za chvíli utkání začne.
     
    Zahajovací formace obou mužstev už stojí na modrých čarách. Než utkání začne, zazní ještě hymna USA.
     
    Vše už schyluje k úvodnímu vhazování druhého finále Stanley Cupu mezi Vegas Golden Knights a Washingtonem Capitals.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Vegas se hned po vhazování nastěhovali do útočného pásma. Z pravého kruhu tvrdě vypálil Deryk Engelland a Holtby si hned musel připsat první zákrok.
     
    00:34
    Capitals vyhráli vhazování a dostali kotouč do útočného pásma. K ohrožení branky Vegas se ale nedostali a obě mužstva mění síly na ledě.
     
    01:15
    Ovečkin předvedl v útočném pásmu tvrdý hit na McNabba. Bylo to čisté, následně byla hra přerušena kvůli ofsajdu Caps.
     
    01:29
    Kotouč byl při nahození hostů do útočného pásma přizvednut a skončil mimo hrací plochu.
     
    01:40
    Obránce Washingtonu Michal Kempný se postaral o první střelu Capitals, kterou musel brankář Vegas Marc-Andre Fleury chytat.
     
    02:04
    T. J. Oshie se dostal do první větší šance v zápase. Fleury už ležel na zádech, ale Oshie nedokázal dokončit svůj bekhendový blafák.
    02:04 Oshie nedokázal dokončit bekhendovou kličku.
     
    02:26
    Washington jen vyhodil kotouč a jedná se o zakázané uvolnění.
     
    02:55
    Ovečkin předvedl dobré napadání a na chvíli získal v útočném pásmu kotouč. Ale nedostal prostor na střelu, Vegas se ubránilo.
     
    03:30
    Holtby předvedl důležitý zákrok, když nejprve zastavil nahozený puk a pak ho odpálil před dojíždějícím útočníkem Vegas.
     
    04:41
    Jonathan Marchessault přihrávkou zpoza branky našel na levém kruhu volného Jamese Neala. Ten nebezpečně vypálil, ale Holtby znovu zachránil Capitals.
     
    05:42
    Vegas je dál hodně nebezpečné. Tentokrát střílel z pravé strany od modré čáry Deryk Engelland. Holtby ale dokázal kotouč znovu vyrazit a dál drží bezbrankový stav.
     
    06:17
    Shea Theodore od modré čáry zápěstím nahodil puk. Holtby toho moc vidět nemohl, ale puk dokázal vyrazit.
     
    06:45
    Christian Djoos pouze ze středního pásma nahodil kotouč. Fleury ho zachytil a okamžitě rozehrál.
     
    07:23
    Kuzněcov dostal na pravé křídlo puk do jízdy od Ovečkina. Vracel ho hned před branku, ale tam už žádného ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    07:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas znovu otevírá skóre, stejně jako v první finálovém utkání. JAMES NEAL si zpracoval před Orlovem kotouč na útočné modré čáře ze vzduchu, bylo to na hraně vysoké hokejky. Ale pokračovalo se a Neal z levého kruhu vypálil a trefil se přesně nad levé Holtbyho rameno a kotouč zapadl do růžku branky Washingtonu. Asistence: Luca Sbisa, Colin Miller.
    07:58 James NEAL - 1:0
     
    09:09
    Vegas se znovu nastěhovalo do útočného pásma. Pak ale prohrálo buly, takže se hraje ve středním pásmu.
     
    09:58
    Vrána pomohl hostům získat puk. Byl to nakonec Nicklas Bäckström, kdo z pravé strany tvrdě střílel a Fleury se musel ohánět, aby puk vyrazil. Poté ve středním pásmu Tom Wilson předvedl tvrdý hit na Ryane Carpentera.
     
    10:48
    T. J. Oshie si tak trochu z nouze s pukem na pravém kruhu otočil a vypálil. Zblízka ale bekhendem Fleuryho nepřekonal. Dorážel poté ještě Jakub Vrána, který objížděl branku, ale nedokázal puk zasunout za čáru.
     
    -61:59
    Perron našel dlouhou přihrávkou v útočném pásmu Alexe Tucha, který z nepříznivého úhlu vypálil. Holtby kotouč svou lapačkou vyrazil.
     
    12:37
    Hostům se nepovedl přechod modré čáry, píská se jim ofsajd.
     
    13:35
    Cody Eakin se poprvé v utkání výrazněji ukázal. Z pravého kruhu vyzkoušel svou střelou pozornost Holtbyho. Ten si připsal úspěšný zákrok.
     
    13:58
    Po Vránově šanci se hned dopředu vydal Alex Tuch, ale ke střele se nedostal, protože ho perfektním obranným zákrokem obral o puk Orlov.
     
    14:42
    Brayden McNabb u mantinelu nepříjemně ramenem zasáhl Jevgenije Kuzněcova. Ruský útočník s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku a drží si levou ruku.
     
    15:15
    Haula vyhodil kotouč obloučkem do středního pásma. Dobrou práci v obrané předvedl také Neal, který předtím puk vybojoval.
     
    16:09
    O puk se bojovalo za brankou Washingtonu. Nakonec to dopadlo právě lépe pro hostující tým.
     
    16:28
    Od modré čáry střílel tvrdě obránce Washingtonu Matt Niskanen, Fleury dokázal puk vyrazit.
     
    16:43
    Znovu dostal Niskanen na modrou nabito a ostře vypálil. Fleury předvedl vynikající zákrok. Poté vznikla na brankovišti strkanice a bude se vylučovat.
     
    16:43
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Deryk Engelland – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., hrubost).
     
    17:00
    Hraje se čtyři na čtyři. Domácí vyhodili, ale Holtby hrál puk, takže to není zakázané uvolnění.
     
    17:20
    Ovečkin se snažil z levé strany najít před brankou volného kolegu z útočné formace Bäcktröma. Fleury špičkou betonu na poslední chvíli dokázal před švédským forvardem puk vykopnout.
     
    17:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Je srovnáno, Washington to stihl ještě v první třetině. Hosté vyhráli buly, kotouč se dostal na levou stranu ke Kempnému. A pak přišel velký moment českého obránce, který nádhernou přihrávkou našel LARSE ELLERA a zároveň dostal Fleuryho úplně ze hry. Dánský útočník trefil prázdnou branku a vyrovnal na 1:1. Asistence: Michal Kempný, André Burakovsky.
    17:27 Lars ELLER - 1:1
     
    18:37
    Tentokrát už dokázal Fleury zasáhnout, chytil střelu obránce Niskanena.
     
    19:06
    Jonathan Marchessault a William Karlsson tentokrát nemohl pozlobit obranu Washingtonu, protože při přechodu do útočného pásma porušili ofsajdové pravidlo.
     
    19:27
    Hra přerušena kvůli přihrávce rukou domácího týmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila. Vegas hraje s Washingtonem ve druhém finále Stanley Cupu zatím 1:1. Vegas mělo lepší vstup do utkání a poté, co přežilo šanci, kterou měl Oshie, si vytvořilo několik dobrých příležitostí. Jednu z nich využil James Neal, který překonal Holtbyho střelou z levého kruhu. Washington se ale poté zvedl a ve zbytku třetiny Vegas přestřílel. Nakonec se i radoval z vyrovnání. Při hře čtyři na čtyři našel Kempný parádním pasem Larse Ellera a ten střelou do odkryté branky srovnal.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Kempný sebral kotouč v obranném pásmu a dovezl ho přes celé kluziště až do toho útočného.
     
    21:08
    Nakonec se právě český obránce dostal i ke střele od modré čáry a Fleury musel kotouč vyrážet.
     
    22:04
    Máme tu první přesilovku zápasu. Vyloučen je obránce Washingtonu Brooks Orpik za zásah do hlavy nebo krku na Jamese Neala.
     
    22:23
    Jonathan Marchessault našel přihrávkou přes šířku pásma svého parťáka Williama Karlssona. Ten hned vypálil, ale Holtby se stihl přesunout a puk vyrazil.
     
    23:09
    Washington dokázal vyhodit puk a oba týmy střídají.
     
    23:53
    Nate Schmidt jen nahodil puk před branku, ale tam byl Orlov, který vyhodil. Takhle přesilovka se domácím nedaří.
     
    24:04
    Hosté v plném počtu.
     
    24:23
    Holtby chytil nahození z pravé strany a poté se posunula jeho branka. Vhazovat se bude před brankářem Washingtonu.
     
    24:33
    Od modré čáry vystřelil domácí bek Brayden McNabb, ale branku Capitals netrefil.
     
    25:13
    První přesilovku si zahrají také hosté. Alex Tuch zezadu krosčekoval Johna Carlsona.
     
    25:21
    Fleury musel hned zasahovat, poté co hosté vyhráli vhazování. Brankář Vegas dokázal přikrýt kotouč u své levé tyče.
     
    25:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté krásně sehráli přesilovkovou kombinaci a otáčejí zápas! Washington přišel se dvěma rychlými přihrávkami, na jejichž konci byl kapitán ALEXANDR OVEČKIN, který z levé strany z první překonal Fleuryho. Asistence: Lars Eller, Nicklas Bäckström.
    25:38 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    26:17
    Vegas se pokusili rychle odpovědět, jak je jejich zvykem. Dvě šance měl Jonathan Marchessault, ale obě Holtby zneškodnil.
     
    26:47
    Washington už se chtěl pustit do dalšího ohrožení branky Vegas, tentokrát ho ale zastavil ofsajd.
     
    26:56
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Erik Haula – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nicklas Bäckström – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:20
    Ryan Carpenter dostal přihrávku před branku, ovšem z dobré pozice nezamířil přesně.
     
    27:57
    Reilly Smith Hezly zakličkoval a pak našel Braydena McNabba, který vypálil. Holby se ale překonat nenechal.
     
    28:35
    Ovečkin jen ze středního pásma obloučkem nahodil puk do toho útočného a odjel střídat.
     
    28:57
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    29:15
    Haula z levého kruhu rychle vypálil. Holby dokázal puk chytit, ale Vegas vybojovalo alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    29:20
    Domácí vyhráli vhazování. Prostor na střelu si našel Jonathan Marchessault, ale Holtbyho nepřekonal.
     
    29:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington má poprvé v sérii dvoubrakové vedení! Prosadil se hráč, od kterého by to možná málokdo čekal, BROOKS ORPIK. Defenzivní obránce Capitals dostal puk na pravý kruh a pak střelou, kterou tečoval obránce Vegas, překonal Fleuryho. Asistence: Lars Eller, André Burakovsky.
    29:41 Brooks ORPIK - 1:3
     
    30:10
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Ryan Reaves – 2 min., hrubost).
     
    30:18
    Vegas zahájilo oslabení dobře a vyvezlo puk do středního pásma.
     
    31:05
    Tomáš Nosek odvádí skvělou práci. Drží puk na holi a čas přesilovky Washingtonu běží.
     
    31:42
    Ryan Carpenter unikal obraně Washingtonu ve vlastním oslabení. Na poslední chvíli ho ještě stihl faulovat Orlov.
     
    31:42
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Dmitrij Orlov – 2 min., hákování).
     
    31:42
    28 sekund se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak bude následovat přesilovka Vegas.
     
    32:11
    Domácí v plném počtu.
     
    32:19
    Erik Haula se prosmýkl kolem levého mantinelu a vypálil. Holtby dokázal skvělým zákrokem puk vytěsnit.
     
    33:03
    Vegas v těžké pozici zatím udrželo útočné pásmo, ale Washington nepříjemně napadá.
     
    33:24
    Shea Theodore vypálil tvrdě od modré čáry, Devante Smith-Pelly se proti jeho ráně položil a puk přizvedl nad.
     
    34:29
    Orpik střílel zápěstím z levého kruhu. Fleury si pohlídal prostor mezi svými betony.
     
    35:25
    Washington se usadil v útočném pásmu a snaží se najít prostor na zakončení.
     
    35:40
    Nakonec od modré pálil Orlov. Možná byla ta střela i tečovaná, Fleury si s ní každopádně poradil.
     
    36:42
    Miller střílel od modré čáry, ale skvělé bránění předvedl Alexandr Ovečkin, který jeho střelu zablokoval.
     
    37:05
    Z pravé strany pálil Jakub Vrána. Fleury kotouč pohltil do své výstroje a po šesti minutách je hra přerušena.
     
    37:27
    Z levé strany pálil od mantinelu Lars Eller, který už dnes jeden gól dal. Tentokrát ho Fluery vychytal.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Už je to znovu jen o gól, Vegas snižuje na 2:3! Domácí potrestali zbytečné vyloučení Oshieho. SHEA THEODORE vystřelil od modré čáry a střelou na lapačku přesně k tyči překonal Holtbyho. Ten toho moc vidět nemohl a i proto puk nechytil. Asistence: Reilly Smith, William Karlsson.
    37:47 Shea THEODORE - 2:3
     
    38:40
    Jonathan Marchessault střílel z levé strany po ledě, Holtby hokejkou puk vyrazil.
     
    38:55
    Obrovskou šanci vrátit Washingtonu dvoubrankový náskok měl Jakub Vrána, ale trefil tyčku z přečíslení dva na jednoho.
     
    39:52
    Hosté vyhazují, nebude to zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila Washingtonu, který otočil průběh zápasu a nad Vegas vede 3:2. Hosté se z vedoucí branky radovali ve 26. minutě, po pohledné kombinaci využil přesilovku kapitán Alexandr Ovečkin. O tři minuty později už Caps vedli 3:1, tentokrát se tečovanou střelou přes obránce prosadil Brooks Orpik. Domácí dokázali v závěru třetiny alespoň snížit, přesilovku využil Shea Theodore.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Fleury musel předvést dva nelehké zákroky po sobě. Nejprve vychytal Oshieho, poté od modré čáry střílel Kempný.
     
    41:14
    Washington jel do přečíslení dva na jednoho. Eller situaci řešil střelou, ale z pravé strany trestuhodně minul.
     
    42:40
    Vrána už se chystal zakončovat z pravého kruhu, když v nejdůležitější chvíli upadl. Nic se nepíská, pokračuje se ve hře.
     
    43:13
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:18
    Hostující tým dokázal vyhrát buly a poté dostat kotouč do středního pásma.
     
    43:30
    Vegas už je usazeno v útočném pásmu a kombinuje.
     
    43:44
    Alex Tuch tvrdě zasáhl tělem Brookse Orpika. Bylo to čisté, ale rozhodčí raději přerušil hru.
     
    43:52
    Washington vyhrál vhazování a vyhodil puk.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Lars Eller – 2 min., hákování).
     
    44:05
    Washington čekají těžké chvíle, protože Vegas bude hrát minutu a 9 sekund přesilovku pět na tři.
     
    44:25
    Capitals vyhodili puk, ale Vegas už je zpět v pásmu.
     
    44:39
    Reilly Smith ztratil puk a hosté znovu vyhodili. Vegas zatím nevystřelilo.
     
    45:01
    Jonathan Marchessault nakoenc střílel, ale jen mimo.
     
    45:15
    Reilly Smith střílel zleva a tentokrát už Holtby musel zasahovat a zvládl to.
     
    45:32
    Washington už hrál ve čtyřech, když od modré vypustil tvrdou střelu Colin Miller. Holtby ale výborně viděl a puk chytil.
     
    45:54
    Tentokrát pálil od modré Nate Schmidt, ale i on pohořel na skvělém Holtbym.
     
    46:02
    Vegas znovu vyhrálo buly a dalším obráncem, který střelou od modré prozkoušel Holtbyho byl Shea Theodore. Ani on neuspěl.
     
    46:05
    Hosté v plném počtu.
     
    47:14
    Washington napumpovalo ubráněné dlouhé oslabení sebevědomím a napadá rozehrávku Vegas. Zatím bez úspěchu.
     
    48:21
    Karlsson zavezl kotouč do pásma a z pravého kruhu rychle zápěstím vypálil. Jenže těsně minul Holtbyho branku.
     
    49:32
    Smith-Pelly také hned po průjezdu na modrou čáru vystřelil, jeho pokus ovšem zablokoval obětavě Sbisa.
     
    50:09
    Erik Haula dostal puk zpoza branky na levý kruh, avšak střela z první mu nesedla.
     
    51:13
    Jakub Vrána se dostal ke střele z pravé strany, Fleury ale byl znovu pozorný a kotouč za svá záda nepustil.
     
    51:25
    Vrána zakončoval ještě jednou, tentokrát objížděl branku a pak chtěl zasunout puk za Fleuryho. Ten znovu zásah, ale tentokrát už tak jistý nebyl.
     
    52:46
    Deryk Engelland se snažil vyvézt kotouč z obranného pásma, ale narazil na Oshieho.
     
    52:57
    Po boji o kotouč u mantinelu nakonec rozhodčí přerušili hru a bude se vhazovat před Fleurym.
     
    53:45
    Vegas má kotouč pod kontrolou za svou brankou a chystá se vyrazit na zteč branky Washingtonu.
     
    54:19
    Washington je ale v posledních minutách lepší. Díky napadání se o puku dostal T. J. Oshie, který nebezpečně vypálil. Skvěle zasáhl Fleury betonem.
     
    55:02
    Noskovi se nepovedlo zavést puk do útočného pásma, vzápětí se domácím píská ofsajd.
     
    55:40
    Holtby si pokryl prostor u své levé tyče a přikryl puk. Pak si obránci Washingtonu museli před dotírajícími domácími hráči sjednávat respekt.
     
    55:48
    T. J. Oshie dostal kotouč alespoň do středního pásmu. To v tuto chvíli domácím stačí,
     
    56:07
    Hra přerušena kvůli zásahu puku vysokou holí hráčem Washingtonu. Vhazovat se bude před Holtbym.
     
    56:23
    Jonathan Marchessault zleva od hrazení bekhendem nahodil kotouč na Holtbyho. Ten se nenechal překvapit a drží kotouč.
     
    56:31
    Schmidtova střela od modré byla zablokovaná a Capitals mohou opustit obranné pásmo.
     
    57:31
    Vrána z levé strany střílel, ale neměl moc prostoru a Fleuryho nepřekonal.
     
    57:46
    Washingtonu se povedlo vyhodit puk tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:01
    Neuvěřitelnou šanci právě domácí nevyužili. Alex Tuch měl před sebou už skoro prázdnou branku, ale nedal, protože mu do rány vložil hokejku Holtby.
    58:01 Holtby neskutečně vychytal Tucha.
     
    58:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:01
    Marc-Andre Fleury zůstal na střídačce, domácí zkouší power play.
     
    58:21
    Braden Holtby drží kotouč ve své lapačce. Svými zákroky dnes dodává spoluhráčům klid.
     
    58:27
    Washingtonu se povedlo dostat puk ven z obranného pásma.
     
    58:58
    Střela Vegas od modré čáry byla zablokovaná Orpikem a poté puk skončil mimo hrací plochu.
     
    59:06
    Washington vyhrál vhazování a poté puk vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    59:14
    Hostům se povedlo vybojovat puk a dostat ho do střední třetiny.
     
    59:25
    Jay Beagle pak znovu vybojoval puk a vyhodil, tentokrát už na icing.
     
    59:50
    Další zakázané uvolnění Washingtonu. Hostům už stačí ubránit je 10,8 sekundy.
     
    Konec zápasu.
     
    Washington to dokázal, ubránil těsné vedení a po vítězství 3:2 srovnává finálovou sérii na 1:1. Vegas přitom mělo lepší vstup do utkání a dostalo se do vedení, když se trefil z levého kruhu James Neal. Washington ještě před koncem první části srovnal, zasloužil se o to Lars Eller po krásné Kempného přihrávce. Ve druhé třetině udělali hosté nejdůležitější kroky ke dnešnímu vítězství. Nejprve je do vedení poslal z přesilovky Alexandr Ovečkin a poté se tečovanou střelou prosadil obránce Brooks Orpik. Jeho gól byl nakonec tím vítězným, protože za Vegas už jen dokázal na konci druhé třetiny Shea Theodore a ve třetí třetině už žádný gól nepadl, hosté velkému tlaku domácích odolali.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Braden Holtby (WSH) 37 zák., 2 góly, 94,9%
    2. Lars Eller (WSH) 1+2
    3. James Neal (VEG) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 8:05
    Michal Kempný (WSH) 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:54
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 12:56
     
    Z mé strany je to už pro tento zápas všechno, díky za pozornost a přeji příjemné ráno. (05:11:42)

    Petr Sumbal

    Góly a asistencie: 8. Neal (Sbisa, C. Miller), 38. Theodore (R. Smith, W. Karlsson) – 18. Eller (Kempný, Burakovsky), 26. Ovečkin (Eller, Bäckström), 30. Orpik (Eller, Burakovsky)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt (A), McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Tuch – Carpenter, Eakin, Perron – Reaves, Bellemare (A), Nosek.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodca: Sutherland, Rooney – Amell, Devorski
    Vegas 1 4 Washington
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4